To tłumaczenie mnie nie przekonuje, bo jeśli to ma być program o piłce, a nie kibicach, to hierarchia jest oczywista - przede wszystkim ekstraklasa, a reszta o wiele mniej. Nie mówiąc już o wyraźnie odczuwanych sympatiach w wypowiedziach prowadzących. Beznamiętnie i ogólnikowo o nas i Puszczy, a z wyraźną sympatią i wieloma szczegółami na temat towarzystwa.
-
-
Media o Cracovii
[quote]#post1583671 Mariusz i Kaleb chyba za bardzo wsiąkli w osiedlowo-kibolskie klimaty.
W redakcjach życie wygląda inaczej. Tam ludzie za Cracovią i Wisłą siedzą razem, rozmawiają, pracują, chodzą na wódkę.
[b]Nie spotkałem się jeszcze z tym, żeby ktoś planował spiski pod kątem większej obecności któregoś z klubów w mediach.[/b]
Jak są tematy, to się pisze. Jak są lepsi dziennikarze, to piszą więcej.
Ostygnijcie trochę. Nie ma globalnego pismackiego spisku przeciw Cracovii. [...] [/quote]Zajrzyj na Interię i wyczyny białońskiego.
W tej całej mizerii dziennikarstwa sportowego w Krakowie gdzie pewnie z 90% to zapaleni kibice towarzystwa nagle pojawia się światełko w tunelu.
Bartosz organizuje na TT pokój #PasiastyGłos, w którym są poruszane tylko tematy o Cracovii. Do tego wraz ze znajomymi zakłada kanał "Krakoska Piłka" gdzie również stara się publikować jak najwięcej treści o Pasach. Rejestruje się na forum kibiców Cracovii żeby zareklamować te programy i zachęcić do słuchania i współuczestnictwa w tych audycjach jak najwięcej naszych kibiców (bo niestety powszechnie wiadomo, że zainteresowanie naszymi tematami w mediach jest mizerne).
I co dostaje w zamian? W większości to w czym spora część kibiców Cracovii się lubuje najbardziej - czyli nie np. poddawanie propozycji tematów "Cracoviackich" do tych programów... nie pochwalenie za samą próbę rozbicia choć trochę tego betonu ubeckiego panoszącego się wszędzie w mediach... tylko własne mądrości i ciągłe wypominanie, że tam mówią też o gts-ie (mimo, że Bartosz tłumaczy, że starają się o każdym z klubów po trochę mówić to i tak ciągle dostaje pociski).
I po takich "zachętach" niejeden zrezygnuje i znowu będziemy czytać i słuchać Knurów, Białońskich, Karczów, Szkolnikowskich, Przybycieniów i różnych ich klonów. Wierzę, że Bartosz nie zniechęci się tylko nadal będzie opowiadał o Cracovii w różnych programach publikowanych w mediach.
A jakie jest zainteresowanie Cracovią i jej tematami pokazuje poniższy screen. Nawet Puszcza była w lipcu bardziej medialna - WSTYD!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-08/wstyd-jpg-08556078.jpg[/img]
- Edytowany
[quote]#post1583673 To tłumaczenie mnie nie przekonuje, bo jeśli to ma być program o piłce, a nie kibicach, to hierarchia jest oczywista - przede wszystkim ekstraklasa, a reszta o wiele mniej. Nie mówiąc już o wyraźnie odczuwanych sympatiach w wypowiedziach prowadzących. Beznamiętnie i ogólnikowo o nas i Puszczy, a z wyraźną sympatią i wieloma szczegółami na temat towarzystwa. [/quote]
Jakbyś nie czarował, to nawet 1-ligowa sąsiadka ma nadal sforę kibiców, którzy nadal śledzą jej losy...
Analogicznie - jakby Pasy spadły z ligi, to też byśmy dalej chcieli wiedzieć, co w klubie słychać, jakie transfery, etc.
Układ sił się nie zmienił. Zmieniły się tylko poziomy rozgrywek.
A my nie wykorzystaliśmy tego, żeby odskoczyć sportowo na tyle, by stać się hegemonem.
Bądźmy zatem realistami. Wymagajmy najpierw od władz podniesienia poziomu (XD), a jak wskoczymy na odpowiedni level, reszta zrobi się sama.
[b]Edycja z 04.08.2023 o godz. 13:29 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1583675 [quote]#post1583671 Mariusz i Kaleb chyba za bardzo wsiąkli w osiedlowo-kibolskie klimaty.
W redakcjach życie wygląda inaczej. Tam ludzie za Cracovią i Wisłą siedzą razem, rozmawiają, pracują, chodzą na wódkę.
[b]Nie spotkałem się jeszcze z tym, żeby ktoś planował spiski pod kątem większej obecności któregoś z klubów w mediach.[/b]
Ostygnijcie trochę. Nie ma globalnego pismackiego spisku przeciw Cracovii. [...] [/quote]Zajrzyj na Interię i wyczyny białońskiego.[/quote]
Nie muszę zaglądać.
Białoński od blisko pół roku w Interii już nie pracuje.
O, tego nie wiedziałem. A to odejście zmieniło coś w traktowaniu gts-u i innych klubów na tym portalu?
Dziękuje za miłe słowa! Będziemy cisnąć z projektem ile się da i oczywiście te wszystkie uwagi wezmę sobie do serca. Planujemy zrobić cykl „Głos Trybun” lub nazwa „Kibicoska Godka”. Na pierwszy strzał będzie zaproszone stowarzyszenie Cracovia OldSchool i też inne ciekawe organizacje kibicowskie w Krakowie, ale też chcemy zapraszać zwykłych kibiców i z nimi rozmawiać o klubach :) Dobrego weekendu!
[quote]#post1583671 Mariusz i Kaleb chyba za bardzo wsiąkli w osiedlowo-kibolskie klimaty.
Nie spotkałem się jeszcze z tym, żeby ktoś planował spiski pod kątem większej obecności któregoś z klubów w mediach.
Ostygnijcie trochę. Nie ma globalnego pismackiego spisku przeciw Cracovii.
Jesteśmy średniakami, więc średnio nas w prasie i portalach widać, bo o czym tu pisać?
Na propagandę braku sukcesów szkoda strzępić przysłowiowego ryja.
Zgadza się jesteśmy średniakami w Ekstraklasie a oni grają na 2 poziomie rozgrywek więc dlaczego ma być o nich głośniej.U nas kibice strzelili fochy i nie chodzą na Ziemię Świętą one cały czas wierzą Kubusiowi i temu w okularach spod Gorlic.
No ja wiem Mariusz, ale ja do Ciebie z argumentami, a Ty z roszczeniami i tupaniem nóżką.
Uwierz, sam bym chciał, żeby było odwrotnie.
Ale myślę że nie dowiemy się, jak to jest seryjnie zdobywać mistrzostwa, grać w pucharach, żeby sprawdzić, jak wtedy prezentuje się medialność klubu.
Musimy żyć z tym, co jest. I przyzwyczaić, że taki Raków, który był lata świetlne za nami, dziś wybiera sobie z naszego sernika każdą rodzynkę, o której zamarzy. Coś się, coś się popsuło, że nie jesteśmy w stanie konkurować z klubem, który ma stadion skręcony z przystanków autobusowych.
Wisła to Wisła. Trzeba się z tym pogodzić, że zawsze będzie o niej głośniej, ona się lepiej klika i tak już jest. Gdzie pytam w redakcjach, to tak jest, że mają najlepsze zasięgi. Co z tego, że grają o szczebel niżej. Praktycznie nie ma to żadnego znaczenia. W Krakoskiej Piłce mówimy o krakoskich zespołach, staramy się, żeby o każdym było w miarę po równo, bo taka jest nasza filozofia. Nie ma większego znaczenia, kto gra w ESA, a kto w 2. lidze.
Dobra, zrobiłem już pokój. Zapraszam w środę o 20:00 tutaj - https://twitter.com/i/spaces/1vOGwMjjgjbxB?s=20
Rozmawiamy tylko o Cracovii, nie narzekamy i nie psioczymy na Wisłę, czy inne kluby. Skupiamy się na naszej Cracovii :)
Pełna kulturka, każdy się może wypowiedzieć :)
Obecnie jest przeważnie koło 30-40 uczestników biorących udział w pokoju. Co stoi na przeszkodzie, żebyśmy zrobili twitterowy rozpierdziel Pasiasty i mieli ponad 100 uczestników zawsze? Tak jak inne pokoje o bardziej popularnych klubach?
Niech wieść się niesie, zapraszam!
[quote]#post1583696 ...............
..........stadion skręcony z przystanków autobusowych.
[/quote]
😁😁😁😁😁
Wisła to Wisła. Trzeba się z tym pogodzić, że zawsze będzie o niej głośniej, ona się lepiej klika i tak już jest.
Bełkot. Raków w dwa lata zdobył dziennikarzy, nie mając wcześniej nic. Liczą sie wyniki
[quote]#post1583696 No ja wiem Mariusz, ale ja do Ciebie z argumentami, a Ty z roszczeniami i tupaniem nóżką.
Uwierz, sam bym chciał, żeby było odwrotnie.
Ale myślę że nie dowiemy się, jak to jest seryjnie zdobywać mistrzostwa, grać w pucharach, żeby sprawdzić, jak wtedy prezentuje się medialność klubu.
Musimy żyć z tym, co jest. I przyzwyczaić, że taki Raków, który był lata świetlne za nami, dziś wybiera sobie z naszego sernika każdą rodzynkę, o której zamarzy. Coś się, coś się popsuło, że nie jesteśmy w stanie konkurować z klubem, który ma stadion skręcony z przystanków autobusowych.
[/quote]
Z tą tupaniem nóżką to Cię poniosło.Jakie niby Twoje argumenty mam zaakceptować do czego się przyzwyczajać do tego że u nich burdel na kółkach
po złotej erze Cupiała ?Jestem kibicem Cracovii nie sprzedajnym dziennikarzynom który boi się o akredytację.
Gówno prawda Rafi. W krakowskich mediach od lat jest patologia, to są wręcz kibole GTS,a taki Karcz to wręcz tuba pajaca z Gorlic. Wkecali do pracy ziomali z towarzystwa, przykład niejaka Justyna Krupa. No przetalent! Nawet nie żartujmy.
Ale to wszystko dlatego że jest ich jak psów. Namnożyli się za piecem Cupiała i trochę minie zanim wyzdychają.
- Edytowany
DOŚĆ już o gts na forum Cracovii!
I to w temacie "Media o Cracovii".
Clickbait to słowo klucz w tej dyskusji. Ja to chwilę temu to zrozumiałem i nigdy nie klikam w tzw artykuły nt gts, co polecam wszystkim Pasiakom. Media to w dzisiejszych czasach pogoń za klikaniem i dlatego tak to wygląda. Bagno.
co byśmy nie napisali nie bardzo się broni, Filipiok zabił kibicowanie Cracovii,
szympans z ZOO po spadku GTS zrobiłby wszystko by znikli z kibicowskiej mapy.
tymczasem dwa dni temu GTS sprzedał już 27k wejściówek na mecz drugiej ligi ze Stalą Rzeszów.
ZE STALĄ RZESZÓW!
Maja jutro event z blaszczykowskim dlatego tez takie poruszenie. Co nie zmienia faktu, ze to 1 liga. Cos sie dzieje, jest parcie na wyniki itp. A u nas marazm od dluzszego czasu, raczej negatywy nic pozytywy. Filipiak robi sobie co chce, a na trybunach cisza. Nie ma sie co dziwic pozniej frekwencji, ktora jak na taki klub jak Cracovia jest mizerny. Odechciewa sie kibicowania przez tego cwela.
Bartosz Marcinkowski napisał:
"Wisła to Wisła. Trzeba się z tym pogodzić, że zawsze będzie o niej głośniej, ona się lepiej klika i tak już jest."
Bardzo przepraszam ale co to za tautologia, pleonazm czy raczej utarta i pokrętna figura retoryczna.
Co ma oznaczać określenie "w.isla to w.isla"? A jeszcze bardziej bulwersuje określenie, że "zawsze będzie o niej głośniej".
gts stał się tfu! "najsilniejszym klubem w Małopolsce" nie poprzez uczciwą prowadzoną w duchu fair play rywalizację sportową tylko przy olbrzymim wsparciu zbrodniczej, totalitarnej instytucji komunistycznej narzuconej zniewolonej Polsce przez Moskwę, która była protektorem tego towarzystwa czyli gwardyjskiego pionu Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego (w skrócie: UB).
gts było budowane na wzór radzieckich klubów KGB jak: Dynamo Moskwa, Dynamo Mińsk itd.
Co gorsza gts nigdy nie zostało z tego rozliczone, a wręcz korzystało z po ubeckich układów już po 1990 roku jakie istniały w różnych dziedzinach "niezlustrowanej" Polski.
gts więc to jeden z najbardziej nieuczciwie budowanych klubów w Polsce i nieukaranych za swoje wyczyny.
Dla każdego prawdziwego patrioty to rzecz absolutnie nie do zaakceptowania.
Dla tego proponuję Koledze sięgnąć do genezy, do korzeni ale do tego potrzeba zapoznać się z prawdziwą historią a nie propagandą.
Ty farciarzu piszesz o przyczynie, a Bartosz o skutkach. I to nie tylko wpływu UB na gts a także Filipiaka na Cracovię.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)