Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 14.08.2014 o 10:39
      Ostatnia aktywność 31.08.2018 o 15:51
      322917 wyświetleń
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 22.07.2018 o 10:05
      Post #1326401 22.07.2018 10:05
    • Edytowany
    tak bez emocji, bo wielu "troszkę" przeciąga strunę. Covilo jak i MKS zachowali się, że tak to ujmę, mało profesjonalnie. Wymiana "uprzejmości" poprzez media, jest czyms niedopuszczalnym i niszczy wizerunek każdej ze stron, jak i wpływa demoralizująco na drużynę. Nie wiem, ilu z Was już pracuje zawodowo, ale chyba nie moglibyście załatwiać prywatnych spraw poprzez media. Konflikt się zaczął po kontuzji Mira. Filipiak uważał, że jak na wysoki kontrakt jaki posiada zawodnik, jego gra jest zbyt słaba. Miro się tłumaczył, że po kontuzji nie jest w stanie dawać tego, czego się oczekiwało. Nie był by z tym wszystkim problem, gdyby nie to, że takie słowa każdej ze stron, padały na "korytarzach". Miro czuł się pokrzywdzony, chciał jak gdyby zmienić otoczenie. Lugano, nie pojawiło się "dzisiaj". Informacje o tym klubie przewijały się tez w "korytarzach", i nie było tajemnica, że Miro zapragnął zmienić klimat. Teraz to co dzisiaj. Zachowanie Miro po meczu, jest NIEDOPUSZCALNE. Można się nie zgadzać z pracodawcą, ale pewnych granic się nie przekracza. Po pierwsze, sam jako pierwszy wszczął publiczną wymianę uprzejmości. Po drugie, nieładnie gra kibicami na fb, wywołując wzburzenie, wiedząc jakie jest podejście do Tabisza, zarzucając KLUBOWI czyli CRACOVII kłamstwo. Po trzecie, mam duuuuuuże pretensje do Mira o zachowanie z opaska kapitana. Oddanie jej przed meczem, taki gest, to rozpierdzielanie druzyny które musiało mieć wpływ na grę drużyny. Miro mógł wiele zrobić, podjąć taki gest np. PO MECZU, ale on zagrał po prostu brzydko. Dla wielu kibiców jest-był autorytetem, prawdziwym wojownikiem, kimś kogo chciano zostawić w klubie na zawsze. Niestety, dla mnie dużo stracił, bo prywata-prywatą, a mecz przez 90 minut, meczem. Teraz o klubie. Następne matolskie zagranie. Nie wiem kto wymyślił ten tekst na tt, ale jest on SKANDALICZNY. Jak można w profesjonalnym klubie w ten sposób zareagować na głupie słowa Mira, na mało sportowe zachowanie zawodnika ( bo chyba mieli na myśli oddanie opaski kapitańskiej przed meczem, z czym się poniekąd zgadzam) . Klub ma duże możliwości wobec zawodnika, by go "wyprostować", zwłaszcza przy kontrakcie obowiązującym jeszcze dwa lata. Ale do tego czasem trzeba ruszyć mózg, a nie działać w tej sytuacji jak kibice na forum, emocjami. Wymaga się profesjonalizmu, działania jak chirurg przy krojeniu dziecka. Tyle było dobrego słowa o Cracovii ostatnio w mediach, wszystko poszło w piździec po IDIOTYCZNEJ reakcji klubu na tt. Kto tam pracuje ? Amatorzy ? Teraz tak na podsumowanie, Covilo pewnie miał obiecane odejście, jak pojawi się klub zainteresowany. Tak samo słownie obiecano Piątkowi, co sam wspomniał w wywiadzie, ze jest wdzięczny za dotrzymanie słowa. Widocznie klub uznał, że Miro jest jeszcze potrzebny, a ten się napalił. Być może, konflikt ma podłoże finansowe, a nic tak nie dzieli, jak kasa. Co by nie mówić, jak Miro chciał odejść, to Tabisz zrobi wszystko, by wytargać od nowego klubu jak najwięcej kasy,. Z drugiej strony, co jest w tym złego ? Jak ktoś sprzedaje samochód, to chce uzyskać jak największą cenę. Tutaj liczy się dla mnie dobro klubu, a nie Covilo, bo on "jutro" będzie klepał kolejny herb. Nie wiem, kto sobie zrobił większe "kuku" ta całą sytuacją. Filipiaka stać, by Miro jutro trenował na Wielickiej z Deją i Drewniakiem. Być może nawet będzie to ZA któregoś z tych graczy, bo taki Drewniak może się "obudzić" i chcieć wykorzystać sytuację wskoczenia do składu. Proponuję odstawić Mira, Tabisza, Filipiaka, i ocenianie sytuacji poprzez dobro Cracovii.
    • squier strat, Markus68, zeppo oraz 9 innych osób lubią to.
    • Dorwas

1.3K
      975
    • 22.07.2018 o 10:17
      Post #1326405 22.07.2018 10:17
    Cracovio - ręce precz od LEGENDY!
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 22.07.2018 o 10:22
      Post #1326406 22.07.2018 10:22
    • Edytowany
    [quote='Vola1906' pid='1326394' dateline='1532245657'] A i chcialem zauwazyc, za jakich kretynow maja nas tabisz i bladys skoro uwazaja ze uwierzymi w ich tweeta pisanego na kolanie o 23? Uwazaja ze przeciętny kibic Cracovii to debil ktory nie przeczyta sam gazety. [/quote] Kretyn, debil po co tak ostro. Przeciętny kibic takie komunikaty łyka jak powietrze. Śmiejemy się z drugiej strony że tam ludzie żyją we własnej rzeczywistości. Ktoś im ją napisał/opowiedział i oni to wzięli za pewnik. Gazety? Przecież w wielu przypadkach to są sterowane wywiady czy artykuły. Ostatnie tygodnie są tego idealnym przykładem. Odnośnie postu Iana. Wszystko się zaczęło od klubu i na nim kończy. Całkiem zgrabne podsumowanie. Zawodnicy to nie kukły, mają swoje uczucia, marzenia i różne charaktery. Zawodnik to nie kibic że będzie się w imię idei dawał ... Zastanawiasz się jacy to amatorzy pracują w klubie? Ja Ci odpowiem. Prezes megaloman, który klubowi poświęca minimum czasu zapominając że jego funkcja wymaga wręcz przeciwnego podejścia. Tylko tyle. Na marginesie nie da się odstawić Filipiaka i spojrzeć na dobro Cracovii o czym wielokrotnie pisałeś, zatem nie wymagaj tego teraz. Temat mógł być załatwiony inaczej, ale czy ktoś jest zaskoczony? Na tym forum ludzie mają wątpliwości a co dopiero przeciętny kibic nie zaangażowany w działalność klubową. Komunikat klubu zrobił to co miał zrobić. Zatrudnienie Probierza było świetnym posunięciem. Nie wątpię że nie jeden kibic (nawet znający prawdę) przełknie wszystko w imię mrzonek o mistrzostwie.
    • ALRS lubi to.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 22.07.2018 o 10:24
      Post #1326408 22.07.2018 10:24
    Cracovia jest LEGENDĄ, Miro jest dobrym zawodnikiem, ale tylko najemnikiem, zawodowcem, który przez pewien okres, dobrze wywiązywał się ze swoich obowiązków, za które otrzymywał dobre wynagrodzenie.
    • Projo, szlaktornad oraz boniekKrK lubią to.
    • Hwat

1.5K
      71
    • 22.07.2018 o 10:25
      Post #1326409 22.07.2018 10:25
    Wszystko fajnie jeśli traktować Cracovię jako maszynkę młodych piłkarzy za grube EURosy. Ale Cracovia nie zawsze była maszynką... Ja pamiętam jak w klubie na 11 piłkarzy grał to on. Pamiętam jak nam wygrywał mecze. Pamiętam jak se łeb rozwalił grając dla tej innej Cracovii. Mam w dupie kto się jak nieprofesjonalnie zachował. I kto co chce ugrać. Covilo nie powinien tak odchodzić z klubu i zasranym obowiązkiem "pięterka" jest dopilnowanie tego!
    • Sehtan, siemion22, Zibiland oraz 10 innych osób lubią to.
    • SaNtO

31K
      16.2K
    • 22.07.2018 o 10:26
      Post #1326410 22.07.2018 10:26
    Ja jeszcze przed postem Iana miałem napisać że to Covilo z nas robi debili a rzucenie opaską przed meczem miało BEZPOSREDNI wpływ na wynik meczu. Wynik meczu który jest dla mnie najważniejszy. Dużo ważniejszy niż pojedynczy piłkarz. Ja mogę się tylko domyślać jak Wy o co w tym wszystkim chodzi. Bez wątpienia jest to kasa. W skrócie: Chcieli obniżyć. Brak zgody. Wmawianie dalej ze cienki. Skoro cienki to mnie sprzedajecie. Jest oferta z dobrą kasą. Ale bez kasy dla klubu. Mirek naciska bo kasa lux. Cracovia nie bo kwota odstępnego zerowa. Czy Mirek jest legendą czy kasa rządzi? Więcej dowiemy się w najbliższym czasie. Ja tam jako trener bym gościa odstawił
    • squier strat, zeppo, Sebastian1906KSC oraz 3 innych osób lubią to.
    • quentin

8.9K
      4.5K
    • 22.07.2018 o 10:40
      Post #1326413 22.07.2018 10:40
    Covilo to zawodnik z tym zgoda. Rzuca opaską kapitana przed meczem? To ja się pytam co urwa robi trener? Podobno mamy nareszcie odpowiedniego. Kolejna sytuacja jak za Wójcickiego czy Sandomierskiego. Choć tamci nie mieli "trudnych spraw" w tle. Lugano ... nie no śmiechłem.
    • piotrek67

8.7K
      5.6K
    • 22.07.2018 o 10:40
      Post #1326414 22.07.2018 10:40
    Po pierwsze to Miro odniósł się do tego debilnego tt Tabisza na oficjalnym koncie klubowym bo trudno żeby się nie odniósł skoro padają takie zarzuty wobec niego.Po drugie to po raz kolejny chłop pokazał że ma jaja i tagiego Tabisza czy Bałdysa zlewa z góry na dół nazywając ich nawet debilami .I się nie boi tego i nie patyczkuje tylko wali prosto z mostu. Żaden inny zawodnik ,może poza Edkiem Bernhartem który pokazał publicznie wała tym palantom nie zdobyłby się na takie zachowanie widząc jak się z nimi postępuje. Świetnym przykładem jest wczorajszy wywiad z Helikiem gdzie pytany o kwestie opaski wił się jak wąż nie mogąc znaleźć odpowiednich tzw.bezpiecznych słów a przecież to bardzo inteligentny chłopak.Mało tego na fb lajkuje wpis Miro o kłamstwie klubu podobnie jak inni obecni czy byli zawodnicy. Nowi zawodnicy patrząc na to co się dzieje na pewno będą z chęcią przyjmować na słowo obietnice Tabisza -to jest kolos na glinianych nogach i nic się nie zmienia w tym względzie od lat.
    • CP 1906, sterby, Sehtan oraz 12 innych osób lubią to.
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • 22.07.2018 o 10:51
      Post #1326416 22.07.2018 10:51
    • Edytowany
    Ian, co innego dbanie o interes klubu, a co innego drobne cwaniactwo dwoch leszczykow bez kultury osobistej. mialem nieprzyjemnosc zalatwiac cos z jednym i z drugim, z tym, ze z Baldysem to lekki kabaret, bo to po prostu glupek nasladujacy Tabisza :) jedynym celem, jaki chca goscie osiagnac to sukces indywidualny w oparciu na przypodobywaniu sie Filipakowi. jako anegdote przytocze tylko historie, jak Filipiak namowiony przez bylego wlasciciela Computerlandu i prezesa PZSzach dal kase na Wojtaszek Team, ktory to projekt mial umozliwic rozwoj najzdolniejszym polskim szachistom. Baldys, jak to Baldys, zle odczytal, skad ten pomysl i wymyslil, ze Profesorowi marzy sie mistrzostwo POlski dla PAsow w szachach :). jako, ze grywal w szachy na kurniku poczul moc i postanowil zalozyc sekcje szachowa w ramach MKS, zaprosil na rozmowy czolowych polskich arcymistrzow i przeprwadzal z nimi rozmowy transferowe :). skonczylo sie wesolym oberkiem, bo jak mialoby sie w koncu skonczyc. wiec jak ktorys podsluchal na meczu w lozy jakiegos komentarza kibicowskiego Profesora, to zapewne zaczal wdrazac w zycie tak, by pokazac Profesorowi swa skutecznosc :)
    • CP 1906, siemion22, KruszynaKSC oraz 6 innych osób lubią to.
    • CP 1906

679
      1.1K
    • 22.07.2018 o 10:53
      Post #1326417 22.07.2018 10:53
    • Edytowany
    Pamiętam jak [url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=30026]@Nowyja[/url] (jeśli to On, bo chyba to jego nowy nick) pisał o tym temacie to co poniektórzy go tu prawie zaszczuli... "bo brudy pierze i atmosferę w zespole niszczy, a po za tym to na pewno nie prawda". Całej prawdy nie poznamy pewnie nigdy. Ale zastanówcie się: - sytuacja na pewno była taka że klub potraktował Miropo kontuzji (gdzie nawet Probierz - trener Jagiellonii, go przyjechał odwiedzić) jak juniora. O tym zresztą pisze szerzej [url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=1018]@potter[/url] w swoim poście, więc nie będę przepisywał - jeśli jest tak jak pisze Ian że Filipiak chciał obniżyć Covilo pensję, z powodu kontuzji to jest to wielkie frajerstwo i już wtedy powinien Covilo uderzyć pięścią w stół. Tak się nie traktuje ludzi. - i na koniec komu wierzycie: zarządowi czy Covilo? Ja wierzę w ludzi i uważam że jak on zdecydował się pewne rzeczy powiedzieć głośno to w akcie odwagi, której nawet brakło wielu Naszym byłym grajkom i hokejowym Legendom, którzy zamiast powiedzieć jak byli traktowani to woleli sobie nie robić problemów. A po co był komunikat klubu? Chyba tylko jeden motyw może być - by obrzydzić Covilo kibicom. P.S. Z całym szacunkiem, ale nazywanie Covilo zwykłym najemnikiem, równając go z setkoma "piłkarzy" przewijającymi się przez Nasz klub w ostatnich latach uważam za delikatną głupotę i chyba brak refleksji autora.
    • potter, macqoo1910, siemion22 oraz 14 innych osób lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 22.07.2018 o 10:54
      Post #1326418 22.07.2018 10:54
    Przynajmniej będzie na kogo zwalić walkę o utrzymanie zamiast MP.
    • CP 1906, siemion22, Jarek44 oraz 5 innych osób lubią to.
    • Orlean

4.1K
      2.3K
    • 22.07.2018 o 10:57
      Post #1326419 22.07.2018 10:57
    Tacy jak Ćovilo tworzą historię klubu i takim wyjątkowym graczom należy się szacunek. Miro wielokrotnie swoją postawą pokazał że poważnie traktuję klub którego czuje się cząstką, natomiast ci którzy są po drugiej stronie to szkodnicy i pajace.
    • CP 1906, siemion22, Jarek44 oraz 4 innych osób lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 22.07.2018 o 11:04
      Post #1326421 22.07.2018 11:04
    [quote='ian thorpe' pid='1326401' dateline='1532246725'] Proponuję odstawić Mira, Tabisza, Filipiaka, i ocenianie sytuacji poprzez dobro Cracovii. [/quote] Ian, sorry ale to już jest mistrzostwo w noszeniu różowych okularów. Co to znaczy dobro klubu? Bo dla mnie jest nim posiadanie właśnie takich ludzi jak Miro na pokładzie. To daje cień szansy na jakikolwiek wynik sportowy. Nawet przy zniżce jego formy wnosi do szatni równowagę dla gnojówki zalewającej klub od strony WIelickiej.
    • Orlean, Kajak, KamilloLce oraz 18 innych osób lubią to.
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 22.07.2018 o 11:07
      Post #1326422 22.07.2018 11:07
    Nie wiem gdzie leży prawda. Pewno leży tam gdzie leży, ale nie ma wielkich klubów bez wciągania w swoje struktury byłych zawodników. Sprawa propozycji obniżki kontraktu nie jest prosta. Sam jako pracodawca wiem, że to materia niezwykle delikatna, ale sam sposób (nie)załatwienia sprawy typowy dla folwarku pana Filipiaka. Zgadzam się z Ian'em, że najważniejsze jest dobro Cracovii, ale takie traktowanie zawodnika godzi w to dobro w sposób bezpośredni. Większość piłkarzy umie czytać i wyciągać wnioski, nie dziwmy się potem, że pozyskiwanie zawodników do naszej drużyny przypomina zbieranie grzybów nocą w gęstym lesie.
    • Kajak, KamilloLce, macqoo1910 oraz 10 innych osób lubią to.
    • Orlean

4.1K
      2.3K
    • 22.07.2018 o 11:09
      Post #1326423 22.07.2018 11:09
    [quote='ian thorpe' pid='1326408' dateline='1532247854'] Cracovia jest LEGENDĄ, Miro jest dobrym zawodnikiem, ale tylko najemnikiem, zawodowcem, który przez pewien okres, dobrze wywiązywał się ze swoich obowiązków, za które otrzymywał dobre wynagrodzenie. [/quote] Problem w tym że Cracovia jest Legendą dzięki właśnie takim jak Ćovilo i za to należy mu się szacunek bo jak nie to Cracovia będzie Żytkami, Drewniakami czy Wołąkiewiczami stała...
    • siemion22, Rock, Zibiland oraz 4 innych osób lubią to.
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • 22.07.2018 o 11:13
      Post #1326425 22.07.2018 11:13
    dobre pytanie, co to jest dobro Cracovii? a co to jest Cracovia? trawa, trybuny, mury, pozycja w tabeli, wynik finansowy? moim zdaniem, to ludzie. przeciez wybiera sie najlepszych zawodnikowo w historii, a nie najlepsza murawe, czy najlepszy osrodek treningowy. pamiętamy i wspominamy ludzi. jak skreslimy CZŁOWIEKA, jako mniej istotnego od wyimaginowanego DOBRA klubu, to tego klubu po prostu nie będzie. nazwijmy to po prostu firmą, taką jak każda inna. tylko wtedy sie okaze, ze nikt nie bedzie przychodzil na kopanine o 14 miejsce.
    • siemion22, alocha, Sebastian1906KSC oraz 7 innych osób lubią to.
    • rev_krk

252
      41
    • 22.07.2018 o 11:23
      Post #1326427 22.07.2018 11:23
    • Edytowany
    Poczekajmy z osądami do poniedziałku, pewnie coś nowego wypłynie. Na tą chwilę, wg mnie każdy ma trochę za uszami. Miro, 32 lata, powoli będzie kończył sportową karierę i może warto pomyśleć nad emeryturą, myślę, że mimo wszystko w Szwajcarii lepiej płacą. Druga sprawa, w taki sposób nie powinien robić szopki z opaską, bo bez wątpienia wpłynęło to na morale zespołu. Dodam, że o zainteresowaniu ze strony Lugano już w maju pisano na Tt. Pamiętajmy, że wszyscy nasi kopacze to najemnicy i grają dla kasy a nie idei tworzenia nowego Mistrza Polski i wielkiej Cracovii. Piszę to z całym szacunkiem, jaki mam dla Mira za włożone serce w grę. JT, słupki mają się zgadzać i zgadzają, więc usunąć go będzie ciężko. Dla JF to idealna osoba na to stanowisko. Sprawdza się. Opcja 1, nie chce się zgodzić na drobne za Miro, liczy pewnie na bańkę ojro. Szwajcarzy z kolei nęcą zarobkami ale nie chcą płacić za 32 latka. Opcja 2, zaproponowali obniżkę zarobków, Miro na to nie poszedł i teraz bajka o chęci odejścia. W poniedziałek pewnie dowiemy się coś więcej. Może z ust Miro też padło coś w stylu jak nie macie kasy to pójdę gdzie indziej. Jeśli Miro był faktycznie leczony na Wrocławskiej, to może tez coś w nim pękło? Na zasadzie oddaję zdrowie a Ci mnie mają w dupie. Pewne jest, że miał dużo czasu na rozkminy. JF - miało być głośno o Cracovii i jest, reklama działa. Zgodnie z dewizą, nie ważne co mówią, ważne aby mówili. Pamiętajmy, że przejęcie Cracovii i jej awans do ekstraklasy odbyły się dzięki kasie Comarchu na cele marketingowe. Sam JF mówił, że w żaden inny sposób nie wypromowały tak Comarchu jak przez Pasy. Przy okazji czasem można zarobić jak na Piątku czy Kapustce. A może MP to klucz do zdobycia mistrza i nie trzeba przepłacać. MP - tu wielką zagadka, bo facet z jajami tylko czy nie zostawił ich w Białymstoku? Nie wiemy jak się umawiał z JF, może powiedział, że w dwa lata będzie walka o majstra to co ma teraz mówić. Może ma na tyle dobrą kasę i odpowiada mu ciągła gra w środku tabeli. A może obiecano mu, że będzie jak Ferguson i poprowadzi drużynę z 20 lat. Do tego powstanie szkółka jak w Ajax'ie i on będzie kojarzony z budową tego. Podsumowując, widzimy pompowania balonika o walce o mistrza, podobnie jak w przypadku naszej reprezentacji i mundialu. Myślę, że stabilna gra w ekstraklasie wystarczy włodarzom, z drugiej strony mamy tak słabą ligę, że może i coś ugramy. Trzeba się z tym niestety pogodzić. Ciekawe, czy ściągnięcie Budzika to nie plan B na wypadek odejścia Mira. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Tabisza albo Covilo :) A jeszcze jedno, tak na dobrą sprawę wszyscy walczą o Mistrzostwo Polski. Inna sprawa jakie mają na to szanse.
    • Jarek44

4.1K
      6K
    • 22.07.2018 o 11:29
      Post #1326428 22.07.2018 11:29
    [quote='Dorwas' pid='1326405' dateline='1532247442'] Cracovio - ręce precz od LEGENDY! [/quote] To nie tak! To nie Cracovia, to JT - ręce precz od LEGENDY!
    • CP 1906 lubi to.
    • CracoviaFanatic

31
      31
    • 22.07.2018 o 11:49
      Post #1326429 22.07.2018 11:49
    Choroba trawi ten klub od środka. Teraz Miro wczesniej hokeiści, przykładów jest aż nadto. Podstawowa zasada - brudy należy prać w wąskim gronie ale nie tak jak u nas robi się to za pomocą tweetera itp. Wstyd, że najstarszy polski klub nie ma nazwet odrobiny klasy w takich sytacjach...
    • Zibiland oraz gimli lubią to.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 22.07.2018 o 11:53
      Post #1326430 22.07.2018 11:53
    • Edytowany
    Ian miałem się za poważnego gościa .Twój post ten długi to patologia i działanie na szkodę klubu . W tej całej sytuacji 100 % racji jest po stronie Covilo .Nie wierze w ani jedno słowo tych malowanych prezesów .Wielokrotnie już traktowali ludzi jak zwykłe szmaty -przykłady można mnożyć .Ci siedzieli cicho więc pozwalali sobie na coraz większe świństwa .Miro przeciął w końcu ten wrzód bo ile można . Tak na prawdę to oddanie opaski to takie wołanie do nas kibiców pomożcie bo tabisz z bałdysem niszczą klub .To nie oddanie opaski ma wpływ na szatnie -TO TRAKTOWANIE ZAWODNIKÓW .TRENERÓW ,PRACOWNIKÓW KLUBU PER NOGA JAK SZMATY .Co daje taki przekaz ze strony klubu ?.Dokładnie to ze nie znasz grajku dnia ani godziny kiedy ciebie potraktujemy jak śmiecia .Dostaniesz kontuzji ?Będziesz pozostawiony samemu sobie albo ,,leczony ''tak jak Miro w państwowym szpitalu na państwowym wikcie dochodząc do zdrowia w towarzystwie starych dziadów i wiślackich psów . Pytam się ciebie IAN czy takie traktowanie jest normalne ?Czy uważasz że zawodnik da z siebie wszystko ,,umierając ''za klub .To nie jest jednostkowy przypadek takiego świństwa to komarhowski standard . Dziwię się tobie i innym co uwierzyli w brednie na twiterze .Miro 2 lata temu miał znacznie lepsze propozycje niż Lugano .Chciały go 2 kluby 2 bundesligi ,Darmstadt i Legia .Dostał podwyżkę ale patrząc na kasę nie dostał nawet połowy z tego co zarobił by tam albo lepiej .Został bo trudno mu się zmienia kluby co widać po calej karierze .dobrze się czuł w klubie .Jak by był łasy i pazerny na kasę to dawno by go nie było w klubie .Można śmiało stwierdzić że w tamtych latach gdzie indziej zarabiał by dużo więcej . Miro dostał ciężkiej kontuzji nie w domu tylko na boisku walcząc za nas ,klub ,kolegów z szatni .Nie dawał tyle ile mógł bo nie mógł .Choć po tak ciężkim urazie dawał i tak bardzo wiele głównie z serducha .Dawał przykład heroizmu ,waleczności ,hartu ducha niezłomności .Wiosną już był to stary i dobry Covilo zasługujący na każdą wydaną złótówkę w kontrakcie .Ian zapytam czy przez te wszystkie lata Miro dał jakiś choćby najdrobniejszy sygnał braku lojalności dla klubu ,kibiców ,kolegów w szatni ?.Nie dał i zwyczajnie nie wierze że teraz nagle by to się po wielu latach zmieniło .Jest tym z czym my kibice się utożsamiamy SPRARTANINEM -NIEZŁOMNYM ,NIGDY SIĘ NIE PODAJĄCYM .Wspaniały zawodnik i jeszcze lepszy człowiek !!! Teraz piłka jest po stronie kibiców .Albo raz na zawsze wytniemy te ganrenę albo akceptujemy ten syf dalej .Brak naszej reakcji da zielone światło tabiszowi i bałdysowi na dalsze świństwa gierki takie jak z Kapustką ,Radziszewskim .Słaboniem ,Covilo itd .Brak reakcji =brakiem wyników sportowych .Nie znam klubu w którym był by wynik sportowy przy braku atmosfery .Możesz mieć finanse ,trenera ,piłkarzy bez atmosfery wyniku nie będzie . Trzeba to w końcu przeciąć i to powinna być ZORGANIZOWANA KIBICOWSKA AKCJA .Tu apel do decyzyjnych grup -czas na reakcje czyli liczę że zapoczątkujecie długą walkę o pozbycie się z klubu tabisza i bałdysa .Bo to że będzie to długa bitwa to pewne . Czekam też na reakcje Probieża .Brak reakcji to dalsze przyzwolenie na robienie z piłkarzy szmat .Nie będą za niego umierać wiedząc że umywa ręce i pozwala na takie wp ......ie się prezesów w sprawy zespołu .Straci autorytet i szacunek =brak wyników .
    • Sebastian1906KSC, KruszynaKSC, Aston1906 oraz 5 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie