Zależy w jakim stopniu rozpatrywać tą "miernotę".
To, że nim nie był nie znaczy, że nim nie jest. Gość w meczach w których zagrał w tym sezonie był słaby i zupełnie nie dziwie się, że nie gra.
Inną sprawą jest to czy wypada zawodnika, który jak wspomniano zdobył mistrza Belgii, nazywać miernotą.
To tak jakby Bońka czy innego naszego dawnego, dobrego piłkarza, nazwać w ten sam sposób.
-
-
Tomislav Mikulić - witamy w Cracovii
mlody3xL Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zależy w jakim stopniu rozpatrywać tą
> "miernotę".
> To, że nim nie był nie znaczy, że nim nie jest.
> Gość w meczach w których zagrał w tym sezonie
> był słaby i zupełnie nie dziwie się, że nie
> gra.
> Inną sprawą jest to czy wypada zawodnika, który
> jak wspomniano zdobył mistrza Belgii, nazywać
> miernotą.
> To tak jakby Bońka czy innego naszego dawnego,
> dobrego piłkarza, nazwać w ten sam sposób.
szuwarek Napisał(a):
> mlody3xL Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Zależy w jakim stopniu rozpatrywać tą
> > "miernotę".
> > To, że nim nie był nie znaczy, że nim nie
> jest.
> > Gość w meczach w których zagrał w tym
> sezonie
> > był słaby i zupełnie nie dziwie się, że
> nie
> > gra.
> > Inną sprawą jest to czy wypada zawodnika,
> który
> > jak wspomniano zdobył mistrza Belgii, nazywać
> > miernotą.
> > To tak jakby Bońka czy innego naszego dawnego,
> > dobrego piłkarza, nazwać w ten sam sposób.
tylko proszę policzyć ile to czasu minęło od tego mistrzostwa, w przypadku Mikulića (jego wiek i chęć) tez proszę dodać.Jego zaangażowanie w treningach można porównać do olboji. :)
U Stawowego pare meczy zagrał i tak średniawo wypadał, ale przynajmnie w tych meczach bramek raczej nie tracilismy. Teraz nie wiem co z nim jest, ale jak ma to tak wygladac to lepiej zeby zwolnic goscia, bo taka wegetacja jest bardzo niezdrowa.
Camron Napisał(a):
> U Stawowego pare meczy zagrał i tak średniawo
> wypadał, ale przynajmnie w tych meczach bramek
> raczej nie tracilismy. Teraz nie wiem co z nim
> jest, ale jak ma to tak wygladac to lepiej zeby
> zwolnic goscia, bo taka wegetacja jest bardzo
> niezdrowa.
to znaczy ile? wg moich statystyk zagrał JEDEN ( o przepraszam, jeszcze raz był w 18 meczowej:))
Teraz sprawdzam i grał:
2 marca Cracovia - Śląsk 0-1
18 maja Zagłębie Lubin - Cracovia 1-2
23 maja Cracovia - Korona Kielce 1-1
27 maja Śląsk Wrocław - Cracovia 1-0
31 maja Cracovia - Jagiellonia Białystok 2-2
i juz za Podolińskiego 21 lipca z Górnikiem.
Także słabo dorabia do tej emerytury (:P)
ps. Miesiąc maj to juz erka Hajdo.
12 dni później
Cracovia. Kiedy wróci Tomislav Mikulić?
Najprawdopodobniej dopiero wiosną. Chorwat nie trenuje z drużyną, a przecież... - Czas jest najlepszym lekarzem - przekonuje trener Robert Podoliński.
Co dolega Mikuliciowi? - To przewlekły uraz, przerwanie mięśnia. Nie leczy się go w tydzień czy dwa, ale w kilka miesięcy. Nie możemy stwierdzić, że niedługo będzie gotowy do gry, bo nie będzie - przyznaje Podoliński.
Na pytanie, jakie są szanse, by stoper wrócił na boisko jeszcze w rundzie jesiennej, trener odpowiada, że niewielkie. - Czas jest najlepszym lekarzem, przerwa może się wydłużyć - tłumaczy.
Mikulić w Krakowie nie ma łatwego życia. Wydawało się, że u trenera Podolińskiego zacznie grać regularnie - w pierwszej kolejce dostał szansę od pierwszej minuty i... to wszystko. W kolejnym spotkaniu już nie wystąpił. W ubiegłym sezonie też grał rzadko, choć miał być lekarstwem na problemy Cracovii w defensywie
Śmiem sądzić, że w EK u nas juz nie zagra .
Drugi Jarabica?
Sądzę, że do końca kontraktu będzie leczył kontuzję + rahabilitacja a pózniej się pożegna .
zakotwiczył ;) w Cracovii, ale chyba odetną łańcuch pomimo wielu jego wyznawców ;)
Mikulic nie Stawowy, wyznawców tutaj nie ma.
Może sobie kiedyś z tym faktem ianie poradzisz
uderz w stół a nożyce się odezwą....warszawski filozof w spodniach rurkach knur
ian thorpe Napisał(a):
>...warszawski filozof w spodniach rurkach
> knur
Tracisz klasę ian.
cóż, nie potrafię ukrywać braku szacunku dla pewnych osób.
Ale na zewnątrz słabo to wygląda, a konkretnie szastający argumentami [i]ad personam[/i] przede wszystkim afiszuje brak szacunku dla samego siebie...
True story.
Ja oceniam Knura po wpisach a nie po spodniach jakie nosi ani gdzie mieszka...moze Ian nosi dzwony hehehe
ian thorpe Napisał(a):
> uderz w stół a nożyce się
> odezwą....warszawski filozof w spodniach rurkach
> knur
całkiem sprytnie Ian, podałbyś jakiś cytat, argument, to mógłbym się odnieść. a tak to mogę tylko wzruszyć ramionami. choć z tymi rurkami to, przyznaję, zabiłeś mi ćwieka.
Chyba, że z rurkami to ogólny przytyk do wszystkich Warszawiaków, w tym kibiców Polonii.
Boże, kiedy ta Cracovia zacznie grać. Forum opustoszało, nudy, zostali tylko Ci zalogowani 9 lat temu z 7-9 tysiącani postów na liczniku, skaczący sobie do oczu.
Albo zacznijmy grac, albo ja chce powrotu do betonowych schodków zamiast trybun na Siedleckiego i śniegu podczas Treningu Nowirocznego na trybunach El Passo.
Ehhh......
Aston, knur jako moderator robił akcje więc jest czas na reakcje .... tylko i aż tyle :)
W innym temacie ktoś napisał, że Tomislav biegał wokół boiska, może ktoś pokręcił kabestanem aby "wyciągnąć: Kotwicę ?
90 dni później
rozwiązali z nim kontrakt?
Chyba jest taki zamiar , tylko czy zawodnik się zgodzi ?
8 dni później
Mikulic do rezerwy :
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Tomislav-Mikulic-w-rezerwach
A gdzie zwolennicy talentu Mikulica? Kazdego , ktory zauwazal, ze gosc jest marny wyzywali od Stawotalibow, czas przyznac sie do bledu.
Nie wiem czy ma talent, ale w meczach w których grał u nas, grał co najmniej przyzwoicie. Podoliński też chciał na nim budować obronę. Z pewnością był (jest) lepszym stoperem niż przesunięty Dąbro.
Talent ma ale chyba gleboko ukryty. A obrone na nim to chcial Filipiak budowac.
Widocznie masz lepsze, sprawdzone informacje.
Kurcze troszku go szkoda ze sie nie sprawdzil.
CV to jednak nie wszystko.
szaleniec Napisał(a):
> A gdzie zwolennicy talentu Mikulica? Kazdego ,
> ktory zauwazal, ze gosc jest marny wyzywali od
> Stawotalibow, czas przyznac sie do bledu.
raz jeszcze przypomnę, że Mikulić w tych paru meczach zagrał na tyle dobrze, by ośmieszyć linię wąsatej propagandy, której przykład nota bene mamy też w najnowszym tekście ("nieprzygotowany" gość prosto z ligi grającej non-stop, a skoro był w kadrze, to musiał być w reżimie treningowym).
ale jeśli ktoś pisał, że TM jest słaby, to nie stawał się automatycznie Stawotalibem. natomiast jeśli ktoś usprawiedliwiał wystawianie na środku obrony jeszcze słabszych grajków, wyjście na derby bez stopera, i inne akty sabotażu w wykonaniu Stawowego, to jak dla mnie był zaczadzonym smalcową propagandą lemingiem. a jeśli tych parę meczów Tomislava nie dało mu nic do myślenia, to jest przypadkiem beznadziejnym.
nie wiem, czy obronę na nim chciał budować Filipiak, ale Podoliński owszem, z czego zrezygnował po Zabrzu. zdał się na Żytkę i musiał piwo, którego sobie nawarzył wypić. Podoliński odstawił Mikulica, ale gra obronna nie pokazała, że miał rację.
W rezerwach zagrał raptem 12 razy, na przyzwoitym poziomie, ale to tylko 5 poziom rozgrywek. Ale wiadomo kto go sprowadził. Jak tacy ludzie mogą funkcjonować w piłce nożnej (PB):S
Bucky Nome Napisał(a):
> Nie wiem czy ma talent, ale w meczach w których
> grał u nas, grał co najmniej przyzwoicie.
> Podoliński też chciał na nim budować obronę.
> Z pewnością był (jest) lepszym stoperem niż
> przesunięty Dąbro.
Podoliński w dzisiejszym DP " Wydawałem już kiedyś opinię o Mikuliciu i na tym się sparzyłem. " knur z innymi z forum, "pchali" tego kopacza-kotwicę na żywca w skład. Widocznie Podoliński na początku za dużo słuchał "pożytecznych" idiotów.....mam nadzieję, że sam sobie teraz wyrabia opinię o przydatności kopaczy do składu i nie będzie też słuchał (czytał) znaFców taktyki.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3730912,podolinski-nie-chce-kupowac-kota-w-worku,id,t.html
hehehe, Podoliński kieruje się tym, co ianowi znaFcy (lubię, jak tak piszesz) pisali na forum za Sodowego i Hajdy? grubo.
Trener w ogóle wtedy nie wiedział o istnieniu naszego forum. Co więcej, podejrzewam, że nawet jeśli obecnie już wie, to i tak go nie czyta.
Aston1906 Napisał(a):
> Trener w ogóle wtedy nie wiedział o istnieniu
> naszego forum. Co więcej, podejrzewam, że nawet
> jeśli obecnie już wie, to i tak go nie czyta.
oj czyta, czyta
Pytanie nie brzmiało, czy Mikulić jest dobrym stoperem, ale czy jest lepszym [b]stoperem[/b] od Dąbrowskiego. Można mnie określać mianem "znaFcy", nawet przez 2F, ale na tak postawione pytanie w odróżnieniu od pewnego pana z licencją UEFA PRO odpowiem TAK!
ian thorpe Napisał(a):
knur z innymi z forum, "pchali"
> tego kopacza-kotwicę na żywca w skład.
> [b]Widocznie Podoliński na początku za dużo
> słuchał "pożytecznych" idiotów[/b].....mam
> nadzieję, że sam sobie teraz wyrabia opinię o
> przydatności kopaczy do składu i nie będzie
> też słuchał (czytał) znaFców taktyki.
Nie wierzę, że to na poważnie napisałeś...
U nas na forum tak jak w przyrodzie burze biorą się z niczego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)