To jest straszne, wczoraj przekręcili Piasta nie uznając bramki na 2-2
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
"Dla dobra polskiej piłki"
[quote]#post1712300 [quote]#post1712262 Jak zobaczyłem tę mordę na środku boiska to mi skoczyło ciśnienie. Nie było wałków jak derbach, nawet bardzo daleko ale te kartki za nic a szczególnie nieodgwizdanie faulu na Oskarze, gdzie gość go staranował a potem były dwie minuty smrodu w okolicy naszego pola karnego to granda. Var by nas nie uratował, zato bylibyśmy w kontrowersjach kolejki jakby tam padła bramka, wspaniale![/quote]
Mecz można przekręcić niekoniecznie dając tylko karne . Można nie stosować prawa korzyści, można dowolnie kartkować, można odgwizdywać urojone faule itp .
I to nam demonstrowali panowie z czarnej mafii w Gdańsku i wczoraj w Łodzi !!!![/quote]
Powiem więcej. Mi się czasem wydaje, że wystarczy nawet kilka pozornie błahych decyzji typu aut zagwizdać nie w tą stronę w którą się powinno i zawodnicy już będą zagotowani. A arbiter mający zagotowanych piłkarzy ma już totalnie ułatwione zadanie i może bez żenady kartkować.
4 dni później
Nasi sędziowie błyszczą też w LM ;) Kwiatkowski chciał być sławny też we Włoszech ;)
Za wzorowe sędziowanie w Gdańsku dostał delegację zagraniczną. Czego nie rozumiecie?
Temu misiu się przecież należało !
[quote]#post1713119 Za wzorowe sędziowanie w Gdańsku dostał delegację zagraniczną. Czego nie rozumiecie?[/quote]
Akurat chyba nie, bo z tego. co wiem, nie Polska deleguje na konkretne mecze a międzynarodowa federacja wybiera. A ta gwiazda musiała być wcześniej tam wytypowana - "ja jestem sędzią międzynarodowym". A co ciekawego zrobił we Włoszech?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-03/hcq9kgfxyaaqqio-jpeg-89971580.jpeg[/img]
I tak to się kręci w tej naszej lidze. Trzech sędziów na boisku plus techniczny, czterech sędziów na Varze a i tak podejmują decyzje jakie im pasują pod aktualną narrację (utrzymanie cwelki). Jak można wyznaczyć sRaczkowskiego z Warszawy do meczu bezpośredniego rywala w walce o utrzymanie? A potem komunikat, że popełnił błąd (i my jesteśmy czyści bo napiętnowaliśmy sędziego) ale punktów już nikt nie odda...
I żadnej kary za takie farfocle.
Jebać finansowo te kurwy. Cały skład. No może techniczny i liniowy w nieco mniejszym wymiarze bo mniej do tego mieli. Ale główny i var po kieszeni. I pauza dla wszystkich na kolejkę.
Trzeba będzie sięgnąć po gwizdkowy h z okręgówki to się sięgnie. Ale może coś się zmieni jak zobaczą, że nie są świętymi krowami.
[quote]#post1713715 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-03/hcq9kgfxyaaqqio-jpeg-89971580.jpeg[/img]
I tak to się kręci w tej naszej lidze. Trzech sędziów na boisku plus techniczny, czterech sędziów na Varze a i tak podejmują decyzje jakie im pasują pod aktualną narrację (utrzymanie cwelki). Jak można wyznaczyć sRaczkowskiego z Warszawy do meczu bezpośredniego rywala w walce o utrzymanie? A potem komunikat, że popełnił błąd (i my jesteśmy czyści bo napiętnowaliśmy sędziego) ale punktów już nikt nie odda...[/quote]
Taki komentarz znalazłem na Weszło:
[i]"Maciuś
5 godzin temu
W zeszłym tygodniu − brak ewidentnego karnego dla Termaliki (odebrany punkt). W tym tygodniu w końcówce brak karnego dla Arki (odebrane dwa punkty). Oba zespoły wraz z Legią „są zamieszane” w walkę o utrzymanie. Gdyby nie sędziowie – a raczej, cóż za przypadek, ten sam sędzia: Paweł Raczkowski – Termalika miałaby do Legii tylko dwa punkty straty, za to Legia do Arki traciłaby aż cztery.
Plus nieuznana bramka dla Jagielonii… A to tylko dwie kolejne kolejki. I tak to leci: tu punkcik, tam dwa, tu decyzja i w efekcie Legia spokojnie się utrzyma, bo przecież nikomu – ani Ekstraklasie, ani PZPN, ani C+, ani reklamodawcom nie opłaca się jej spadek. Może by utrzymała się sama, swoją grą, ale po co ryzykować?"[/i]
Jak dla mnie "ma to sens"
Hm, piszą, że jesteśmy razem z Legia najbardziej lubianymi przez sędziów klubami...
https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/legia-najwiecej-skorzystala-na-bledach-sedziow-porazajaca-statystyka/295871
- Edytowany
[quote]#post1713999 Hm, piszą, że jesteśmy razem z Legia najbardziej lubianymi przez sędziów klubami...
https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/legia-najwiecej-skorzystala-na-bledach-sedziow-porazajaca-statystyka/295871[/quote]
To jakaś paranoja. A na jakiej podstawie robiono to zestawienie? Tego, o czym mówili w C+ Sport? A o ilu rzeczach nie mówili, choćby dlatego, że czasu nie było? I co nazywają POWAŻNYM błędem? Czy błędy Kwiatkowskiego w meczu z Lechią były poważne, czy nie? Bo za sam mecz z Lechią w pomyłkach powinniśmy dostać "-5"...
A ja w ogóle nie widzę w tym sezonie trzech pomyłek na naszą korzyść - a tam jest BILANS "+3"...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)