też widziałem, he he
Ale sterby, przeczytałeś Woke Inc, to dobrze wiesz jaka jest moc siania zniszczenia aktywistów.
Dziwisz się Marciniakowi?
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
- Edytowany
[quote]#post1584724 według Lyczmańskiego z Canal+, Nalepa powinien wylecieć za faul w drugiej połowie - powinno być drugie zółtko, a co za tym idzie czerwień[/quote]
Tak, za to karny był dla wszystkich oczywisty (i dla mnie też). Ale z kolei kartka dla Oshimy, zwłaszcza kiedy odpuszcza się Nalepie? To było najwyżej na wolnego, zawodnik Zagłębia wykorzystał sytuację i się wywrócił, choć mógł przeskoczyć. Nie mam o to pretensji, tak się robi - ale sędzia też powinien to wiedzieć. No ale z tym sędzią to w zasadzie szkoda gadać.
Kartka dla Nalepy oczywista, dla Oshimy - kuriozum.
Ale jak na Stefańskiego to i tak poprawnie sędziował. Przynajmniej nie wypaczył wyniku.
[quote]#post1584745 Kartka dla Nalepy oczywista, dla Oshimy - kuriozum.
Ale jak na Stefańskiego to i tak poprawnie sędziował. Przynajmniej nie wypaczył wyniku.[/quote]
Tak, jak na Stefańskiego było OK - z wyjątkiem tej kartki dla Oshimy, ta druga żółta dla Nalepy... no, przy drugiej sędzia zawsze powinien się trochę zastanowić, więc machnąłbym ręką. Dobrze, że od razu utemperował zapędy ataków faulami Zagłębia dwoma żółtymi. Ale co do karnego... Oczywiście, karny ewidentny. Jednak ja zauważyłem, że tuż przed karnym jeden z Zagłębiaków mocno pchnął w plecy jednego naszego. To tak wolno? Bo może jednak przed karnym powinna być gra przerwana za faul? Albo VAR powinien zauważyć, że w momencie faulu na karny już gra powinna być przerwana?
- Edytowany
Jeśli na boisku było jak piszesz to VAR powinien się właśnie tak zachować.
Nie wiem czy oglądałeś wczoraj mecz Barcelony z Getafe. Tam był ewidentny faul ale VAR robił wszystko by złapać coś wcześniej co by karnego wykluczało, Dopatrzyli się jakiejś wątpliwej ręki i karnego nie podyktowali. Inna sprawa, że to była chyba 10 czy 11 doliczona minuta i widać było, że nie chciał tego karnego dyktować
Nie wiem ale dla mnie sędzia sędziował poprawnie, nie czepiał bym się
Jak to jest obrońca Legii z Poszczą dostaje piłką lecocą do bramki w rękę i nie ma karnego a dzisiaj obrońca dostaje piłką w łokieć opadając po wyskoku poza światłem bramki i Var daje karnego Warcie.
Jest jakaś wykładnia czy dobrowolność Var-u
Przeciwko cwelom tego się nie gwiżdże . ☹️
Wdowiak powinien dostać żółtą za prymitywne wymuszanie wolnego na 18 metrze.
33 dni później
Pan Sylwestrzak przekręcił legię, nie wiedziałem że z niego taki ryzykant
Oj tam przekręcił! Tamu Josue, czy jak mu tam, z LzS to się czerwo za samą mordę należy.
Ale fakt, Sylwestrzak złamał sobie karierę.
[quote]#post1588245 Oj tam przekręcił! Tamu Josue, czy jak mu tam, z LzS to się czerwo za samą mordę należy.
Ale fakt, Sylwestrzak złamał sobie karierę. [/quote]
Nic se nie złamał.
najwyzej go przesuną do sedziowania 3 spotkan w 1 lidze.
kurz opadnie i Sylwestrzak wróci
to jedna czarna mafia jest.
kvrwa kvrwie łba nie urwie
Dokładnie, Sylwestrzak przeprosi i obieca cwelom 3 karne z dupy dla nich i wszystko zostanie mu wybaczone.
[quote]#post1588241 Pan Sylwestrzak przekręcił legię, nie wiedziałem że z niego taki ryzykant[/quote]
juez desesperado
- Edytowany
Kwiatkowski kolejny raz okazał sìe żenującym sędzią. Mam na myśli głównie sytuację z podeptaniem Rakoczego.
dokładnie,
oglądam tę powtórkę bez końca i widzę tam celowe zostawienie nogi przez tego chama z Widzewa, nawet jeżeli to zagranie było nieumyślne to nie ukaranie tego zagrania żółtą kartką to kryminał. przypominam, że każdy nieumyślny stempel np w wyskoku do piłki jest nagradzany żółtą kartką.
https://twitter.com/Michal_RTS/status/1703420673824092613?t=qLcXpkt0HpLEMJqNCZYimQ&s=19
[quote]#post1588381 Kwiatkowski kolejny raz okazał sìe żenującym sędzią. Mam na myśli głównie sytuację z podeptaniem Rakoczego. [/quote]
- Edytowany
[b][/b]To jest dla mnie ewidentna czerwona kartka dla tego Kerka z Widzewa (podeptanie i skopanie głowy leżącego Rakoczego). Szczyt chamstwa i brutalności!
[b]Co prawda Tadeusz Boy Żeleński już w 1909 roku pisał po meczu Cracovia - Debreczyn (mistrz północnych Węgier):
"Przyjechali do Krakowa piłkarze
by nogami strzelać sobie we twarze".
Czyli już przed pierwszą wojną futbol był brutalny to tutaj powinna być czerwona kartka!
[/b]
5 dni później
- Edytowany
Tak ogladając teraz skrót ŁKS-u kolejny raz stwierdzam ,że dla piłki naprawdę byłoby zdrowo gdyby komisja (nieważne jak zwać) powinna po kolejce dawać dyskwalifikacje za takie godzące w wynik meczu ewidentne symulacje jak tego miśka z Jagielloni w doliczonym czasie gry. (czy np tego ptysia z Trnavy w meczu z Lechem albo MEGAOSZUSTA Chrapka w meczu naszym we Wrocławiu).
I to dskwalifikacje na 2-3 mecze. Co innego bark w bark a co innego padolino bez kontaktu jakiegokolwiek.
ps: Inna sprawa ,że naszym czarnym ufać nie można i pewnie zrobiliby z tego kolejne narzędzie jedni fajni a innym dołozymy.
[quote]#post1588392 https://twitter.com/Michal_RTS/status/1703420673824092613?t=qLcXpkt0HpLEMJqNCZYimQ&s=19
[quote]#post1588381 Kwiatkowski kolejny raz okazał sìe żenującym sędzią. Mam na myśli głównie sytuację z podeptaniem Rakoczego. [/quote][/quote]
Komentarz tego kretyna z rts ze to akcja meczu pokazuje co robi z mózgiem układanie się z gtsem - Rakoczemu prawie głowę koleś urwał a ten ze to akcja meczu i przywołuje sytuacje z zeszłego sezonu kiedy Rakoczy nieprzepisowo ale w ferworze walki sfaulował jakiegoś ich zawodnika
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)