[quote='KruszynaKSC' pid='1509043' dateline='1635338691']
A po następne widzę ze już się przeproszono z portalem zakolaka :D przecież tam samo goowno piszą wręcz był zakaz ich cytowania i linkowania..
[/quote]
ja się nie przepraszam, sprawdziłem z ciekawości i nie zamierzam w najbliższym czasie wracać...
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
Pięknie nas kręcą w tym sezonie. Chciałbym żeby klub coś z tym zrobił, bo do Probierza to ja najwieksze pretensje mam o sprowadzania szrotu, derby, i o to że spokojnie znosi to co sędziowie z nami robią. Kiedyś potrafił sie odezwać. A czy siedzimy cicho, czy protestujemy (zeszłoroczne derby) nic nie zmienia. Dziś to był jakiś cyrk, liniowy 3 metry i nie widzi dla kogo aut i pada z tego bramka. W I połowie też Rodin staranowany i z rożnego po tej akcji prawie bramka.
Na prawde marzy mi sie żeby piłkarze i Probierz po prostu przestali podawać ręke śedziemu przed meczem.
wg mnie dziś sędziował bardzo dobrze - jak nie on
- Edytowany
-Karny mega miękki, ale do podyktowania, choć nam by takiego nie dali(patrz Hebo z Zagłębiem).
-Brak czerwa dla Kaputa za drugą żółtą.
-Przeciągnięty mecz co najmniej o 1 min.
Edit: tu chyba rzeczywiście przeciągnięcie meczu spowodowane awanturą przy linii.
-Aut, po którym była bramka chyba w drugą stronę, ale pewności nie mam
Qrwa, mecz nie przeciągnięty ani trochę , przestańcie płakać jak te cipki, tylko to potwierdza co pisałem po poprzednim meczu
- Edytowany
Sędziowie jak Marciniak ia trzymać wynik, jak ktoś liznął piłki wie o co kaman. Ok karny miękki ale jakim sposobem Kaput nie dostał żółtej kartki konsekwecji czerwonej.
- Edytowany
Marciniak pokazał, czemu jest sędzią międzynarodowym. Frankowski skręcił mecz jak skończony debil, Marciniak wszystkie stykówki gwizdał pod Radom, drobne błędy też pod ekipę rudego awiatora (ot chociażby ten ostatni aut, czy 2 rzuty rożne dla Radomiaka, których nie było, w pierwszej połowie).
Ze wszystkiego się wybroni choć nam bardziej w grze przeszkadzał niż rywalowi .
[quote='Muertes' pid='1509323' dateline='1635531906']
wg mnie dziś sędziował bardzo dobrze - jak nie on
[/quote]
Według mnie natomiast sędziował słabo, w obie strony.
Lokaj też mógł czerwo spokojnie dostać mimo że Pestka jeszcze był, też by się z tego Marciniak wybronił
karny z d u p y
jego przerośnięte ego chyba nigdy nie pozwoliło zmienić wcześniej podjętej decyzji, wyjątkiem jest chyba tylko mecz Cracovii w Gdańsku na inaugurację VARu,
kawał c h u j a z niego i tyle
Chociaż nie byłem zachwycony sędziowaniem, to akurat w tym meczu nie sędziowanie było problemem, a to, że te ogórki nas normalnie stłamsiły. Gdyby to nie były takie ogórki jak są, a i my nie marnowalibyśmy tego so udało się ugrać to wygrali by jakieś 6-2. Makabrycznie słaby mecz z naszej strony. I tyle. Nie dorabiajmy kwadratowych jaj. Nie tam, gdzie ich nie ma.
pewnie, że nie.
drużyna Biedaka to zbieranina przypadkowych i słabych piłkarzy, seria ośmiu spotkań bez porażki zaciemniła tylko ten obraz.
ale dla nas nie przypominam sobie takiego karnego z d u p y
Gość nie trafia w piłkę , kopie zawodnika drużyny przeciwnej , daje pretekst do podyktowania 11 , jest to błąd naszego zawodnika i tyle w temacie , tak to jest jak się nie myśli, tylko stara każdą piłkę w y j e b a c jak najdalej
Karny był absolutnie bezdskusyjny. Sadikowić kopnął gościa w kolano! Wkurzające jest tylko, że był kompletnie niepotrzebny, bo z akcji nic nie wynikało
[quote='octop' pid='1509324' dateline='1635532212']
-Przeciągnięty mecz co najmniej o 1 min.
[/quote]
Niestety jak najbardziej słusznie. W doliczonym czasie była zmiana, ci przedłuża o pół minuty, jeszcze bodaj Loshaj dostał wcześniej i leżał a awantura przy linii zaczęła się 10 sekund przed tymi 5 minutami. Tu wszystko OK.
Frajerstwem jest taka strata piłki na połowie przeciwnika pd sam koniec. Tamci zrobili akcję, ale aut i awantura,myślę sobie - OK, nasi zdążą wrócić. No i gdzie oni byli???
[quote='octop' pid='1509324' dateline='1635532212']
-Brak czerwa dla Kaputa za drugą żółtą.
[/quote]
I tu trzeba się jak najbardziej zgodzić. Powinna być. Chyba Marciniak nie zauważył, jaki to faul, bo on by się nie patyczkował z drugą żółtą - a to nie jest "pilnowanie wyniku itp." - bo parę minut przed końcem....
A jeżeli aut był nie dla tych, co trzeba, i po tym aucie padła bramka, to czy VAR ma prawo interweniować czy nie? Ciekawe... Ja nie wiem...
my o cos gramy orpocz utrzymania ze tak placzecie o rzekomo nieslusznie przedluzony mecz jakbysmy ratowali remis z Barcelona?
ja pierdole, rozwalacie mnie powaznie, zamknac ten watek, przynajmnie nie bedzie kusilo zeby te skondensowane placze czytac
[size=small]Marciniak dobrze sędziował, pozwalał grać i gwizdał co trzeba. Karny bez dyskusji, cofnięte czerwo po varze, jeśli gwizdną jakiś aut nie w tą stronę, (choć tu pewności nie mam) to jest to drobny błąd i bardziej liniowego. Szanujmy się, to nie był karny. Pozwolę sobie zauważyć, że aut był powtarzany a my nie odbudowaliśmy ustawienia w obronie. Ta przegrana to w 100% wina obrony, nie mamy drugiego stopera. Gdzie był Jugas przy golu na 2-1, nieudolnie walczył na boku gdzie powinien być Rapa, Rodin krył gościa który zbiegał na krótki słupek tu ok, ale trzech naszych człapie pomagać Jugasowi, a jakiś cienias wbiega sobie w środek naszego pola karnego bez krycia. Nie zgadzam się aby zwalać na sędziego skutki naszego frajerstwa.[/size]
dodam, podobalo mi sie jak Marciniak pozwalal grac a nie dawal sie nabierac na pipkowate padanka, po prostu meska gra, i to uwaga w obie strony
Dziś akurat nie chodzi o Marciniaka tylko o liniowego. Tydzień temu o głównego i var. W meczu ze Stalą o liniowego, w meczu z Łęczną o głównego i var.
Jest problem i niech żaden leszeczek nie twierdzi że jest inaczej. To co sędziowie wyrabiają to przechodzi ludzkie pojęcie, bo np; jak wspominałem w meczu ze Stalą to też Pele wychodzi sam na sam a ten od razu podnosi gdzie akurat są wytyczne żeby czekać do końca akcji. Ciekawe że w meczach Cracovii to zawsze jakiś ewenement na skale światową musi być jak pośredni w polu karnym za gre na czas zamiast kartki, spalony na własnej połowie (Budziński), karny za brak kontaku poza polem karnym (Ślaśk) albo cofanie akcji o 4 minuty (Lechia wyjazd).
W Łęcznej i tydzień temu to wiadomo co sie stało. A dziś łysa pała niby tez pozwalała na ostrą gre a takiego karnego gwizdnął co nawet w L+extra niedawno mówili że jak kontakt nie ma wpływu na przebieg akcji to sie nie powinno gwizdać. Mamy paralityków w składzie co nie zmienia faktu ze nas porobili w tym sezonie na conajmniej 5 pkt a moim zdaniem na 7. Szef kolegium sędziów sie zmienił ale co z tego jak dalej sędziują idioci.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)