to jest swiatowy fenomen, ze on jeszcze sedziuje, bah, ze jeszcze zyje
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
Aris Saloniki wydał oświadczenie dotyczące pracy Szymona Marciniaka
Szymon Marciniak sędziował w niedzielę derby Salonik pomiędzy PAOK-iem a Arisem. Przyjezdni po spotkaniu odnieśli się w specjalnym oświadczeniu do pracy polskiego arbitra.
Goście do 87. minuty prowadzili 2-0, jednak w końcówce stracili dwa gole, w tym z rzutu karnego w doliczonym czasie.
Po spotkaniu na stronie internetowej Arisu pojawiło się się oświadczenie dotyczące Marciniaka.
Panie Clattenburg, gratulacje dla Polaka, którego nam przysłałeś. Przy wyniku 0-2 zrobił wszystko, aby odwrócić losy meczu. Z kulminacją przy podyktowaniu nieistniejącego rzutu karnego! Pomijając fakt, że nie było żadnego przewinienia, to sytuację w polu karnym poprzedzał faul Ingasona na Delizisisie. Albo nie chcesz, albo już nie możesz!" - napisano.
Mark Clattenburg, były angielski sędzia międzynarodowy, stoi teraz na czele greckich sędziów.
za https://www.cracovia.krakow.pl/temat-%C5%BCalosni-polscy-sedziowie?page=174
Jestem pewny, że nasza gwiazda będzie w spokoju sędziowała (także na arenie międzynarodowej) do sędziowskiej emerytury. Jak to mówią - na układy nie ma rady :(
[quote='Jarek44' pid='1477101' dateline='1615202693']
Jestem pewny, że nasza gwiazda będzie w spokoju sędziowała (także na arenie międzynarodowej) do sędziowskiej emerytury. Jak to mówią - na układy nie ma rady :(
[/quote]
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Jeśli ktoś uważa, że Varciniak popełnia przypadkowe błędy to jest zwyczajnie naiwny. To jest sędzia wysokiej klasy. Mało który potrafiłby wyciągnąć wynik z 0-2 5 minut do końca regulaminowego czasu na remis. To jest sędziowski geniusz! Taki tragiczny "bohater naszych czasów", gdyż jego kunszt nie może być zbyt głośno chwalony.
jak sie wie komu dupy dac to zajsc mozna wysoko.
13 dni później
Czekam, aż zrobią coś w końcu z tymi rękami. Niby jest var, a przez te durne przepisy dalej są kontrowersje. Sędziowie mają za dużo swobody przy odgwizdywaniu karnych, jeden nie gwizdnie, drugi gwizdnie, bo tak mu się wydaje. I tak naprawdę zawsze się wybroni, bo według niego była intencja zagrania piłki ręką, miał czas na reakcję i itd.
I jeszcze to, że ręka w ataku liczona jest inaczej niż w obronie...
Jprdl ci sędziowie to robią sobie co chcą. Podobne ręki - gts-karny, Zaglebie-karnego brak. Dodając jeszcze karnego z doopy dla cwelki plus brak kartki dla Jedrzejczyka - no masakra. I to tylko po oglądnięciu dzisiaj tych dwóch meczów.
Nie robią sobie co chcą tylko jak napisał kiedyś George Orwell w "Folwarku zwierzęcym": "wszystkie zwierzęta są sobie równe, ale niektóre są równiejsze od innych". Wicie, rozumicie takie cwks-y i gts-y czyli spadkobiercy postkomunistycznych totalitarnych służb są trochę inne od tzw. normalnych.
Po prostu polska piłka głęboko jeszcze tkwi w komunie podobnie jak w dużej mierze byznes.
Jedynym , choć bardzo wątpliwym pocieszeniem jest fakt robienia podobnych a nawet większych balonów przez sędziów z lig mocniejszych niż nasza . Ale to żadne pocieszenie .
Po cichu liczyłem, że VAR rozwiąże wiele problemów tymczasem często sam staje się problemem .
Też tak uważam. centrale, różne PZPN-y UEFy czy FIFy ustalają sobie kto im się bardziej opłaca jako zwycięzca i każą gwizdać pod niego. U nas takimi pieszczoszkami są cwele gwardziści, odczasu do czasu Lech, a dla UEFA ostatnio Real, dla którego przekręcono Atalantę, czu Juventus, dla którego usiłowano przekręcić Port, ale się nie udało. Ma tutaj zastosowanie bokserska zasada, że aby wygrać z mistrzem musisz go znokautować (czyt. "być wyraźnie lepszym")
Ze sportem to nie ma wiele wspólnego, ale Piłka nożna od pewnego czasu coraz mnie jest sportem coraz bardziej biznesem. Smutne to i odechciewa się kibicować.
27 dni później
Jak Legia próbuje lub załatwia sędziów poprzez nagrywanie a raczej manipulując nagraniami aby sędziego udupić.
Pokazali zmanipulowane wideo i afera... z sędzią technicznym.
Później nie ma się co dziwić ,że sędziowie wolą z nimi nie zadzierać.
Sędzia Główny tego spotkania Sylwestrzak to jak go [u]leśne dziady nie załatwią [/u]to karierę sędziowską zrobi.
Facet jest konkretny, nie da sobie w kasze dmuchać, ma pojęcie o sędziowaniu ... ustawia sobie zawodników do pionu i nie ma pajacowania i dyskusji.
A błędów raczej nie popełnia i posłuch ma... i nie na kolana przed Legią aby się przypodobać dla kariery.
Ale na wp.pl bronią tego technicznego i też podkreślają, że materiał legii pocięty. Wygląda, że kredyt Legii - tak jak kiedyś Juventusu - nie jest aż tak wielki, żeby każdy chciał im włazić do d... z najdrobniejszego powodu. Przy stykowej sytuacji w walce o tytuł - może jeszcze tak, choć historia walki z Piastem pokazuje, że nawet i tu niekoniecznie.
Dawać mi tego Sylwestrzaka na derby !!
Zakładam, że na derby będzie nadsędzia, który VARowi się nie kłania:(
[quote='squier strat' pid='1484709' dateline='1618833369']
Dawać mi tego Sylwestrzaka na derby !!
[/quote]
Derby? Ja myślę że sędzia na derby ustalony jest "na górze" od dawna. Niejaki Stefański.
Który ma powiedziane sędziować "w widoczny sposób" na naszą korzyść, dawać żółte kartki za wydumane faule gtsowców, nam puszczać większe faule... Może nawet jakiegoś tamtego wyrzucić z boiska (oczywiście jeśli to będzie w momencie, gdy jest dwubramkowa przewaga tamtych i kilka minut do końca). Czyli manifestacyjne wręcz sędziowania na korzyść Cracovii, ale tak, by milicji się nic złego nie stało...
PS. Poważnie teraz, bo czasami żartujemy (cytat). Oczywiście mam nadzieję, że moje proroctwo się nie spełni. Ale - również poważnie - jednak tego nie wykluczam...
Nie wierze że się "odważą"dać pSafańskiego ;)
- Edytowany
[quote='mariusz' pid='1484828' dateline='1618894998']
Nie wierze że się "odważą"dać pSafańskiego ;)
[/quote]
A ja bym tego nie wykluczał. Tak, żeby pokazać kto tu rządzi.
Osobiście jednak obstawiam łysego celebrytę.
Chociaż jak sprawdziłem to jego mogą dać na Lechia - LzS
Do nas Stefański lub Lasyk, ze specjalnym zleceniem.
I nie przesądzam w którą stronę będzie to zlecenie.
Zapomnieliście o Kwiatkowskim?
- Edytowany
UEFA podała listę sędziów na Euro2020.Nie ma na niej Szymona Marciniaka.Świat się kończy,tak się nie da dłużej,tak nie można..[url=https://twitter.com/UEFA/status/1384900520691765253?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1384900520691765253%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2F61WefYu1a%2F]https://twitter.com/UEFA/status/1384900520691765253?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1384900520691765253%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2F61WefYu1a%2F[/url]
Czyżby wreszcie się poznali na naszej "primadonnie" ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)