Najgorsze jest to, że żona Maigaarda będzie mogła wydawać forsę, którą ten dostanie po awansie.
Kwiecień obiecał, że zapłaci.
-
-
l liga i ligi nizej.....Informacje, wyniki.
Ale za to będzie mam nadzieję wyścig farmaceutycznego Janusza z Januszem ejaj.
Na korzyść aptekarza. Zrobi wszystko żeby spierdolił się królewski, a następnie jak królewskiego kibice na taczkach wywiozą to on Na białym koniu uratuje Wisłę. Ot tak sobie bajka
- Edytowany
Moim zdaniem lepiej grać dwa razy po pół gtsu, niż raz z mocnym.
Aptekarz będzie musiał wypłacić premie, a taki Pazdan czy tam inny Maigard mało nie wezmą.
Mam nadzieję że prędzej czy później przegnie koniunkturę i ten jego biznes szlag trafi.
Coś gada o rocznym budżecie dla Wieczystej 100 mln?
Nie pamiętam ile przez całe życie Filipiak włożył w nas ,ale chyba też coś koło tego......
Z tym że nie lekceważyłbym Chrobrego.
A bramkarz ŁKSu faktycznie bardzo dobry.
Trzeba umieć wyciągnąć plusy z każdej sytuacji.
Ja po dzisiejszych rozstrzygnięciach kibicuję Wieczystej.
Niech w Ekstraklasie będą razem z GTS, niech strumień hajsu się rozcieńcza na dwa kluby.
Let them fight 😎
- Edytowany
No Chrobry w tym finale będzie miał ciężej... bo dość, że grali dogrywkę to jeszcze czeka ich podróż do Krakowa. Ale to jest piłka, więc wszystko możliwe.
Nie chcę Wieczystej w ekstraklasie, trzymam kciuki za Chrobrym i mam nadzieję że oni wejdą, nie są to moi ulubieńcy, ale z dwojga złego
Właśnie sobie popatrzyłem i poczytałem o stadionie Chrobrego. Tam jakby coś niewiele brakuje do licencji na ekstraklasę. Oświetlenie i podgrzewana murawa jest. 2000 miejsc pod dachem. Ogólna pojemność 2800. Trybunę naprzeciwko głównej można rozbudować o kilkaset miejsc. Do tego jakaś tymczasowa trybuna za bramką i te minimum 4500 miejsc by mieli. Na pewno tam dużo łatwiej i taniej do zrobienia niż w Niepołomicach.
Ja nie rozumiem jakim cudem Raków ma licencję na ten orlik
To znaczy czego nie rozumiesz...? spelnia licencyjne wymogi wiec gdzie widzisz jakis problem?
- Edytowany
Puszcza nie dostała licencji, stadiony nie odbiegają od siebie
Odbiegają, m.in. pojemnością.
[quote]#post1728197 Puszcza nie dostają licencji, stadiony nie odbiegają od siebie[/quote]
Ale to stadion Rakowa był zbudowany tak by dostosować go do możliwości transmisji i innych kwestii, które są kluczowe. A to, że wygląda jak kurnik...
Puszcza miała z tym spore problemy a ekstraklasa to nie to samo co I Liga.
W wielkich bólach powstał stadion Sandecji na 8 tys miejsc. Jest super wypełniany na poziomie 2 ligi. I na tym stadionie Sandecja może grać w ekstraklasie. A gdyby coś w przyszłości to może na nim grać w fazie ligowej LM.
[quote]#post1728158 btw bramkarza ŁKS wyciągnąć[/quote]
Bobka czy Bombę?
Zawisza bez licencji na grę w 2 lidze. Info PZPN.
[quote]#post1728209 Zawisza bez licencji na grę w 2 lidze. Info PZPN.[/quote]
Definitywnie, bo nie chce mi się szukać, czy muszą tylko dostarczyć jakiś papierek, albo postawić kilka dodatkowych TOI-TOI - i na stadionie ???
[quote]#post1728212
Definitywnie, bo nie chce mi się szukać, czy muszą tylko dostarczyć jakiś papierek, albo postawić kilka dodatkowych TOI-TOI - i na stadionie ???[/quote]
Zawisza natomiast nie spełnił kryteriów F.01, F.03 oraz F.04 podręcznika licencyjnego.
Co oznaczają te podpunkty? Pierwszy z nich dotyczy przedstawienia rocznego sprawozdania finansowego wraz z opinią i raportem biegłego rewidenta. Szczegóły takiego sprawozdanie określa forma prawna, w jakiej działa klub. Zawisza to po ubiegłorocznych przekształceniach własnościowych spółka z o.o. Kolejne zapisy dotyczą braku przeterminowanych zobowiązań wobec innych klubów w związku z transferami oraz brak przeterminowanych zobowiązań wobec pracowników, w zakresie podatków i ubezpieczeń społecznych oraz wobec PZPN, WZPN oraz UEFA.
Klub szybko zareagował na komunikat PZPN, potwierdzając, że nie otrzymał licencji. Nie oznacza to jednak, że w przyszłym sezonie na pewno w 2 lidze nie zagra. Na wstępie oświadczenia działacze Zawiszy podkreślili, że brak przyznania licencji nie wynika z zaległości finansowych wobec zawodników, trenerów czy pracowników Klubu.
– Klub jest obecnie w trakcie szczegółowej analizy decyzji Komisji. W wyznaczonym terminie złożone zostanie odwołanie, w ramach którego przedstawimy wszystkie wymagane dokumenty, uzupełnimy brakujące elementy oraz dokonamy korekt wskazanych w tabelach finansowych – czytamy w komunikacie klubu. – Dołożymy wszelkich starań, aby spełnić wszystkie wymogi licencyjne i uzyskać możliwość gry Zawiszy Bydgoszcz w rozgrywkach Betclic 2 Ligi w sezonie 2026/2027.
Zawisza może odwołać się w ciągu pięciu dni od daty otrzymania decyzji. Trudno dziś wyobrazić sobie, aby po zaciętej batalii o długo wyczekiwany awans na przeszkodzie do gry w 2 lidze stanęły względy formalne. W sobotę rozegra ostatni mecz w tym sezonie – na wyjeździe z Cartusią Kartuzy.
[quote]#post1728197 Puszcza nie dostała licencji, stadiony nie odbiegają od siebie[/quote]
Naprawde nie widzisz roznicy miedzy stadionem Rakowa a Puszczy? ja widze... choc wzrok mam slaby...
Rakow posiada wszystko co powinien posiadac stadion na Ekstraklase.. tyle w temacie..
Tymczasem w finale baraży o E klasę zagrają 2 kluby bez stadionów spełniających wymagania.
- Edytowany
[quote]#post1728202 [quote]#post1728158 btw bramkarza ŁKS wyciągnąć[/quote]
Bobka czy Bombę?[/quote]
Bombę oczywiście (Bobek to kaleka, za dopłatą bym go nie chciał)
[b]Edycja z 29.05.2026 o godz. 12:21 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1728220 Tymczasem w finale baraży o E klasę zagrają 2 kluby bez stadionów spełniających wymagania.[/quote]
Wieczysta dostała licencję na azyl, a Chrobry na Lubin, z tym, że Chrobry w razie awansu bez problemu zagra u siebie. Tak, jak napisano powyżej, oni tam mają mnóstwo miejsca i bez problemu dostosują się do wymogów licencyjnych.
Porównanie z Puszczą jest dlatego nietrafione, bo w Niepołomicach problem polegał na tym, że ich stadionik jest niejako wciśnięty prawie pod sam niepołomicki rynek, z jednej strony było dosłownie podwórko na którym mieszkańcy wieszali gacie i stały trzepaki, z drugiej i trzeciej wąziutkie uliczki, a z czwartej równie wąska droga, która przez łąkę prowadziła do krajówki, ale nie były tam się w stanie złożyć i poruszać wozy Live Parku. I to wszystko trzeba było jakoś ogarnąć, nie było to proste.
A w Głogowie stadionik oczywiście jest kurnikiem, ale wokół jest bieżnia i mnóstwo wolnego miejsca, kompletnie inna sytuacja - można dojechać, jest gdzie parkować, dostawić trybunki z rusztowań, dachy, wszystko co się chce.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)