[quote]#post1624206 Galaktyczni frajerzy.
Jakbym był misiopasem, a temat byłby o Polonii to sikałbym ze szczęścia, ale nie jestem misiopasem.
Fatalny dla nas wynik, gts w przyszłym sezonie ma pewne 4 punkty.[/quote]
Normalnie musiał ukąsić! Nie żyłby jak by nie ukąsił 😂
-
-
l liga i ligi nizej.....Informacje, wyniki.
[quote]#post1624242 Jedynym plusem porażek Arki jest to, że w Ekstraklasie będą dwie nowe ekipy które w Ekstraklasie nie grały od X lat... [/quote]
Mnie osobiście nic nie obchodzą inne ekipy poza tymi kilkoma ,których wyniki sprawdzam cały czas a jak tylko mogę to oglądam...
KUFA Musieli im klątwę Kołakowscy na szatnię rzucić przed odejściem. Trzeba jaka szeptuchę z Białostockiego sprowadzić i czary odczynić przed nowym sezonem. (albo przekopać pole karne czy tam jakiegoś zdechłego kota nie zakopano)
Ale przyjaciół kibiców (grojków nie) z Gdyni szkoda. 3 razy z rzędu taki dzwon!!!
Motor cierpiał w tym meczu przez długie fragmenty, ale na koniec okazał się sportowo lepszy. Strzelił dwa gole w końcówce, gdy Arce wydawało się, że dowiezienie wyniku to formalność.
To jest piłka nożna. Nie strzelasz, to tracisz.
Sportowo Ekstraklasa zyska też na awansie Lublinian. Mają sponsora zaangażowanego lokalnie, z zapleczem finansowym.
"Liga będzie ciekawsza", a Areczka niech tam pyknie białogwardzistów, żeby sprawdził się sen sztucznej inteligencji o 15. miejscu w lidze.
- Edytowany
https://x.com/WartaPoznan/status/1797573328447697009?t=uZHwDYtl7KPAXFtSif3dIQ&s=19
Warta może nie przystąpić do rozgrywek 1 ligi
Z tym potencjałem finansowym Motoru to był nie przesadzał, ten Jakubas jest tam już kilka lat i szału nie robi, awans zrobił im trener który z przeciętnych zawodników zrobił fajną ekipę, a następca nie zepsuł tego.
- Edytowany
Odnośnie Motoru i Feio.
Pretensje w przerwie nie były o błąd, bo w piłce błędy się zdarzają. Miałem pretensje, że pod jego wpływem zatraciliśmy siebie. Powiedziałem, że nie wygramy, jeśli nie wrócimy do bycia sobą, do swojej odwagi i determinacji. Tylko wtedy możemy być słynnymi niezniszczalnymi. Możesz przecież przegrać mecz, ale musisz go przegrać na własnych warunkach – wyjaśniał Mateusz Stolarski.
Trener Feio zaszczepił w tej drużynie taki etos i mental. Oczywiście taktyka i teoria są super, ale żeby teoria przeszła w czyny potrzeba jest determinacja. Pierwsze co, to trzeba zakochać się w ciężkiej pracy i bardzo mocno wierzyć, że przynosi ona efekty. Dzisiaj zbieramy owoce. Dziękuję trenerowi Feio. Myślę, że dzięki niemu jestem tu, gdzie jestem – komentował Stolarski, który wkrótce stanie z Feio po dwóch stronach barykady, gdy Motor w PKO BP Ekstraklasie zmierzy się z prowadzoną przez Portugalczyka Legią Warszawa. – Mam nadzieję, że to będzie dobre widowisko po którym pójdziemy na kawkę – śmieje się szkoleniowiec Motoru.
[quote]#post1624299 Z tym potencjałem finansowym Motoru to był nie przesadzał, ten Jakubas jest tam już kilka lat i szału nie robi, awans zrobił im trener który z przeciętnych zawodników zrobił fajną ekipę, a następca nie zepsuł tego. [/quote]
Bo mądrzej zarządzał pieniędzmi niż bodajże taki kwiecień,dopiero teraz w ekstraklasie zobaczymy ile jakubas jest w stanie wyłożyć na motor
Wyłoży (jak na Polska ligę oczywiście) dowolna kwotę tj.tyle ile będzie chciał. To kibic Moturu i nie wiemy jak bardzo będzie chciał o medale zagrać.
Ja obstawiam grę o medale.już w tym sezonie.
Jakubas w wywiadzie - "Powiem tak: realnie chcemy ściągnąć pięciu bardzo dobrych zawodników, którzy będą pasować do naszego stylu gry."
https://sportowefakty-wp-pl.cdn.ampproject.org/v/s/sportowefakty.wp.pl/amp/pilka-nozna/1125909/polski-miliarder-odniosl-sukces-w-kolejnej-branzy-dotychczas-dokladal-z-wlasnej-?amp_gsa=1&_js_v=a9&usqp=mq331AQIUAKwASCAAgM%3D#amp_tf=Od%3A%20%251%24s&aoh=17174208674212&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&share=https%3A%2F%2Fsportowefakty.wp.pl%2Fpilka-nozna%2F1125909%2Fpolski-miliarder-odniosl-sukces-w-kolejnej-branzy-dotychczas-dokladal-z-wlasnej-
Jednym słowem będzie ciężki sezon w ESA.
Przecież oni się wczoraj kopali po czołach, sami gola sobie nawet strzelili.
To nie jest maszyna która weszła z buta jak Lechia. Po 10 kolejkach będa w strefie spadkowej.
Zal mi strasznie Arkowców, ale zawalił moim zdaniem Łobodziński zmianami. Trener Motoru wprowadził świeżych zawodników i zaczęli ich gnieść konsekwentnie. Plus dwie niewykorzystane sytuacje się zemściły niestety.
- Edytowany
Mi Arki w ogóle nie żal! Zjebali to i teraz będą cierpiec w następnym sezonie...
Rock!
Zakład ,że nie? O zgrzewke tyskiego?
Oglądałem ich parę meczy
wg mnie zasłużyli na ten awans bardziej niż Arka!
I na pewno liga będzie ciekawsza.
Ja nie mowie że nie zasłużyli tylko że są ciency. Poza Lechią (i na końcu Katowicami) 1 liga to była paraolimpiada.
Ludzie Arka miała 3 opcje do wejścia:
1) Lechia (od 36min, 11:10 i grają na utrzymanie remisu w derbach)
2) GKS u siebie
3) Motor u siebie do 88 1:0
No to z całym szacunkiem, ale łatwiej być nie może.
[quote]#post1624304 Wyłoży (jak na Polska ligę oczywiście) dowolna kwotę tj.tyle ile będzie chciał. To kibic Moturu i nie wiemy jak bardzo będzie chciał o medale zagrać.
Ja obstawiam grę o medale.już w tym sezonie.[/quote]
Niech zgadnę, że w naszym przypadku obstawiasz morderczą walkę o utrzymanie z przewagą myślenia "pewny spadek" ? :) :)
🤪
4 dni później
Aptekarz chyba przedawkował ;). Wśród skreślonych zawodników jest Kapek, szkoda chłopaka.
https://weszlo.com/2024/06/08/wieczysta-krakow-2liga-transfery/
[quote]#post1624963 Aptekarz chyba przedawkował ;). Wśród skreślonych zawodników jest Kapek, szkoda chłopaka.
https://weszlo.com/2024/06/08/wieczysta-krakow-2liga-transfery/[/quote]
I na dodatek :
Lisandro Semedo został nowym zawodnikiem Wieczystej Kraków, z którą związał się dwuletnim kontraktem z opcją przedłużenia o rok.
Reprezentant Republiki Zielonego Przylądka w ostatnim sezonie PKO Ekstraklasy wystąpił w 31 spotkaniach i strzelił cztery bramki w barwach Radomiaka Radom.
Ja to się zastanawiam gdzie oni będą grać jak awansują do 1 ligi ? Pewnie na stoczni ?
zrobią fuzję z towarzystwem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)