Facet z dobrym wykształceniem, z wymaganą pewnością siebie, zapewne z głowa pełną pomysłów i z wiarą, że uda mu się je wcielić w życie. Czego mi u niego brakuje to doświadczenie. Obycie w polskiej piłce ma znikome, a portfelem jak Wojciechowski dysponował nie będzie.Nie sadze by praca w Cracovii była dla niego celem na więcej niż 2 lata. Nie mam pojęcia za co będzie odpowiadał (nie dosłuchałem jeszcze do końca (mam te same problemy co izbik, więc ładuję na pauzie)- może później powie), ale jako człowieka do poszukiwania talentów go nie widzę. Dobrze by było gdyby miał za zadanie zbudowanie struktur odpowiedzialnych za działalność sportową, ale czy dostanie na to kasę?
-
-
Tomasz Pasieczny - Nowy Dyrektor Sportowy w Cracovii!
Nie było "naszego" wice - żle,nie było dyrektora ds sportowych tyż żle...Są tyż uwagi....
Ale tak ma być!Każdy ma jakieś swoje poglądy na sprawy i ma prawo je wyrazać byle nie przekroczyć zasad dobrego wychowania i przyzwoitości! I nie widzę nic zdrożnego w kilku powyższych postach!
Wielu kolegów z forum ma kontakt z osobami dobrze poinformowanymi i wiedzą wiecej...ale to nie znaczy by wyszydzały z tych ,którzy kieruja sie tylko intuicją...która nie musi zbliżać się do prawdy!
Generalnie mamy Kierownictwo klubu skompletowane i dajmy im troszke podziałać,a czy będą chcieli skorzystać z naszych uwag i wniosków to już inna sprawa....by nie powtórzyła sie sytuacja ,ze nie można było znależć osoby z samochodem ,która pojechałaby ze skautem na mecz poza Kraków!Jakby takie zapytanie padło na forum to ręczę ,że znalazłoby sie kilku chętnych i na 100% za friko ;)!!!!
Debiutowałem wpisem o cenzurze i widzę, że tu bez zmiany :/
Kilof1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Debiutowałem wpisem o cenzurze i widzę, że tu
> bez zmiany :/
i wpisem o cenzurze kończysz. na forum bez zmiany, szybkikilof dostaje bany.
Polecialy w tym temacie posty nie zwiazane z tematem, tak wiec nie cenzura tylko zwykle moderowanie.
Zibiland Napisał(a):
> Generalnie mamy Kierownictwo klubu skompletowane
> i dajmy im troszke podziałać,a czy będą
> chcieli skorzystać z naszych uwag i wniosków to
> już inna sprawa....
druga część wywiadu
http://terazpasy.pl/Wywiady/wywiady_teraz_pasy/Terazpasy.TV-Tomasz-Pasieczny-Bede-sie-staral-zapewnic-trenerowi-wszystko-czego-on-bedzie-chcial-cz.-2
Parę rzeczy usłyszałem, jedna mnie zastanawia-martwi
1. Zupełnie w wywiadzie pomijana jest postać Szarańca (cały czas Filipiak), martwi mnie to w kontekście niedawnej publicznej wypowiedzi JF, gdzie wyraził swoje niezadowolenie z efektów pracy "zastępców"
2. Zawodnicy nowi - nacisk na rynek lokalny
3. Pasieczny nie przyszedł rządzić, przyszedł wspólpacować w budowie pionu, w budowie wyników sportowych
4. Ujednolicenie szkolenia kopaczy w klubie
5. Nie wiem jak Wy go odbieracie, ale facet ma w/g mnie taki "lanserski" sposób wypowiadania się.
Zycze mu powodzenia :)
właśnie przeczytałem o spotkaniu Stawowego z Pasiecznym
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Trener-Stawowy-spotkal-sie-z-dyrektorem-Pasiecznym
Wszystko by było ok w tej informacji, gdyby nie końcówka czyli ostatnie zdanie :( Redakcji TP nie przyszło do głowy, że może w związku z planowanym zatrudnieniem DS program odłożono. W ten sposób podana informacja, ma świadczyć o złym zamiarze kogoś w tej materii ( dla mnie oczywiste, ze Szarańca) lub o jego dyletanctwie na stanowisku. Jest to ewidentna "zagrywka" piszącego. Nie wiem jaka to szkoła dziennikarstwa, ale chyba o dość niskim poziomie, bo w sytuacji napięcia wśró kibiców (jego podziałów) tak postawione zdania na końcu, wcale nie pomagają też Stawowemu.
I właśnie tego typu artykuliki polecam wszystkim, którzy uważają, że frakcja "antywąsów" sączy jad, jątrzy itp itd
A jak się ma akapit po przygotowaniach do zimowego okienka transferowego z tym co Stawowy w kilku wywiadach już powiedział. w tekście jest "Głównym celem działań w najbliższym czasie będzie jak najszybsze rozpoczęcie przygotowań klubu do zimowych transferów, bowiem do tej pory w tej sprawie nie zrobiono nic." , a Stawowy wielokrotnie powtarzał , że obecnie intensywnie pracują nad zimowym okienkiem. To jeśli "intensywnie pracują", a "nie zrobiono nic" to znaczy, że ktoś intensywnie pracował z zerową wydajnością.
A tak na poważnie to znaczy to tylko tyle (co pisałem już przy innej okazji) nie należy przykładać szczególnej uwagi do tego co trener Stawowy opowiada Staskowi na potrzeby jego bloga. Niech wyniki go bronią i niech nie opowiada bajek bo rozumiany dosłownie budzi nadzieje i wywołuje niepotrzebne emocje.
.
" Przeroslo dotychczasowe mozliwosci pionu sportowego" - to tez jest ciekawe i jednoczesnie traci insynuacja...
Czekam aż Staska ktoś zamknie do szuflady i odbierze temu kretowi akredytację.
Ludzie nie muszą się lubić, ale powinni się szanować, tym bardziej, jeśli łączy ich wspólna idea, a taką wspólną ideą jest Cracovia.
Dlatego apelowałbym do redakcji TP by poszli czasem po rozum do głowy i aby swoimi artykułami nie mącili atmosfery, bo nie jest to kopanie dołków pod Szarańcem czy Tabiszem, ale pod Cracovią.
Aston1906 Napisał(a):
> I właśnie tego typu artykuliki polecam
> wszystkim, którzy uważają, że frakcja
> "antywąsów" sączy jad, jątrzy itp itd
Jedni i drudzy jątrzą
cichociemny
WS dużo mówi, owi że gramy o awans, a nawet jego wyznawcy temu przeczą:). Jego słowami nei ma co sobie w takim razie głowy zaprzątać. Transfery będą w gestii nowego dyrektora sportowego.
Z tego co się da wyczytać to za transfery będzie odpowiadał dyrektor sportowy WSPÓLNIE z trenerem.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Aston1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > I właśnie tego typu artykuliki polecam
> > wszystkim, którzy uważają, że frakcja
> > "antywąsów" sączy jad, jątrzy itp itd
>
>
> Jedni i drudzy jątrzą
przeczytalem sobie az kolejna szpile ze strony Sralca, przepraszam, Smalca:
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Trener-Stawowy-spotkal-sie-z-dyrektorem-Pasiecznym
to jest jakas obsesja, Szaraniec nie dopuscil go do jakiesc fuchy wokol MKS, czy jak?:)
Co za złamas...
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> Miszczu2007 Napisał(a):
> -----
> > Aston1906 Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > I właśnie tego typu artykuliki polecam
> > > wszystkim, którzy uważają, że frakcja
> > > "antywąsów" sączy jad, jątrzy itp itd
> >
> >
> > Jedni i drudzy jątrzą
>
> przeczytalem sobie az kolejna szpile ze strony
> Sralca, przepraszam, Smalca:
>
> http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Trener
> -Stawowy-spotkal-sie-z-dyrektorem-Pasiecznym
>
> to jest jakas obsesja, Szaraniec nie dopuscil go
> do jakiesc fuchy wokol MKS, czy jak?:)
...tylko my juz o tym artykule dyskutujemy od rana....sorki - raczej punktujemy go.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)