Niech cała piłkarska Polska zapamięta sobie starą, mądrą maksymę:
[b]BABA W SZATNI PRZYNOSI PECHA !!![/b]
-
-
U NASZYCH RYWALI....(prywatne "pogaduchy" będą kasowane) cd.
knur, masz oczywiście rację. Mnie razi bardziej to, że Bareszyński przebywał tylko 3 minuty i nie wpłynął w ogóle na wynik spotkania, a ten był już ustalony na 6:1 w dwumeczu. Ta kara to jakiś kosmos, bo legła wygrała zasłużenie jeśli chodzi o aspekt sportowy. Rozumiem, jakby piłkarz przebywał przez całe 90 minut i strzelił bramkę, ale tak..... Cóż, debilizm w czystej postaci, sami sobie zasrali. Cytując Mateusza Klicha : " to takie typowo polskie ".
.
Ten przypadek powinien być opisany w jakiś materiałach typu ''Compliance w klubach sportowych'' : )
To tak jak się zatrudnia jakieś miernoty po Wyższej Szkole Imbecyli i Biznesu ,a nie pasjonatów..
Ciekawe czy blondyna wie co to spalony ? Chyba nie , bo tylko się chwali jakie to ma zdolnosci menadzerskie :) Troche hajsu Legia na tym straci ,ale i tak nie wierze ,ze weszli by do grupy LM . Celtic jest słaby i mam nadzieje ,ze Maribor wskaze im wlasciwe miejsce ,a jeszcze lepiej by bylo gdyby trafili do grupy z elką w LE :)
No i przewidziałem, że legła przegra 3:0 ! :D
Ja też już po losowaniu mówiłem, że elka w żadnym wypadku nie przejdzie Celtów:)
Taka ciekawostka:
Rywal Ruchu (Metalist Charków) rok temu w III rundzie kwal. Ligi Mistrzów przeszedł PAOK Saloniki (w dwumeczu 3:1), po czym został zupełnie zdyskwalifikowany z europejskich pucharów, bo okazało się, że ustawiali mecze.
Nikt tego nie napisał. Temu na literę b w składzie Legii wystarczyło być w protokole meczowym, czyli ławce bo już jest uczestnikiem meczu.
Dariusz Mioduski wystosował list otwarty do władz Celtiku Glasgow: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/dariusz-mioduski-wystosowal-list-otwarty-do-wladz-celtiku-glasgow/tt4df
Żenujące, podobnie jak ta cała ich konferencja, miny zbitych psów i wzniosłe słowa.
A już rekordem było stwierdzenie, że "Legia by nie przyjęła takiego awansu". Ta, już to widzę jak lekką rączką rezygnują z kilkudziesięciu baniek w imię "ducha sportu" czy innego bełkotu :D
Biedroń jakiś...
[i]"Niemal 100 lat naszej skomplikowanej historii, nierozerwalnie związanej z trudnymi losami Polski i Warszawy, dowodzi bowiem jednego - nigdy się nie poddajemy i nie ma dla nas cenniejszej wartości niż honor".[/i]
Facet zmień dilera :)
Niech się przygotowują do gry w Lidze Europejskiej lepiej, aby się nie skończyło jak w roku ubiegłym.
gargamel9998 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dariusz Mioduski wystosował list otwarty do
> władz Celtiku Glasgow:
> http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow
> /dariusz-mioduski-wystosowal-list-otwarty-do-wladz
> -celtiku-glasgow/tt4df
Odpowiedz Celtiku dla "honorowej legii"http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/lakoniczne-oswiadczenie-celticu-glasgow-po-konferencji-legii-warszawa/z6v8k
Ale musieli oczy wybałuszyć w tej Szkocji, gdy zobaczyli skomlących alfonsa i blondynę :D
nie dość, że się ośmieszyli na całą piłkarską Europę, to teraz brną dalej i ośmieszają się jeszcze bardziej. przypadkiem obejrzałem wczorajszą konferencję i byłem autentycznie zażenowany, a już niejedno w polskiej pilce widziałem.
jak się nie zna przepisów, to sie przegrywa. gdyby nie znali przepisu o spalonym, to by się dziwili, że im bramek nie chcą uznać. gdyby nie znali przepisu o faulu w polu karnym, to by sie dziwili, że rywale dostają karnego za karnym. a że nie znali przepisu o sposobie odbywania kary zawieszenia, to się dziwią, że dostali walkowera, który w tych okolicznościach oznacza odpadnięcie w przedostatniej rundzie eliminacji do LM.
a że Celtom trafił się awans z nieba i super frajer jako rywal, to co oni mają zrobić? zwł., że sprawa jest wyłącznie w gestii UEFA i jednoznacznie brzmiących przepisów, przy zerowym polu uznaniowości.
Tak zastanawiam - co w kwestii rac na trubunie Legii z okazji Powstania Warszawskiego - żadna komisja ligi się nie zbiera, cisza w mediach. A podobno race zabronione z urzędu i kara również należy się jak psu zupa - a tu spotkanie z Łęczną bez konsekwencji. A może nieprzyzwyczajeni do tego że na naszym podwórku nie ponoszą kar z urzędu i tego samego spodziewają się od UEFA. Bo chyba obserwator na meczu z Zabrzem był ślepy. Albo pisać nie umiał - i dlatego nic nie napisał. Sami im krzywdę robią nasi włodarze i przyzwyczaja się CSKA że tak będzie wszędzie - więc nawet przepisów nie czytają bo po co? I tak się nagnie w ich stronę.
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Żenujące, podobnie jak ta cała ich konferencja,
> miny zbitych psów i wzniosłe słowa.
>
> [b]A już rekordem było stwierdzenie, że "Legia by
> nie przyjęła takiego awansu"[/b]. Ta, już to widzę
> jak lekką rączką rezygnują z kilkudziesięciu
> baniek w imię "ducha sportu" czy innego bełkotu
> :D
Jak to usłyszałem to normalnie ze śmiechu mało nie padłem.
W żywe oczy takie kity ludziom wciskać :D
Mój ojciec, który się w ogóle piłką nie interesuje (akurat byłem u rodziców więc tylko dlatego miałem okazję obejżeć tą żenującą konferencję), kiedy to zobaczył to stwierdził, że ci ludzie mają nie pokolei w głowie odwoływać się do honoru i takich tam :P
http://sport.tvp.pl/16390146/felietony/jacek-laskowski-moja-pilka-wideoblog/laskowski-nie-potrafimy-przegrywac-z-honorem?fb_action_ids=10201342387600355&fb_action_types=og.likes
Bardzo trzeźwy i konkretny komentarz Laskowskiego.
Jak widać, jesli nie jest się dziennikarzem stale bankietującym z "legijną śmietanką" i rzadziej odwiedza się Enklawę, można obiektywnie ocenić sytuację. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)