to jak nazwiesz budowę stadionu kur.wy za miejskie pieniądze. poziom absurdu już dawno został osiągnięty.
-
-
KAFARSKI- Panu już dziękujemy!!!
A nasz stadion za jakie pieniądze budowano ? Wiejskie ? : )
Stadion GTS-u to przepłacony, socrealistyczny projekt.
Ale porównanie topienia kasy w molochu przy R22 do szkolenia psów w naszym klubie słabe. Tam szła kasa z miasta a tu tracimy kasę Cracovii.
Nie wiem kto należy do juniorów, jeśli rzeczywiście psy to trzeba by pogonić towarzystwo na cztery wiatry. Niech pukają do swojego GTS, a jak za słabi na rzekę to niech zmienią zawód, nie każdy musi być piłkarzem.
Nie dla tresury psów w Cracovii!
Jak graliśmy Derby na SS to jeden z naszych juniorów był widziany w klatce gts-u...Jego już nie ma, ale innych nie brakuje...
Co do tematu ogólnego dyskusji ,,KAFARSKI- Panu już dziękujemy!!!'' to nie ma on sensu ponieważ zobaczycie koleś się postara i będzie utrzymanie Cracovii. Dużo ludzi po tym jak odszedł od betonów spisało go na straty i on będzie chciał udowodnić ,że jest wartościowym trenerem który ma wiele pomysłów na grę swoich piłkarzy. I będzie dobrze.
Kafarski, z tą świnią tak naprawdę podłożył sobie świnię, przeprosił, powinniśmy uznać, że to był jego mega błąd. Gorzej jakby uważał, że to nie ma znaczenia. Podniósł rękawicę i wg. mnie powinniśmy tą sprawę zamknąć jak na razie. Roztrząsanie jej tak naprawdę teraz może nas drogo kosztować.
Temat przedwczesny jak na razie.
Jim Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak graliśmy Derby na SS to jeden z naszych
> juniorów był widziany w klatce gts-u...Jego już
> nie ma, ale innych nie brakuje...
Sorki panowie, ale czy tak ciężko ich się pozbyć ?
Wina tylko i wylacznie klubu, bo robia castingi do ME zamiast wybierac tam co zdolniejszych juniorow.
[b]Przeniesione[/b]
[s]Osobiście, zastanawiałem się trochę nad tematem młodej ekstraklasy... I doszedłem do pewnego wniosku...
Mianowicie:
-ME to praktycznie zerowa rywalizacja wśród niespełnionych talentów, tych ktorzy podpadli zarządom, prezesom etc, o trofeum nie warte funta kłaków... Zesłanie piłkarza do ME gwarantuje jedynie zniżkę poziomu gry. Perełki zdarzają się bardzo rzadko, a jeszcze jak się okazuje trenujemy psiarni zaplecze "młodych i perspektywicznych" piłkarzy...
Co za tym idzie postuluję wycofanie się z Młodej Ekstraklasy, oczywiście nie formalnie bo zapewne się nie da (nie będę teraz sięgał do przepisów). W ME graliby od dzisiaj totalni amatorzy, którzy chcą sobie za półdarmo/rekreacyjnie pokopać z innymi drużynami młodej ekstraklasy w tych jakże prestiżowych rozgrywkach. I tak nie mamy tak rewelacyjnych wyników...
My natomiast zgłaszamy do rozgrywek starą, dobrą Cracovię II, albo też można kupić za grosze licencję jakiegoś klubiku, który gra coś wyżej niż B czy C klasa. Cracovia II od tej chwili jest miejscem, gdzie ogrywają się młode talenty, a do formy dochodzą zawodnicy zesłani. Rezerwy awansują w końcu do ligi 4 może 3 i [b]mamy tym sposobem najlepsze rezerwy w polskiej ekstraklasie, gdyż zawodnicy grają o "coś" w normalnych rozgrywkach, a nie we własnym sosie nie rozwijając się.[/b]
A teraz proszę o opinie krytyczne, bądź po prostu opinie...[/s]
Troche mnie Ulatowskim podjeżdża....z wygladu...
nie ja Napisał(a):
> Troche mnie Ulatowskim podjeżdża....z wygladu...
Czy ja wiem.. Tomek ma wzrok zabójcy i 0 uśmiechu ;) ale to dobrze brać bata i bic ich
Juri dał sobie wejść na głowe - popłynął
Pasieka- od początku klepał zawodników.. popłynął
Brakuje mi troche starej Cracovii bez obcokrajowców.. pamiętam jak na stadionie każdy gadał dlaczego nie mamy obcokrajowców bo wszyscy mają.. a teraz ? Chcieliśmy ich i mamy ;)
A kto konkretnie z nazwiska jest psem grającym u nas w ME i juniorach?
Villa_KS Napisał(a):
>
> A teraz proszę o opinie krytyczne, bądź po
> prostu opinie...
moja opinia jest taka, że o ME piszemy w wątku jej dedykowanym: http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1396115,1938150#msg-1938150
(ale tak na marginesie, to się z Tobą zgadzam).
Każdy się z tym zgadza.. kij że tam kopanina ale kto zdolniejszy powinien grać np w Cracovii II która mam nadzieje ze błaby w 3-2 lidze :)
Zdaje sobie sprawe, ze to kibicowskie forum, takie sobie bajanie i fantazjowanie, albo rozne "akademickie spory" ma niewielka role opiniotworcza (moze 1 %), ale nawet to nie powinno usprawiedliwiac tworzenia tego rodzaju watkow. Forumowicze nie mieli i nie maja ZADNEGO wplywu na to, kto bedzie lub nie bedzie trenerem i chocby, nazwijmy to, kultura forum nie powinna akceptowac gadania o wyrzucaniu trenera od dnia rozpoczecia przez niego pracy.
Zreszta wypoiedzi nie na temat potwierdzaja watpliwa wartosc tego watku.
Aleks- wrzuć na luz. 6 lat tutaj i nie wiesz, że taki temat to tradycja tego forum?
Sporo więcej niż 6 :)
Tylko czas się liczy na nowo od jakiejś większej awarii czy przebudowy :)
Panowie przecież post założycielski tego tematu ma charakter ironiczny i żartobliwy ;) Każdemu po przyjściu do Cracovii są zakładane tematy z powitaniem i życzeniami powodzenia, a po kilku tygodniach lub miesiącach powstaje temat o tej samej osobie żądający od niej odejścia i wyrażający z niej niezadowolenie. W dodatku wpisują się w nim na ogół te same osoby, które wcześniej witały i życzyły powodzenia, do czego zresztą mają pełne prawo. Dlatego założenie tematu "pożegnalnego" tego samego dnia co temat "powitalny" to dobra ironia, mnie to rozbawiło w każdym bądź razie :)
Villa_KS Napisał(a):
...
>
> My natomiast zgłaszamy do rozgrywek starą,
> dobrą Cracovię II, albo też można kupić za
> grosze licencję jakiegoś klubiku, który gra
> coś wyżej niż B czy C klasa. Cracovia II od tej
> chwili jest miejscem, gdzie ogrywają się młode
> talenty,
Kluby z Ekstraklasy dogadują się w takich przypadkach z KOZPN (w tym wypadku)
i rezerwy zaczynają od 4 lub 5 ligi, przynajmniej tak było do tej pory...
9 dni później
Panie Trenerze 3 mecze 7 bramek.
Też się bardzo dziwię że nie gra Nowotczyński!!!
NAwotczyński naucz się w końcu :/
8 dni później
Nie wiem,która ,,mądra" głowa wpadła na pomysł zatrudnienia w Cracovii kibica klubu z którym walczymy o utrzymanie.Po sezonie Kafarski zostanie zwolniony i będzie witany w Gdańsku jako bohater.Uratował własny klub przed spadkiem.Nawet jeśli Kafar nie ma takich intencji ,to i tak należy pogratulować naszemu wodzowi tego ,,mistrzowskiego" posunięcia.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/jacek-zielinski-zwolniony-z-funkcji-trenera-poloni,1,5072498,wiadomosc.html
Zieliński znajdzie pracę w ekstraklasie na pewno nie pójdzie do 1 ligi.
4 dni później
Zboro 100% racji -tylko ,,pogratulować ''zatrudnienia kibica Lechii jako ,,ratownika''
4 mecze -i ten 4 trwa -tracimy 11 goli czyli bagatela 2,75 na mecz.Należy się mu w Gdańsku pomnik za zasługi dla ..Lechii.
WYNOCHA!!!
http://www.youtube.com/watch?v=90R8MNRykM0
tęsknię za Pasieką :(
Ja tam za Pasieka nie tęsknie, tak czy owak bysmy dostawali w pizde a tu chociaz duzo bramek pada ;) i od czasu do czasu cos tam robimy w ataku.
No w ataku robimy tak jak za Pasieki, za to z tyłu jak za trenera z pasją...tfu, pensją.
skupcie swoja uwage na Kafarskim, tak, nosiciel boa i zderzak pewnie zacieraja rece
Za Pasieki to nie wiedzili że to sie gra na bramke przeciwnika a nie w szerz czy tam do tyłu. teraz wychodzi raz na czas do przodu.
haha :D ale porównaj sobie ile pkt zdobylismy za Pasieki a ile na razie z kafarskiego. Kafarski chyba juz dobija do ilości straconych bramek przez Pasiekę:) Obrona była szczelniejsza. Nareszcie zaczeliśmy grać jednym ustawieniem w obronie. A teraz znowu roszady....
dokladnie, probuja kopac w pilke przynajmniej.
Roszady sa ze względu na kontuzje, Suart w ostatnich meczach był słaby jak chuj, z prawej strony nie ma kogo dać więc sa roszady. Kafarski im powiedział że to sie gra na bramke tych w innych koszulkach w końcu.
Hahahahaa, fascynują mnie te wasze pełne śmiertelnej powagi rozważania na temat trenerów, zupełnie tak, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie :D :D :D :D :D
20 dni później
A jednak pytania muszą paść (napiszę złośliwie) do tak mocno związanego z Lechią Gdańsk trenera Kafarskiego:
1) Dlaczego w meczu, który trzeba było wygrać za wszelką cenę zagrał pan tylko jednym napastnikiem Bizenem (zamiast dwoma)?
2) Dlaczego nie wystawił pan ultraofensywnego składu od początku?
3) Dlaczego mimo wszystko ofensywny i doświadczony Szałachowski (który przecież potrafi strzelać bramki) nie znalazł się nawet w meczowej osiemnastce?
4) Dlaczego Budziński (piłkarz, który jako pierwszy z Cracovii oddał strzał w światło bramki w 70 minucie) nie zagrał od początku?
5) Dlaczego Suart zagrał w środku choć to nie jego pozycja lecz nie grającego w tym meczu Radomskiego?
6) Panie trenerze co Cracovia miała w tym meczu (naprawdę ostatniej z ostatnich szans) do stracenia, że wybrał pan od początku tak bojaźliwą defensywną taktykę? Czy nie można było od pierwszej minuty postawić wszystko na jedną kartę i zagrać z Grzelakiem, Budzińskim, Szałachowskim, Saidim, Visniakovsem, Bizenem - słowem pięcioma lub sześcioma ofensywnymi zawodnikami czyli wszystkimi ofensywnymi jakich się posiada nawet gdy dają tylko cień cienia szansy na zdobycie gola?
W ten sposób pomógł pan swojej ukochanej Lechii i (jeszcze raz złośliwie napiszę) mam nadzieję, że nie zrobił pan tego celowo.
Co do Budzińskiego to ponoć jakaś kontuzja/choroba była i w ogóle jego występ w tym meczu był niepewny.
Z resztą się zgadzam.
farciarz2 Napisał(a):
> A jednak pytania muszą paść (napiszę
> złośliwie) do tak mocno związanego z Lechią
> Gdańsk trenera Kafarskiego:
> 2) Dlaczego nie wystawił pan ultraofensywnego
> składu od początku?
.
Bo by było 0:3 do przerwy
> 4) Dlaczego Budziński (piłkarz, który jako
> pierwszy z Cracovii oddał strzał w światło
> bramki w 70 minucie) nie zagrał od początku?
Grał z grypą. Lepiej zagrać ostatnie 30 minut niż pierwsze :P
> 5) Dlaczego Suart zagrał w środku choć to nie
> jego pozycja lecz nie grającego w tym meczu
> Radomskiego?
Ale czy zagrał źle? Radomski byś wolał na boisku?
> 6) Panie trenerze co Cracovia miała w tym meczu
> (naprawdę ostatniej z ostatnich szans) do
> stracenia, że wybrał pan od początku tak
> bojaźliwą defensywną taktykę? Czy nie można
> było od pierwszej minuty postawić wszystko na
> jedną kartę i zagrać z Grzelakiem, Budzińskim,
> Szałachowskim, Saidim, Visniakovsem, Bizenem -
> słowem pięcioma lub sześcioma ofensywnymi
> zawodnikami czyli wszystkimi ofensywnymi jakich
> się posiada nawet gdy dają tylko cień cienia
> szansy na zdobycie gola?
Powtarzasz pytania wyżej :D
> W ten sposób pomógł pan swojej ukochanej Lechii
> i (jeszcze raz złośliwie napiszę) mam
> nadzieję, że nie zrobił pan tego celowo.
Idź w ścianę
jak by nie bylo, jak aie odwrocisz i tak du..pa z tylu!
Gramy z pelnym zaangazowaniem o 1lige!
Gramy bo walka bym tego nie nazwal.;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)