soccer Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nieosiągnął nic tak jak większość trenerów
> z Polski.
Nic dodać...
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
Kafarski włączył do kadry 4 piłkarzy z Młodej Ekstraklasy : http://www.90minut.pl/news/188/news1884039-Czterech-zawodnikow-Mlodej-Ekstraklasy-trenuje-z-Cracovia.html
No to Jakubek się cieszy,znowu zapunktuje u prezesa,jak wejdą do kadry da każemu po 500 albo 1000zł i poprawi jeszcze "słupki".!!!
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/tomasz_kafarski_mlodzi_otrzymali_swoja_szanse
Kurde Kosanovic w takiej desperacji ,ze dwa zeby wyrwal by tylko Kafara dluzej nie widziec...
Ja bym wyrwał kilka by nie widzieć już więcej Kosanovica...
Ale sobie czy jemu?
No najlepiej jemu:)
Transmisja sparingu z Podbeskidziem w środę od 10:55 - http://www.malopolskatv.pl/16-v-cracovia-podbeskidzie/
1:1 Budziński - piękny strzał zza pola karnego!
i minutę później 1:2 :(
3-1 w plecy
słabo to wygląda Panowie..
Po I polowie sparingu: 1-3
Nasi niestety slabo ... Najslabsza formacja to obrona - testowany Kaspřák bardzo slabo, Szeliga albo Bartczak na srodku byli by lepsi. Ogolnie bardzo malo ruchu i jakiejs kombinacyjnej gry. Pozytywnie Budzik (piekny gol ! ), Zytko (gra prawie caly czas na srodku boiska), Dudzic ( dobra dynamika) i chyba pozytywnie testowany Kwiatkowski ( przypomina mlodego Koseckiego: jest szybki, zwrotny, dobry balans ). Reszta bardzo przecietnie zeby nie powiedziec zle.
Jakby tak miala wygladac nasza podstawowa 11-stka na I lige ..to za rok bedziemy grac w II lidze grupie wschodniej :)
Tak po 45 minutach:
- testowany Czech bardzo słaby, tak samo jak i Sarga
- testowany Kwiatkowski nie ma jak się wykazać bo wszystkie piłki albo są niedokładne albo bardzo wysokie
- Budziński oprócz bramki, dużo strat
- na duży plus Bruno Żołądź (walczy o nowy kontrakt)
Kicha do potęgi!!!
Straus bardzo dobrze gra,na 1 lige będzie jak znalazł :)
Miałem napsiać to samo co Boniek. Strauss sie wyróznia o dziwo. Jest szybki, pokazuje się do gry, nie traci w durny sposób piłek.
Straus korzystnie się prezentuje ostatnim czasem. Czego nie można powiedzieć o kopaczu Puzigacy który by przed chwilą urwał rywalowi nogę. Ten sparing pokazuje, że potrzebujemy wiele wzmocnień by w 1 lidze jakoś się prezentować. Brakuje jakości w naszej grze. Potrzebujemy paru doświadczonych zawodników by to ogarnęli i w obronie i w pomocy. Bardzo słabo obrona zwłaszcza w pierwszej połowie. Testowany Kwiatkowski nie zachwycił.
Ale wpierdol.. Obrona + bramkarz = dno i metr mułu...
2-5....
Tylko czekać aż przyjdą stali bywalcy na forum i zaczną napi***dalać na kafara ;)
Dobrze, że przestałem ogladać przy 2-4:).
Poziom naszych kopaczy żenujący i jak jeszcze wczoraj było mi wszystko jedno czy zagramy w E-klasie czy w I lidze, to teraz jestem za tym, by jak nam każą grać w E-klasie pójść w zaparte i powiedzieć, że nie ma wafla, może nas karnie przesuną wo II ligi, bo z taką grą tam nasze miejsce:)
Chaos, brak pomysłu na grę, brak zaangażowania, brak ruchu bez piłki. Tutaj potrzeba trenera, który
- a - stworzy zespół ludzi, którzy w coś wierzą i chcą grać
- b - nauczy tych ludzi podstawowych schematów
btw - bardzo fajna bramka Pająka po asyście Strausa
Puzigaca mnie martwi, bo zstąpi go Marciniak. ale ogólnie biorąc jesteśmy na równi pochyłej.
Zastanawia mnie jedno; skąd u niektórych tyle wiary w młodzież skoro oni wszystko w ME przegrywali z kretesem. Jeśli Zarząd posłucha tych sugestii to na pewno znajdziemy się w II lidze.
w ktorej lidze gra Izolator Boguchwala, bo juz powoli sie szykuje na wyjazd?
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> w ktorej lidze gra Izolator Boguchwala, bo juz
> powoli sie szykuje na wyjazd?
III liga, ale mają jak coś chyba też gdzies rezerwy.
Byłem, widziałem. Generalnie młodzi nie potrafią grać, może z wyjątkiem Pająka a starsi chyba już nie wiedzieć czemu na wakacjach. Chaos i bałagan we wszystkich liniach na boisku. Jeśli ktoś wpadnie na pomysł oparcia zespołu na młodych, to strach się bać. Już teraz widać jak trudny będzie awans. Pozytywnie Straus.
Pozytywnie Żytko , Straus , Dudzic i Budziński .
Jeśli stracimy Suvorova , Visniakovsa , Saidiego i Suarta to ekstraklasę będziemy mogli oglądać kilka lat na C+ co najwyżej ...
Co to kurwa miało być dzisiaj ? ? ?
soccer Napisał(a):
> Tylko czekać aż przyjdą stali bywalcy na forum
> i zaczną napi***dalać na kafara ;)
mam nadzieję, że Ty też byłeś na Wielickiej jak Ci stali bywalcy i wiele możesz powiedzieć o grze, na pewno więcej niż oni?
Steblecki pokazał, jak wiele pracy przed nim. Bramkarzy dzisiaj nie mieliśmy, Kwiatkowskiego nie ocenię, bo nikt nie potrafił mu nawet dograć. Pająk coś tam się starał. Dudzic którego zmienił też. Straus faktycznie nieźle, ale jeszcze nie dobrze. Kasprak, Sarga dramat. Boljević to samo. Puzigaca tragedia. Piszczek przestraszony, nie radził sobie kompletnie. Szewczyk w miarę.
Do tego KAFARSKI WYPIE.RDALAJ!
Cała obrona jest do wymiany i to wiemy nie od dziś. Potrzebujemy dwóch stoperów i dwóch bocznych porządnych. Co do Żytki dziś za dużo schodzi do środka mało robi przewagi w akacjach ofensywnych skrzydłem. Steblecki i Żolądz to jeszcze nie ten poziom niestety musimy kupić dwóch doświadczonych środkowych bo z młodymi i Szeligą, Boijleviciem daleko nie zajdziemy. Napastników też nie mamy ogólnie cała drużyna do wymiany będą mieli sporo pracy w tym okienku transferowym.
Po co ten Szeliga w ogóle grał w sparingu. Liczyłem, że w końcu się go pozbędziemy, ale widocznie dalej będę musiał znosić jego grę w Cracovii.
Tomasz Kafarski ma zastrzeżenia do niektórych graczy po porażce 2:5 z Podbeskidziem Bielsko-Biała. - Nie wszyscy podeszli do spotkania jak powinni - stwierdził.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,11735972,Trener_Cracovii_znow_krytykuje_zaangazowanie_podopiecznych.html
to jest problem. raz można mieć zastrzeżenia do motywacji i podejścia grajków. co prawda wątpię, by coś takiego przydarzyło się Mourinho czy Guardioli, ale Trapattoniemu w Bayernie już tak. natomiast jeśli ten problem pojawia sie raz, drugi, trzeci - no to już jest powazny problem, i poważne podejrzenie, że trener nie jest dobrym motywatorem.
ok, można powiedzieć, że to sparing, ale goście przecież walczą (?) - powinni walczyć - o miejsce w składzie na przyszły sezon. chyba, że już leją na Kafara sikiem prostym, bo wiedzą/czują, że niebawem ktoś go zmieni. tak czy owak, banda niepoważnych grajków dowodzona przez niepoważnego trenera. 6/30.
pilka nozna w Polsce i uprawiana przez Polakow jest niepowazna, kupilbym 15 Azjatow, Koreanczykow i Japoncow, inny etos pracy, zapierdzielaliby jak male samochodziki a potem poszli do United za 15mln kazdy. ;)
Nasza mysl szkoleniowa to jak narobic sie jak najmniej, niczego nie nauczyc a wycisnac jak najwiecej kasy, dortmundzkie wyjatki to rodzynki ktore umknely jej ostrzu (mysli) ;)
[quote=soccer]
Tylko czekać aż przyjdą stali bywalcy na forum i zaczną napi***dalać na kafara
[/quote]
Byłem, widziałem, napier*dalam na Kafara.
Dramat panowie, taki górnik łeczna nam 3 właduje i do domu. Z tymi grajkami nie damy rady nawet sie utrzymać w pierwszej lidze. I nie zwalajmy na spraring, poprostu są to słabi zawodnicy. A trener powinien być doświadczonny z pierwszej ligi.
Górnik Łęczna gra w B-klasie, więc aż tak źle nie będzie.
Aston1906 Napisał(a):
> Górnik Łęczna gra w B-klasie, więc aż tak
> źle nie będzie.
Cała sytuacja w klubie nie napawa optymizmem.Gdyby ktoś powiedział przed sezonem po tak dobrej rundzie wiosennej że spadniemy też bym nie uwierzył. Więc bym się nie zdziwił jak byśmy skonczyli(zaczeli od nowa tworzyć klub) w takiej klasie rozgrywkowej za kilka lat.Może z Łęczną nie będziemy grali ale z pobliskimi wioskami tak.
Wiele osób się dziwi z wczorajszego rezultatu, tu nie ma nic dziwnego... Czego mogliśmy się spodziewać po kilku spadkowiczach, zawodnikach z młodej ekstraklasy oraz testowanych i 16-latku w ataku ? ;d
Po za tym grali oni dopiero pierwszy mecz takim składem.
Plusem jest to że w momentami grali nieźle, lecz nie ustrzegli się błędów w defensywie.
Dziwiły mnie też te wysokie piłki na malutkiego Kwiatkowskiego, który widać że ma potencjał i starał się walczyć z wyższymi rywalami, ale chyba jego koledzy przyzwyczaili się już do Bizona na tej pozycji ;d
Trener Kafarski ma jednak przeje*ane, bo jak wszyscy widzieli z dobrej strony pokazało się tylko kilku zawodników. A przecież kadra pasuje żeby liczyła ich 25...
Poszukiwania podobno trwają, ale potrzeba czasu na to żeby całkiem nowa Cracovia zaczęła coś grać ;)
Jeżeli to się nie uda, to z utrzymaniem w ekstraklasie znów będziemy mieć problemy, bo z tego co widać to w niej zostaniemy.
Seprioth Napisał(a):
[pre]
> Jeżeli to się nie uda, to z utrzymaniem w
> ekstraklasie znów będziemy mieć problemy, bo z
> tego co widać to w niej zostaniemy.
[/pre]
Też się tego obawiam. Wszystko wskazuje na to, że w klubie przewidziano przyszły sezon na budowę struktur, a sportowo na walkę o utrzymanie w I lidze, co powinno mimo wszystko się udać. A tak wygląda na to, że kolejny sezon będziemy walczyć o utrzymanie w E-klasie
Jak p.Kafarski nie widzial Zienczuka w swoim zespole to nie dziwie sie ,ze Hoska nie widzi u Nas!
:D
Nie wiem, może nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem kafarskiego, ale zwalnianie trenerów co chwila też nie jest dobre dla zawodników, wiadomo , to nie jest kwestia przywyczajenia do osoby, ale każdy trener ma osobny "warsztat", osobne metody treningowe , taktyki, ciągłe rotowanie moim zdaniem nie jest wskazane , dlatego chciałbym by ten trener popracował minimum rundę jesienną, wiadomo końcówka sezonu nie była uda (ba jak cały sezon) no, ale oceniam kafarskiego, i to nie jest do końca jego wina, aczkolwiek jedyne do czego bym się doczepił jest nie do końca rozsądne zestawianie linii obrony, wiadomo Hesdey może i jest himerycznym zawodnikiem, i nie zawsze odrabia lekcje w grze defensywnej, ale stawianie na Puzigace, którego praktycznie mija każdy pomocnik/napastnik, zawodnik , który w ogóle nie umie kryć i nazywanie go "Bojan super star" jest absurdalne, tak jak mówię Chyba bośniaka wzięto tylko dlatego, że komuś w klubie zamarzył się drugi Rory Delap.
W końcówce sezonu u niektórych zawodników przejawiał ewidentny brak ambicji, jeżeli w ogóle jakąś posiadają np. Bartczak, nie wiem czy do graczy mało ambintych zaliczyć można Saidiego, może jest nader ambitny , czego drugą stroną medalu jest jego egoistyczna postawa ( o przepraszam , wymieniał na skrzydle jedynie piłki z Suartem),niekiedy zaważało to na efekcie końcowym akcji ofensywnych (szkoda , że nie oglądało się częściej takiego Saidiego w akcji jakim nas zachwycił podczas debiutu ze Śląskiem w zeszłym sezonie)... Fajnie , że Kafarski zaczął robić czystki od zawodników typu Radomski, Nawotczyński czy wspomniany Bartczak, z drugiej strony stawianie na samych młodych zawodników też nie jest dobre, mam nadzieje , że znajdą się zawodnicy nieco ograni, doświadczeni , i będzie można połączyć młodzieńczą fantazję z rutyną.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)