Uprzątnięcie aut z placu od ulicy Kałuży.Co z tego,że regulamin jest jak dalej codziennie parkuje 20 aut...
-
-
Sugestie dla Zarządu: tylko dobre pomysły
Mam jedną prośbę .Kupic porządną opaskę dla kapitana bo jak widzę tą niebieską szarfę którą 10 razy owijają rękę to mnie krew zalewa i jest mi wstyd. Opaska powinna byc w odpowiednim kolorze z herbem klubu a nie jak nieraz widzę z logiem producenta sprzętu sportowego. Może to błachostka ale strasznie mnie to denerwuje i w moim odczuciu wyglądamy na prawie żebraków.Takie same opaski kapitańskie powinny byc we wszystkich rocznikach od najmłodszych do seniorów. To groszowy wydatek ale jakoś fajniej popatrzec .
Opaska nie może być kolorze strojów , musi być widoczna. Co do koloru niebieskiego to źle mi się kojarzy.
4 dni później
Mam nadzieję, że uda się zrobić tak, żeby podczas wejścia na Trening Noworoczny system identyfikacyjny został wyłączony. Sylwestra w Krakowie będą spędzać osoby nie związane do tej pory z Cracovią, a przyprowadzenie ich na coś tak oryginalnego i wyjątkowego jak TN może to zmienić. Jest to świetna okazja, żeby zarazić ich Cracovią.
4 dni później
za kilka dni Trening Noworoczny.
wspaniała tradycja, tysiące kibiców na trybunach, telewizyjne migawki obejrzy kilka milionów.
przez kilka ostatnich lat w imieniu najstarszego klubu w Polsce przemawiał GTS - owiec Madeja.
czas to zmienić Radomirze, w Tobie nadzieja.
naprawde nie możecie nabić wejściówek ludziom na karty ? jutro będzie niepotrzebne zamieszanie i podejrzewam że dużo ludzi wejdzie długo po pierwszym gwizdku...
...dokładnie, chu..ów, kur...ew poleci co nie miara. Przecież to Nowy Rok, trzeba sie troszkę przespać po imprezach, a nie stresować że w kolejce się będzie stało jak się troszkę zaśpi (wiem hardkorowcy idą prosto z imprezy), ja już niestety za stary jestem :)
Kart Kibica jest więcej niż miejsc na Treningu Noworocznym, więc pewnie chodzi znowu o zgodność z Ustawą o Imprezach Masowych.
9 dni później
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Lech-Poznan-zespol-z-potencjalem,artykul,127171,4,720.html
Nie wiem czy wklejam w odpowiednim wątku. Ale warto przeczytać ten wywiad. Własnie w taki sposób prowadzić sie profesjonalny klub piłkarski w Polsce. Spokój, długoterminowe planowanie, dobra organizacja... i można wtedy mówić: Idziemy na Mistrza!!
Czy u nas też tak kiedyś będzie?
31 dni później
[b]Wniosek pierwszy dla zarządu:[/b]
Należy walczyć do końca o wzmocnienie ofensywy Cracovii albo napastnikiem albo w miarę bramkostrzelnym pomocnikiem.
[b]To naprawdę istne szaleństwo startować do rundy wiosennej dysponując w drużynie zaledwie czterema ofensywnymi graczami[/b] (w tym jednym nie najwyższej klasy napastnikiem). Saidi ma już 3 żółte kartki (po czwartej pauzuje), Szałachowski ma ciągłe klopoty z "achillesem", van der Bizen do wybitnych snajperów czy "techników" nie należy, Visniakovs przeplata dobre mecze ze słabymi. I to są wszystkie aktywa Cracovii w ofensywie po kontuzji Suvorowa, wartościowych zmienników praktycznie nie ma.
Biorąc pod uwagę, że nawet biedny ŁKS się wzmacnia (ma już Łobodzińskiego, lada dzień podpisze kontrakt z Iwanickim, a na testy przyjechał Marek Gancarczyk i prawdopodobnie Szamotulski), nie mówiąc już o Zagłebiu Lubin czy też Jagiellonii - Cracovia naprawdę powinna potraktować tę sprawę priorytetowo, bo może się zdarzyć mecz w którym z powodu kontuzji i kartek nie będzie kim obsadzić ofensywnych formacji!
Sytuacja jest poważna, wręcz alarmująca !!!
[b]Wniosek drugi:[/b]
[b]Powinien ktoś z zarządu Cracovii porozmawiać z Majchrowskim na temat kwestii opłat za wynajem stadionu i zapytać go dlaczego Cracovii i Wisły nie traktuje na tych samych zasadach.[/b] Nie może być bowiem tak by za mniejszy stadion Cracovia płaciła więcej (1.57 mln rocznie) niż Wisla za większy (zaledwie 1.4 mln). Trzeba wręcz zażądać od Majchowskiego by tę sprawę zweryfikował.
gts ma jeden koronny argument ...
jak zaczynali kiedyś tam ...
to stadion miał mieć 20.000 ...
potem dostaliśmy organizację euro i miasto postanowiło powiększyć dogs arenę do 30.000 ...
więc skoro miasto chciało a oni nie ...
to oni chcą płacić za 20.000 ...
20 000 to dalej więcej niż 15 000, a 1,5mln to więcej niż 1,4 mln, więc argument do dupy
miasto ma w barterze pomieszczenia ...
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115699,11123718,Niedlugo_liga__a_w_Cracovii_cisza.html
Panie Prezesie Filipiak,niech się Pan zapozna z w/w artykułem i wyciągnie z tego jakieś wnioski na przyszłość !
Jeśli już trzymać się takiej argumentacji to pomieszczenia ma za te 10 tys. dodatkowych miejsc.
4 dni później
Mysle ze milo byloby zwrocic uwage na taka drobnostke jak puszczanie muzyki na pilce i na hokeju, nie mam pojecia kto za to odpowiada w obydwu przypadkach ale strasznie mnie denerwuje gdy my zdzieramy gardlo a ktos nas zaglusza po meczu pilki lub w przerwach na hokeju (gdy doping jest), troche to demotywujace... przeciez mozna poczekac z wlaczeniem muzyki gdy przestaniemy spiewac...
I można by puszczać hymn ciszej na stadionie.
Jak dla mnie to na ostatnią zwrotkę hymnu podkład Maleńczuka powinien być wyłączany.
ParuKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak dla mnie to na ostatnią zwrotkę hymnu
> podkład Maleńczuka powinien być wyłączany.
tylko dla Ciebie i na tym pozostaniemy. Dobranoc.
było by fajnie gdyby na stronie internetowej pojawilo sie cos w tym stylu:
[url=http://www.avfc.co.uk/page/HistoryKits/]avfc.co.uk[/url]
Redcclise Napisał(a):
> ParuKSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jak dla mnie to na ostatnią zwrotkę hymnu
> > podkład Maleńczuka powinien być wyłączany.
>
>
> tylko dla Ciebie i na tym pozostaniemy. Dobranoc.
Nie tylko dla niego. Dla mnie też. Ostatnią albo śpiewa mało osób albo wcale. Lepszy efekt moim zdaniem jest gdy śpiewamy mniej a porządniej. Idźmy w jakość. Pewnie zaraz tutaj wiele osób mnie zjedzie ale tak uważam i to jest MOJE zdanie.
Ostatnią zwrotkę śpiewa mało osób albo wcale? Chłopie...gdzieś Ty się uchował?
Chodze na każdy mecz wiec slysze jak jest. Licze ze jesli wielu was tu bedzie mnie karcic za to co napisałem to zamkniecie mi usta w sobote i pociagniemy hymn do samego konca. Cały stadion a nie młyn.
Odróżniasz zwrotkę od refrenu?
Chodziło mi o refren. [b]Przepraszam , źle doczytałem[/b]. Ostatniej zwrotki jak dla mnie nigdy nie można przestać śpiewać :). Dobrze ze zwróciłeś uwagę bo dalej bym się ślepo kłócił :).
sienionh Napisał(a):
> Chodziło mi o refren. Przepraszam , źle
> doczytałem. Ostatniej zwrotki jak dla mnie nigdy
> nie można przestać śpiewać :). Dobrze ze
> zwróciłeś uwagę bo dalej bym się ślepo
> kłócił :).
ważne żeby się przyznać do błędu :)
ostatnią ZWROTKĘ śpiewa najwięcej ludzi.
Dokładnie :)
Byłbym zwolennikiem, by zmniejszyć ilość powtórzeń refrenu po ostatniej zwrotce. Maleńczuk powtarza to chyba 3 razy, ale zdecydowane większość kibiców milknie przy drugim powtórzeniu.
leszeczek Napisał(a):
> zdecydowane większość kibiców milknie przy
> drugim powtórzeniu.
jak w zyciu :)
:D
Trzeba ladnie odsniezy trybuny, bo po meczu z Lechia dadza nam kare za sniezki.
Klub dostanie kare, a rzucający zakaz stadionowy. Zanim rzuci niech będzie tego świadomy.
Apel do kibiców, aby błyskawicznie pacyfikowali "bezmózgowców" rzucających śnieżkami na boisko!!!
Mam nadzieję, że takich na naszym stadionie nie będzie, ale lepiej dmuchać na zimne!
Apel do osób przygotowujących trybuny do meczu, by jak najdokładniej usunęli śnieg. Lepiej zapobiegać niż płacić kary!!!
przeczytać, potem zreferować generałowi. a najlepiej, żeby oberboss przeczytał całość, ze zrozumieniem.
http://www.weszlo.com/news/9503-%E2%80%9EWydajemy_na_szkolenie_cztery_miliony_rocznie_AC_Milan_osiem_Tylko_w_euro%E2%80%9D_
próbka:
Wolski czy Żyro trafili do Legii w ten sposób czy z wolnego naboru?
Obaj po obserwacjach skautingowych. (...)
Choć serdecznie nienawidzę cwks, to chylę czoła przed tym co robią.
U nas Procesor może to czytać bez końca, ale on i tak nie ma takiej kasy, dobrze gdyby chociaż nie przeszkadzał tym, którzy finanse potrafią załatwić.
I znowu przytaczany jest przykład córki z cwks jeśli chodzi o szkolenie młodzieży...
Jak to obecnie z dziećmi bywa ( a zwłaszcza z córkami ;) ) są nadzwyczaj kumate...
Fakt, faktem, że Legia ( Walter ) zdecydowała się na coś NORMALNEGO w 40 mln kraju i zainwestowała w sportowy rozwój młodzieży patrząc perspektywicznie. 3,4 mln pln to b.dużo środków przekazanych na inwestycję na młodzież w skali roku/kraju od sponsora głównego .
Nie jest sztuką "doić mlekodajną krowę", ale zrobić coś z niczego tzn ... - system - odpowiedni ludzie, atmosfera w klubie, kasa " sama przyjdzie "
knur Napisał(a):
> przeczytać, potem zreferować generałowi. a
> najlepiej, żeby oberboss przeczytał całość,
> ze zrozumieniem.
>
> http://www.weszlo.com/news/9503-%E2%80%9EWydajemy_
> na_szkolenie_cztery_miliony_rocznie_AC_Milan_osiem
> _Tylko_w_euro%E2%80%9D_
>
> próbka:
> Wolski czy Żyro trafili do Legii w ten sposób
> czy z wolnego naboru?
> Obaj po obserwacjach skautingowych. (...)
Ale u nas problemem nigdy nie był skauting na poziomie 12-15 latków. Na tym polu mieliśmy nawet sukcesy (jakkolwiek dziwnie to nie brzmi). Problemem jest to, że kiedy ci zawodnicy są już w klubie, nie da się ich talentu wykorzystać.
A więc do wymiany wszyscy trenerzy od młodzieży.Skoro trafiają do Naszego klubu same talenty i nikt nie potrafi wykrzesać z nich tego czegoś.
ronnie79 Napisał(a):
> A więc do wymiany wszyscy trenerzy od
> młodzieży.
Nie trenerzy. SYSTEM
Nie jest sztuką "doić mlekodajną krowę", ale zrobić coś z niczego tzn ... - [b]system - odpowiedni ludzie, atmosfera w klubie, kasa " sama przyjdzie "[/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)