Dobrze ,że Suart nie widział gry Golińskiego i Sasina....bo jeszcze by mu się ich forma przykleiła...
;-)
-
-
27.08.2010 17:45 Korona Kielce - Cracovia
Niepewny Ntibazonkiza
Na wczorajszym treningu trener Rafał Ulatowski testował ustawienie obrony na mecz Koroną. Po lewej stronie próbowany był nowy nabytek Hesdey Suart. Kwartet obronny stanowili od prawej: Janus, Jarabica, Polczak, Suart, przed nimi jako defensywni pomocnicy grali Radomski i Szeliga, na bokach pomocy Sacha i Pawlusiński. Ntibazonkiza nadal ćwiczył indywidualnie, mięsień jest w zasadzie wyleczony, ale mają być przeprowadzone jeszcze badania lekarskie. Po nich zapadnie decyzja, co do gry w Kielcach. Nie wiadomo jak zestawi Ulatowski atak.
DP
Przypuszczam, ze to nie tylko sprawa miesnia, ale ogolnego stanu zdrowia. (Nie zazdroszcze np. nerkom Ntibazonkizy za 10 lat).
Myśle że Saidi wejdzie w II połowie i napewno coś strzeli!!! TYLKO PASY!!!
Szukając optymizmu przed meczem w Kielcach przypomniałem sobie, iż Matusiak w ubiegłym sezonie strzelił 50 % bramek w meczach z Koroną i robił to nawet plecami... czyli nie może być źle:-)
Trzeba sprzedać to info Uli, bo może nie być tego świadomy:)
ARTU Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szukając optymizmu przed meczem w Kielcach
> przypomniałem sobie, iż Matusiak w ubiegłym
> sezonie strzelił 50 % bramek w meczach z Koroną
> i robił to nawet plecami... czyli nie może być
> źle:-)
nie plecami a pupom :P
i to zza pola karnego twarzą do bramki :D
Co w tych waszych składach robi Mierzejewski? On sie do młodej ekstraklasy nie nadaje w tej formie w której się znajduje...
Aleks: Ramadan kończy się 9 września i po tej dacie z Saidim będzie już OK. Oczywiście największym problemem jest zakaz przyjmowania płynów w czasie dnia (czyli w porze treningów, a także w porze jutrzejszego meczu z Koroną!).
Nie przesadzałbym natomiast z jego ogólnym stanem zdrowia. Ktoś, kto został wychowany w Afryce, w tej wierze, ma już wypracowane pewne mechanizmy kompensacyjne i jego organizm nie ponosi szkody. Niestety prawda jest taka, że w okresie Ramadanu z takiego zawodnika po prostu nie ma pożytku i trzeba to przyjąć do wiadomości, nie forsować niczego na siłę - niech się spłaci przez pozostałe miesiące.
A ktoś był na dzisiejszyn treningu????
Ślusar trenował strzały? I jak "8" wypadała ?
Dajcie znać
Mam lekkie obawy przed wyspępem dwuch mudzinow po jednej stronie boiska. Mam nadzieje jednak ze się dogadają a nie będą rywalizować o miano pierwszego mudzina Cracovii
Ten z "8" wygląda na konia wyścigowego...kolejny,którego Ślusar nie dogoni... ;-))
Suworow,Saidi,Suart.... 3XS Szybko,Szybciej,Skutecznie !!!
wychodząc z założenia, że coś trzeba zmienić, a jednocześnie - że dwóch artystów na środku obrony wymusza dla bezpieczeństwa grę dwoma defensywnymi pomocnikami, skład widziałbym taki:
w bramce Merda
w obronie od prawej Janus, Jarabica, Polczak, Suart
przed nimi rygiel Radomski Szeliga
zostaje czterech zawodników ofensywnych, z tego czorokąta - rombu - trzeba wycisnąć maksimum.
na lewym skrzydle wiadomo - Saidi. na szpicy Matusiak, na prawym skrzydle Śusarski (schodzący do środka, wymiana pozycji z Saidimi).
zostaje jedno miejsce, za Matusiakiem. nie wiem, w jakiej formie jest Suvorov, ale widziałem, jak grał Klich w Poznaniu, i widzę, że z jego dośrodkowań ze stałych fragmentów gry wynika niewiele. dlatego postawiłbym na Mołdawianina.
w I poł. dobrze byłoby zdobyć bramkę, a potem (w II poł) już kontrować, zwł. jak zejdzie Saidi (bo to wszystko przy założeniu, że ma sił na 45 min gry). za Saidiego na kontry widziałbym Dudzica, może się odblokuje. już kiedyś strzelił w Kielcach, w jednym z pierwszych swoich spotkań w naszych barwach, ślicznego gola.
Kiedy Ci Dudzic strzelił w Kielcach??
Doba do rozpoczęcia meczów a nie wiadomo jaka jest obsada sędziowska. Chyba trwa łapanka, albo długa wyliczanka kto będzie przekręcał nam mecz
dodo92 Napisał(a):
> Kiedy Ci Dudzic strzelił w Kielcach??
27 lutego 2007 r. w meczu pucharu ekstraklasy, przegranym zresztą 1:2.
Tupnąć noga i już podaja skład sędziowski. W kielcach bedzie gwizdał Bartos z .....Łodzi
knur Napisał(a):
>
> 27 lutego 2007 r. w meczu pucharu ekstraklasy,
> przegranym zresztą 1:2.
Zwracam honor:)
Powinno być tak jak pisze knur. Miejsce Ślusarza jest na skrzydle, na szpicy Radomatu który bramki strzelać potrafi. Suvorov za Klicha to obowiązkowa zmiana po tych 3 kolejkach. Drugie skrzydło Saidi po połówce z Sachą.
torreador Napisał(a):
> Doba do rozpoczęcia meczów a nie wiadomo jaka
> jest obsada sędziowska. Chyba trwa łapanka, albo
> długa wyliczanka kto będzie przekręcał nam
> mecz
Korona Kielce - Cracovia, godz. 17:45, sędzia: Włodzimierz Bartos (Łódź).
http://www.90minut.pl/news/132/news1328601-4-kolejka-Ekstraklasy---obsada-sedziowska.html
pskit z łodzi był beznadziejny
Rafał Ulatowski przed meczem z Koroną:
http://kiks.tv/2010/08/ulatowski-do-kielc-jedzie-dziewietnascie-serc/
a od**** się od naszych nowych graczy. Jeśli piszecie o nich to używajcie imion, a nie "Mudzin i Mudzin ...".
kraker87 Napisał(a):
> Mam lekkie obawy przed wyspępem dwuch mudzinow po
> jednej stronie boiska. Mam nadzieje jednak ze się
> dogadają a nie będą rywalizować o miano
> pierwszego mudzina Cracovii
naucz sie pierwsze ortografi a potem wyzywaj od "mudzinow"
bu3o daj na luz ;p nikt nikogo nie wyzywa :D ... Teraz ciezko bedzie odroznic ktory ma pilke na lewej stronie :D obydwaj czarni i 170 :D
Mam tez nadzieje ze Ulanowski sie nie wystraszy i wystawi juz jutro obydwu :)
http://www.youtube.com/watch?v=7nsLljqSob8&feature=related tak w ramach wyjasnienia
Certyfikat naszego nowego zawodnika dotarł do PZPN!
Slapi1988 Napisał(a):
> bu3o daj na luz ;p nikt nikogo nie wyzywa :D ...
> Teraz ciezko bedzie odroznic ktory ma pilke na
> lewej stronie :D obydwaj czarni i 170 :D
> Mam tez nadzieje ze Ulanowski sie nie wystraszy i
> wystawi juz jutro obydwu :)
>
> http://www.youtube.com/watch?v=7nsLljqSob8&feature
> =related tak w ramach wyjasnienia
Skoro nie znasz nazwiska naszego Trenera to dziwne żebyś odróżnił murzyna od murzyna.
Zmartwiony skąd info??
Jak Zmartwiony coś pisze to tak jest.Powaga.
To dobrze... Przyda się, może teraz nie przegramy 5;0 :)
potwierdzone na górze;-)
Niech mi tylko któryś nie wyskakuje z proroczymi snami, bo to przynosi pecha ...
Powinni już pracować nad transferami w zimowym okienku
E tam zaraz prorocze sny. Każdy pozytywny wynik należy przyjąć z radością i nie marudzić bo najnormalniej na świecie nie jesteśmy faworytem w meczu Koroną.
Spójrzmy prawdzie w oczy. Mamy kompletnie niezgraną obronę i to bez doświadczonego stopera(o którego apelujemy od 2 sezonów) ,który by ją trzymał "w garści". Co więcej nie ma czasu zgrać tej obrony bo znowu w przerwie na kadrę doktor"szukam i poza laptopem talentów na E2012" nam 24 latków "wyrwał" na tydzień na mecze z potęgami światowej piłki;)
Całe szczęście ,że dziś paskudna pogoda to może na 2-ą połówkę Saidiego Ulat wpuści.
:D
Cabaj-Janus-Polczak-Jarabica-Suart-SAcha-Radomski-Klich-Saidi-Suvorow-Matusiak. Myśle ze to optymalny skład.
Krzywicki!!!! Musi grać!!
Optymalny skład ?A gdzie Ślusarski?
W barwach Cracovii Suart zadebiutuje w piątkowym meczu 4. kolejki z Koroną Kielce. Lewonożny obrońca został włączony do kadry Pasów na ten mecz, a w czwartek wieczorem jego certyfikat dotarł do Polski i zawodnik został uprawniony do gry w polskiej lidze.
Zmartwiony wie wszystko, to już taka tradycja tego forum
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)