Włożenie PP do gabloty zależało w minimalnym stopniu od derbowego impotenta, który współpracował przy odsuwaniu od składu Janusza Gola, najlepszego w owym czasie naszego zawodnika.
-
-
Co dobrego słychać w Cracovii? (wszelkie nap...nie w 101 innych tematach)
Brawo!
Miałem odruch wymiotny na samą myśl o tym zakłamanym, zadufanym w sobie człowieku.
- Edytowany
Dzisiejszy dzien dal kibicom odrobine radosci, oczywiscie nie wszystkim, bo istnieje grupa takich, ktorzy teraz rozpaczaja z powodu utraty swojego idola.
Dzisiejszy dzien jest jak wschod slonca, ktore przez ostatnie lata zakryte bylo wielka, smierdzaca chmura w kolorze szmaty do mycia podglogi.
Martwi mnie jednak fakt,ze to taka chwilowa radosc, ze dopoki nie zostanie wybrany nastepca mozna bedzie sie umiarkowanie cieszyc zmianami, a potem znowu dostaniemy obuchem w glowe i kolejne lata beda wygladaly podobnie jak do tej pory. Zreszta patrzac na klub w sposob chlodny, analityczny ciezko spodziewac sie innej przyszlosci. Jedyne w czym upatruje nadzieje, to roznorakie schorzenia jak demencja, amnezja lub zwyczajne opetanie, ktore dotyka naszego Prezesa. Wtedy istnialaby szansa na ten przeklinany tu los Polonii, Widzewa czy innych druzyn, ktore zdobywaly najwazniejszy laur w naszej klubowej pilce.
EDYTA: kibice gts musza miec kur.wa skwaszone miny. jest pieknie.
- Edytowany
Kibice gts nie mają skwaszonych min bo wygrały derby a co przyniesie przyszłość to kto z nich o to się dzisiaj martwi.
Ważne że nie ma u nas fachowca nad fachowcami w przegrywaniu derbów 6-2-1 skończyłeś podle waść...
Psy wyją. Słychać w V dzielnicy.
- Edytowany
Nie bylo w mojej krotkiej ponad 30 letniej historii bardziej przytlaczajacego trenera niz ten ktory w koncu zostal wyjebany. Majewski, Pasieka i cala reszta przy nim, to bylo naprawde nic. Mimo,ze nadal nie zmierzamy po sukcesy, to czuje wielka radosc i ulge.
Spie.rdalaj dyzma!
Wraz z jego odejściem tak po cichutku liczę na poprawę atmosfery , w szatni przede wszystkim a także wokół drużyny .
[quote='MakuKSC' pid='1511368' dateline='1636493944']
Nie bylo w mojej krotkiej ponad 30 letniej historii bardziej przytlaczajacego trenera niz ten ktory w koncu zostal wyjebany. Majewski, Pasieka i cala reszta przy nim, to bylo naprawde nic. Mimo,ze nadal nie zmierzamy po sukcesy, to czuje wielka radosc i ulge.
Spie.rdalaj dyzma!
[/quote]
Ja jednam gorzej wspominam Majewskiego. Może dlatego, że on jako pierwszy z premedytacją rozpieprzył i zespół i klimat. Wtedy to nie miało jakiegokolwiek sensu i rozpoczęło wyludnianie stadionu. Probierz się nawet białych chusteczek nie doczekał (ale to może dlatego, że wiedział co trzeba posmarować).
Można by się kłócić który trener ch.jowszy Majewski czy Probierz obaj źle wpisali się w historię trenerską Cracovii.
[quote='mariusz' pid='1511491' dateline='1636558672']
Można by się kłócić który trener ch.jowszy Majewski czy Probierz obaj źle wpisali się w historię trenerską Cracovii.
[/quote]
Trochę to przewrotne, że najgorzej wspominamy dwóch trenerów , którzy pod względem sukcesów w historii nowożytnej są napewno w pierwszej trójce, przedzielić ich może Jecek Zieliński, który jeśli plotki się sprawdzą ma szanse dołączyć do zaszczytnego grona Stefana i Michała.
Jacek Zieliński wraca :) (odpowiadając na pytanie w wątku)
7 dni później
Są plany wymiany murawy na stadionie Cracovii .
Zimowa przerwa w rozgrywkach piłkarskiej ekstraklasy to idealny czas na zmiany w infrastrukturze. Najbliższa mogłaby posłużyć na wymianę murawy na stadionie Cracovii.
Wymiana za prawie 1 300 000 zł
Jak podaje portal lovekrakow.pl, Zarząd Infrastruktury Sportowej przekazał informację, że wpłynęła jedna oferta od firm Interhall z Katowic i Pagro z Krakowa, które miałyby się podjąć tych prac.
Szacunkowy koszt inwestycji to 800 tys. zł, natomiast kosztorys przedstawiony przez firmy opiewa na kwotę 1 287 000 zł. W tej chwili trwa ocena tej propozycji. Koszt wymiany murawy pokryje miasto, które było organizatorem mistrzostw Europy w AMP-futbolu.
Obecna murawa została wymieniona w 2016 roku na koszt klubu. Do wymiany byłoby 8300 m kw. trawnika oraz sztucznej nawierzchni wokół boiska. Firmy musiałyby również zadbać o sprawność systemu podgrzewania murawy oraz nawadniania.
1,5 miesiąca na prace
Ostatni mecz w tym roku Cracovia rozegra 11 grudnia z Górnikiem Łęczna, a pierwszy w nowym roku w pierwszy weekend lutego z Lechem Poznań. Pozostaje jeszcze do rozegrania Trening Noworoczny, ale gdyby trwała wówczas wymiana nawierzchni, można byłoby go zorganizować np. w Rącznej w Cracovia Training Center. Podczas gruntownej przebudowy stadionu w 2010 roku Trening Noworoczny odbył się na boisku treningowy przy ul. Wielickiej.
za https://gol24.pl/cracovia-sa-plany-wymiany-murawy-na-stadionie-cracovii/ar/c2-15908025
Najpierw trza wymienić piłkarzy, a nie murawę :D Złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy ;)
Nam wymienią murawę za milion, a gts-owi odremontują stadion za 70.
[quote='kaleb' pid='1512361' dateline='1637236511']
[/quote]
I znowu te żale ze w milicyjnym klubie jest super.
Ze im sie powodzi, A u nas bieda.
Jak czytam te wpisy frustratów to mnie ku...wica strzela.
Ciągłe porównania, jak w ogóle można się porównywać do milicyjnego klubu? :s
To jest K.... jakaś abstrakcja.
To jednak jest stan umysłu, wieczne kompleksy.
tylko 16 i poł bańki w plecy po 9 miesiącach 2021. Przychody w dół o 16 baniek, przy podobnych kosztach.
- Edytowany
finanseCracovii za 9 miesięcy 2021 (w nawiasie 9 miesięcy 2020).
przychody 21,6 mln (37,3)tym przychody z grupy Comarch 5,8 mln (6,0)
koszty 38,0 mln (32,9)
zysk/strata -16,5 mln (+4,0 mln)
wartość majątku 105,6 mln (101,0)
hehe, Biedak wie co robi
[quote='DawidSiemaszki' pid='1512366' dateline='1637239141']
[/quote]
[/quote]
Masz rację, a jakbyś napisał jeszcze "flustratów", to byłoby tak swojsko, sentymentalnie:D
[quote='DawidSiemaszki' pid='1512366' dateline='1637239141']
[/quote]
[/quote]
Kolego, to nie frustracja, a efekt 45 lat przy Kałuży i ciągłego robienia nas w konia. Dla mnie to próba zamydlenia oczu, kiedy miasto robi wałek z kolejnymi dziesiątkami milionów wrzuconymi w stocznię.
A kompleksów to sobie poszukaj u siebie, bo ja jestem Pasiakiem w trzecim pokoleniu i nie wiem, co to są kompleksy wobec rzeki.
To efektem 45 lat przy Kałuża nie może być frustracja?
Bycie Pasiakiem w trzecim pokoleniu wpływa jakoś na stan wiedzy?
Rozumiem, że się nie zgadzasz z tezą Dawida, ale logiki w Twoim poście jest niewiele. Użyte argumenty wręcz
tą tezę potwierdzają.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)