cos mi sie wydaje ze albo to taktyczna zagrywka. bo nawet nie dopuszczam mysli ze to fakt
-
-
Wisła- CRACOVIA, czyli 179 - Wielkie Derby Krakowa
Bez tych dwoch zawodnikow nie widze tych derbow...to jakis koszmar.Albo to jest taktyczna zagrywka albo w niedziele kolejne upokorzenie...
Po kiego bylo ich fatygowac w PP?!
Skąd niby info że są kontuzjowani i że nie zagrają na R22?
to że są kontuzjowani (?) nie znaczy że nie zagrają
siwy ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Skąd niby info że są kontuzjowani i że nie
> zagrają na R22?
Płatek powiedział: http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/pilka_nozna/aktualnosci/platek_slusarski_i_polczak_kontuzjowani
oby była...
ale mocno się obawiam ,ze była to kolejna [b]nieodpowiedzialność[/b] prowadzących naszą drużynę...
oni po prostu upierają się aby doprowadzić do katastrofy...
Najpierw durne intertoto z drużyna ściągnięta z urlopów , potem trzymanie duetu Stefek-Lesław do oporu a teraz wystawienia na Warszawskim błocie pierwszego składu...
w sytuacji jak PP nie ma żadnego znaczenia wobec ogromnego ryzyka spadku z ligi...
Cóż na derby zostalismy z liczbą poważnych napastników 0...
Oby tylko na derby...ale jak braknie Bartosza w kolejnych meczach to KATASTROFA.
Niechże wreszcie do Prezesów i Płatka dotrze ,że jesteśmy jednym z 4-ch głównych kandydatów do spadku i do maja LICZĄ SIĘ TYLKO I WYŁĄCZNIE MECZE LIGOWE
Emocjonujecie się, To tylko derby, a nie mecz z Piastem Gliwice.
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,6403976,Wygra_Cracovia___twierdzi_Waldemar_Kordyl.html
Ja tym wszystkim, ktorzy chcieli najsilniejszego skladu na Polonie chcialbym zadac pytanie: Jesli Cracovia zdobylaby Puchar Polski i jednoczesnie spadla z "Ekstraklasy" bylby to sukces i powod do zadowolenia?
Miejmy nadzieję ,że Bartek jednak zagra w derbach, bo w innym przypadku nasza siła w ofensywie zmniejszy się o jakieś 70 procent. Z drugiej jednak strony trochę dziwne ,że trener oszczędzał w tym meczu Plastika, Sasina, Kłusa czy Barana, a Bartka trzymał na boisku przez całe 90 minut !
Czy naprawdę nie mógł od 1 minuty zagrać Misan z Dudzicem. Na szczęście po meczu z Wisłą jest przerwa na reprezentacje i jak to jest rzeczywiście podkręcenie stawu to Bartek powinien się na Ruch wykurować.
Aleks Napisał(a):
> Ja tym wszystkim, ktorzy chcieli najsilniejszego
> skladu na Polonie chcialbym zadac pytanie: Jesli
> Cracovia zdobylaby Puchar Polski i jednoczesnie
> spadla z "Ekstraklasy" bylby to sukces i powod do
> zadowolenia?
Rozumiem ,że to pytanie retoryczne....
a co do reszty to cała nadzieja w tym ,że Bartek się wykuruje do meczu z Ruchem który jest 2009-04-04...i że potem trener dostanie jasne dyrektywy ,że PRZEDEWSZYSTKIM mamy się utrzymać...
a co ma puchar do ligi?? dejcież spokój.....
po jaka cholere odpuszczac puchar-przeciez pilkarze nei sa przeciazeni...to nie jest koncowka sezonu....kaman....
to odpuszczanie jednych rozgrywek ze względu na drugie jest irytujące....
zreszta chociazby Plastik twierdzil ze chce zagrac w pucharze bo chce grac jak najwiecej....
Jeśli ta wiadomość się potwierdzi to nie pozostaje nic innego jak wygrać bez Ślusarskiego i tyle.I niema co gdybać,bo kontuzje równie dobrze można złapac na treningu,czy na rozgrzewce przed meczowej.Z Ślusarskim,czy bez w niedziele trzeba będzie z nimi jechać grubo przez 90 minut,a będzie dobrze!Bo My jesteśmy CRACOVIA,a kim są oni?!
Przypominam że ostatnią poważną kontuzję w tym klubie "zaliczył" Kaszuba właśnie na treningu....
Gdyby z Polonią było"do przodu" to wtedy wszyscy chwaliliby Płatka za jego odwagę...
Niestety skończyło się tak jak się skończyło - 1-0 i dwie lekkie kontuzje.... Nic wielkiego się nie stało, nawet najwięksi optymiści przyznawają że mecz z wisłą i to na Reymonta na 90% przegramy nawet w najsilniejszym składzie.... Bardziej bym się martwił tymi kontuzjami mając w perspektywie kolejne mecze.....
tak czy inaczej musimy wspierać trenera a nie naskakiwać na niego po jego pierwszej niezbyt fortunnej decyzji (mi osobiście ta decyzja się podobała... )
Cóż można powiedzieć? Wielkie brawa dla trenera Płatka :) Na szczęście nasz niezawodny Tomek Moskała zdąży się wyleczyć :) liczę że znów pokaże coś cudownego i wygra nam mecz derbowy :) do obrony wstawić Michasia Karwana i gromimy sąsiadkę na Reymonta! :)
"Płatek powiedział" - A skąd wiesz, że powiedział? Rozmawiałeś z Nim? Ludzie, nie siejcie niepotrzebnej paniki! Moim zdaniem, zresztą nie tylko moim jest to typowa zagrywka taktyczna :)
Ślusarski, tak jak ktoś na TP napisał jest bardzo mądrym zawodnikiem, Derby są dla niego bardzo ważne, gra 90 minut z Polonią na pełnych obrotach, nikt nic nie mówi o kontuzji, on nic nie sygnalizuje i nagle w Derbach ma nie grać...?!
To nie wina Płatka że zawodnicy są kontuzjowani,po prostu opieka medyczna w klubie jest do kitu.
Nie ma treningu rehabilitacyjnego i stąd takie historie,zreszta we wszystkich klubach polskich tak jest czyli póżne średniowiecze.
Obsługa PNF-u to 5000 zl miesiecznie ,natomiast strata jednego piłkarza na miesiac to co najmniej 30000 zl .
Jedynie co w klubie mamy to masserow czyli wcieranie i tejpowanie.Czyli g,o,w,n,o,.
Szczerze to o problemie pisze i mowie 4 lata. Niestety kulą w płot.
Ja i tak nie wierzę że te kontuzje są poważne.
A poza tym, już w kwestii meczu: moim zdaniem wystarczy, jak wygramy 1 bramką, ale jak chcecie to może być więcej. Jakieś 3:1 dla nas?
Aha jeszcze chce dodac ze trening rehabilitacyjny jest dla osob zdrowych by wyprzedzac kontuzje i im zapobiegac.
maaciek-w Polsce piłkarz ma grać,a nie się leczyć...
http://www.sport.pl/sport/1,65026,6333432,W_Polsce_pilkarz_ma_grac__a_nie_sie_leczyc.html
STS nie bierze tych kontuzji na poważnie,kurs na wygraną Pasów zmalał z 8,2(poniedziałek) na 5,3(czwartek).
krokodyl się mylić nie może
Ja myśle że to ściema, taki piłkarz jak ma uraz od razu go sygnalizuje. Nie wierzę że Płatek by go trzymał na boisku z kontuzją.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Ślusarz zagra, uwierzcie mi, pozdrowienia z Francji, tu info spływają nieco szybciej niż do naszego pięknego kraju :)
nie zagra ciiiii ;)
Wiem z dobrego zrodla, ze w ataku zagraja Moskala z Dudzinskim. ;]
'' Slusarz nie zagra '' :P i tego sie 3majcie! Pozdrowienia dla zwycieskich w niedziele Pasiakow!
Moskała z Dudzicem? To tragedia i obciach!
Ani Moskała ani Dudzic nie jest żadnym obciachem co ty za głupoty stasiu piszesz.
Są to zawodnicy jak inni i jeśli zagrają w derbach to na pewno na 100%.
Na Reymonta boją się o formę arbitra
W najbliższą niedzielę derby Krakowa, spotkanie poprowadzi Tomasz Mikulski. Czy sędzia z Lublina wytrzyma presję spotkania?
Na Reymonta trwa mobilizacja, nikt nie ma wątpliwości, że w najbliższą niedzielę piłkarze Białej Gwiazdy osłabieni absencją Pawła Brożka, pokonają lokalnego rywala - Cracovię. Jedyne czego obawiają się podopieczni Macieja Skorży to formy... arbitra spotkania Tomasza Mikulskiego, który akurat z Wisłą "nie jest za pan brat". Wiślacy do dziś wspominają mecz w Superpucharze Polski z Legią, czy spotkanie z Odrą Wodzisław Śląski, gdy Tomasz Mikulski szastał kartkami na prawo i lewo, pokazując 12 żółtych i dwie czerwone.
Na Reymonta istnieje obawa, że Mikulski może nie wytrzymać presji spotkania, szczególnie, że na trybunach ma zasiąść komplet widzów. Jak informuje "Gazeta Krakowska" do kupienia zostało niecałe 2 tys. wejściówek.
Źródło: PS/Gazeta Krakowska
Nie z Dudzicem, tylko z Dudzinskim. ;]
Niech zagra Laszkiewicz i Kowalówka.
He, he - kundelki rozpoczęły ujadanie, w razie porażki już znają winnego. To oczywiście sędzia. :D
A co on im takiego brzydkiego zrobił - czy to wtedy, kiedy wyrzucił Baszczyńskiego i jeszcze drugiego, zapomniałem jak się wabi, kundla? Czy to jeszcze jakieś zamierzchlejsze czasy? :D
Edit: to chyba Sobolewski, pamięć szwankuje, a 90minut nie działa, więc nie mam jak sprawdzić
O sędziego to oni się martwią bo jest kryzys i Cupiał nie ma z czego mu zapłacić. Może dzięki temu uda nam się wygrać, bo zawsze sędziowie byli po stronie gtsu w derbach, my nie dostawaliśmy takich prezentów.
Ciekawe czy tym razem w bramce gwardzistów zobaczymy Pawła Mariuszka,bo ostatnio psycha mu siadła na rozgrzewce i ku mojemu zmartwieniu bronił Juszczek,czy jak mu tam.
Zapewne i tym razem zobaczymy Mariuszka na rozgrzewce,inna sprawa tylko to co zrobi Paweł,gdy na polowie przeciwnika zobaczy gotowego do wojny Ślusara?!
GOLA!!!GOLA!!!GOLA!!!STRZELCIE wiśle GOLA!!!
Jak Trener powiedział, że Ślusarski kontuzjowany to TEGO się trzeba trzymać!!!
W końcu im wolno mieć niezdolnego do gry Brożka i to i nam wolno. A co. My mamy nawet dwóch takich.
Niestety o sędziego to i ja się boję, że nie wytrzyma presji i zacznie im wynagradzać rzekome/urojone krzywdy...
A tam lepszy Mikulski niż Gil :D
MC.busz Napisał(a):
> Niech zagra Laszkiewicz i Kowalówka.
Bardzo dobry pomysł ;)
Za chwile jest konferencja prasowa i nie wiem czemu jestem pewny, że padnie pytanie o Ślusarskiego i Polczaka :)
Za takie teksty do dziennikarzy o sędziach, to kluby powinny być karane, za wywieranie presji na arbitra. Wisła w tym celuje, przed każdym ważniejszym meczem wywiera taki nacisk.
Czy to prawda że na Derby beż Ślusarskiego:((?
Najprawdopodobniej... Także Polczak ma nie grać ;/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)