Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Ranking Typera
    • Regulamin
    • Ranking Typera
    • GKS Katowice vs Cracovia, sobota 19 września 2026, 17:30

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto przedwczoraj o 14:45
      Ostatnia aktywność 24 minuty temu
      1789 wyświetleń
    • morata

4.3K
      4.9K
    • Dzisiaj o 08:19
      Post #1746987 15.09.2026 08:19
    [quote]#post1746884 Chcac cokolwiek poprawic musi trener zmienic dwie rzeczy. 1/ Kondycja i motoryka - w innych klubach trenuja ciezej z tego co wiem i czesciej. A u nas raz dziennie i do domu... Do tego Panie Grzelak, bycie dobrym trenerem wymaga tez, aby czasem solidnie opierdolic bande pilkarzykow i wymagc jeszcze wiecej !!! 2/ Przebudowa srodka pola - Klich i Al Amari sa bez formy i nie nadaja sie na ta pozycje. Niestety na stojaco nie da sie grac w tej formacji i bez zaangazowania. Nie wiem kto, ale trzeba przekwalifokowac kogos kto ma sile i mu sie chce. Moze nawet taki Pila wiecej moim zdaniem ugra w srodku jako defensywny niz na skrzydle.[/quote] co do pierwszego czy ja wiem... Jeden mocny trening na wysokiej intensywności i z dobrą regeneracją do dużo więcej niż siedzenie w klubie 8 godzin, pod warunkiem że piłkarze to świadome istoty i wykorzytują ten czas jak należy. Clichy to super gość, ale niestety i tutaj się pomyliłem bo byłem fanem tego ruchu pod kątem piłkarskim, ale liga go wyjaśniła. Ma gorsze liczby niż taki no name Radwański z Płocka
    • ziper

1.8K
      1.6K
    • Dzisiaj o 08:40
      Post #1746990 15.09.2026 08:40
    Do dzis mnie telepie ten Płock. To co odjebali To istny sabotaż, a Baugmater To zwykły debil roku. Początek sezonu super ,grali walczyli biegali. A teraz co sie dzieje ? Po co zmiana trenera ,wyjebią go piłkarze za około 10 kolejek. Grzelak niech zostaje i robi porządek w tym burdelu.
    • Jeden9Zero6, phodos, Lakbeti oraz 3 innych osób lubią to.
    • TOM76

5.5K
      7.4K
    • Dzisiaj o 10:01
      Post #1747007 15.09.2026 10:01
    [quote]#post1746990 Do dzis mnie telepie ten Płock. To co odjebali To istny sabotaż, a Baugmater To zwykły debil roku. Początek sezonu super ,grali walczyli biegali. A teraz co sie dzieje ? Po co zmiana trenera ,wyjebią go piłkarze za około 10 kolejek. Grzelak niech zostaje i robi porządek w tym burdelu.[/quote] Baumgartner zrobił błąd jak trampkarz przy drugiej kartce. Zrobił kardynalny błąd, źle ustawiając się względem przeciwnika. Powinien ustawić się od bramki i blokować autostradę do bramki. A tymczasem najpierw ustawił się w zupełnie niezrozumiały sposób a potem musiał ratować się faulem. Mnie też telepie "delirka pomeczowa".
    • hank lubi to.
    • KruszynaKSC

19.6K
      21.4K
    • Dzisiaj o 10:48
      Post #1747019 15.09.2026 10:48
    [quote]#post1746982 Czyli argumentem dla Paszkiewicza jest Siemieniec, coś jeszcze? Siemieniec to jeden przykład na ile? Przychodził jako tymczasowy, to nie był plan na pierwszego trenera, sprawdził się i świetnie został na stałe. Tylko wiecie co, Jagiellonia jest poukładanym klubem, to się nie bierze od trenera.[/quote] Nie chce mi sie szukac ale poczytaj watek Kroczka wlasnie... pewnie wieksza polowa przy Kroczku pisala wlasnie ze to moze byc nowy Siemieniec... Twoj post pewnie w podobnym stylu byl w jego watku jak go zatrudniali a teraz ze jeden przyklad na ile.... No tak... zapomnialem ze forum dziala jak sedziowie w lidze... z kazdej sytuacji zawsze mozna sie wytlumaczyc zeby ladnie wyszlo...
    • hank

47.8K
      57.1K
    • Dzisiaj o 11:44
      Post #1747032 15.09.2026 11:44
    [quote]#post1747007 [quote]#post1746990 Do dzis mnie telepie ten Płock. To co odjebali To istny sabotaż, a Baugmater To zwykły debil roku. Początek sezonu super ,grali walczyli biegali. A teraz co sie dzieje ? Po co zmiana trenera ,wyjebią go piłkarze za około 10 kolejek. Grzelak niech zostaje i robi porządek w tym burdelu.[/quote] Baumgartner zrobił błąd jak trampkarz przy drugiej kartce. Zrobił kardynalny błąd, źle ustawiając się względem przeciwnika. Powinien ustawić się od bramki i blokować autostradę do bramki. A tymczasem najpierw ustawił się w zupełnie niezrozumiały sposób a potem musiał ratować się faulem. Mnie też telepie "delirka pomeczowa".[/quote] Baumgartner po 45 minutach powinien pozostać w szatni .
    • Jeden9Zero6 oraz Miszczu2007 lubią to.
    • Jeden9Zero6

1.4K
      2.9K
    • Dzisiaj o 11:48
      Post #1747033 15.09.2026 11:48
    @hank#159 Tak, tym bardziej że Henriksson gra trochę słabiej niż wcześniej, ale jednak jakiś poziom trzyma i jest w rytmie meczowym. To nie tak, że Grzelak musiał trzymać Austriaka, bo jedyną alternatywą na ławce był junior z rezerw i nie warto było ryzykować. To błąd trenera, że nie zareagował. Oczywiście łatwiej mówić po szkodzie, ale tu wiele tę szkodę zapowiadało.
    • hank lubi to.
    • wrobelson

5.9K
      5.1K
    • 6 godzin temu
      Post #1747040 15.09.2026 11:55
    Patrząc na statystyki jak GKS gra u siebie, a jak Cracovia na wyjazdach to nie prezentuje się to zbyt ciekawie... remis może będzie 😐.
    • hank

47.8K
      57.1K
    • 6 godzin temu
      Post #1747043 15.09.2026 12:04
    Pełna zgoda , ponadto dziwi brak reakcji/zmian/ słabych ogniw w zespole po 45 minutach beznadziejnej gry .
    • BiancoRossoKSC

625
      1K
    • 6 godzin temu
      Post #1747044 15.09.2026 12:04
    [quote]#post1747019 Nie chce mi sie szukac ale poczytaj watek Kroczka wlasnie... pewnie wieksza polowa przy Kroczku pisala wlasnie ze to moze byc nowy Siemieniec... Twoj post pewnie w podobnym stylu byl w jego watku jak go zatrudniali a teraz ze jeden przyklad na ile.... No tak... zapomnialem ze forum dziala jak sedziowie w lidze... z kazdej sytuacji zawsze mozna sie wytlumaczyc zeby ladnie wyszlo...[/quote] No przepraszam ale nie. To ludzie mają często bardzo dziwne podejście, że trenerzy to cudotwórcy, a to jest jedynie jakiś ułamek do wejścia na wyższy poziom. Nawet Guardiola w City mało by dał radę gdyby nie budowa klubu przez arabów na pełną skalę, bo tam zaczęli ściągać topowych pracowników do wszelkich struktur, czego np. dowodem jest najlepsza dzisiaj akademia w Anglii. To oczywiste przekład z najwyższego poziomu, ale to właśnie Jagiellonia zbudowała coś więcej niż Adriana Siemieńca, nie było u nas dużych szans na długofalowy sukces Kroczka i efekty drugiego Siemieńca. To jest mit. Żeby mieć podstawy do wykonywania dobrej pracy na dłuższą metę, to trzeba mieć dobry spójny z otoczeniem plan i ludzi do tego, a nie pozostawiać wszystko przypadkowi i liczyć, że w końcu jakiś trener odpali. Sam osobiście uważam, że Kroczek to żaden specjalny trener, ale to już inna sprawa i można ze mną polemizować.
    • Malak

282
      579
    • 6 godzin temu
      Post #1747047 15.09.2026 12:22
    [quote]#post1747033 @hank#159 Tak, tym bardziej że Henriksson gra trochę słabiej niż wcześniej, ale jednak jakiś poziom trzyma i jest w rytmie meczowym. To nie tak, że Grzelak musiał trzymać Austriaka, bo jedyną alternatywą na ławce był junior z rezerw i nie warto było ryzykować. To błąd trenera, że nie zareagował. Oczywiście łatwiej mówić po szkodzie, ale tu wiele tę szkodę zapowiadało.[/quote] Oprócz tego zawsze jest opcja przesunięcia Perkovicia do środka i Burlet na bok. Ale obecnie chyba Burlet cieszy się zerowym zaufaniem.
    • Jeden9Zero6 lubi to.
    • eredin

9.3K
      4.3K
    • 6 godzin temu
      Post #1747048 15.09.2026 12:50
    • Edytowany
    [quote]#post1746979 Siemieniec z Jagielloni sie z tego śmieje... mial podobne cv przed objęciem Jagiellonii... i co??? Można?? Można?? Zrobil z prawie spadkowicxa czołowa drużynę w lidze ..zdobył mistrza i 3 sezon z rzędu graja w lidze w pucharach.. dziękuję.[/quote] Jak wiesz gdzie zadzwonić to jest Ci łatwiej... A jak na dodatek wiesz, że sprawie ukręcą łeb.... Probierz z Jagą był mega kręcony i dlatego nie zdobył MP, mimo że skład miał lepszy.... Dlatego rzeczywiście Siemieniec się z tego śmieje bo wie że nic mu nie zrobią. Gdyby to był np Grzelak, to już miałby dyskwalifikację i wszyscy domagali by się ujemnych punktów.... [b]Edycja z 15.09.2026 o godz. 12:52 (scalono posty)[/b] [quote]#post1746800 Mój pomysł jest taki: 3-5-2 Madejski Henriksson,Traore, Baumgartner (Glik) Kakabadze, al Ammari, Knap, Hasić, Piła Berte, Ltaief - obaj napastnicy wchodziliby na skrzydla, zmieniali się pozycjami, grałoby z wahadłowym i na obieg. Twarda dyscyplina z tyłu a z przodu improwizacja.[/quote] Ja bym jednak za Piłę dał Ltaiefa, a z przodu Nordasa - jeden wysoki a drugi niski ale dobrze trzymający się na nogach. Piła miałby mijać na skrzydle kogokolwiek dryglingiem ?
    • Lakbeti lubi to.
    • Miszczu2007

10.7K
      4.7K
    • 4 godziny temu
      Post #1747080 15.09.2026 14:34
    Nie na skrzydle tylko na wahadle. Mógłby grać na obieg że skrzydłowym który grałby w ataku. Nordasa póki co właśnie bym nie wystawiał bo pokazał słabość pod wieloma względami. Trzeba dać mu czas na wchodzenie do drużyny żeby nie było jak z Rajoviciem
    • leszeczek

24.9K
      30.3K
    • Godzinę temu
      Post #1747112 15.09.2026 17:00
    • Edytowany
    [quote]#post1747043 Pełna zgoda , ponadto dziwi brak reakcji/zmian/ słabych ogniw w zespole po 45 minutach beznadziejnej gry .[/quote] No, ale trener miał do dyspozycji tylko 5 zmian i ponoć wszyscy tak samo niewyspani.
    • axe

2.8K
      9.3K
    • 24 minuty temu
      Post #1747129 15.09.2026 18:29
    Berte chyba spał albo - zgodnie z tym co mówił "na dzień dobry" - oddaje... życie za Cracovię 😜
    • RZ1975, Lakbeti oraz DiegoKSC lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)

Arena, MakuKSC, Miszczu2007, Goście (4)
    • Główna
    • Działy i kategorie