[quote]#post1746884 Chcac cokolwiek poprawic musi trener zmienic dwie rzeczy.
1/ Kondycja i motoryka - w innych klubach trenuja ciezej z tego co wiem i czesciej. A u nas raz dziennie i do domu... Do tego Panie Grzelak, bycie dobrym trenerem wymaga tez, aby czasem solidnie opierdolic bande pilkarzykow i wymagc jeszcze wiecej !!!
2/ Przebudowa srodka pola - Klich i Al Amari sa bez formy i nie nadaja sie na ta pozycje. Niestety na stojaco nie da sie grac w tej formacji i bez zaangazowania. Nie wiem kto, ale trzeba przekwalifokowac kogos kto ma sile i mu sie chce. Moze nawet taki Pila wiecej moim zdaniem ugra w srodku jako defensywny niz na skrzydle.[/quote]
co do pierwszego czy ja wiem... Jeden mocny trening na wysokiej intensywności i z dobrą regeneracją do dużo więcej niż siedzenie w klubie 8 godzin, pod warunkiem że piłkarze to świadome istoty i wykorzytują ten czas jak należy.
Clichy to super gość, ale niestety i tutaj się pomyliłem bo byłem fanem tego ruchu pod kątem piłkarskim, ale liga go wyjaśniła. Ma gorsze liczby niż taki no name Radwański z Płocka
-
-
GKS Katowice vs Cracovia, sobota 19 września 2026, 17:30
Do dzis mnie telepie ten Płock. To co odjebali To istny sabotaż, a Baugmater To zwykły debil roku. Początek sezonu super ,grali walczyli biegali. A teraz co sie dzieje ? Po co zmiana trenera ,wyjebią go piłkarze za około 10 kolejek. Grzelak niech zostaje i robi porządek w tym burdelu.
[quote]#post1746990 Do dzis mnie telepie ten Płock. To co odjebali To istny sabotaż, a Baugmater To zwykły debil roku. Początek sezonu super ,grali walczyli biegali. A teraz co sie dzieje ? Po co zmiana trenera ,wyjebią go piłkarze za około 10 kolejek. Grzelak niech zostaje i robi porządek w tym burdelu.[/quote]
Baumgartner zrobił błąd jak trampkarz przy drugiej kartce. Zrobił kardynalny błąd, źle ustawiając się względem przeciwnika.
Powinien ustawić się od bramki i blokować autostradę do bramki. A tymczasem najpierw ustawił się w zupełnie niezrozumiały sposób a potem musiał ratować się faulem.
Mnie też telepie "delirka pomeczowa".
[quote]#post1746982 Czyli argumentem dla Paszkiewicza jest Siemieniec, coś jeszcze? Siemieniec to jeden przykład na ile?
Przychodził jako tymczasowy, to nie był plan na pierwszego trenera, sprawdził się i świetnie został na stałe. Tylko wiecie co, Jagiellonia jest poukładanym klubem, to się nie bierze od trenera.[/quote]
Nie chce mi sie szukac ale poczytaj watek Kroczka wlasnie... pewnie wieksza polowa przy Kroczku pisala wlasnie ze to moze byc nowy Siemieniec... Twoj post pewnie w podobnym stylu byl w jego watku jak go zatrudniali a teraz ze jeden przyklad na ile....
No tak... zapomnialem ze forum dziala jak sedziowie w lidze... z kazdej sytuacji zawsze mozna sie wytlumaczyc zeby ladnie wyszlo...
[quote]#post1747007 [quote]#post1746990 Do dzis mnie telepie ten Płock. To co odjebali To istny sabotaż, a Baugmater To zwykły debil roku. Początek sezonu super ,grali walczyli biegali. A teraz co sie dzieje ? Po co zmiana trenera ,wyjebią go piłkarze za około 10 kolejek. Grzelak niech zostaje i robi porządek w tym burdelu.[/quote]
Baumgartner zrobił błąd jak trampkarz przy drugiej kartce. Zrobił kardynalny błąd, źle ustawiając się względem przeciwnika.
Powinien ustawić się od bramki i blokować autostradę do bramki. A tymczasem najpierw ustawił się w zupełnie niezrozumiały sposób a potem musiał ratować się faulem.
Mnie też telepie "delirka pomeczowa".[/quote]
Baumgartner po 45 minutach powinien pozostać w szatni .
@hank#159 Tak, tym bardziej że Henriksson gra trochę słabiej niż wcześniej, ale jednak jakiś poziom trzyma i jest w rytmie meczowym. To nie tak, że Grzelak musiał trzymać Austriaka, bo jedyną alternatywą na ławce był junior z rezerw i nie warto było ryzykować. To błąd trenera, że nie zareagował. Oczywiście łatwiej mówić po szkodzie, ale tu wiele tę szkodę zapowiadało.
Patrząc na statystyki jak GKS gra u siebie, a jak Cracovia na wyjazdach to nie prezentuje się to zbyt ciekawie... remis może będzie 😐.
Pełna zgoda , ponadto dziwi brak reakcji/zmian/ słabych ogniw w zespole po 45 minutach beznadziejnej gry .
[quote]#post1747019
Nie chce mi sie szukac ale poczytaj watek Kroczka wlasnie... pewnie wieksza polowa przy Kroczku pisala wlasnie ze to moze byc nowy Siemieniec... Twoj post pewnie w podobnym stylu byl w jego watku jak go zatrudniali a teraz ze jeden przyklad na ile....
No tak... zapomnialem ze forum dziala jak sedziowie w lidze... z kazdej sytuacji zawsze mozna sie wytlumaczyc zeby ladnie wyszlo...[/quote]
No przepraszam ale nie. To ludzie mają często bardzo dziwne podejście, że trenerzy to cudotwórcy, a to jest jedynie jakiś ułamek do wejścia na wyższy poziom. Nawet Guardiola w City mało by dał radę gdyby nie budowa klubu przez arabów na pełną skalę, bo tam zaczęli ściągać topowych pracowników do wszelkich struktur, czego np. dowodem jest najlepsza dzisiaj akademia w Anglii. To oczywiste przekład z najwyższego poziomu, ale to właśnie Jagiellonia zbudowała coś więcej niż Adriana Siemieńca, nie było u nas dużych szans na długofalowy sukces Kroczka i efekty drugiego Siemieńca. To jest mit.
Żeby mieć podstawy do wykonywania dobrej pracy na dłuższą metę, to trzeba mieć dobry spójny z otoczeniem plan i ludzi do tego, a nie pozostawiać wszystko przypadkowi i liczyć, że w końcu jakiś trener odpali.
Sam osobiście uważam, że Kroczek to żaden specjalny trener, ale to już inna sprawa i można ze mną polemizować.
[quote]#post1747033 @hank#159 Tak, tym bardziej że Henriksson gra trochę słabiej niż wcześniej, ale jednak jakiś poziom trzyma i jest w rytmie meczowym. To nie tak, że Grzelak musiał trzymać Austriaka, bo jedyną alternatywą na ławce był junior z rezerw i nie warto było ryzykować. To błąd trenera, że nie zareagował. Oczywiście łatwiej mówić po szkodzie, ale tu wiele tę szkodę zapowiadało.[/quote]
Oprócz tego zawsze jest opcja przesunięcia Perkovicia do środka i Burlet na bok. Ale obecnie chyba Burlet cieszy się zerowym zaufaniem.
- Edytowany
[quote]#post1746979
Siemieniec z Jagielloni sie z tego śmieje... mial podobne cv przed objęciem Jagiellonii... i co??? Można?? Można?? Zrobil z prawie spadkowicxa czołowa drużynę w lidze ..zdobył mistrza i 3 sezon z rzędu graja w lidze w pucharach.. dziękuję.[/quote]
Jak wiesz gdzie zadzwonić to jest Ci łatwiej...
A jak na dodatek wiesz, że sprawie ukręcą łeb....
Probierz z Jagą był mega kręcony i dlatego nie zdobył MP, mimo że skład miał lepszy.... Dlatego rzeczywiście Siemieniec się z tego śmieje bo wie że nic mu nie zrobią. Gdyby to był np Grzelak, to już miałby dyskwalifikację i wszyscy domagali by się ujemnych punktów....
[b]Edycja z 15.09.2026 o godz. 12:52 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1746800 Mój pomysł jest taki:
3-5-2
Madejski
Henriksson,Traore, Baumgartner (Glik)
Kakabadze, al Ammari, Knap, Hasić, Piła
Berte, Ltaief - obaj napastnicy wchodziliby na skrzydla, zmieniali się pozycjami, grałoby z wahadłowym i na obieg. Twarda dyscyplina z tyłu a z przodu improwizacja.[/quote]
Ja bym jednak za Piłę dał Ltaiefa, a z przodu Nordasa - jeden wysoki a drugi niski ale dobrze trzymający się na nogach. Piła miałby mijać na skrzydle kogokolwiek dryglingiem ?
Nie na skrzydle tylko na wahadle. Mógłby grać na obieg że skrzydłowym który grałby w ataku. Nordasa póki co właśnie bym nie wystawiał bo pokazał słabość pod wieloma względami. Trzeba dać mu czas na wchodzenie do drużyny żeby nie było jak z Rajoviciem
- Edytowany
[quote]#post1747043 Pełna zgoda , ponadto dziwi brak reakcji/zmian/ słabych ogniw w zespole po 45 minutach beznadziejnej gry .[/quote]
No, ale trener miał do dyspozycji tylko 5 zmian i ponoć wszyscy tak samo niewyspani.
Berte chyba spał albo - zgodnie z tym co mówił "na dzień dobry" - oddaje... życie za Cracovię 😜
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!