Powinien Murat wydac rozkaz sztabowi trenerskiemu - dwa razy dziennie treningi i od jutra o 8 rano zbiorka na boisku. I konczymy dzien o 17. Kazdy zawodnik ma dziennie przebiec po 14km. Beda monitorowani. Kazdy zawodowy sportowien musi tylko w samym treningu przebiec 70km tygodniowo, jesli chce byc w formie. Ci co nie dazdza rade, to dziekujemy i do druzyny rezerw. A trener Paszkiewicz jak powie, ze nie nadaja sie to klub kokosa i aut z klubu. Koniec opierdalania sie i stekania. W dupach sie po przewarcalo gwaizdeczkom....
I tu chocby Gurdiola przyszedl trenowac to musza pilkarzyki wiedziec, ze trzeba zapierdalac. I koniec glaskania ich po jajach i jeszcze bicie brawo schodzacemz Hasicowi. Pytam za co ? Nawet raz celnie nie potrafil dosrodkowac ani oddac choc jednego celnego strzalu...
-
-
GKS Katowice vs Cracovia, sobota 19 września 2026, 17:30
Każdy by tak chciał, ale to tak nie wygląda.
Jak idziesz na siłownię to nie spędzasz tam 8 godzin, 7 też nie, ani 6. 2/3 godzin to maks ile można znieść. Tak samo jak trenujesz sporty walki, albo biegasz, albo chodzisz na basen. Organizm ma swój limit i próg wytrzymałość. Gry z piłką też nie można prowadzić długo, po 3 godzinach już naturalnie spada koncentracja.
Liczy się sama jakość treningu, jego skuteczność i odpowiednie dopasowanie i rozpisanie na cały tydzień. Tu może być problem, ale kto z nas jest w stanie to stwierdzić, sama ilość godzin spędzonych w klubie nie ma znaczenia. A większość zawodowych sportowców ma również treningi indywidualne.
Na pewno można zrobić coś lepiej w ciągu tygodnia, trenować bardziej jakościowo, tak żeby to przynosiło rezultaty, ale to nie jest kwestia godzin spędzanych w klubie.
Dobrze że mecz dość blisko i o 17:30 to się wyśpią i dojadą pekaesem
[quote]#post1746933 Dobrze że mecz dość blisko i o 17:30 to się wyśpią i dojadą pekaesem[/quote]
Pamiętaj, że A4 ciągle w remoncie......
Nie żartuj, wiadomo że ominą płatny odcinek. Remonty nie straszne.
Wyjadą spokojnie po śniadaniu, obiad dostaną do styropianu i zjedzą po drodze.
https://x.com/JokerKSC/status/2099393917158371559?s=20
- Edytowany
Gość robi robotę, ale żebyśmy nie zepsuli tego co tam się buduje. Trener Paszkiewicz powiedział, że jego zadaniem jest tak kierować tymi młodymi chłopakami żeby już teraz w przerwie na repre i zimą mogli pokazać się w pierwszej drużynie.
Z jednej strony widać mega poprawę w akademii a z drugiej, jak już zaczniemy mieszac to znowu narobi się tam syf.
Ja bym mimo wszystko zaczął od sztabu który ma Grzelak i który nie dowozi oraz od gruntownych reform pionu sportowego, zwłaszcza wydalaniem FT.
Nie widzę argumentów żeby kontynuować współpracę z Sage i jego sztabem, trenerami bramkarzy i FT
- Edytowany
Ja jednak nie posuwałbym się do aż takich ostrych "nie" (klasyczna rzecz kibica Cracovii - nastrój zależny od ostatniego meczu). To, co było w Płocku, uważam za skandal. Ale we wszystkich dotychczasowych meczach nie można im odmówić ambicji i walki, a niektóre zagrania były naprawdę dobre. Nie zgadzam się też z takimi atakami na Klicha. Absolutnie nie pozoruje gry, niektóre jego zagrywki są naprawdę świetne.
Jedyny, do którego można mieć naprawdę bezdyskusyjne mocne pretensje, to Baumgartner. Taki faul w tym miejscu przy kartce wcześniej to kryminał. I jeszcze przy stanie 0:1. Skrajny debilizm.
Ja nie wiem, oni grali dziwnie. Mozę rzeczywiście jechali od środka nocy? Jest jakieś wiarygodne potwierdzenie tego? Jeśli tak było, to jest to naprawdę piramidalny skandal.
- Edytowany
Jeśli to prawda, to czy 20 chłopa, zarabuających krocie, nie stać na wynajęcie hotelu indywidualnie, na wsadzenie tyłka do samochodu lub kilku busów, skoro ktoś dał w klubie dupy? Korona by z głowy nie spadła a i wizerunkowo by zyskać mogli ...
Lepiej wejś w rolę męczenników!
Jakby nie było, zagrali nieakceptowalnie skandalicznie i należy im się bura!!!!
[quote]#post1746960 ... zy 20 chłopa, zarabuających krocie, nie stać na wynajęcie hotelu indywidualnie, na wsadzenie tyłka do samochodu lub kilku busów, skoro ktoś dał w klubie dupy?...[/quote]
Ty to piszesz na poważnie. Piłkarze mieli sami pojechać na mecz. "słuchaj trenejro spotykamy się w Płocku"
To ile zarabiają nie ma absolutnie nic do rzeczy. Klub organizuje wyjazd na mecz i tyle w temacie. Chyba, że byli obrażeni, bo klub zaproponował " nie mamy kasy na hotel, jak chceci być w Płocku na boisku w formie to zrzućcie się na hotel".
Kurwa w jakie obszary absurdu my wkraczamy!
Ale w ogóle poczekajmy czy ktokolwiek to potwierdzi, bo na X to tyle syfu lata, że już dawno skasowałem konto dla własnej higieny psychicznej.
No ale nie da się duskutować o tym popisie w Płocku bez oparów :D
Ja naprawdę nie jestem w stanie sobie tego wytlumaczyć, skąd ta pańszczyzna i zero walki, werwy której wcześniej nie brakowało.
Wyniki to raz, ale ja nie jestem w stanie tego oglądać jak widzę (a widzę, bo qrwa kopaną oglądam od 40+ lat) , że im się ledwo chce i pozorują.
Wybaczę brak umiejętności ale nigdy nie wybaczę jak mi plują w twarz udawaniem, że grają i że im się chce.
Uja mnie to wali, czy spali 2 godziny, czy ich wywiad Eli zasmucił, czy nie lubią Grzelaka, czy sami sie nie lubią.
Chyba nie na temat ale jeden kij. Drugi wpierdol i repra. Jak już pisałem.
- Edytowany
@leszeczek#4153
Piszę to celowo by uwypuklić absurd. To co sie w i wokół Cracovii dzieje to wielki absurd, delikatnie mówiąc. A te żałosne primadonny, które hańbily barwy, to powinny na piechotę wracać z Płocka!!!
A w ogóle, to zostawić tego co pamiętam to zdarzyła sie taka w historia w przeszłości gdy zawodnicy Cracovii jechali taksówkami na mecz : )
[quote]#post1746951 https://x.com/JokerKSC/status/2099393917158371559?s=20[/quote]
Co to za głupoty, na jakiej podstawie - "będzie lepiej pasował do pierwszej Cracovii niż obecny trener"??? właśnie dlatego wyniosłem się z twittera/X, tam odklejonych mądrali jest cała masa.
Przecież to trzeba mieć jakieś pojęcie o futbolu, o zarządzaniu materiałem ludzkim.
Ja na prawdę nie mam zamiaru strzelać do trenera Paszkiewicza i jego zaangażowania, ale gdzie drużyna młodych chłopaków, a gdzie dorosła drużyna pełna obcokrajowców z wysokimi kontaktami. Gdzie rywalizacja z Kalwarianką będąc dużą marką w IV lidze, a gdzie rywalizacja Cracovii w ekstraklasie gdzie połowa jest wyżej usytuowana. Gdzie spokojna praca w niższej lidze, a gdzie praca w ekstraklasie gdzie każdy tylko czeka na potknięcie, wraz z medialną popeliną.
Nie wspomnę nawet o całe grze agentowskiej, o wpychaniu i handlowaniu piłkarzami i o całym zmaganiu z różnymi sytuacjami w klubie.
Na prawdę trzeba nie mieć wyobraźni albo mało wiedzieć, żeby tak z lekkością pisać, że anonimowy trener drugiej drużyny to lepsza opcja od obecnego trenera. Ok, czasami takie rzeczy wychodzą, ale bądźmy poważni, to raczej strzał ślepakami i to powinna być ostateczność, a nie "dobra zmiana".
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)