Też mi się wydaje ,że drużyna straciła werwę od awantur Elki
-
-
Grzelak musi odejść!
Niezmiennie twierdzę, że nie osoba trenera jest problemem Cracovii. Niemniej jednak zwalniając i zatrudniając najłatwiej doraźnie regulować ciśnienie.
To dla kolegów i koleżanek co wołają o zmianę trenera, na rynku jest Kroczek, zaraz będzie dostępny też zelijko z wieczystej no i Elsner już drepcze przed drzwiami....
Trener potrzebuje zespołu fachowców, a nie są nimi na pewno co już dowodzi drugi sezon trener przygotowania motorycznego i fizycznego oraz trenerzy bramkarzy. Dodatkowo osoba Filipa trubalskiego co nie potrafi nawet hotelu ogarnąć!!! Co uważam za celowy sabotaż Elżbiety Filipiak, że ten gość jest nadal w klubie.... Widać że Grzelak ma też tej wewnętrznej wojny dość.
Odejdź kobieto i daj nam spokój, jak długo będziesz gnębić Cracovię.
No to dobrze nie róbmy nic. Zostawmy Grzelaka i niech On nic nie zmienia, niech drużyna nie wygra kolejnych 8 meczów i zsuwa się do (odpukać!) pierwszej ligi.
[b]Twierdzę, że Cracovia nie ma aż tak słabego składu tylko ktoś musi z tego stworzyć zespół.
Na razie to jest zlepek indywidualności nie tworzących zespołu. 11 ludzi którzy się nie rozumieją na boisku i nie potrafią grać zespołowo.[/b]
Może to zrobić tylko człowiek z innym spojrzeniem, z inną filozofią gry bo Grzelak zaczyna zjadać własny ogon i nie potrafi się uwolnić od pewnych schematów i od niektórych graczy (choćby od duetu (Klich Al Ammari).
Zarząd już powinien zacząć rozglądać się za nowym kandydatem. Chyba najlepiej żeby to był Polak znający realia polskiej piłki. Jeżeli się nie zdąży do Katowic to Grzelak tam jeszcze poprowadzi zespół ale później jest dwa tygodnie przerwy.
- Edytowany
Ale dlaczego jak widzimy że przygotowanie motoryczne i fizyczne jest słabe to nic z tym nie robimy tylko zmiana trenera?
Madejski zagraj bardzo słabo (jak dla mnie nie pierwszy raz, a my nie mamy nikogo żeby go zastąpić? I ten Palczewski z Cabajem też głaskani że jest Ok. )
To w tych aspektach nic nie róbmy.
Trubalski, Wieczorek i Sage, Palczewski i Cabaj, w tych obszarach jest najsłabiej... To trzeba poprawić, z trener glowny tym się nie będzie zajmował
Jak mamy Cabaja za trenera bramkarzy to nie oczekujmy cudów 😐
[quote]#post1746674 Niezmiennie twierdzę, że nie osoba trenera jest problemem Cracovii. Niemniej jednak zwalniając i zatrudniając najłatwiej doraźnie regulować ciśnienie.[/quote]
Grzelak nie jest problemem Cracovii, on jest problemem drużyny piłkarskiej, nie dość, że nie ma pomysłu na grę, to jeszcze nie potrafi nią pokierować.
On nawet po polsku dobrze nie mówi.
- Edytowany
Pewnie trener będzie szukany w przerwie, ale ja nie oczekuje cudów, albo góra jeden mecz lepszy na tzw otrzęsiny, a potem to samo do kolejnej zmiany trenera.
Nie robimy zmian tam gdzie są niezbędne i widzi nawet laik że jest słabo....
Z takin podejściem to sie będziemy turlać po dole tabeli.
Każdy dobry zespół zaczyna ustawianie od tyłu, czyli od bramkarza... Legia, Jagiellonia, Raków, korona, nawet sory ale gts ogarnął sobie dobrego bramkarza.
Przygotowanie motoryczne i fizyczne też leży, za Elsnera było to samo.
- Edytowany
Jak się ma takich trenerów tumanów to efekty widać.. pajace siedzą na ciepłych posadkach a w zamian wielki huj.. pogonił bym to całe towarzystwo w pizdu..Tylko nawet nie ma kto kurwa...
A z drugiej strony tez mam dosc pierdolenia Grzelaka o tych wertykalnych słówkach itp..dajcie spokoj.. ostatnia szansa Katowice ale i tak na 99% wpierdol..
- Edytowany
Czy w ogóle w klubie ktoś to widzi, drugi sezon z sage i jego teamem, to będzie powtórka z Elsnera. Tam trzeba zacząć, bo Grzelak dobrze rozkręcił, nauczył ich przewagi, bycia w polu karnym ale z planowanej intensywności nici, bo goście motorycznie i fizycznie wyglądają źle. Fizycznie - trzeba umieć ustać na nogach, nie dać się przepchać, a to u nas kuleje strasznie.
Plus bramkarze.... Naprawdę, trzeba działać póki nie jest za późno.
Czy nowemu trenerowi dadzą wymienić trenerów bramkarzy i tych od przygotowania fizycznego?
Od tego się powinno zacząć.. żeby wyjebac tych pajaców...
Nie ma szans na zwolnienie to ulubieniec Colaka.
Podstawa powinno być zwolnieniene całego sztabu od przygotowania fizycznego i analitykow. Od dwóch lat nie ma żadnych postępów. Potem pozostałych trenerow i to wszystkich bez wyjątku. A tym co im się nie chce to wypierdolic do rezerw i niech grają w IV lidze. Na czele z Hasicem.
Chodzę już 40 lat na Cracovię i jeszcze nigdy przez ten okres trzymanie trenera, który stracił kontrolę nad sytuacją nie przyniosło pozytywnego efektu. Żaden trener nie wrócił z tego miejsca na prostą. Zawsze było już tylko gorzej a Janusz Filipiak zawsze trzymał trenerów do ostatniego możliwego momentu.
Dodatkowo towarzyszy mi przeczucie, że w tym sezonie spadniemy. W tym roku nie ma przypadkowych drużyn. Z grona innych ekip, które mogą mieć problemy: Radomiak, Śląsk, Płock - potraciliśmy punkty z wszystkimi (nie graliśmy jedynie z Motorem,). Nie wierzę w spadek Wieczystej czy Rakowa.
Pisalem na początku sezonu ze dwoch spadkowiczow sie utrzyma... bedzie to wisla i Wieczysta... ktos ich musi zastąpić... i niestety zanim zaczął sie sezon pomyslalem o nas w gronie zespołów który wlasnie moze zastąpić tych beniaminkow...
[quote]#post1746771 Nie ma szans na zwolnienie to ulubieniec Colaka.[/quote]
Colak robi wszystko pod publiczkę, pod kibiców, by się przypodobać, bo nie czuje się pewnie. Jak kibice będą niezadowoleni, to jest to możliwe, goorzej, że ani Colak, ani Sobiech nie mają żadnych kompetencji, pomysłu jak znaleźć, zatrudnić kogoś kolejnego.
Tym bardziej grajki robią sobie co chcą bo nie ma kto.ich wziac za morde... hujowe czasy nastały dla nas.. zanim się obudzimy będzie za późno ma uratowanie ligi..
Nie rozumiem tego co widzę.
Najpierw widzę walkę, zaangażowanie i prawdziwy duch walki i obecność drużyny na boisku.
A potem oglądam ordynarną pańszczyznę jak za najlepszych wiosen ostatnich lat.
Tylko, że na to jest za wcześnie. Droga do utrzymania daleka.
Następnego meczu raczej nie obejrzę. Wrócę po przerwie na reprę. Nie mam na to zdrowia.
W ogóle uj mnie strzela w tym momencie. Nie wiem po co mi to.
Może jakaś hipnoza żeby mi ten sport wykreśliło ze świadomości? Nie da się tak żyć, jak długo można.
No ja nie mogę, tak trudno znaleźć kogoś od przygotowania fizycznego? Niech się colak weźmie za tego Sage, bo gość zawala najbardziej.... Co chwilę kontuzje, ekstraklasie jak nie grasz fizycznie, na aferę to przepadasz, tym bardziej w tym sezonie gdzie tylko Lech gra ładnie, reszta gra na trzy podania ... Mocne przepychanki, doskoki, gra w powietrzu.
Czy Sage jest ulubieńcem Colaka? Przecież przychodził za Elsnera.... Niech wypierdala.
Razem z tym Palczewskim i Cabajem.
Dwóch trenerów a nawet jednego porządnego bramkarza nie ma
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)