Ja nie specjalnie zgadzam się z krytyką. Ileż to razy tutaj czytałem "napastnik żyje z podań" . Nie oglądałem jeszcze całego meczu w TV (na stadionie nie rozdrabniam oglądania na poszczególnych zawodników), więc nie wiem ile tych podań dostał i zmarnował, ale w powtórce jest jedna sytuacja, gdzie chwalony tutaj niemal pod niebiosa Ltajef (w 19') robi swoje błyskotliwe wejście w pole karne po czym podaj... 2m za plecy dobrze ustawionego Lassego. I pozwolę sobie na wniosek: chłop jest u nas od czwartku, pewnie odbył z drużyną ze 2 treningi. Potrzeba trochę czasu, może tydzień, może 2, może dopiero po przerwie na reprę, że ci zawodnicy się ze sobą zgrają i będą sobie celnie podawać z zamkniętymi oczami. Może wtedy zaczniemy mlaskać.
-
-
Lasse Nordås piłkarzem Cracovii
[quote]#post1745147 [quote]#post1745143 ... Tym że widać siłę, w niektórych zagraniach jakość....[/quote]
Niezły odlot 🤯[/quote]
Pożyjemy zobaczymy, nie jestem nieomylny, ale mam dobre przeczucia co do niego.
komentatorzy w tv wielokrotnie słusznie podkreślali, że jest na razie ciałem obcym w drużynie. Brak zrozumienia z partnerami był ewidentny i to akurat po odpowiedniej liczbie treningów (i meczów) powinno się radykalnie poprawić.
Zbyt krótko jest u nas żeby go już przekreślać, ale ten brak wyskoków do piłki i fatalna gra głową mimo świetnych warunków fizycznych jest zastanawiający.
- Edytowany
[quote]#post1745186 [quote]#post1745147 [quote]#post1745143 ... Tym że widać siłę, w niektórych zagraniach jakość....[/quote]
Niezły odlot 🤯[/quote]
Pożyjemy zobaczymy, nie jestem nieomylny, ale mam dobre przeczucia co do niego.[/quote]
Nie jestem ekspertem, a zwłaszcza od przeczuć więc możesz mieć rację co do przyszłości ale napisałeś o jakichś jego dobrych zagraniach w tym meczu, a to odlot.
[b]Edycja z 06.09.2026 o godz. 22:08 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1745204 Zbyt krótko jest u nas żeby go już przekreślać, ale ten brak wyskoków do piłki i fatalna gra głową mimo świetnych warunków fizycznych jest zastanawiający.[/quote]
Nie jest, przecież Zahir jest pod tym względem podobny.
Pierwszy mecz, widać było gołym okiem brak zgrania z drużyną. Tak to jest jak późno piłkarze do nas trafiają. Tu czas tylko może pomóc.
Będą z niego ludzie, spokojnie.
Ja się nad czym innym zastanawiam - Przychodzi do nas piłkarz 2 dni wcześniej i wygryza na dzień dobry Naszych napastników... Jak ja bym był napastnikiem to bym się poczuł jakbym w mordę dostał....
Wstyd Minchew, Zahiroleslam - do rywalizacji, bo zaraz nawet Was Poprad Muszyna nie będzie chciał.
[quote]#post1745239 [quote]#post1745186 [quote]#post1745147 [quote]#post1745143 ... Tym że widać siłę, w niektórych zagraniach jakość....[/quote]
Niezły odlot 🤯[/quote]
Pożyjemy zobaczymy, nie jestem nieomylny, ale mam dobre przeczucia co do niego.[/quote]
Nie jestem ekspertem, a zwłaszcza od przeczuć więc możesz mieć rację co do przyszłości ale napisałeś o jakichś jego dobrych zagraniach w tym meczu, a to odlot.
[b]Edycja z 06.09.2026 o godz. 22:08 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1745204 Zbyt krótko jest u nas żeby go już przekreślać, ale ten brak wyskoków do piłki i fatalna gra głową mimo świetnych warunków fizycznych jest zastanawiający.[/quote]
Nie jest, przecież Zahir jest pod tym względem podobny.[/quote]
Nie no, Nordas ma z 2 większe plecy na pierwszy rzut oka
Na goraco, po meczu - potwierdziła się slaba gra głową , przeciętna technika i co zauważyłem brak ruchowej koordynacji . Jest dośc szybki, ma w nodze moc i chyba bardziej się nadaje do gry kombinacyjnej niż inni nasi napastnicy . Jak dłużej potrenuje z zespołem i lepiej pozna rodzaj gry w EK powinien być z niego pożytek .
Tak też zwróciłem uwagę na brak koordynacji zwłaszcza do gry głową. Inna sprawa, że wiele razy był przy wyskokach popychany oczywiście bez reakcji sędziego. Ale już II połowę zagrał lepiej niż I, więc może będą z niego ludzie.
Tak, chyba wszyscy to widzieli, coś było nie tak, nawet jak wyskakiwał do górnych piłek, to jakoś tak niezdarnie.
Pierwsze wrażenie mocno przeciętne, ale za wcześnie na jakąś konkretną ocenę.
[quote]#post1745128 Oby nie van der Biezen 2.0[/quote]
Jak po tym odbierze tort jak poprzednik to większość uzna go za udany transfer :)
Na razie potrzebuje jednak chwilę do poznania zespołu, klubu, potrenowania.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)