@Andrzej.ksc#2521 ...ale jednak mieliśmy w Pucharze mnóstwo sytuacji i gdybyśmy je wykorzystali na luzie byśmy wygrali. Brakuje nam kilera snajpera - tyle, bo sytuacje co mecz stwarzamy pod bramką przeciwnika.
-
-
Cracovia 0 - 1 Gornik Zabrze, niedziela 6 września 2026, 14:45
Srodek pola przegrywamy od początku sezonu. Wyjątkiem bylo 45 minut z Lechem.
Pisałem już o tym wcześniej. Ba, widzą to inni, jak już nawet rzepecka o tym mówi na konf. Ale on akurat pewnie pezeczytał to na forum.
A przy okazji, rzepecka, ty kurwo.
Wracając do istoty problemu. Jest dziura w srodku pola. Ajdin i Klich nie bronią za dobrze, Amir jakby bez błysku, aczkolwiek coś tam działa. Parodią srodka pola jest Praszelik. O to mam największy żal do Grzelaka. Nie da szansy Dejowi. To mnie boli okrutnie.
10 koła pykło. Może nie będzie jutro kompletu, ale będzie prawie full. Zostało 3700 wolnych miejsc.
Nie zastanawia Was brak konf przed meczem....?
[quote]#post1744840 Srodek pola przegrywamy od początku sezonu.
Wracając do istoty problemu. Jest dziura w srodku pola. Ajdin i Klich nie bronią za dobrze, Amir jakby bez błysku, aczkolwiek coś tam działa. .[/quote]
Owszem, Hasić w ostatnich meczach uwija się jak w ukropie, ale on nie ma smykałki do obrony. Knap jest bez formy, Zelan poniżej przeciętnej, a Amir bez błysku, ale i tak to on musi grać. Trener daje grać tym, którzy MUSZĄ wejść na ewentualną zmianę, a nie tym, którym by chciał. Dej niestety jest w tej kolejce dość daleko. Na tym etapie kariery same treningi z jedynką i ławka to jest już krok do przodu. Inaczej byłoby, gdyby utrzymano przepis o obowiązkowym młodzieżowcu w meczu. Trenerzy narzekali, ale może nie był taki zły?
[quote]#post1744851 Nie zastanawia Was brak konf przed meczem....?[/quote] Poziom dziennikarstwa jest teraz taki, że na konferencjach trener i zawodnicy nie mają rozmówców. Jedno pytanie zwykle gorsze od drugiego. Wolę parominutową wypowiedź trenera przy trybunach niż takie męczarnie. Wygląda na to, że w klubie też już nie chcą kopać się z koniem. O dziennikarstwie pozakonferencyjnym typu Białek już w ogóle nie ma co wspominać.
@Jeden9Zero6#42513 dokładnie, pytają o "plan na mecz" i w kółko to samo, trener też przed meczem nie powie nic innego jak to że ma respekt do przeciwnika.
Ja bym naszą grę (może nie od jutra, ale wkrótce, ¹ widział tak : 4-4-2
Piła/Kakabadze - Traore , Baumgartner - Perković
Hasić-Klich , Al Amari -Ltajef
Berte Lasse
@leszeczek#4153 Jeszcze trzeba kogoś na bramce postawić 😉
Mam nadzieję na dobrą frekwencję. Następny mecz u siebie dopiero 10 października...
[quote]#post1744870 Mam nadzieję na dobrą frekwencję. Następny mecz u siebie dopiero 10 października...[/quote]
Będzie tak jak zazwyczaj u nas jest, czyli 10k na luzie przekroczone 😋.
Nie no myślę, że będzie min. 12 tys. Już teraz jest 9,5.
[quote]#post1744860 @leszeczek#4153 Jeszcze trzeba kogoś na bramce postawić 😉[/quote]
No fakt. Tutaj muszę dłużej pogłówkować ;-)
@leszeczek#4153 spytaj kolegi @Lakbeti#42816 Czy Madejski może być na bramce 😆😉
- Edytowany
@Kamaz80#42570 nie może a musi 🤣 jest jedynym bramkarzem, Chrapusta dziś grał w rezerwach 😁
Kolega leszeczek mnie przepytywał ze statystyk Seby 😁 oby jutro było lepiej niż ostatnio z Górnikiem
@Lakbeti#42816 A Ravas ? Też nie...😂
@Kamaz80#42570 Ravasa liczę jako chłopca do podawania piłek
Skład na jutrzejszy mecz może powinien być taki:
[b]Madejski[/b] (bo lepszego niestety nie ma):
[b]Piła-Henrikson[/b] (mimo wszystko poza Radomiakiem grał przyzwoicie)-[b]Traore-Burlet[/b](bo Perkovic to tykająca bomba(dwie ręki dwa karne)
[b]Kakabadze-Al Ammari[/b](def.pomocnik)[b]-Hasić[/b](tym razem na środek zamiast Klicha)[b]-Ltaief,[/b]
[b]Mincev[/b] (jako cofnięty napastnik)[b]- Nordas[/b] (jeśli jest przygotowany do sezonu).
Klicha posadziłbym na ławce (wpuścił na drugą połowę) mimo, że jestem mu bardzo wdzięczny, że wrócił do Cracovii za co należy mu się wielki szacunek. Jednak ostatnio nie jest w najwyższej formie i niestety odkąd wszedł na boisko ze Zniczem to paradoksalnie Znicz opanował środek pola i miał przewagę. A w końcówce na podmęczonego przeciwnika może by coś podał, dośrodkował.
Mincew powiedział, że najlepiej czuje się w środku. Dajmy mu więc szansę jako cofnięty napastnik, a na jego lewą stroną wpuśćmy Lataiefa. Natomiast Perkovic w obronie gra zupełnie nieodpowiedzialnie i nie wyciąga żadnych wniosków bo dwóch ostatnich meczach zagrał 2 razy ręką na polu karnym doprowadzając do dwóch rzutów karnych przeciwko nam. Poza tym Perković nie wykorzystał też rzutu karnego ze Zniczem.
Dwójką napastników?
Ja bym zagęścił środek bo tam ostatnio mamy problemy. Klich na 10 bo żaden z niego ŚP, nie wywiązuje się z zadań defensywnych, czasem głupio straci a to reżyser gry i powinien pełnić taką rolę jak Cetnar.
Madejski
Piła, Henriksson, Traore, Kakabadze (i ma lutować z dystansu aż mu wyjdzie)
Hasić, Al Ammari (DP), Knap (DP), Berte
Klich
Nordas
Berte ma biegać i szarpać aż się porzuga, a w drugiej połowie wchodzi Ltaief i wygrywa mecz.
Klasowy DP/ŚP to absolutny priorytet i widać lukę na tej pozycji.
Al Ammari tu powinna być ławka rezerwowych najsłabszy zawodnik. Strasznie pozorował swoją grę. Reszta zostaje bez zmian. Bo nie ma kim zastąpić .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (14 użytkowników)
Goście (14)