Po meczu czułem się jakbyśmy dostali gwiazdkę z nieba, bo z przebiegu meczu miałem wrażenie, że remis byłby bardziej adekwatnym rezultatem. Ale,
na chłodno ułożyłem sobie w głowie dobre lub bardzo dobre sytuacje obu zespołów i tu mamy sporą przewagę. Szanse Zahira, Perkovica, Barte, zablokowany strzał Praszelika, ta sytuacja po akcji Tunezyjczyka. U nich tylko przypominam sobie ten strzał Semedo w krótki róg, który Madejski wybronił. W pierwszej połowie posiadanie piłki 37-63 na naszą niekorzyść, po meczu 46-54, więc widać, że w drugiej wyraźnie ich zdominowaliśmy.
Poza okresem od mniej więcej 10 do 25 minuty, kiedy graliśmy nieporadnie i słabo, daliśmy się zdominować, pozostałe fragmenty to albo mecz wyrównany, albo nasza przewaga.
Czyli generalnie wychodzi mi, że zasłużyliśmy na zwycięstwo mimo, że był to bardzo ciężki i trudny mecz. Oby, tak jak koledzy pisali, w takich okolicznościach wykuwała się dobra atmosfera w drużynie, budowała się pewność siebie i wiara w dokonanie niemożliwego.
Radość całego zespołu, euforia każdego członka sztabu piękna. Eksplozja szczęścia na trybunach nie do opisania. Doping przez praktycznie cały mecz świetny, ale te momenty po 94 minucie nie z tej ziemi.
Cieszy, że mimo dość turbulentnych czasów w kwestiach organizacyjnych widać tego dobrego zespołowego ducha.
Brawo!
-
-
Cracovia 3 - 2 Wieczysta Kraków, piątek 21 sierpnia 2026, 20:30
[quote]#post1741296 ... Po meczu czułem się jakbyśmy dostali gwiazdkę z nieba,...[/quote]
Piękne zdanie !
Jak wiecie, prqcuje z gieksiarzami i żabolami.
Ostatnio to oni mieli więcej.radości w rozmowach okołopiłkarskich, jeszcze jak tydzień temu jebli zomowców, trochę mi było żal...
Ale w poniedziałek do firmy wchodzę w Pasiaku ze zdaniem na ustach : CRACOVIA PANY !!!!
Dziękuje Wam Drużyno Cała !!!
.....
PS. Cĥlopaki z GKS&KSG już gratulacje złożyli :)
PS2. Posłuchajcie trenera BG po meczu, sporo mocnych i mądrych postaw z jego wypowiedzi się wyłania.
Fajnie że wygrali, myślę że jak tak będą grać utrzymanie mamy pewne
- Edytowany
[quote]#post1741230 [quote]#post1741150 Bramka na 3:2 Ajdina to kopia gola Darka Pawlusińskiego z meczu z Bełchatowem :D tam się machnął Krzywicki, tutaj Glik. Do tego identyczny wynik.[/quote]
A bramka Ajdina po dobitce z karnego to kopia gola... z karnego po dobitce Tadka Błachno w meczu z ŁKS w wakacje 1982 😜
Józef Młynarczyk bronił w ŁKS.
Wtedy skończyło się 2-2.
Edit:
No jasne, że Jan Tomaszewski, a nie Młynarczyk. Błysk wspomnieniowy nagle pod czaszką miałem i... szybko pisałem.[/quote]
Dodam jeszcze że J. Tomaszewski cały mecz bronił bez rękawic. Nigdy więcej nie widziałem takiego wydarzenia.
https://www.youtube.com/watch?v=VotZ6jWICgw
Powyżej link do wczorajszej konferencji pomeczowej.
POLECAM OGLĄDANIE OD 3 MINUTY.
Mina trenera drużyny przeciwnej BEZCENNA.
słuchałem po meczu. Kazek M. miał minę trochę ;) "zbitego psa".
Ale zachował się jak należało czyli "zero komentarza"
- Edytowany
Kazek mimo, że jest kundlem od zarania dziejów, to nie rusza mi tak struny jak taki łemek - niedojeb, co chuja wie o Krk, a spina fosę, jakby przeżył lata na styku Proko i Bżn za najostrzejszych czasów. To, co wydarzyło się po meczu, to majstersztyk. Nabuzowaliśmy team i w szczególności tych nowych, co będzie wartością nie do przecenienia przy takich meczach, jak derby z gts.
Podobają mi się obaj nowi. Momo jest taki wariat, że od razu złapał klimat i skakał do dopingu, niczym Małysz w Willingen. Podobało mi się, jak po tym strzale pobudzał trybuny do dopingu. Tunezyjczyk piłkarsko super, ale on był po pierwszym treningu. Będą z nich ludzie.
Tylko Cracovia.
[quote]#post1741293 po co oni puszczają muzykę po golach? Może ktoś komuś powiedzieć żeby to wyłączyli?[/quote]
do podchwycenia, ta nawalanko gwałcąca naturalną radość i eksplozję na stadionie musi wypierdalać
https://x.com/czaplinski_s/status/2090879631574339629?s=20
Kurwa, co za dzbany....
- Edytowany
@pablo74#33265 raczej metroseksualne cwele.
Poczytaj bio tego chujołapa: W 2006 roku ukończył Zespół Szkół Łączności w Katowicach. Po ukończeniu studiów na Wyższej Szkole Humanitas w Sosnowcu o specjalności: dziennikarstwo i komunikacja społeczna, rozpoczął współpracę z kilkoma redakcjami prasowymi w kraju. Jego teksty ukazywały się m.in. w: Gazecie Wyborczej, Dzienniku Zachodnim, Gazecie Krakowskiej, Tygodniku Kibica, czy na portalach internetowych: iGol.pl, Ekstraklasa.net.
Od 2015 roku jest dziennikarzem tarnowskiego tygodnika TEMI. Od kilku lat prowadzi w sieci portal internetowy SuperCenzor.pl, a także kanał na YouTube - Super Cenzor TV. Od 2024 roku jest dziennikarzem telewizji internetowej Polonica TV założonej przez dziennikarza śledczego, Wojciecha Sumlińskiego.
[quote]#post1741327 https://x.com/czaplinski_s/status/2090879631574339629?s=20
Kurwa, co za dzbany....[/quote]
No weź, trzeba pozytywnie.
Pokonaliśmy Villareal, rozje...dziemy tą ligę 😁
Może przesada, ale dobrze grali, co mi zepsuło humor na całą pierwszą połowę. Trzeba im to oddać, resztą i nam, bo nie sztuka pokonać ogóra.
- Edytowany
@orłowy#8973 niby tak, ale asystę ma. Ostatnio też miał. Wygraliśmy, nie ma co wszystkich op..dalać, ale bamkarz to by się przydał.
[b]Edycja z 22.08.2026 o godz. 11:11 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1741309
Mina trenera drużyny przeciwnej BEZCENNA.[/quote]
A myśli że jaką miałaby Grzelak po taki meczu? Czy jakikolwiek inny trener? Aptekarze mieli swoje momenty, zwłaszcza w pierwszej połowie i mogli zrobić nam kuku. Potem dostali prezent od Klicha i znów mieli szansę.
A bramka na 3-2 dla nas to bramkarzowi będzie się śnić po nocach....
Najważniejsze że Pasy wygrały. Tylko Cracovia.
Teraz dobrze byłoby ograć Radomiaka
- Edytowany
Villarreal pokonany, Sevilla pokonana, dawać Real i Barcelonę.
PS. Ponoć w słonecznych brakuje maści na ból dropy. Kupują głównie nieczyści i zomofile.
[quote]#post1741332 @orłowy#8973 niby tak, ale asystę ma. Ostatnio też miał. Wygraliśmy, nie ma co wszystkich op..dalać, ale bamkarz to by się przydał.
[b]Edycja z 22.08.2026 o godz. 11:11 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1741309
Mina trenera drużyny przeciwnej BEZCENNA.[/quote]
A myśli że jaką miałaby Grzelak po taki meczu? Czy jakikolwiek inny trener? Aptekarze mieli swoje momenty, zwłaszcza w pierwszej połowie i mogli zrobić nam kuku. Potem dostali prezent od Klicha i znów mieli szansę.
A bramka na 3-2 dla nas to bramkarzowi będzie się śnił po nocach....
Najważniejsze że Pasy wygrały. Tylko Cracovia.
Teraz dobrze byłoby ograć Radomiaka[/quote]
Chodziło mi o jego minę po tym jak dziennikarz powiedział że trzyma kciuki za powodzenie w następnym meczu (grają z milicyjnymi) !😂
Dlatego podałem żeby oglądać w okolicach 3 min.
Kazimierz Moskal zakończył pracę na stanowisku trenera pierwszej drużyny Wieczystej Kraków.
https://www.kswieczysta.com/kazimierz-moskal-konczy-prace-w-wieczystej
- Edytowany
Szybko poszło......
Za tydzień jop...
- Edytowany
@Bruno#9389 czyli aptekarz świadomie się podkłada psiarni
[b]Edycja z 22.08.2026 o godz. 11:26 (scalono posty)[/b]
@pablo74#33265 - raczej nie. A jak poleci Jop to trafi tam Moskal. A to niezły trener. Lepszy od Jopa
[quote]#post1741339 @Bruno#9389 czyli aptekarz świadomie się podkłada psiarni[/quote]
To może i tego Koululu nie chcą ?
[quote]#post1741337 Kazimierz Moskal zakończył pracę na stanowisku trenera pierwszej drużyny Wieczystej Kraków.
https://www.kswieczysta.com/kazimierz-moskal-konczy-prace-w-wieczystej[/quote]
hehe, jaki ten kwiecień jest jebniety.
Ale może i dobrze. za tydzień będą gryźć ziemie w meczu z rzeką
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (9 użytkowników)
Goście (9)