O tak, Górnik to ma materiał ludzki. Janicki na środku obrony, Kubicki na środku pomocy, same asy, a Korona xG 0,09 na własnym boisku.
-
-
Pozostałe mecze 3-ej kolejki ekstraklasy 2026/2027
Statystyki się zepsuły czy to tak serio wyglądało w Kielcach ??? bo nie oglądałem meczu.... pokazuje w 2 połowie 71 % posiadania piłki przez Koronę i xG 0.00 o co tu chodzi ?? 🤔.
[quote]#post1747170 Ciekawe jak to wszystko wyglądałoby, gdyby MD wybrał Gasparika zamiast Elsnera?[/quote]
Identycznie, obecnie trenerem byłby Grzelak.
[quote]#post1747175 Statystyki się zepsuły czy to tak serio wyglądało w Kielcach ??? bo nie oglądałem meczu.... pokazuje w 2 połowie 71 % posiadania piłki przez Koronę i xG 0.00 o co tu chodzi ?? 🤔.[/quote]
Nie oddali ani jednego strzału na bramkę to inne xg trudno mieć. W ogóle żadnego, nawet niecelnego.
Hit haha
Piękno ekstraklasy w pigułce. Nie grali przecież z Barceloną, nie?
To jest dla mnie w ogóle nie do pomyślenia. Goście zawodowo kopią piłkę w ten prostokąt na linii, z tymże robią przez 90 minut wszystko oprócz kopania w jego kierunku 😃
Jacula ma ciepło
Podobno kolejne "popisy" arbitrów, Stefańskiego i Marciniaka 2 ? Czy to prawda , bo nie mogłem meczy oglądać ?
- Edytowany
@hank#159 Raków zerkałem, jak dla mnie sędziowanie Stefańskiego poniżej krytyki.
- gol dla Rakowa na 2:0 - liniowy podniósł chorągiewkę, Zagłębie zgłaszało, że się tym zasugerowało i potem VAR dorobił historyjkę o spalonym, przynajmniej ja tak to zrozumiałem, bo tam jakaś straszna zamota była
- gol dla Zagłębia na 1:1 po rożnym, zawodnik Zagłębia przyjmuje piłkę ręką, odbija na klatkę i podaje do strzelca - gwarantuję, że w naszym wypadku każda taka sytuacja była rozpatrzona na naszą niekorzyść
- karny dla Rakowa ostatecznie podyktowany, ale chłop co zwlekał z tym... VAR go przymusił
- druga żółta i czerwona dla Tudora taka dość miękka - ale tu się nawet nie czepiam, bo gość szukał tej kartki całą drugą połowę i mógł wylecieć wcześniej
Ogólnie beznadziejne sędziowanie. Zagłębie wygrało ambicją i walką do końca, ale Raków moim zdaniem by to spokojnie dowiózł gdyby nie Stefański. Jako wisienkę na torcie zostawiam tłumaczenie PZPN:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1789574292-851.png[/img]
Gdyby ktoś miał nadzieję, że cokolwiek się zmieni.
Dzięki 😃
[quote]#post1747193 [quote]#post1747175 Statystyki się zepsuły czy to tak serio wyglądało w Kielcach ??? bo nie oglądałem meczu.... pokazuje w 2 połowie 71 % posiadania piłki przez Koronę i xG 0.00 o co tu chodzi ?? 🤔.[/quote]
Nie oddali ani jednego strzału na bramkę to inne xg trudno mieć. W ogóle żadnego, nawet niecelnego.[/quote]
No to mając 70 % posiadania i nie oddać nawet niecelnego strzału na bramkę to też trzeba mieć naprawdę "duży talent piłkarski" żeby tak zrobić 🤡.
Nie oglądałem, włączyłem końcówkę i Trela który komentował powiedział, że Górnik zagrał perfekcyjny mecz w obronie nie dopuszczając Korony do żadnej sytuacji strzeleckiej.
[quote]#post1747231 ... Jako wisienkę na torcie zostawiam tłumaczenie PZPN:...[/quote]
Kurwa, normalnie jestem w szoku po tym tłumaczeniu. Masz rację. Nic się nie zmieni.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)