Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Ranking Typera
    • Regulamin
    • Ranking Typera
    • Filip Marchwiński - Witamy w Cracovii!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto ponad 2 tygodnie temu o 19:34
      Ostatnia aktywność 6 godzin temu
      6093 wyświetleń
    • Malak

144
      246
    • Przedwczoraj o 15:12
      Post #1736896 02.08.2026 15:12
    [quote]#post1736895 [quote]#post1736893 Może jak będziecie mieć wypadek w robocie, to też was odeślą do chaty w kartonie.[/quote] Sądzę, z całym szacunkiem do Filipa, że zdecydowana większość pracodawców, biorąc na etat pracownika, który po pierwszym dniu w robocie jest niezdolny do jej wykonywania, że pierwsze o czym myśli, to o pozbyciu się osobnika okupującego listę płac. Brutalne, ale w świecie najemników (piszę o futbolu), w którym przy pierwszej nadażającej się okazji (z drobnymi wyjątkami) kopacze uciekają tam gdzie im lepiej zapłacą lub obiecają zapłacić, trzymanie Filipa wypożyczonego, z którego nie będziemy mieć żadnego użytku, było by - poza empatią - nierozsądne. Nie jesteśmy krezusem, mamy braki w kadrze, a mowa o piłkarzu na wypożyczeniu. I nikt z nas nie życzy mu źle i nie współczuje mu.[/quote] No i co ważniejsze w tym wszystkim - jeżeli skorzystalibyśmy z hipotetycznej klauzuli wcześniejszego zakończenia wypożyczenia, to nie jest tak, że wysyłamy chłopaka na bruk. On wraca do Lecce i dostaje nadal bardzo dobry pieniądz od Włochów na czas leczenia. Dla mnie to nie jest jakoś moralnie złe zachowanie, raczej działanie w interesie klubu.
    • KruszynaKSC oraz RZ1975 lubią to.
    • morata

4.2K
      4.7K
    • Przedwczoraj o 15:24
      Post #1736897 02.08.2026 15:24
    Bierzemy piłkarzy po ciężkich kontuzjach jak Austriak czy Marchewa i później, w najgorszym scenariuszu jest jak jest. Mi się wydaje że biorąc pod uwagę metodykę pracy i tego co wymaga BG powinniśmy stawiać na zawodników o lepszym zdrowiu. Tutaj duży - dla naszych dyrektorów.
    • Lakbeti lubi to.
    • Mentny

4K
      577
    • Przedwczoraj o 15:25
      Post #1736898 02.08.2026 15:25
    Zakładam, że hank po prostu ma coś wspólnego z Inpostem i dlatego pozwolił sobie na taki wpisik. Nie ma co szukać nie wiadomo czego. Niektórzy też troszczą się bardziej o klub niż jednego zawodnika. Taka rzeczywistości... Filipa jednak tak po ludzku każdemu szkoda, współczujemy i życzymy powrotu do zdrowia i piłki.
    • morata oraz niegramotnyj lubią to.
    • Khalid

21K
      13.2K
    • Przedwczoraj o 16:24
      Post #1736906 02.08.2026 16:24
    [quote]#post1736880 A kto mu źle życzy? Wyjmijcie kije z dupy :) Inpost furorę robi. Nasze zakupy gości rozpadających się to tragikomiczny trend. Ostatnio oglądałem Good morning VIetnam, tam taki gostek był zwierzchnikiem Robina Williamsa, chciał cenzurować żarty, przypominacie mi go :)[/quote] Idze idze Diabełku na sabat łysogorski z takimi dowcipami. Gupie som🤪
    • konserwa oraz pablo74 lubią to.
    • hank

47.2K
      56.4K
    • Przedwczoraj o 17:21
      Post #1736915 02.08.2026 17:21
    [quote]#post1736898 Zakładam, że hank po prostu ma coś wspólnego z Inpostem i dlatego pozwolił sobie na taki wpisik. Nie ma co szukać nie wiadomo czego. Niektórzy też troszczą się bardziej o klub niż jednego zawodnika. Taka rzeczywistości... Filipa jednak tak po ludzku każdemu szkoda, współczujemy i życzymy powrotu do zdrowia i piłki.[/quote] Oczywiście, że Filipa szkoda, i to bardzo. Liczyłem, że poprawi jakość naszej ofensywy . A Inpost, od dawna korzystam z usług tej firmy i tylko ją mogę pochwalić.
    • Mentny lubi to.
    • Bruno

3.1K
      4.6K
    • Przedwczoraj o 19:11
      Post #1736930 02.08.2026 19:11
    Swego czasu Filip był na liście top 100 talentów na świecie,co tylko utwierdziło go w przekonaniu,że sam talent mu wystarczy ..Pamiętam jego mecze dla Lecha w których snuł się po boisku bez celu bo wiedział,że i tak wyjdzie w pierwszym składzie bo Rudki liczyli na top transfer z jego udziałem.Nie chciało się biegać i trenować/to nie tylko moja opinia/,a tymczasem Włosi wydali trzy miliony i zagonili chłopa do roboty,co było dalej-wszyscy wiemy.Przy słabym przygotowaniu fizycznym do dużej intensywności ,kolano zwyczajnie puściło w szwach.. Raczej już nie wróci na ten poziom ,ale mimo wszystko,życzę niech wraca do zdrowia i poważnie przemyśli i przewartościuje swoje podejście do grania ..
    • Lakbeti

1.1K
      1.2K
    • Przedwczoraj o 20:04
      Post #1736944 02.08.2026 20:04
    • Edytowany
    Szkoda Filipa, ale i tak powinni się w klubie przyjrzeć treningowi silowemu, i nie mówię tu o wyciskaniu sztangi i robienie z siebie miśka. Tylko o wzmocnieniu mięśni które trzymają konkretne stawy, dobry fizjo czy trener wie dokładnie jak to się robi
    • leszeczek oraz Jeden9Zero6 lubią to.
    • Jeden9Zero6

1.3K
      2.7K
    • Przedwczoraj o 21:33
      Post #1736959 02.08.2026 21:33
    Teraz trzeba szukać napastnika, który przynajmniej wygląda jak Kallman, a nie jak Magdalena Grzybowska.
    • quresma77PASY

1.4K
      2K
    • Wczoraj o 11:11
      Post #1736991 03.08.2026 11:11
    Ciekawe jak tam umowa jest poskładana, bo i tak podejrzewam że Cracovia nie dźwiga nawet całego kontraktu który Filip ma w Lecce bo byłby to potężny komin u nas na chwilę obecną. Oraz jak to wygląda teraz przy takim urazie, ale szczerze mówiąc nie zdziwiłbym się jakby nas to nie puszczało to dokonania kolejnego ruchu (jakościowego $$$) za niego jeśli okazałoby się że płacimy mu teraz cały sezon a jego epizod w Cracovii zakończył się na tych kilku minutach w Poznaniu. Oczywiście klub to ubierze jakoś ładniej bo brał na siebie ryzyko odbudowania gościa i postawienia na jego umiejętności gdyby był zdrowy a tu taki kejs to pewnie w najgorszych opcjach nie był do końca brany pod uwagę, bo miało być już tylko lepiej.. :)
    • kaleb

8.8K
      6.8K
    • Wczoraj o 11:16
      Post #1736994 03.08.2026 11:16
    Strasznie szkoda, liczyłem, że się u nas odbuduje i wróci do reprezentacyjnej formy. Wracaj do zdrowia!
    • Lakbeti lubi to.
    • wrobelson

5.8K
      4.9K
    • 6 godzin temu
      Post #1737046 03.08.2026 19:13
    No cóż, zdrowia do piłki w ostatnich latach to Filip nie ma. "Drugi Milik", ale patrząc na przeszłość i to ile czasu nie zagrał w oficjalnym meczu było właśnie takie ryzyko, że w każdej chwili coś się może stać.... i się stało 🤔.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (20 użytkowników)

Goście (20)
    • Główna
    • Działy i kategorie