Wiecie co, sorki, ale czytam ten regulamin dyscyplinarny PZPN i już nie mam takiej pewności. 2 lata to jednak termin przedawnienia karalności, czyli od czynu do orzeczenia,..
-
-
Lech Poznan 0 - 0 Cracovia, sobota 25 lipca 2026, 20:15
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1785048867-693.png[/img]
To w punkcie 51 mówi Regulamin dyscyplinarny PZPN. O karach dyscyplinarnych za otrzymanie czerwonej kartki mowa jest później, ale mniemam, że jest tak jak pisze @ARTU#395
Trzeba do Trumpa zadzwonić, może anuluje.
A zawieszenie nie.poqinien mieć w Lecce jak coś?
Dobra chyba znalazłem. Art. 12 ust. 1 regulaminu Fifa w sprawie statusu i transferu zawodników:
Any disciplinary sanction of up to four matches or up to three months that
has been imposed on a player by the former association but not yet (entirely)
served by the time of the transfer shall be enforced by the new association at
which the player has been registered in order for the sanction to be served
at domestic level. When issuing the ITC, the former association shall notify
the new association via TMS (for players to be registered as professionals) or
in writing (for players to be registered as amateurs) of any such disciplinary
sanction that has yet to be (entirely) served.
Czyli po mojemu, dostał dwa mecze zawieszenia w 2024 r., pierwszy odcierpiał w Lechu, z drugi w Lecce. Ergo, nie ma tematu.
Nie wierzę też, że u nas w sztabie takie nieogary pracują, że by tego nie sprawdzili.
https://x.com/DominikMucha/status/2081278917365596260?s=20
[quote]#post1735815 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1785045748-752.jpeg[/img]
Moment złapania piłki przez Lisa[/quote]
Nie ma znaczenia czy piłka była na linii, jedna rękę na pewno miał poza polem karnym i to się liczy.
https://x.com/CANALPLUS_SPORT/status/1959708467448664207
Sprawa jasna,czerwona kartka dla bramkarza Lecha.
Na VAR nie znają przepisów.
Burlet spięty, w meczu z Sevilla wyglądał lepiej.
Trudno porównywać te mecze, bo Sevilla była niepoukładana, a Lech już był po pierwszych przetarciach
[quote]#post1735804 Wiecie co jest najsmutniejsze w tym wszystkim? Pojawił mi sie post Lecha z wynikiem po meczu, wchodzę w komentarze a tam 30% komentarzy od kibiców Lecha brzmi "mecze zgodowe to jakieś fatum, rok temu poleciała Arka, w tym mam nadzieję Cracovia". Przykro się na to patrzy... Jakoś u nas nikt Lechowi źle nie życzy poza meczami z nami.[/quote]
Pisał to zapewne jeden z tych co naście lat temu , podczas pamiętnego meczu w Poznaniu skandowali - "jeszcze jeden, jeszcze jeden" !
Lecha dalej lubię ale - zadra pozostała .
W temacie zawieszenia pisze Kamil Jagodyński na X:
Część kibiców Lecha musi zasmucić, ale plan o walkowerze za zmianą Filipa Marchwińskiego zakończył się najprędzej po powtórzeniu rzucie karnym Jakuba Błaszczykowskiego przeciwko Filipowi 😅
przed wyjazdem do Lecce w 2024 roku był zaangażowany zawodnik Lecha Poznań w dwóch pierwszych kolejkach rozegranych 24/25, tym samym wcześniej opóźnione za kartkę w rozegraniu 23/24. Kolejorzowi dziękuję za gościnę i zobaczę się w grudniu w Krakow
https://x.com/KJagodynski/status/2081285418339692667
@koziołek#3702
Co ma jechanie po SWOICH zawodnikach do jechania po zgodach ?
A u Was to jest od jakiegoś czasu nagminne wśród piknikowo- internetowego elektoratu.
Mi się wydaje że temat zamknięty.
Koziołek ma rację, mecz na remis. Walkowera nie ma. A kibicom Lecha i Cracovii radzę pokłady energii w Internecie czy na X kierować w stronę kibiców gtsu na przykład. Nie szukajmy na siłę u siebie animozji.
Ps. Dla mnie osobiście Lis powinien wylecieć, ale nie wyleciał. Poza tym nie ma gwarancji że bylibyśmy wstanie w przewadze wygrać. Na ogół ostatnio nam to nie wychodziło w meczach z paprykarzami i zagłębiem na wyjeździe
Lech miał szansę pokazać swoją wyższość na boisku - tego nie zrobił . Więc po co niektórzy doszukują się drugiego dna i wyszukiwać czerwonej kartki sprzed lat ?
Pretensje do zawodników , za grę .
[quote]#post1735804 Wiecie co jest najsmutniejsze w tym wszystkim? Pojawił mi sie post Lecha z wynikiem po meczu, wchodzę w komentarze a tam 30% komentarzy od kibiców Lecha brzmi "mecze zgodowe to jakieś fatum, rok temu poleciała Arka, w tym mam nadzieję Cracovia". Przykro się na to patrzy... Jakoś u nas nikt Lechowi źle nie życzy poza meczami z nami.[/quote]
Przed chwilą poświęciłem 20 minut na czytanie komentarzy na fb Lecha pod postem o końcowym wyniku i znalazłem 2 (słownie DWA) nieprzychylne Cracovii, e tym 1 (słownie JEDEN) z życzeniem nam spadku. Myślę że wszędzie się znajdzie jakiś cymbał jadący po zgodach, u nas również. Nie dramatyzował bym.
- Edytowany
Karmy mógł być, mógł nie być. Nie czepiał bym się tego. Odwołanie kartki dla Lisa to jednak mega skandal i nie wiem jak można tego w ogóle bronić. Byłoby i tak pewnie 0:0 ale bez niesmaku.
Jechanie po swoich piłkarzach jest normą w każdym klubie jak źle grają. Jechanie po swoich zgodach nie i robią to Janusze więc tym bardziej się dziwię, że nikt nie weźmie ich za mordę
Dobrze, że temat Marchwinskiego szybko wyjaśniony. Z kibiców Lecha po raz kolejny wyszło kevolstwo.
Panowie, dajmy już spokój z tymi rozkminami kibicowskimi, kto ma się lubić ten się lubi, ja jestem często na Lechu, po prostu mam tam do tych kolegów nie tylko z racji kibicowskich, i zawsze jestem tam świetnie przyjmowany, chociaż nie jestem ani hools ani ultras. Wystarczy hasło Cracovia i wszystkie drzwi się otwierają.
Co se tam kto napisze w necie to nie ma znaczenia, poza tym nie każdy prywatnie musi mieć zgodę.
U nas jak mój kumpel się cieszył z gola dla Lecha to dostał pocisk od jakiegoś dziadka.
To jest rywalizacja, ja kibicuję zawsze Lechowi, ale w meczu z nami nie ma litości, najlepiej jakby został wgnieciony w murawę i dostał ile wlezie.
Czy to tak trudno zrozumieć ?
- Edytowany
Nie było mi dane oglądnąć.
Dobrze rozumiem, że mamy 1 mecz na koncie, a już sędziowie odwalili wałek z anulowaną czerwienią dla przeciwnika?
Czy zdania są podzielone?
Tak czy siak, 1 punkcik z boiska mistrza powinien cieszyć.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (14 użytkowników)
Goście (14)