[quote]#post1733207 http://www.90minut.pl/sparing/1/sparing18587.html
......
Cracovia: Sebastian Madejski - Otar Kakabadze (65 Dominik Piła), Dominik Baumgartner (81 Mateusz Skoczylas), Brahim Traoré (75 Beno Selan), Mauro Perković - Ajdin Hasić (84 Kamil Glik), Karol Knap (75 Gustav Henriksson), Dijon Kameri (65 Mateusz Tabisz), Mateusz Klich, Martin Minczew (65 Mateusz Praszelik) - Kahveh Zahiroleslam.
....
Rozbieżność w składzie dotyczy Glika/Piły.[/quote]
Nie rozumiem tej rozbieżności, widziałem jak Piła wchodzi na boisko razem z Praszelikiem i Tabiszem - to była pierwsza zmiana w 65 minucie. Wolałbym za to usłyszeć, kto u nas sprokurował karnego, bo całości nie oglądałem.
-
-
Sezon 2026/2027 _ Plan Przygotowań
heniek i smigło nie wyszli na plac. Liczę, że tak jak Grzelak odesłał czarnego jaśka do rezerw, tak samo ocenił przydatność smigło
- Edytowany
Stare grzechy, stare przywary, brak strzałów z dystansu (z ponad 16 metrów), brak umiejętności wymiany kilku podań, przeciwnik niestety zdominował nas zarówno w meczu przegranym z Pafos, jak w meczach wygranych z BF czy z Pardubicami.
Wynikami w sparingach nie można się sugerować.[b] Drużyna wymaga wzmocnień w ofensywie, w ataku i drugiej linii bo w sposobie gry w porównaniu z poprzednim sezonem (w którym omal nie spadliśmy) niewiele się zmieniło.[/b]
.
Aha, czyli wygrane sparingi nic nie znaczą, natomiast każdy remis czy przegrana w sparingu to wielki sygnał ostrzegawczy?
Żeby nie było, wcale nie jestem zachwycony tym co mamy, też widzę raczej walkę o utrzymanie, a nie o górę tabeli, ale trochę konsekwencji nie zawadzi 😁
[quote]#post1733250 ... trochę konsekwencji nie zawadzi...[/quote]
Trzeba być konsekwentnym w napiedalaniu w klub zawsze i wszędzie i niezależnie od wyników.
https://x.com/i/status/2075542975107493898
I z tego co słyszałem może pojawić się coś "nowego" czego wcześniej na koszulce Cracovii nie było. Nie wiem co ale ciekawi mnie czy to jakiś detal czy coś większego.
A gdzie sponsor, Prezes transfery....!!!!
I jeszcze gdzie (m.in.) piłka ręczna kobiet, brydż i kolarstwo?!
[quote]#post1733269 I jeszcze gdzie (m.in.) piłka ręczna kobiet, brydż i kolarstwo?![/quote]
A to już Stowarzyszenie 1906.
Zwłaszcza żal szczypiornista.
Hala jest, Pan Jarczyński nie.przebil się przez beton.
[quote]#post1733267 I z tego co słyszałem może pojawić się coś "nowego" czego wcześniej na koszulce Cracovii nie było. Nie wiem co ale ciekawi mnie czy to jakiś detal czy coś większego.[/quote]
Żeby się nie okazało że to jakaś gwiazdka.
[quote]#post1733290 [quote]#post1733267 I z tego co słyszałem może pojawić się coś "nowego" czego wcześniej na koszulce Cracovii nie było. Nie wiem co ale ciekawi mnie czy to jakiś detal czy coś większego.[/quote]
Żeby się nie okazało że to jakaś gwiazdka.[/quote]
Lub co gorsze...tęczowe...
5 ZŁOTYCH gwiazdek, nie miałbym nic przeciwko.
[quote]#post1733292 [quote]#post1733290 [quote]#post1733267 I z tego co słyszałem może pojawić się coś "nowego" czego wcześniej na koszulce Cracovii nie było. Nie wiem co ale ciekawi mnie czy to jakiś detal czy coś większego.[/quote]
Lub co gorsze...tęczowe...[/quote]
Nie wiem, czy w wypadku wyboru jedno albo drugie nie należałoby odpalić protokołu marsjańskiego i z obrzydzeniem, ale jednak wybrać to tfu drugie 😁
[quote]#post1733269 I jeszcze gdzie (m.in.) piłka ręczna kobiet, brydż i kolarstwo?![/quote]
Brydz miał super sponsora i sukcesy, drużynowe mistrzostwo Polski. Prezes S. zajumal ich kasę na piłkę ręczna. Sponsor się wqrwil. Nie ma ani ręcznej, ani brydża.
- Edytowany
Na Fejsie pod postem o zakończeniu obozu esej kibica, nawołujący żeby pracownicy klubu opuścili go, a wszelkie stowarzyszenie wokół klubu zaczęły działać żeby usunąć Platka.
Czy jest w końcu jakaś inicjatywa że kibice odkupują klub, albo czy SCTM ma na oku nowego właściciela?
Serio, ledwo bilety na mecz jubileuszowy się rozchodzą, a tu kilku krzykaczy chce robić pucz.
To rzeczywiście robi się satyrycznego. Post w stylu - nawołuje do usunięcia Platka i Turka, i wasze zdrowie, amen. Mamy zbawcę.
[quote]#post1733290 [quote]#post1733267 I z tego co słyszałem może pojawić się coś "nowego" czego wcześniej na koszulce Cracovii nie było. Nie wiem co ale ciekawi mnie czy to jakiś detal czy coś większego.[/quote]
Nie wiem ale szczerze to bym się nie zdziwił.
No ale jaka gwiazdka... Według przyjętych/nagiętych zasad może być tylko srebrna, to bez sensu. Chyba że zamiast gwiazdki złota jedynka. Na to nie ma zasad, bo pierwszy mistrz może być tylko jeden.
- Edytowany
Przysługuje srebrna. A czemu nagiętych?
Czy Cracovia w to idzie nie wiem więc nie dorabiam teorii do tego. Po prostu bym się nie zdziwił.
Zasada jest jedna: 10 mistrzostw, złota gwiazdka. Proste i uczciwe. Ze srebrną zrobili 'nagięcie' dla Legii, kiedy jeszcze nie miała 10, tylko o parę mniej. No i zaczęła się groteska: Zagłębie z 1 MP zrobiło sobie srebrną, Piast chyba też. W coś takiego wolałbym nie iść.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
bodzio_60, Goście (5)