[quote]#post1731989 [quote]#post1731974 Mecz Senegalu z Belgią pokazał co znaczy trener i dobre zmiany .[/quote]
Z drugiej strony mógł grać Lukaku od początku a nie pomocnik na ataku i pierwsza połowa mogła inaczej wyglądać. Bardziej Senegal przegrał ten mecz niż Belgia wygrała i było to widać po stracie pierwszej bramki. Świetny materiał szkoleniowy dla Grzelaka bo Cracovia ma podobny mental.[/quote]
Mogło tak być, ale moim zdaniem gra Belgii zatrybiła po zejściu z boiska Kevina de Bruyne . Fizjologii organizmu nie oszukasz .
-
-
Mundial 2026
Lukaku zagrał w tamtym sezonie dla Napoli całe 77 minut.
[quote]#post1732016 Lukaku zagrał w tamtym sezonie dla Napoli całe 77 minut.[/quote]
No to jest wypoczęty....
[quote]#post1731962 [quote]#post1731961 A nie było faulu przy bramce na 2-2? Odepchnięcie dwoma rękami obrońcy?[/quote]
nie było[/quote]
Oglądnąłem na spokojnie. 100 procentowy faul.
Kolejny kwiatuszek komentarorski, oglądam właśnie powtórkę meczu USA z Bośnią i słyszę:
"Amerykanie dzieki zwycięstwu w grupie nie ucierpieli, zostali na zachodnim wybrzeżu, zmienili co prawda Kalifornię na Santa Clara".
Santa Clara - miasto w Kalifornii.
[quote]#post1731985 Jak w 1990 roku Kamerun odpadał w ćwierćfinale z Anglią 2:3, mimo, że prowadził 2:1 to się zastanawiałem kiedy Afrykanie udźwigną takie mecze. Mija prawie 40 lat i dalej tego nie potrafią. Senegal był zdecydowanie lepszy, kontrolował grę, miał piłkę na 3:0 i jedzie do domu.
Amerykanie bez najlepszego strzelca w następnej rundzie, może być im ciężko, ale mentalnie są bardzo silni i powinni mimo wszystko odprawić Belgów.[/quote]
To chyba siedzi w ich głowach, że za wcześnie rozluźniają się całkowicie piłkarze czarnoskórzy z Afryki.... Pamiętam ten mecz Kamerunu na mundialu w roku 90-tym, który był zdecydowanie lepszy od Anglików i prowadząc 2-1 cały czas przeważał a jednak przegrał. Senegal mimo słabego początku z taką grą jaką prezentował wczoraj mógł zajść na tych mistrzostwach daleko ale zaprzepaścił swoją szansę. Wracając do historii, pamiętam podobną sytuację Senegalu z mundialu w 2002 roku, kiedy osiągnął dużo bo awansował do ćwierćfinału... Zaczął mundial od sensacyjnej wygranej z Francją 1-0 i w ostatnim meczu grupowym wystarczył remis z Urugwajem (Urugwaj musiał wygrać by awansować kosztem Senegalu).... W tym meczu Senegal prowadził 3-0 a Urugwaj wyrównał na 3-3 w ostatnich minutach a w doliczonym czasie gry zawodnik Senegalu wybił piłkę z linii bramkowej ratując remis.... Ostatecznie Senegal wyszedł z grupy i dotarł do ćwierćfinału.
Hiszpania się prosi o jakiegoś gonga kompletnie z dupy od piwnicznych Fritzli.
[quote]#post1732079 Hiszpania się prosi o jakiegoś gonga kompletnie z dupy od piwnicznych Fritzli.[/quote]
Już spokojniej mogę oglądać 😉
- Edytowany
I tak.moze już zostac :)
Jprdl, ten akwarelysta z opatrunkiem procowym.na szczęce, to jest topór nieprzeciętny....
Zadowolony ze zwycięstwa Hiszpanii położyłem się spać, celowo rezygnując z meczu Portugalia-Chorwacja, by nazbierać sił na najbliższą noc (Argentyna plus Kolumbia-Ghana).
I teraz czytam, że w meczu Portugalii z Chorwacją była jakaś mega kontrowersja związana z wyrównującą bramką Chorwatów na 2:2 w 13 minucie doliczonego czasu gry. Ponoć czujnik umieszczony w piłce (!!!) wykrył kontakt z włosami napastnika chorwackiego będącego na pozycji spalonej.
O 10.10 będzie leciała powtórka tego meczu na TVP Sport, oglądnę sobie, ale teraz myślę, że jakby Chorwaci do linii napadu wstawili łysych napastników to by grali dogrywkę 😁
Bedzie go brakowało strasznie w kadrze Chorwacji jak i na turniejach typu Euro cxy MŚ...
LEGENDA!!!!!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1783064226-855.jpg[/img]
Na Mundialu najgorsi - sędziowie oraz 2 komentatorzy , Borek i Mielcarski .
Zabili ducha gry
Powinna być zasada jak w futbolu amerykańskim, czyli niepodważalny dowód na nagraniu-VAR zmienia tylko ewidentne pomyłki sędziego,a nie coś ,czego po prostu nie widać.Gdzie tam spalony? Wszystko rozumiem, że bukmacherka,że FIFA , że Ronaldo, bo wpływy z reklam..
Ale dlaczego kosztem Chorwacji ?
No źle się to ogląda, każda bramka varowana, spalone mierzone w pojedynczych centymetrach, a najgorsze jest to, że zabija to radość po golach, naprawdę współczuję tym kibicom, którzy kibicują na żywo.
Rozbawił mnie wczoraj jakiś afroafrykańczyk, który miał jakąś taką własną cieszynkę - wygina śmiało ciało - a tu chuj nie ma gola i murzyńska radość zgasła niczym zapałka na wietrze.
[quote]#post1732111
Rozbawił mnie wczoraj jakiś afroafrykańczyk, który miał jakąś taką własną cieszynkę - wygina śmiało ciało - a tu chuj nie ma gola i murzyńska radość zgasła niczym zapałka na wietrze.[/quote]
Ten afroafrykańczyk to bardziej afroamerykańczyk, a konkretnie Folarin Balogun, ten który jako 4 w historii MŚ zdołał w jednym meczu zdobyć gola i "zarobić" czerwoną kartkę (swoją drogą kolejna mega kontrowersja VAR-owska)
Bez jaj :), Balogun zagranie niebezpieczne**, kontrowersja chyba na zasadzie, że jak, gospoadarzowi? i to jeszcze najlepszemu ich napastnikowi?
JD Vance'a domaga sie apelacji, będzie niezły wałek jak mu anulują.
W meczu Chorwartów niezły wałek.
Ja tam nie widzę zmiany trajektorii piłki. Gość podbiega do VARu a oni mu pokazują pozycję spaloną (widzimy to przecież w TV), a przecież chodzi o przedlużenie, było czy nie dotknął?
Jeśli oni tam widzą dotyk to może niech zmienią profesję.
O tym chipie to żart czy poważnie? :)
**
Poważny faul (serious foul play) – brutalny lub nadmiernie niebezpieczny atak na przeciwnika podczas walki o piłkę.
- Edytowany
O kontrowersję bardziej mi chodzi jako o brak konsekencji (czego ja się w sumie spodziewałem), podobne zagranie Messiego w meczu z Algierią zostało "puszczone" i tłumaczone jako nieintencjonalne, naturalne prowadzenie nogi. To, że ta noga wjeb.. się w łydkę Algierczyka to już nieistotne. Tu zadziałało albo:
a/ czynnik otrzeźwienia, coś na zasadzie, kurwa, zrobiliśmy błąd z Messim, taka sytuacja już sie nie powtórzy (nie wierzą w taką opcję),
b/ tam był Messi, więc jemu można więcej (bardziej prawdopodobne)
c/ robimy jak się nam podoba, argumentację dostosujemy później.
Co do gola Chorwatów, to wydaje mi się, że jakby zebrać np. 19 najbardziej idiotycznych przypadków nieuznania gola (wymyślonych) i dodać do nich ten powyższy i dać tą dwudziestkę do analizy kibicom, prosząc o wybór tego jednego, rzeczywistego, to idę o zakład, że większość osób wskazałaby właśnie jakikolwiek z tych wyimaginowanych.
Przecież jak się czyta ten powód to wydaje się, że czyta się jakąś chorą bzdurę
Obejrzałem tę sytuację z meczu Chorwacja - Portugalia
Odechciewa się oglądać piłki w ogóle - nawet jeśli piłka musnęła jego włosy to nie zmieniła kierunku, ta decyzja to gwałt na piłce nożnej
@V.Z.1903#102 przykro mi chłopie że w taki sposób Twoja Chorwacja odpada z turnieju - jawny przekręt sędziowski
- Edytowany
https://x.com/CroatiaFooty/status/2072862887391940623
Igor Matanović o kontrowersyjnym dotknięciu i spalonym:
„[i]Wciąż trudno mi zrozumieć ten mecz. Powiedziałem tylko, że zasłużyliśmy na więcej, ale możemy być z siebie bardzo dumni.
Szczerze mówiąc, poczułem lekkie dotknięcie włosów, zapytałem sędziego, co to było. Nie byłem w 100% pewien, czy dotknąłem.
Powiedział mi, że piłka ma chip, że doszło do kontaktu, a potem był spalony. To wszystko[/i].”
Z jednej strony, to zabija ducha gry, z drugiej przepis jest przepis. To równie dobrze mogło się wydarzyć z drugą stronę. Ciężka sytuacja.
Jebać FIFA !!!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)