Dodamy jeszcze, że ukrywali hitlerowców. Ja też nie lubię Argentyny. Mam nadzieję, że się wywalą i sobie głupi ryj rozwalą.
Ja trzymam za Japonią, super ludzie, dyscyplina, skromność i szanują Polskę, do tego bardzo dobrzy i ciekawi piłkarze, zauważalne szanowni w europie za pracowitość i stabilność formy.
-
-
Mundial 2026
- Edytowany
[quote]#post1730457 Pierwsza połowa chyba najlepsze widowisko na tychże mistrzostwach.
Mam prywatna teorię że w większości reprezentacji problem stanowią stare capy. Nie ma im jak powiedzieć wypier........oddalcie się.
Ronaldo , Modrić ,Lewandowski ( zaocznie) , sprawę komplikuje jedynie Messi ale to tylko dzięki Marciniakowi.[/quote]
Hm, oglądałem i z bólem serca się zgadzam z pomeczową prasa chorwacka. Najgorszy na boisku - Modric. Nie rozumiem tego. Plus jedyny - bramki palce lizać.
Dziś mam nadzieję Czesi wygrają.
Maradona to był absolutny geniusz futbolu.
Diego Maradona fenomen pilkarski.
[quote]#post1730470 Diego Maradona fenomen pilkarski.[/quote]
I nie tylko piłkarski..
Jeszcze dodam tylko o Diego.
Świetnych piłkarzy było i jest wielu,ale Bogiem był tylko jeden.
Na skrócie chyba nie było tej sytuacji z wślizgiem Messiego, więc pierwsze słyszę, ale wierzę na słowo ;). Poszedłem spać po pierwszej bramce.
Nie uważam, że na boisku powinny być święte krowy. Pełna zgoda. Tu mi się przypomina bandyterka Podolskiego u nas w ogórkowej.
Dodam, że Angoli nie trawię czysto na poziomie repry, za te lata w których nas lali raz po raz i ciągle na nich trafialiśmy a ja jako młody człowiek musiałem przez to przechodzić, hehe. Nic więcej.
Sterby z tego co pamiętam ma podobnie, choć może coś chciałby dorzucić o strukturze etnicznej, Narodze czy ideologii ich kapitana (😉 )
Żal było wczoraj patrzeć na Modrica, którego uwielbiam. Może zły dzień, a może po prostu już czas?
Coś jest w tym co napisał Kajak o starych capach hehe.
Portugalię oglądałem kątem oka bo siedziałem jeszcze w robocie, ale Kryśka mi się jakoś nie rzucił w oczy czymś szczególnym.
Może Messiemu buty polerować ;)
No i oczywiście po długim dniu w robocie, zapomniałem zatypować nocnych meczów, 2 łatwe pkty psj grrrr ;)
ps. Argentynę kocham , piękny kraj, super ludzie, kopana jak religia.
Nikt tutaj nie komentował karny powtórzony dla Anglików, w Czechach 4:1 ekspertów w TV studiu powiedziało, że powtórka nie powinna być. Był i jeden szyderczy komentarz: "Anglia długo nic nie zdobyła, tak trzeba jej pomóc".
Ja się oczywiście zgadzam, ale nie jestem obiektywnym. Jak pisałem, Anglia wygrała zasłużenie.
Nie pokazali nam porządnej powtórki, a z tej co była to uja bylo widać, wręcz wydawało się, że piętę ma ciągle na linii.
Lekki niesmak, ale cóż.
Mnie mocno wqrwia aptekarstwo wybiórcze. Albo zawsze, albo nigdy ;)
Pokazali - w myśl przepisów słusznie powtórzony karny - ewidentnie w momencie strzału nie miał już kontaktu z linią
Co do Anglików - ja tam zawsze im kibicują, lubię za pasję do futbolu - a to że przegrywaliśmy z nimi? No to co? Słabi byliśmy i tyle to za co ja mam przeciwników winić? Żadna ich wina - nie było w tym przekrętów, tylko po prostu byli lepsi
a to jak Niemcom zrobili z d... jesień średniowiecza w Monachium zawsze będę z uśmiechem wspominał :)
[quote]#post1730464 Ale grali spoko. W pełni zasłużenie i bez jakiegoś męczenia buły i 1-0 po karnym.[/quote]
Jak na razie chyba najlepszy mecz na Mundialu .
- Edytowany
Ta sytuacja z Messim wcale mnie nie dziwi. Prawo jest pisane jest zawsze przez "wielkich" dla "wielkich", a obowiązywać ma "małych". W każdej dziedzinie. A że sędzia z naszego kraju się tak zachował, też dziwić nie może...
[quote]#post1730499 Ta sytuacja z Messim wcale mnie nie dziwi. Prawo jest pisane jest zawsze przez "wielkich" dla "wielkich", a obowiązywać ma "małych". W każdej dziedzinie. A że sędzia z naszego kraju się tak zachował, też dziwić nie może...[/quote]
Patrząc na to, co wyprawia we własnym kraju !
- Edytowany
konkluzja moja po pierwszej serii gier jest taka, że na mistrzostwach jest za dużo drużyn i część jest słaba. zrobiłbym ogólnoświatowe kwalifikacje żeby ograniczyć ilość ogórkowych drużyn. faktycznie 32 najlepsze jeśli ma być 32 a nie, że grają jakieś ogórki. Uzbekistan łaknie wielkiej piłki? to modlić się by w eliminacjach dostać Brazylię i Włochy w grupie. Niech mają jeszcze Bośnie San Marino i niech walczą kto pojedzie na turniej. wiem, że to niemożliwe bo to konflikt interesów różnych mafii..
do dzisiaj czekaliśmy chyba na pierwszą intwerencję masażystów po której piłkarz musiał odczekać minutę by wrócić na boisko? Uzbekistan bodaj? niesamowita historia. od zawsze mówiłem, że te pizdy udają a frajerzy trenerzy i frajerzy eksperci jeszcze ich zawsze chwalili za "cwaniactwo". To jest coś pięknego jak przy 3:2 Pickford wznawia od bramki w 8 sekund. Aż chce się żyć. Jak uda się to utrzymać to trzeba pójść krok dalej: zakaz dotykania piłki po gwizdku (jak w ręcznej), i czerwone kartki za "faul taktyczny". Wtedy dopiero będziemy mogli zacząć sobie wycierać mordy ideą fair play.
co do piłki w piłce szybko zrewidować należy tematy:
- Portugalia nie będzie mistrzem świata. Nawet nie widać by im się chciało. Nie wspominać, że mogliby.
- lessi jednak nie jest skończony, Argentyna będzie w czwórce
- Francja jednak nie jest skłocona, ich ofensywny kwartet jest po prostu przerażający. Nikt ich nie zatrzyma. Olisse złota piłka. Zostaną mistrzem świata
- Brazylia to gówno
- Hiszpania to gówno ale będą w czwórce bo mają łatwą drabinkę
- Norwegia czarny koń
- Kongo czarny koń
- Szwecja czarny koń
- Belgia jest skończona nie wyjdą z grupy
- USA wygra grupę w sposób zdecydowany
17/104
[quote]#post1730494 Pokazali - w myśl przepisów słusznie powtórzony karny - ewidentnie w momencie strzału nie miał już kontaktu z linią
Co do Anglików - ja tam zawsze im kibicują, lubię za pasję do futbolu - a to że przegrywaliśmy z nimi? No to co? Słabi byliśmy i tyle to za co ja mam przeciwników winić? Żadna ich wina - nie było w tym przekrętów, tylko po prostu byli lepsi
a to jak Niemcom zrobili z d... jesień średniowiecza w Monachium zawsze będę z uśmiechem wspominał :)[/quote]
Cokolwiek bym nie napisał to się Karviná przyp... czytasz mnie już ze zrozumieniem? napisałem: "Jak pisałem, Anglia wygrała zasłużenie." o co ci ponownie chodzi?
Ale dam już sobie spokój z komentarzami, nie będę ci więcej dawał okazję. Kończę.
[quote]#post1730473 Jeszcze dodam tylko o Diego.
Świetnych piłkarzy było i jest wielu,ale Bogiem był tylko jeden.[/quote]
Po pierwsze: nie bierz imienia Boga nadaremno. A tu jest jeszcze wpisane "Bóg" dużą literą.
Po drugie, Szanowny Kolega zapewne nie widział, jak grał Pele. Dla mnie różnica w klasie gry istotna.
Po trzecie, a propos "geniusza futbolu" i "fenomena piłkarskiego".
Z "geniuszem futbolu" się nie zgadzam,. Bo na to składa się kilka czynników. A tu oprócz świetnej, istotnie chwilami wirtuozerskiej gry mamy nieuczciwość - strzelanie ważnej bramki ręką, potem przynoszące wstyd gadki na ten temat. gra ze środkami dopingowymi (skąd wiemy, że wcześniej tego nie robił?) no i ogólne pajacowanie i narkotyki. Osobiście mam o nim bardzo negatywną opinię.
Co do "fenomena" zgadzam się. Ale fenomen niekoniecznie w znaczeniu wyłącznie pozytywnym, bo na skład tego fenomenu dochodzą rzeczy, o których napisałem wyżej.
- Edytowany
@V.Z.1903#102
Ale o co chodzi? Nie odnosiłem się wogóle do Twojego posta... napisałem w reakcji na to że Diabeł pisał o tym że nie było powtórki a była. Nie wszystko co piszę pisze do Ciebie :)
- Edytowany
@stnczyk#7391
Po pierwsze skończ pierdolić.
Po drugie to samo co w pierwszym
Podczas tej sytuacji była? Bo ja pamiętam jedną, taką z "fifa camera view" (i tam nic nie bylo widać jak pisałem), a nie np pionowo z góry nad bramkarzem :)
bo ja nie pamiętam, ale nie zaperzam się, bo ogólnie mecze oglądam (ten np rozmawiając z Miłą) często rozproszony, a nie wgapiony w ekran.
bo jak póżniej, to nie widziałem zwyczajnie.
Karny słusznie powtórzony,buta bramkarz miał przed linią,powtórkę dali dopiero jakieś 20/30 minut po karnym.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)
Goście (8)