Czesi na poziomie Polski, nawet mi się wydaje, że grają gorzej, przegrali zasłużenie, teraz mecz z RPA o trzecie miejsce może dać nadzieje.
Moje serce czeka na HR, Modrić można bez maski przeciwko Anglikom. Uważam, że awansują jedni i drudzy jakikolwiek wynik będzie.
-
-
Mundial 2026
Ja sobie dziś obejrzałem z nagrywarki po pracy mecz Korea - Czechy,nie znając wyniku,super się oglądało.👍
Tak jak pisał @SaNtO#842 cel oglądnąć jak najwięcej.
Przepis o minutowej przerwie dla piłkarza przy udzielonej pomocy na boisku- Rewelacja.
Fajnie się ogląda Kanadę w akcjach ofensywnych. Bośnia gra tak jak połowa Ekstraklasy. Taki futbol nie powinien być nagradzany punktami
Ja dziś oglądając rano z odtworzenia Czechów miałem wrażenie, że to Puszcza gra 😋. Stałe fragmenty i nic więcej.
[quote]#post1729803 Fajnie się ogląda Kanadę w akcjach ofensywnych. Bośnia gra tak jak połowa Ekstraklasy. Taki futbol nie powinien być nagradzany punktami[/quote]
Jak gra tam rezerwowy zawodnik klubu Ekstraklasy to nie są się inaczej :)
Poważnie to zgadzam się natomiast mentalnie przez jakieś prywatne sympatie bardziej za Bośnią.
- Edytowany
W ogóle europejski futbol stał się bardzo taktyczny i zachowawczy, zwłaszcza jak się nie ma wirtuozów tylko rzemieślników i tak gra większość reprezentacji poza tymi najlepszymi jak Francja, Hiszpania ...
[b]Edycja z 12.06.2026 o godz. 22:54 (scalono posty)[/b]
W meczu otwarcia grały dwie nieeuropejskie reprezentacje i Klopp stwierdził że taktycznie to był słaby mecz 😉
Afro-Kanadyjczycy nie wygrali, choć lepszy byli.
Bosna ponosna!
Węgrzyn komentował najebany czy późna pora tak na niego działała? 😆
Kanada chyba najwyższy poziom piłkarski jak do tej pory na tych mistrzostwach. Poniżej poziomu RPA nikt jeszcze nie zszedł i chyba nie zejdzie.
[quote]#post1729816 Kanada chyba najwyższy poziom piłkarski jak do tej pory na tych mistrzostwach.[/quote]
Kanadyjczycy jak na swoje możliwości zagrali dobre spotkanie, ogóle brakuje im piłkarskiej ogłady i dużo było niedokładności, ale całościowo można spokojnie ich pochwalić.
Póki co najlepiej wyglądali Koreańczycy, mają dużo płynności w grze, bardzo ciekawie wygląda jak przyspieszają z akcją, no i z piłką przy nodze radzą sobie równie dobrze.
Zobaczymy jak USA, bo jestem strasznie ciekaw co zaprezentują.
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1781424720-310.png[/img]
Hände hoch,szparagowy kawalerze..Welcome to USA !
[quote]#post1729816 Kanada chyba najwyższy poziom piłkarski jak do tej pory na tych mistrzostwach.[/quote]
Na pewno wyższy niż nasza reprezentacja
Słaba jest ta Kanada - z grupy wyjdą bo prawie każdy wychodzi a potem już będą ciężary . W ogóle to jest grupa śmiechu ( jak większość ) Bośnia Katar Kanada i Szwajcaria…
A Bośnia ogórki - czas na mistrzostwa świata ligi konferencji wtedy będzie to ich poziom.
Oglądałem mecz otwarcia i ten Kanady i narazie nic ciekawego…
Z tych 4 drużyn co widziałem to praktycznie nikt na mundial się nie nadaje no może Meksyk) ale oni mieli…. Ah szkoda gadać z kim grali więc są również niezweryfikowani.
Moje pierwsze wow na tych MŚ - gra USA. Żadnego zespołu z Ameryki Płd., który jest na MŚ nie można nazwać ogórkami. To są konkretne ekipy, a Amerykanie robili przez 45 min. co chcieli. Gdyby po 1 połowie było 5, 6 - 0, to wcale nie byłby to niezasłużony wynik. USA w strefie medalowej? Jestem w stanie sobie to wyobrazić na tym turnieju, gdy są gospodarzami. Ogólnie prorokuję klęskę Europy. Przy upałach, po wyczerpujących sezonach klubowych. Poza Francją nie postawiłbym na żadną drużynę z Europy.
Najlepszym lekarstwem na słabe mecze są 10-minutowe skróty na tvp.sport.pl. Noc przespana, cenne minuty pozostałego życia zaoszczędzone.
[quote]#post1729851
Z tych 4 drużyn co widziałem to praktycznie nikt na mundial się nie nadaje no może Meksyk) ale oni mieli…. Ah szkoda gadać z kim grali więc są również niezweryfikowani.[/quote]
Bo nie widziałeś USA 😉
Spodziewałem się że będą nieźli ale to co pokazali przerosło oczekiwania. Nie znam za bardzo zawodników poza oczywiście Pulisikiem (z gry w Chelsea) i z nazwisk McKenie (czy jak tam się to pisze ) , Ream. Pulisika pamiętam jako kozaka przed kilkoma laty, jeden z moich ulubionych zawodników wtedy w premier league. Nic nie stracił na jakości. Typ zawodnika co czasem pisał Santo, który robi różnicę dryblingiem i którego chce się oglądać.
Faktycznie, yankesi zagrali z polotem, pomysłem, mądrze i tzw futbol do przodu. Nakręcili się, to było widoczne.
Ale...
Najlepsze są te nowe przepisy ograniczające kradzież czasu na boisku!
Na plus też weryfikacja padolino przy kartkach. Najpierw kartkę dostał Ream za faul a po weryfikacji kartkę anulowano a dostał ją za padolino Almiron.
Jeszcze co do Pulisica. To może być gwiazda turnieju, jeśli zdrowie mu dopisze. Ma wszystko, co trzeba, w tym drużynę. Jest wręcz wypoczęty, wiosną grał mało. Odżył. Nie musi wysłuchiwać upadłej gwiazdy włoskiej trenerki, czyli M. Allegriego, który przez cały sezon robił z niego 9. Początkowo to nawet do pewnego stopnia działało, były liczby. Wiosną pomysł rozpadł się na 1000 kawałków. Pulisic stracił miejsce w składzie. Teraz znów gra dalej od pola karnego, bliżej linii bocznej. Znów może być sobą.
[quote]#post1729866 Jeszcze co do Christiana [b]Mate[/b] Pulišića. [/quote]
Pulišić ma także chorwackie obywatelstwo, ale zadecydował się reprezentować Stany, gdzie się urodził. Tym razem może dojść dalej niż Modrić & sp. .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)