Wystarczy nam 5 remis z rzędu ale oczywiście trzeba w końcu wygrać bo gramy u siebie!!
-
-
Cracovia 1 - 1 Korona Kielce, sobota 23 maja 2026, 17:30
[quote]#post1725693 [quote]#post1725691 ... Mam nadzieję że p.Jacek nie bedzie chciał mieć w swoim CV wyrzucenie Cracovii z Eketraklasy...[/quote]
Na to bym nie liczył. Zapewne nie obierze sobie tego za punkt honoru, chociaż kto wie co myśli o ostatnim rozstaniu z nami, ale zapewne podejdzie do meczu z nami profesjonalnie. Ciekawe jak do meczu podejdą piłkarze Korony.[/quote]
Cokolwiek by nie myślał wtedy to jeśli ma dobre wspomnienia nie będzie robił na złość. Co nie zmienia faktu, że się nikt nie będzie podkładał.
[quote]#post1725694 Wystarczy nam 5 remis z rzędu ale oczywiście trzeba w końcu wygrać bo gramy u siebie!![/quote]
Tego jeszcze nie wiemy czy wystarczy.
Małe pocieszenie przed meczem jest takie, że na ostatnie 11 meczy przy Kałuży z Koroną... nie przegraliśmy ani razu.
[quote]#post1725700 Małe pocieszenie przed meczem jest takie, że na ostatnie 11 meczy przy Kałuży z Koroną... nie przegraliśmy ani razu.[/quote]
Z drugiej strony statystyka nie lubi zbyt długich serii.
[quote]#post1725700 Małe pocieszenie przed meczem jest takie, że na ostatnie 11 meczy przy Kałuży z Koroną... nie przegraliśmy ani razu.[/quote]
Serie lubią być przez nas różne przerywane w tym sezonie :)
[quote]#post1725697 ... Co nie zmienia faktu, że się nikt nie będzie podkładał....[/quote]
Zwłaszcza, że wysłannicy Widzewa i Lechii już się tam zapewne wybierają z motywacyjnymi walizkami.
@leszeczek#4153 @Dawid34#42637
Wiem, jestem tego świadomy.... Cracovia w tym sezonie jest nieobliczalna, w naszych meczach jest możliwe dosłownie wszystko. Dlatego napisałem, że jest to "małe pocieszenie".
Nie ma już Mateusza D który zwolnił Jacka, więc może na złość MD nam pomoże
- Edytowany
Niech wszyscy święci mają bal. Po meczu. Może się okazać, że święci to diabelskie nasienie. ;-)
Mnie zastanawia czy z każdych możliwych przypadków Korona ma już pewne utrzymanie ?
- Edytowany
Piast gra z Rakowemu. Raków musi wygrać i wtedy korona już jest pewna bo leci albo Widzew albo Piast
[quote]#post1725699 [quote]#post1725694 Wystarczy nam 5 remis z rzędu ale oczywiście trzeba w końcu wygrać bo gramy u siebie!![/quote]
Tego jeszcze nie wiemy czy wystarczy.[/quote]
Jak Widzew wygra a my remis to mamy po 42 pkt i lepszy bilans. Jedynie Arka musiałaby wygrać dwa mecze co jest mało prawdopodobne🤔 Dobrze mowie?
[quote]#post1725721 Piast gra z Rakowemu. Raków musi wygrać i wtedy korona już jest pewna bo leci albo Widzew albo Piast[/quote]
Korona już jest utrzymana
[quote]#post1725722 [quote]#post1725699 [quote]#post1725694 Wystarczy nam 5 remis z rzędu ale oczywiście trzeba w końcu wygrać bo gramy u siebie!![/quote]
Tego jeszcze nie wiemy czy wystarczy.[/quote]
Jak Widzew wygra a my remis to mamy po 42 pkt i lepszy bilans. Jedynie Arka musiałaby wygrać dwa mecze co jest mało prawdopodobne🤔 Dobrze mowie?[/quote]
Nasz remis dziś w 87min też był mało prawdopodobny.
Po meczu Arki będzie można dopiero coś powiedzieć.
2-1 i kończymy ten posrany sezon
- Edytowany
Sezon jak sezon. Dwie godziny przed w wiadomym miejscu lub gdzie tylko fantazja poniesie. Reszta wyłącznie na mecz i po meczu... centralnie do domu.
[quote]#post1725678 [quote]#post1725623 Robimy Komplet.
A jak spadniemy z ligi,to wiadomo co robić.[/quote]
Kilka lat temu kibice jakiejś drużyny z Francji po ostatnim gwizdku meczu w którym spadli wbiegli masowo na murawę i zaczęli nadupxać racami w lożę zarządu..... tak tylko mi się przypomniało.[/quote]
https://youtu.be/laJigd4AEFc?is=owyLpu1cANdcbxl6
Mnie już teraz nic nie interesuje, tylko zwycięstwo w ostatnim meczu. Remis będzie wstydem. Mam nadzieję, że te patałachy zdają sobie z tego sprawę. Zero pobłażania, koniec!
Przy remisie spadamy jeśli :
[b]Wariant 1:[/b]
pięć drużyn będzie miało 42 punkty : Cracovia, Widzew, Piast, Lechia, Arka. Czyli :
Piast - Raków x
Widzew - Piast 1
Arka - BBT 1
Raków- Arka 2
Lechia - Legia i BBT- Lechia 4 pkt dla Lechii.
W tym układzie spada Cracovia i Piast.
[b]Wariant 2:[/b]
cztery drużyny będą miały 42 punkty : Cracovia, Widzew, Lechia, Arka. Czyli
Piast - Raków 1
Widzew - Piast 1
Arka - BBT 1
Raków- Arka 2
Lechia - Legia i BBT- Lechia 4 pkt dla Lechii.
W tym układzie spada Cracovia i Arka.
[b]Wariant 3:[/b]
cztery drużyny będą miały 42 punkty : Cracovia, Widzew, Piast, Arka. Czyli
Piast - Raków x
Widzew - Piast 1
Arka - BBT 1
Raków- Arka 2
Lechia - Legia i BBT- Lechia 6 pkt dla Lechii.
W tym układzie spada Cracovia i Piast.
Z tego wynika, że jeśli jutro Piast przegra, lub przegra Lechia, lub Arka w poniedziałek nie wygra to remis daje utrzymanie na 100%
:Nie ma się co łudzić. Piast wygra, Lechia wygra i Arka wygra - to więcej niż pewne. W najlepszym razie jeden z tych zespołów zremisuje co dla nas jest też bardzo niekorzystne.
Gorsze, że dla nas zwycięstwo jest czymś z gatunku science fiction.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)