Może być mecz na noże ze Scyzorami, a to nie wróży zbyt dobrze.
-
-
Zaglebie Lubin 0 - 0 Cracovia, niedziela 3 maja 2026, 14:45
[quote]#post1723138 Można powiedzieć mecz o życie, ruszali sie jak drużyna rencistów[/quote]
To nie był mecz o życie i chyba tak do tego podeszli... Myślę, że spisali ten mecz na straty już w szatni a remis osiągnęli przypadkowo, bo tak mecz ułożył się... Tylko czy zmotywują się na te trzy ważne mecze o to jest pytanie??? Na pewno zespół jest do przebudowy bez względu na to czy utrzymamy się, czy nie... Tylko kto ma odejść i gdzie, kto ma zbudować nową drużynę??? Trenera łatwo zmienić, chociaż u nas było to trudne a co tu mówić o przebudowie całego składu....
Trener powiedział, że zawodnicy boją się strzelać, nie wiem po co się kręcą tak w polu karnym jak za Elsnera!!
Tych dośrodkowań wcale nie było dużo. Imho za mało wręcz. Była nudna, jednostajna gra ty-do-mnie-ja-do-ciebie; bez pazura, bez chciejstwa i pazerności. Na bezrybiu i Kaveh ryba. Na nim Zagłębie zarobiło czerwoną i żółtą, co wynikało właśnie z woli walki, dopóki sił starczyło. Umie co umie i do niego nie mam pretensji. Klich pokazał parę razy, że umie i właściwie tyle.
[quote]#post1723135 No cóż, nastroje po remisie z Pogonią były jednak dużo lepsze, bo drużyna grała dużo lepiej.
Dziś niemal wszyscy na stojąco - chyba nawet sędziemu się nie chciało biegać.
Jedyny pozytyw tego meczu to to, że trener żyje i reaguje na bieżąco, moim zdaniem wprowadził dobre zmiany. Nawet to że wszedł Kameri to była dobra decyzja, bo chłop przy swoich brakach ma jednak duże parcie na bramkę, ale dzisiaj to nawet on zagrał zbyt asekuracyjnie.
Może naprawdę ta drużyna potrafi wyciskać maxa tylko wtedy kiedy goni wynik i ma nóż na gardle?
Hasić jest technicznie z innego uniwersum, ciekawe jaki klub go przytuli w lecie.[/quote]
Nie będę płakał. Jest to zdumiewający przykład bezproduktywności - przy faktycznie wysokim poziomie technicznym taktycznie jak żółtodziób. Przeszkadzają sobie nawzajem z Klichem na prawej stronie i przy stałych fragmentach - tak już było za Elsnera i widzę, że nie da się tego zmienić.
W porównaniu do meczu z Pogonią brakowało oczywiście Wójcika, ale też Knapa i Sansa. Był Al Amari i powiem, ze obok Traore najsłabszy na boisku; wniosek - w kolejnym meczu nie zdziwiłbym się, widząc w jego miejsce Knapa, który w końcu jest ograny w tej lidze. Dziwić może jedno: obaj Traore i Al Amari w tym "upale" nie powinni mieć problemów, a właśnie ci dwaj odstawali fizycznie.
Nie dziwi mnie wprowadzenie Praszelika i Minczewa, na silnych grajków Zagłębia trzeba dysponować odpowiednią dynamiką i walecznością - obaj to mają. No ale z grą w piłkę już gorzej.
Dominguez znacznie gorzej niż z Pogonią. Też odstawał fizycznie, nie tyle kondycję, co ogólną chuchrowatością, ale spodziewałem się ciut więcej finezji. Fakt, że o 'rozgrywaniu' przy tym autobusie w polu karnym trudno mówić. Ale chyba taki mecz z autobusem przeciw nam nie powinien się już w tym sezonie zdarzyć.
Poszukuję kibica, który dostrzegł efekt nowej miotły.
Nie przegrany mecz na wyjeździe ...😉
[quote]#post1723165 Poszukuję kibica, który dostrzegł efekt nowej miotły.[/quote]
Średnia narazie 1 punkt na mecz. Trochę mało.
Trener przyszedł z marszu, dał zagrać w zasadzie wszystkim, których miał. Niektórzy mu się nie sprawdzili, inni - jak Zahiroleslam - owszem, i on jest na razie głównym wygranym tej zmiany. Są też ciut lepiej rozgrywane kornery. No i tyle, cóż innego może zrobić w takim momencie 'nowa miotła'? Owszem: robi lepsze, bardziej przemyślane zmiany. I na tym na razie koniec.
- Edytowany
ja to sie ciesze, ze wreszcie mecz na 0
[b]Edycja z 03.05.2026 o godz. 19:17 (scalono posty)[/b]
z randomiakiem wygramy
Mam pretensje do trenera, że wpuścił Charpentiera tylko na 5 minut.
Jedyny gracz, który umie grać głową powinien wyjść przynajmniej na pół godziny przed końcem i to w sytuacji gdy graliśmy wrzutkami na pole karne.
Jedyny, który umie strzelać bramki, więc była wyjątkowa okazja grając 11 na 10. Szczególnie, że za tydzień może nie zagrać z powodu kolejnej kontuzji.
Poważny błąd trenera.
Na konfie powiedział, iż Charpentier był gotowy na 5 minut, maksymalnie 10, bo niewiele trenował.
Najlepszy strzał z dystansu oddał Praszelik. Nie można bÿło częściej zagrać na niego przy takiej obronie Zagłębia, wyciągnąć ich trochę? A tak mieliśmy tylko idiotyczne wrzutki w gąszcz broniących się.
Praszelik miał inną sytuację, i zamiast strzelać bezsensownie wrzucał. Wszyscy są w nerwach, nogi spętane.
To ciekawe czy Charpentier dotrwa do następnego meczu bez kontuzji.
Niestety mało prawdopodobne.
W takim razie mam żal do trenera, że gdy graliśmy w 11 na 10 to wcześniej nie ustawił drużyny bardziej ofensywnie, bo mając o jednego gracza więcej my graliśmy aż 5 obrońcami (Sutalo, Traore, Henrikson, Piła i Perković).
A była wyjątkowa szansa by wreszcie wygrać.
Na ławce brak Bogacza, z ofensywnych był jeszcze tabiszek, ale jego to by goście z Zagłębia wgnietli w murawę
Ten remis to porażka. Grając przeciwko osłabionemu Zagłębiu musi drużyna wygrać. Ale dwie rzeczy rzucały się w oczy: kompletny brak ambicji, o honorze nie mówię bo co wymagać od obcokrajowców. Zasadniczo tylko Magielski i Klich grali bez uwag. Słusznie w przerwie Mati liczył że się ogarną ale panom się nie chciało. Czarno to widzę na Radomiaka.
W sumie to szkoda ze nasz pocieszny Iranczyk nie doszedl do sam na sam tylko szukal faulu,moze by mu sie udalo strzelic bramke a tak to czerwona kartka tylko skomplikowala nasza sytuacje w tym meczu.
Przepraszam Sebastiana Madejskiego, skąd "się wziął Magielski to chochlik".
[quote]#post1723220 ... Ten remis to porażka. Grając przeciwko osłabionemu Zagłębiu musi drużyna wygrać....[/quote]
Wcale nie musi wygrać. Kilka razy już to się nam zdarzało, były nawet przegrane. Zrobili zasieki, dobrze bronią, nie tacy jak my mają problemy ze strzeleniem bramki w takich okolicznościach. Barcelona z Osasuną grała w zasadzie to samo co my, tyle że 11 na 11 - i nawet przy takim potencjale męczyli się bardzo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)