@gronix#5119 wszedł Klich - ostatnio mega zjazd
-
-
Trener Bartosz Grzelak witamy
Jeżeli każdą piłkę gra się do tyłu, to nie ma co liczyć na zwycięstwo. Ja rozumiem, że Traore jest obecnie najlepszym piłkarzem na boisku, ale nie każda akcja musi przechodzić przez niego. Zaczyna to przypominać tiki take dwa podania do tyłu, trzy w bok, dwa do tyłu ....
- Edytowany
[quote]#post1747105 [quote]#post1747078 Poważnie winisz trenera za ręce Perkovicia (...) [/quote]
Nie, nie winię za rękę ale za to, że meczu ze Zniczem nie zamknęliśmy wczesniej. Powinno być 3:0 i tego typu indywidualne błędy nic by nie zmieniły. Druga połowa była wyrównana a być nie powinna. Tyle.[/quote]
Było 2-0 w 5 minucie (może trochę wcześniej) tylko chuj z gwizdkiem nie raczył tego uznać. Oczywiście można powiedzieć do 3 razy sztuka.
[b]Edycja z 15.09.2026 o godz. 16:46 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1747107 Jeżeli każdą piłkę gra się do tyłu, to nie ma co liczyć na zwycięstwo. Ja rozumiem, że Traore jest obecnie najlepszym piłkarzem na boisku, ale nie każda akcja musi przechodzić przez niego. Zaczyna to przypominać tiki take dwa podania do tyłu, trzy w bok, dwa do tyłu ....[/quote]
Nawet mnie naszła refleksja czy nie warto by było spróbować Brahima na DP. Zawsze to trochę wyżej.
Jeśli mam o coś pretensje do Grzelaka, to o małą ilość strzałów. Nie tylko z dystansu, ale w ogóle. Kroś mi napisał, że strzelanie jest ryzykiem ;-)
Ja uważam, że większym ryzykiem są chujowe podania.
Jesli cos nie dziala, a u nas ewidetnie tak jest. To znaczy, ze powinni dwa razy ciezej pracowac i trenowac. Aby byl lepszy efekt. Do tego jesli chcemy grac tylko jednym napastnikiem, to w pierwszej kolejnosci, trener powinien znalezc dwoch takich co beda wstanie fizycznie grac na pozycjach Klicha i Al Amariego.
[quote]#post1747110 [quote]#post1747105 [quote]#post1747078 Poważnie winisz trenera za ręce Perkovicia (...) [/quote]
Nie, nie winię za rękę ale za to, że meczu ze Zniczem nie zamknęliśmy wczesniej. Powinno być 3:0 i tego typu indywidualne błędy nic by nie zmieniły. Druga połowa była wyrównana a być nie powinna. Tyle.[/quote]
Było 2-0 w 5 minucie (może trochę wcześniej) tylko chuj z gwizdkiem nie raczył tego uznać. Oczywiście można powiedzieć do 3 razy sztuka.
[b]Edycja z 15.09.2026 o godz. 16:46 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1747107 Jeżeli każdą piłkę gra się do tyłu, to nie ma co liczyć na zwycięstwo. Ja rozumiem, że Traore jest obecnie najlepszym piłkarzem na boisku, ale nie każda akcja musi przechodzić przez niego. Zaczyna to przypominać tiki take dwa podania do tyłu, trzy w bok, dwa do tyłu ....[/quote]
Nawet mnie naszła refleksja czy nie warto by było spróbować Brahima na DP. Zawsze to trochę wyżej.
Jeśli mam o coś pretensje do Grzelaka, to o małą ilość strzałów. Nie tylko z dystansu, ale w ogóle. Kroś mi napisał, że strzelanie jest ryzykiem ;-)
Ja uważam, że większym ryzykiem są chujowe podania.[/quote]
Tylko jak przesuniemy Traore na DP, to w obronie musimy zagrać Burlet - Perković Henriksson - Kakabadze. Baumgartner zawieszony, Glika nawet nie liczę jako zawodnika. Co najwyżej Piła na lewej. Teoretycznie do zrobienia, ale nie jestem przekonany, że dałoby to lepszy efekt niż teraz.
Nie wiem kogo i gdzie przesunac ale ostatnie 4 mecze przegralismy w ten sam sposob. Tracimy pilke - bo Hasic sie zakiwal albo podal do przeciwnika i kontra wychodza srodkiem i nikt nikgo nie atakuje. Dlatego nasz stoper wlasnie zdobyl druga zolta kartke, bo zostal sam i gosc go wyprzedzil. Oczywisci glupi faul, ale nie mial wyboru jako ostatni. Musial go lapac, aby nie wyszedl sam na sam.
Ale sa inni jeszcze zawodnicy. Nawet taki Minchev nie wiem czy nie powinien grac jako DP, bo nie umie grac w pilke. Ale jest silny i duzo biega. A na tej pozycji to jest atutem a potem technika. Glik jesli jest zdrowy to tez powinien grac,bo nikt tak nie gra dobrze glowa jak on itd. Musi trener kombinowac i po to trenuja aby takie ustawiania sprawdzic w realu. Na srodku pola musi byc taki chlop jak byl Covilo. Wysoki, kawal chlopa. A nie chlopki roztropki, ktorych przewraca lekki podmuch wiatru.
Ale to była strata właśnie Mincheva, gdzie mogli spokojnie dwa albo trzy razy dośrodkować, Minchev próbuje kiwać w miejscu, chłop go czyta jak wczorajsza gazetę i pojechali z Nami z kontra gdzie Baumgarnter złapał drugą kartkę
@Malak#42789 , ale Baumgartner dostał drugą i trzecią żółtą w sezonie. Nie jest zawieszony.
@Bucky Nome#11445 no właśnie w Ekstraklasie jest chyba inaczej:
Wykluczenie w meczu i automatyczna pauza (Art. 60 § 2 RD PZPN):
"Zawodnikowi, który w czasie zawodów [...] został wykluczony z gry (czerwona kartka) w wyniku otrzymania dwóch napomnień (żółte kartki), wlicza się obie te kartki do rejestru napomnień zawodnika i ponosi on automatyczną karę dyskwalifikacji w wymiarze 1 meczu."
[quote]#post1747142 @Bucky Nome#11445 no właśnie w Ekstraklasie jest chyba inaczej:
Wykluczenie w meczu i automatyczna pauza (Art. 60 § 2 RD PZPN):
"Zawodnikowi, który w czasie zawodów [...] został wykluczony z gry (czerwona kartka) w wyniku otrzymania dwóch napomnień (żółte kartki), wlicza się obie te kartki do rejestru napomnień zawodnika i ponosi on automatyczną karę dyskwalifikacji w wymiarze 1 meczu."[/quote]
Ciekawe. Kiedy to wprowadzili?
To jest głupie, bo wynika z tego, że za dwie żółte w jednym.meczu jest większa kara niż za bezpośrednią czerwoną. Też mecz dyskwalifikacji tylko kartki się nie zerują.
Pauzujących Ekstraklasa publikuje zazwyczaj w czwartki. Sam jestem ciekaw czy takie coś weszło. Przyznam, że pierwsze słyszę.
Szczerze mówiąc ja też byłem przekonany, że nie ma czegoś takiego, ale szukałem i takie coś znalazłem.
Maigaard nie pauzował w 2 kolejce po czerwonej za dwie żółte w 1 kolejce
Poszukałem jeszcze dokładnie i faktycznie są tylko kary za 4,8,12 itd. żółtych kartek.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1789500682-647.jpeg[/img]
Natomiast z tymi czerwonymi to też nie jest takie proste 😀
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1789500733-315.jpeg[/img]
Teoretycznie domyślnie dwa mecze za czerwoną, ale za przewinienia z paragrafu 3 jeden mecz 😀
Jest 3 asystentów Trenera, 4!!! Analityków (chyba paralityków), 2 trenerow bramkarzy,(do terenowana jednego Seby), 3 motorycznych.
Naprawdę czy klub to jakiś przytułek, fundacja charytatywna?
4 analityków, a przeciwnik czyta nas jak dzieci, co było widać w Płocku.
Dla mnie wymiana trenera głównego i może jego asystentów nic nie.... Chodzi o głębię sztabu!
Ciekawe analizy można sobie wyciągnąć z flashscora , nawet poszczególnych zawodników .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (10 użytkowników)
Sekda, Goście (9)