Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Ranking Typera
    • Regulamin
    • Ranking Typera
    • Trener Bartosz Grzelak witamy

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 20.04.2026 o 22:14
      Ostatnia aktywność 3 dni temu o 09:35
      36656 wyświetleń
    • morata

4.3K
      4.9K
    • 6 dni temu o 17:11
      Post #1745092 06.09.2026 17:11
    To na przekór niektórym opiniom ja z kolei widzę postęp w grze, a musimy to zestawiać z końcówką Elsnera który w Szwajcarii nie robi szału swoją drogą. Lepiej wychodzimy z własnej połowy, Knap czy Traore wyglądają o wiele lepiej. W końcu umiemy wymienić kilka podań w ostatniej tercji. Ludzie, bądźcie obiektywni… Drużyna jest poukładana, mentalnie widać tak samo różnicę. Ogólnie dzisiaj zagraliśmy bardzo solidny mecz z wicemistrzem Polski i przegraliśmy po pechowej sytuacji. Najgorsze co teraz mogłoby się stać to zmiana koncepcji. Trzymajmy się tego, w tej lidze wystarczy złapać serię 3 zwycięstw ciągiem i sytuacja ulega zmianie. Ps. W końcu górnik i tak musiał wygrać u nas, każda seria się kończy Z Płockiem będą 3 pkt
    • Bucky Nome, hank, marKSC oraz 7 innych osób lubią to.
    • Antoine

1.2K
      2.9K
    • 6 dni temu o 17:18
      Post #1745100 06.09.2026 17:18
    Tego się kurwa nie da oglądać...
    • hank

47.7K
      57K
    • 6 dni temu o 17:19
      Post #1745101 06.09.2026 17:19
    Najgorsze to teraz jechać po drużynie . Widać, że im się chce i trzeba pomóc dopingiem, a nie bluzgami.
    • Jeden9Zero6, Lakbeti, marKSC oraz 4 innych osób lubią to.
    • Lakbeti

1.8K
      1.8K
    • 6 dni temu o 17:22
      Post #1745102 06.09.2026 17:22
    • Edytowany
    Zmiana trenera po pół roku !!!! to piłkarze muszą dostać konkurencję na pozycjach!! Bo jak tego nie ma to jest mizeria. Klich i Amir nie mają konkurencji. Teraz jest nordas i pomimo że nic nie zagrał wielkiego Jest konkurencja. Brakuje konkurencji w środku i na bramce Choć dziś pochwałę Sebe za wyjścia do piłki i że stał w dobrym miejscu. Konkurencja jemu też jest potrzebna bo wznawia tragicznie i wybija nie wiadomo do kogo
    • hank oraz stnczyk lubią to.
    • Jeden9Zero6

1.4K
      2.9K
    • 6 dni temu o 17:25
      Post #1745106 06.09.2026 17:25
    Najbardziej kocham Cracovię jako ideę, piłka nożna jako sport trochę mnie denerwuje. Szczególnie po takim meczu, po takim rywalu, który całe 90 minut nic nie grał. I po takim sędziowaniu ze śledziej dupy. Ale cóż zrobić.
    • Lakbeti lubi to.
    • Spider1985

2K
      2.6K
    • 6 dni temu o 17:28
      Post #1745110 06.09.2026 17:28
    Z meczu na mecz gramy coraz gorzej. Trenerze pobudka
    • Lakbeti

1.8K
      1.8K
    • 6 dni temu o 18:15
      Post #1745129 06.09.2026 18:15
    • Edytowany
    Panie trenerze, proszę się nie poddawać!! Nie dać sobie w głowie mieszać, gada Pan rozsądnie. Elsner odpuścił i zwalił winę na gabinety. Niech pan nie idzie tą drogą.
    • hank lubi to.
    • paulo

2.4K
      3.3K
    • 6 dni temu o 18:15
      Post #1745130 06.09.2026 18:15
    Od początku mam mieszane przeczucia co do niego, ale nawet go broniłem do tej pory. Natomiast trzy porażki z rzędu w tym jedna z przedszkolakami to nie jest chyba jednak przypadek...
    • leszeczek

24.9K
      30.3K
    • 6 dni temu o 18:31
      Post #1745138 06.09.2026 18:31
    [quote]#post1745092 To na przekór niektórym opiniom ja z kolei widzę postęp w grze, a musimy to zestawiać z końcówką Elsnera który w Szwajcarii nie robi szału swoją drogą. Lepiej wychodzimy z własnej połowy, Knap czy Traore wyglądają o wiele lepiej. W końcu umiemy wymienić kilka podań w ostatniej tercji. Ludzie, bądźcie obiektywni… Drużyna jest poukładana, mentalnie widać tak samo różnicę. Ogólnie dzisiaj zagraliśmy bardzo solidny mecz z wicemistrzem Polski i przegraliśmy po pechowej sytuacji. Najgorsze co teraz mogłoby się stać to zmiana koncepcji. Trzymajmy się tego, w tej lidze wystarczy złapać serię 3 zwycięstw ciągiem i sytuacja ulega zmianie. Ps. W końcu górnik i tak musiał wygrać u nas, każda seria się kończy Z Płockiem będą 3 pkt[/quote] Z większością się zgadzam poza "przegraliśmy po pechowej sytuacji". Przegraliśmy po wałku sędziowskim. I ja już nie wiem czy ręka Henriksona była dobrze ułożona, ale nie była gorzej ułożona niż ręka Zmrzlego. I ten brak konsekwencji u czarnych wk...wia mnie najbardziej. Zawodnik Lecha może blokować piłkę łokciem, zawodnik Górnika może, tylko zawodnik Cracovii nie może. Dodam jeszcze, że w 20. minucie mogło być 2-0, ale najpierw Klich strzelił jak pizda a później Ltajef podał za plecy Lassego.
    • Jeden9Zero6, Pasiak_od_1979, Lakbeti oraz 5 innych osób lubią to.
    • Stary Kibic

267
      413
    • 6 dni temu o 18:33
      Post #1745139 06.09.2026 18:33
    Kolejna porażka z Płockiem i chyba sam trener zrezygnuje. Niczego nie poprawili, nieumiejętność wykonywania karnych, kompletny brak skuteczności. Wystarczył słabszy dzień Hasica i nie ma kto wykończyć nawet z kilku kroków. To w ekstraklasie nie może być.
    • Malak

260
      546
    • 6 dni temu o 18:37
      Post #1745140 06.09.2026 18:37
    [quote]#post1745138 [quote]#post1745092 To na przekór niektórym opiniom ja z kolei widzę postęp w grze, a musimy to zestawiać z końcówką Elsnera który w Szwajcarii nie robi szału swoją drogą. Lepiej wychodzimy z własnej połowy, Knap czy Traore wyglądają o wiele lepiej. W końcu umiemy wymienić kilka podań w ostatniej tercji. Ludzie, bądźcie obiektywni… Drużyna jest poukładana, mentalnie widać tak samo różnicę. Ogólnie dzisiaj zagraliśmy bardzo solidny mecz z wicemistrzem Polski i przegraliśmy po pechowej sytuacji. Najgorsze co teraz mogłoby się stać to zmiana koncepcji. Trzymajmy się tego, w tej lidze wystarczy złapać serię 3 zwycięstw ciągiem i sytuacja ulega zmianie. Ps. W końcu górnik i tak musiał wygrać u nas, każda seria się kończy Z Płockiem będą 3 pkt[/quote] Z większością się zgadzam poza "przegraliśmy po pechowej sytuacji". Przegraliśmy po wałku sędziowskim. I ja już nie wiem czy ręka Henriksona była dobrze ułożona, ale nie była gorzej ułożona niż ręka Zmrzlego. I ten brak konsekwencji u czarnych wk...wia mnie najbardziej. Zawodnik Lecha może blokować piłkę łokciem, zawodnik Górnika może, tylko zawodnik Cracovii nie może. Dodam jeszcze, że w 20. minucie mogło być 2-0, ale najpierw Klich strzelił jak pizda a później Ltajef podał za plecy Lassego.[/quote] I bardzo dobrze, że trener powiedział o tej niekonsekwencji na konferencji. Dość głaskania czarnej mafii po głowie.
    • Jeden9Zero6, morata, Lakbeti oraz 2 innych osób lubią to.
    • CracoviaAW

148
      68
    • 6 dni temu o 18:51
      Post #1745144 06.09.2026 18:51
    Bierz swoje pipy i wypad
    • Lakbeti

1.8K
      1.8K
    • 6 dni temu o 19:01
      Post #1745146 06.09.2026 19:01
    Bardzo dobrze że powiedział trener o tej kontrowersji. Taki zespół jak Górnik chyba nie musi liczyć na takie podanie ręki przez sędziów i do tego z tą "marną" Cracovia jak to już nas określają wszyscy, jak bagno, burdel, i że nikt tu nie chce być, ani trener ani zawodnicy.... My kibice będziemy, tzn ja i moja ekipa na pewno !!! Cracovia Pany!!!
    • Jeden9Zero6, Malak, GSC oraz 2 innych osób lubią to.
    • farciarz2

4.9K
      11.1K
    • 6 dni temu o 19:08
      Post #1745149 06.09.2026 19:08
    • Edytowany
    [b]A ja mam poważne zastrzeżenia do trenera. W końcu On odpowiada za wyniki. Cały środek drugiej linii to zawodnicy, którzy nie umieją strzelać bramek (Al Ammari, Klich), a on dorzuca do tego Knapa (który też strzelać nie umie, kiedy ostatnio strzelił gola w ekstraklasie?, a poza tym ma poważne braki techniczne jak na polską ligę (w drugoligowej Stali Mielec nie mieścił się w podstawowym składzie)).[/b] Zamiast Knapa należało postawić nawet na Mincheva (ten jednak potrafi uderzyć z dystansu co pokazał z Radomiakiem i mimo wszystko jest lepiej wyszkolony technicznie od Knapa). Trener widząc, że zespół ma kłopoty ze strzelaniem goli dlaczego nie postawił na dwóch napastników np. Nordas i Mincheva (fałszywego napastnika). Dlaczego ciągle gramy na jednego napastnika? Taktyka jest bardzo schematyczna. Po przerwie należało już postawić na wariant bardziej ofensywny. Kto nie gra o zwycięstwo ten przegrywa. A kiedy przegrywamy albo nie idzie to zamiast wprowadzić ofensywnych graczy to trener wprowadza dwóch obrońców Piłę i Baugartnera. Niestety Grzelak (poza Rakowem i superszczęśliwym meczem z Wieczystą) nie wygrywa, nie wygrywa, nie wygrywa. Zawodnicy się zmieniają, przychodzą nowi a zespół jak miał kłopoty z wygrywaniem i strzelaniem tak dalej ma. Gdyby drużyna potrafiła na mecz strzelić dwie, trzy bramki to teraz ani o ręce Henriksona ani o błędzie sędziego byśmy nie rozmawiali. Dziś Grzelak popełnił poważne błędy w doborze zawodników: wystawił słabszego Knapa zamiast wprowadzić bardziej ofensywnych graczy. Spóźnił się też ze zmianami albo wprowadził za mało ofensywnych graczy. Ktoś z dwójki Al Ammari (zupełnie nie strzela) - Klich powinien zostać zastąpiony.
    • pablo74

5.2K
      9.3K
    • 6 dni temu o 19:09
      Post #1745150 06.09.2026 19:09
    https://x.com/NaPasachPodcast/status/2096624876001833236?s=20 ..... 🗣"Ostatnio trwały [b]dyskusje nad moją głową[/b] na temat tego, co zrobić z Bogaczem: zostawić go, czy skrócić wypożyczenie, ale okienko się powoli kończy i trzeba coś zadecydować. Problemem były drobne urazy, ale od jakiegoś czasu jest już zdrowy" ..... No i co zrobić...ktoś wie...?
    • Lakbeti oraz hank lubią to.
    • Lakbeti

1.8K
      1.8K
    • 6 dni temu o 19:15
      Post #1745152 06.09.2026 19:15
    To że Bogacz gra dobrze w rezerwach nic nie świadczy, bo jak wyszedł na mecz z Pogonią to był słabiutki. Największym problemem bogacza jest liche zdrowie, taki gość nie wejdzie w pojedynki, nie będzie się przepychał z obrońcami, bo zaraz złapie uraz, będzie stał i czekał na dogodna piłkę. Tak wyglądają jego bramki w rezerwach dostaje piłkę na czystą pozycję. Ale w ekstraklasie takich sytuacji nie będzie
    • Przemo

3.6K
      2.2K
    • 6 dni temu o 19:15
      Post #1745153 06.09.2026 19:15
    To zostawić Bogacza..Tylko mamy tylu napastników a żadnego konkretu..
    • paulo lubi to.
    • Jeden9Zero6

1.4K
      2.9K
    • 6 dni temu o 19:20
      Post #1745155 06.09.2026 19:20
    • Edytowany
    Gdy Bogacz do nas przychodził, ja chodziłem po zamarzniętym Bałtyku. Minęła wiosna, kończy się lato, a ja dalej nic o nim nie wiem, tzn. jak się odnajduje w polu karnym, jak współpracuje ze skrzydłami etc. Nie dał się poznać i nie dano mu się przedstawić. Obawiam się, że już nie jestem tym zainteresowany.
    • Malak

260
      546
    • 6 dni temu o 19:24
      Post #1745157 06.09.2026 19:24
    Trudno mi sobie wyobrazić, że nawet w pełnym zdrowiu będzie w stanie nagle wznieść się na szczyty swojej mobilizacji, gdy pion sportowy zastanawia się co z nim zrobić, a w konsekwencji nawet nie łapie się na ławkę rezerwowych. Choć z drugiej strony w rezerwach chce mu się grać (a taki Batoum strzelał fochy), więc może gdyby dostał informację i jasny przekaz, że jest potrzebny… sam nie wiem, co o nim myśleć.
    • stanislaw1984

80
      53
    • 6 dni temu o 19:47
      Post #1745170 06.09.2026 19:47
    Czesław Michniewicz jest wolny ! Grzelaka chyba przerosła ta ekstraklasa 😏
    • CracoviaAW lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)

Goście (5)
    • Główna
    • Działy i kategorie