Czy ten paratrener nie jest blisko pobicia cyganowego rekordu meczów bez zwycięstwa
-
-
Trener Bartosz Grzelak witamy
Trenera należy rozliczać za przygotowanie zespołu , nie za transfery . On gra tym co ma . A co ma , widać - w bramce ... nie napisze bo nie chcę przeklinać , obrona może być , drugiej linii - brak, że o ataku czy skrzydłach nie wspomnę nie wspomnę .
Do tego kadra zaczyna się sypać i jeśli jej odpowiednio nie wzmocnimy , to ... !
Podobnie jak przedmówca, zapytam czy według was Trener jest tak nienormalny, że wystawia najsłabszych? Że On coś sobie ubzdurał ? Gra tym co ma....
Moja sekretarka zrobiła krótkie podsumowanie, od 2005.
Cracovia w Ekstraklasie od 2005 roku – 3 najdłuższe serie bez zwycięstwa
W zestawieniu uwzględniono wyłącznie mecze ligowe Ekstraklasy. Serie nie są przerywane końcem sezonu, więc jeśli trwały na przełomie dwóch sezonów, zostały policzone łącznie.
Miejsce Seria bez zwycięstwa Sezon(y) Trenerzy
1 12 meczów 2005/06 Wojciech Stawowy → Albin Mikulski → Stefan Białas
2 11 meczów 2008/09 Stefan Majewski → Artur Płatek
3 10 meczów (trwająca na dzień 04.08.2026) 2025/26 → 2026/27 Luka Elsner → Bartosz Grzelak
1. Najdłuższa seria: 12 meczów bez wygranej (2005/06)
Po zwycięstwie 3:1 z Wisłą Płock (19.11.2005) Cracovia nie wygrała kolejnych 12 spotkań ligowych. Seria obejmowała mecze od porażki z gts Kraków (22.11.2005) do porażki z Odrą Wodzisław (15.04.2006).
Seria została przerwana dopiero 22.04.2006, gdy Cracovia pokonała Śledzie Szczecin 1:0. W trakcie tej passy nastąpiły dwie zmiany trenerów: Wojciecha Stawowego zastąpił Albin Mikulski, a następnie Stefan Białas.
2. Druga najdłuższa seria: 11 meczów bez wygranej (2008/09)
Po wygranej 2:0 z ŁKS Łódź (15.08.2008) Cracovia pozostawała bez zwycięstwa przez 11 kolejnych spotkań ligowych. Seria trwała od meczu z Betonami Gdańsk (24.08.2008) do remisu z Arką Gdynia (11.11.2008).
Została zakończona 16.11.2008, gdy Cracovia wygrała na wyjeździe z Górnikiem Zabrze 2:0. W trakcie tej serii nastąpiła zmiana szkoleniowca: Stefana Majewskiego zastąpił Artur Płatek.
3. Trzecia najdłuższa seria: 10 meczów bez wygranej (2025/26 → 2026/27)
Jest to jedyna seria z czołowej trójki, która obejmuje dwa sezony.
Po zwycięstwie 1:0 nad GKS Katowice (21.03.2026) Cracovia zakończyła sezon 2025/26 serią 8 meczów bez zwycięstwa. Następnie rozpoczęła sezon 2026/27 od remisu z Lechem Poznań oraz porażki z Śledziami Szczecin, co dało łącznie 10 kolejnych meczów ligowych bez wygranej.
Na dzień 4 sierpnia 2026 r. seria nadal trwa. W jej trakcie doszło również do zmiany trenera: Lukę Elsnera zastąpił Bartosz Grzelak.
Tuż za podium
Kolejna najdłuższa seria miała miejsce w sezonie 2011/12 i wyniosła 9 meczów bez zwycięstwa. Trwała od 3 grudnia 2011 r. do 31 marca 2012 r., a zakończyła się wygraną 3:1 z Podbeskidziem Bielsko-Biała. W tym okresie drużynę prowadzili Dariusz Pasieka oraz Tomasz Kafarski.
Podsumowanie
Najdłuższe serie Cracovii bez zwycięstwa w Ekstraklasie od 2005 roku:
12 meczów – sezon 2005/06
11 meczów – sezon 2008/09
10 meczów – sezony 2025/26 i 2026/27 (seria wciąż trwa na 04.08.2026)
Nie dziękujcie mnie, podziękujcie pani Krysi.
do trenera nie ma pretensji. tu do gry na cały sezon nadaje sie w porywach 7-8 grajków, to nie ma prawa się udać. dlaczego nie ma dobrego napadziora? bo oni kosztują najwięcej. Stąd ten wynalazek Paul Pfeiffer z Cudownych lat, potykający się o własne nogi. trener to co mogl wypracowac to wyprcowal. nie zrobi wirtuozow z przypadkowych amatorow. poza Hasicem, Kakabadze, Klichem i Kamerim oni sie boją kiwnąć! Ja jestem zalamany tym co zobaczylem, wszystkie sytuacje to robota dwóch - trzech gosci, a i tak wiadomo ze bedzie zmarnowana, bo na polu karnym dzień sportu TKKF! Nic z tego nie bedzie, lecimy z hukiem. obowiazek w postaci zakupu dwoch karnetow zrobilem, chodzic wiecej nie zamierzam.
[quote]#post1737331 Trener jest nieczemu winny!!! Zrozumcie ta polityka kadrowa , to jest wina kilku lat . Tylko cud jak uda nam.sie napastnika kupić ktory da nam choć 10 bramek w sezonie!!!! Ta druzyna nie ma charakteru!!!! I nie będzie, jest ro zlepek indywidualności ,zero komunikacji , poklepania po plecach, złości po utracie bramki, zbicie piątki jak ktoś dobrze zagrał. Nie mają charakteru i jaj. W niedzielę taki sam scenariusz GKS Katowice przegrywał 0-1 u siebie oglądnijcie sobie ten mecz takiego charakteru co trener Górak wpoił drużynie swojej to tylko pozazdrościć. Czerwoną kartkę dostaliśmy w tamtym sezonie za grę, za charakter w tym jesteśmy do spadku z tym zespołem!!!![/quote]
Czyli u nas trener nie jest niczemu winny, za to w GKSie trener potrafi zawodnikom wpoić charakter. Ciekawe.
Może jakbyśmy wymienili jeszcze 100 podań w bok na własnej połowie to by ruszyła maszyna.
u nas się nic nie klei
chuj nie właściciel i tak dalej przez prezesa, dyrektorków, sztab i na koniec zawodników - bo tych z jakimkolwiek potencjałem to na palcach jednej ręki można zliczyć. Wygląda to wszystko mega słabo, ciężko szukać jakichkolwiek pozytywów.
Panowie, z gówna się bicza nie ukręci. Tutaj 3-4 zawodników potrafi coś kopnąć, reszta to statyści. Jaki trener by nie przyszedł to nic nie zdziała. Zobaczcie jaki mam zjazd w 2 lata, jeżeli chodzi o jakość na boisku. Kallman, Ghita, Rózga, Maigaard a teraz Zahir, Henrikson, Minchev i Praszelik. Polityka kadrowa jest tragiczna. Ktokolwiek coś kopnie w pół roku to jest sprzedawany albo oddawany za frytki. W zamian przychodzi ktoś po prostu słabszy. Strach pomyśleć co by było jakby jeszcze brakło Hasicia i Kakabadze.
- Edytowany
Wpisy Marlona i Rocka wbrew pozorom wcale się nie wykluczają.
Ja zwyczajnie nie jestem przekonany gdzie jest największa waga problemu.
Polityka kadrowa jest dla mnie dramatyczna. A trenera nie czuję jeszcze.
Pisałem, że nie wiem czy dotrwam do wiosny. To nie jest kwestia charakteru, znoszę to badziewie od ponad 40 lat, dziękuję serdecznie, za dobrotliwe porady od kolegów w wątku meczowym.
Dbam o swoje zdrowie psychiczne. Po tym meczu mam tylko kaca. Nie uważam, żeby się nie starali zupełnie, choć nie akceptuje grania tak zachowawczo a pobudki jak w plecy na tym etapie sezonu.
Zostało jeszcze mnóstwo czasu, czekam na reakcje i działania w klubie.
[quote]#post1737373
Nie dziękujcie mnie, podziękujcie pani Krysi.[/quote]
widząc że sekretarka już chciałem przyknurzyć i prosić o foto😎 . Imię wskazuje jednak że mogłoby to być na tle toru kolarskiego albo z dziadkiem od precli😂. Tak czy inaczej ukłony za fachową analizę😘
Krysia się zarumieniła.
Też uważam że braków kadrowych nie da się naprawić jedna personą
Od lat też poszukujemy zawodników zdyscyplinowanych którzy mają dobrze wykonywać założenia taktyczne , rzadko kiedy idą na żywioł. Najlepiej wykonujących zaś sprzedajemy
Czy trener ma za zadanie wkrzesać z nich charakter? Pewnie takk powinien umieć podkręcić im mental Grzelak nie umie.
Czy źle reagował na mecz - moim zdaniem nie.
Próbowaliśmy grać środkiem pola Klich, Kameri Hasić próbowali ale Pogoń dobrze zabezpieczyła środek.
Skrzydłowych nie mamy - są wachadłowi którzy rozpędzają się od lini obrony - Pogoń umiała bez trudu nadążyć z ustawieniemw obronie
Henrikson totalny piach
Grzelak reaguje ściąga go za Burleta ale ten nie podejmuje chyba żadnej dobrej decyzji w meczu
Próbuje uruchomić lewe skrzydło Minchevem ten potyka się o własne nogi, ale z 2-3 razy robi różnicę i posyła dogodna piłkę w pole karne niestety nasz amerykański łowca bramek ma rozregulowany celownik
Grzelak go wymienia na Bogacza ale ten biega zagubiony bez kontaktu z piłką
Wpuszczenie Śmiglewskiego i Piły za najstarszych ofensywnych graczy sensowne ale też nic nie wnoszą.
Koniec historii nie było kim odrobić strat , plan był prosty zrobić przewagę bramki i się bronić
Panowie proszę niech nikt nie wyjeżdża z argumentami o trenerach typu Górak, bo taki Rafał Górak pracuje w klubie siedem lat, siedem! jeśli ktoś uważa, że taka stabilizacja nie ma znaczenia, to polecam zająć się czymś innym.
- Edytowany
Trener Pogoni rozczytal nasze zamiary i wszyscy będą tak robić bo nie mamy alternatyw robiących różnicę. Nie ma skrzydłowych, nie ma nawet zawodników niekompletnych, z których można coś zrobić bo np jeden imię kiwać a drugi jest drewnem ale gra dobrze głową. Nie ma nawet czegoś takiego tylko większość piłkarzy i podobnych parametrach. Liczyłem w tym meczu na zwycięstwo bo z kim jak nie z Pogonią u siebie?
Ten zjazd z piłkarzami z Kallmanów na Praszelikow nie jest przypadkowy. Comarch chciał sprzedać mocniejszą Cracovię w lepszej cenie, a teraz Platek realizuje scenariusz z poprzednich klubów.
[b]Edycja z 04.08.2026 o godz. 12:13 (scalono posty)[/b]
@BiancoRossoKSC#42838 Nowak przestanie nadawać się do gry i skończy się GKS.
Wczorajszy mecz pokazał, że samo bieganie nie gwarantuje zwycięstwa , do tego potrzeba myślenia, jakości piłkarskiej i zdrowego rozsądku . A te były po stronie rywala .
Piłka nożna jest gra prostą , kilka podań, strzał i ... . Tak zagrali paprykarze . A my tysiące podań , wszerz albo do tyłu . Brak strzałów z dystansu, wrzutki w pole karne , na którym jest czwórka obrońców rywala i sam Zahiro .
Zgadzam się z wpisem powyżej - trener reagował prawidłowo , tylko na naszej ławce brakuje jakości , bo nasza kadra jest na poziomie naszego budżetu .
to nie jest tak, ze gramy wszerz na wlasnej polowie, bo im sie nie chce biegac. oni nie potrafia sie przedostac w zaden sposob pod bramke przeciwnika. ile moze Klich z Hasiciem albo Kakabadze probowac w dwojke czy w trojkacie klepnac. to bieda pilkarska powoduje a nie niechec do gry! no chyba, ze treneiro im tak kaze klepac, ale nei chce mi sie w to wierzyc.
Bo grają na alibi, do najbliższego partnera . Brak odważnego by posłać długie, krzyżowe podanie . Kompletny brak czucia piłki , stąd proste , niewymuszone straty .
Niestety, ale też Klich nie sprawdza się jako mózg zespołu moim zdaniem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!