Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Cracovia vs GKS Katowice, wtorek 10 marca 2026, 18:00

• Hokej
    • Rozpoczęto ponad 2 tygodnie temu o 01:05
      Ostatnia aktywność ponad tydzień temu o 19:16
      2297 wyświetleń
    Lajkonik odpiął temat globalnie.
      • marcin_ksc

9.1K
        676
      • ponad 2 tygodnie temu o 20:56
        Post #1715135 10.03.2026 20:56
      Dziś nas odwiedził na balkoniku, persona non grata na Siedleckiego ....Dróżdż. Ostatnio był bałdys...
      • torreador, Lakbeti oraz PanSzym lubią to.
      • CHT

3.5K
        2.5K
      • ponad 2 tygodnie temu o 21:30
        Post #1715142 10.03.2026 21:30
      [quote]#post1715135 Dziś nas odwiedził na balkoniku, persona non grata na Siedleckiego ....Dróżdż. Ostatnio był bałdys...[/quote] Chciał zobaczyć czego nie udało mu się zniszczyć?! Czy pracy szuka? Dobrze pamiętam, że to ten od kijów za 4 kafle?
      • torreador, Lakbeti, Tasior oraz Sir Pablo lubią to.
      • gwidoniusz

197
        339
      • ponad 2 tygodnie temu o 21:33
        Post #1715144 10.03.2026 21:33
      A mi się zrobiło smutno.. Byłem jedną z ostatnich osób opuszczających trybuny.
      • Sir Pablo, GSC oraz kaleb lubią to.
      • marcin_ksc

9.1K
        676
      • ponad 2 tygodnie temu o 21:37
        Post #1715145 10.03.2026 21:37
      [quote]#post1715144 A mi się zrobiło smutno.. Byłem jedną z ostatnich osób opuszczających trybuny.[/quote] Mi tez, spacerkiem sobie wracałem kilka przystanków, ale głowa do góry, zebraliśmy cenne doświadczenie, młodzi sie troche ograli, to bedzie procentowalo. To byl sezon na wariackich papierach, w ostatniej chwili zebrana ekipa, zawirowania, brak lodu, dojazdy do NT. Troche niespodzianek zrobiliśmy.
      • Lakbeti, ARTU, KamilloLce oraz 7 innych osób lubią to.
      • sterby

20.6K
        22.7K
      • ponad 2 tygodnie temu o 21:39
        Post #1715148 10.03.2026 21:39
      Mogło być 0:4, a skończyło się honorowo, nie ma powodu do rozpaczania
      • marcin_ksc, niegramotnyj, vamos oraz 4 innych osób lubią to.
      • żółta kaczka

6.2K
        1K
      • ponad 2 tygodnie temu o 21:49
        Post #1715152 10.03.2026 21:49
      Cóż, mieliśmy swoje szanse ale tak uczciwie patrząc - serię Katowice wygrały zasłużenie i trzeba im pogratulować. Zobaczycie dziś nagranie konferencji prasowej takiej "nie do wiary" i to w dwójnasób. Po 1sze dotarły wreszcie profesjonalne media! Powiecie, że zaskoczenie? To jeszcze nic, większe zaskoczenie będzie dopiero teraz - po 2gie nie dotarł trener gości! Oprócz konferencji będziecie też mieli wypowiedzi Jakuba Michalskiego i Michała Jaracza.
      • ARTU, Lakbeti, hank oraz 5 innych osób lubią to.
      • pantenorek

633
        646
      • ponad 2 tygodnie temu o 21:55
        Post #1715155 10.03.2026 21:55
      Katowice lepsze sportowo, ale my nie wracamy na tarczy. Seria z wynikiem niby ponad stan, ale z niedosytem, bo przy szczęśliwszych wiatrach i Katowicach grających fair (nie atakujących proaktywnie kości naszych) to ten Play-Off był do przepchania. Dziękuję drużyno. Dziękuję trenerze. Zarządowi również. Dużo się w tym sezonie wspólnie nauczyliśmy, teraz budować na tym i iść tylko w górę.
      • Lakbeti, ARTU, żółta kaczka oraz 7 innych osób lubią to.
      • Lakbeti

57
        58
      • ponad 2 tygodnie temu o 21:56
        Post #1715156 10.03.2026 21:56
      Michalski i Jaracz super się rozwinęli, zwłaszcza Michał Jaracz!! Gratulacje. Trzeba brać też Kota i Dawida bo super zakapiory z nich i techniczne też nie wyglądali źle
      • żółta kaczka, Tasior, marcin_ksc oraz 5 innych osób lubią to.
      • CHT

3.5K
        2.5K
      • ponad 2 tygodnie temu o 21:57
        Post #1715157 10.03.2026 21:57
      A mnie ogarnęła duma, że poza malutkimi wyjątkami znaczna większość została na hali i biła brawo i doping niósł się głośniej niż podczas samego meczu. Tak tylko robią wielcy kibice dla swojego klubu, dla wspaniałej drużny. Taki jest sport, że się przegrywa, ale trzeba umieć przyjmować porażkę z honorem. Coś pięknego, co pokazaliśmy dla zawodników, okazaliśmy im wsparcie i podziękowanie za walkę, za sezon. To był wątkowo ciężki czas, ale daliśmy radę - byliśmy, jesteśmy i będziemy i nikt nas nie złamie. Nie sprzedaliśmy tanio skóry. Poza aspektem sportowym, to organizacyjnie zrobiliśmy duży progres, frekwencja na plus. Teraz czekamy na remont hali i cieszmy się z tego i doceniajmy takie aspekty. Najsmutniejsza jest wizja braku hokeja przez kilka miesięcy. A jak remont się przeciąganie, to może być jeszcze dłuższy rozbrat z naszą ukochaną dyscypliną i naszą drużyną. Wrócimy w nowym sezonie silniejsi, jako klub, drużyna, kibica, jako społeczność. Dziękuję Wam wszystkim za ten sezon.
      • pantenorek, żółta kaczka, jaśó oraz 14 innych osób lubią to.
      • żółta kaczka

6.2K
        1K
      • ponad 2 tygodnie temu o 22:05
        Post #1715159 10.03.2026 22:05
      • Edytowany
      [quote]#post1715156 Michalski i Jaracz super się rozwinęli, zwłaszcza Michał Jaracz!! Gratulacje. (...)[/quote] A to batdzo ciekawe że akurat to piszesz, bo właśnie mniej więcej w tym kierunku rozmowa z Michałem szła 😀
      • Lakbeti oraz PanSzym lubią to.
      • marcin_ksc

9.1K
        676
      • ponad 2 tygodnie temu o 22:14
        Post #1715161 10.03.2026 22:14
      Misiek fajny chłopak :)
      • pantenorek

633
        646
      • ponad 2 tygodnie temu o 22:38
        Post #1715166 10.03.2026 22:38
      Poza wynikiem i bardzo słabą drugą tercją, gdzie w pewnym momencie nas wieźli jak Juniorów to minusem definitywnie to, że na pożegnanie Hoffman nie dostał kijem po zębach.
      • Lakbeti lubi to.
      • Lakbeti

57
        58
      • ponad 2 tygodnie temu o 22:44
        Post #1715168 10.03.2026 22:44
      • Edytowany
      Czemu nie grał Mateusz Bezwinski?
      • żółta kaczka

6.2K
        1K
      • ponad 2 tygodnie temu o 22:48
        Post #1715170 10.03.2026 22:48
      Konferencja:: https://youtu.be/ymoFwDRxAQg?is=r7Sr1RZdRigOR3X_ Jakub Michalski: https://youtu.be/2_9opDGPXi4?is=6QocFXkYdiyI_ov4 Michał Jaracz: https://youtu.be/LzFxdFXTN7c?is=gH3RQhnUnI8LaLbN ------------- To był ostatni mecz sezonu 25/26, chciałbym bardzo podziękować Klubowi, Drużynie, Trenerom, Działaczom i Ludziom od mediów w Klubie za akredytację i za możliwość i zaszczyt robienia tych nagrań dla nas i za naprawdę cudowne przyjęcie i ogromnà wyrozumiałość przez cały sezon. Wielkie dzięki!
      • Lakbeti, pantenorek, krucigang oraz 4 innych osób lubią to.
      • naki

1.2K
        2K
      • ponad 2 tygodnie temu o 22:49
        Post #1715171 10.03.2026 22:49
      Szkoda, ze nie bylo nas stac na kilku lepszych grajkow w tym sezonie. Bo tak slabo grajacych katosow nie widzialem dawno. Poziom ligi wogole mocno spadl i to widac po wynikach. Nasi dali ile mogli, ale odstawalismy fizycznie niestety. Duzy plus dla Dawida i Kota. Super zagrali jak na to ile lat maja. I podobac sie tez moze ten mlody Kanadyjczyk. Swietnie jezdzi na lyzwach. Ale widac, ze fizycznie nie byl do konca przygotowany. Ale duzy potencjal. Na przyszly sezon glowny nacisk musi klub postawic na mocnych i soldnych obroncow. Minimum 6 silnych i twardych chlopow. Tego nam najbardziej brakowalo. W tym z 2 takich zabijakow co nie boja sie dac w leb jak trzeba. Plus dobry bramkarz. Wtedy mlodziez moze sie ogrywac. Bo tyly beda zabezpieczone.
      • Lakbeti, camel, Sir Pablo oraz hank lubią to.
      • Leleo

17
        19
      • ponad 2 tygodnie temu o 23:12
        Post #1715173 10.03.2026 23:12
      Myślę że idzie to wszystko w dobrą stronę i przyszły sezon będzie dużo lepszy, ale musimy bardziej starać się budować atmosferę(nie wiem jak, bo większość sali zachowuje się jak kibice z fify, siedzą i mają to wszystko w dupie), osobiście zdarłem gardło i pewnie kilkanaście innych fanatyków również za co ogromny szacun. No ale jak było kto nie skacze ten za gieksą to nie skakało 3/4 hali...szczerze żenujące i mam nadzieję że uda nam się poprawić w przyszłym sezonie.
      • Lakbeti lubi to.
      • Lakbeti

57
        58
      • ponad 2 tygodnie temu o 00:56
        Post #1715176 11.03.2026 00:56
      A i czemu Mocarskiego nie było?
      • vamos

275
        378
      • ponad 2 tygodnie temu o 05:33
        Post #1715177 11.03.2026 05:33
      [quote]#post1715156 Michalski i Jaracz super się rozwinęli, zwłaszcza Michał Jaracz!! Gratulacje. Trzeba brać też Kota i Dawida bo super zakapiory z nich i techniczne też nie wyglądali źle[/quote] Mam nadzieję, że chłopaki dostaną kontrakty na przyszły sezon, bo widać że się na lodzie rozumieją. Strzelona bramka to w dużej mierze ich zasługa bo wyłuskali pięknie krążek Katowiczanom. No i aż miło było popatrzeć jak walczyli pod bramką gości i siali zamęt w ich szeregach obronnych. Duży potencjał. Mam nadzieję, że trenerzy to docenią i zobaczymy ich regularnie grających w pasiastych strojach.😀
      • żółta kaczka oraz Islander lubią to.
      • żółta kaczka

6.2K
        1K
      • ponad 2 tygodnie temu o 07:25
        Post #1715183 11.03.2026 07:25
      • Edytowany
      Garść plotków z wczoraj: - sezon 25/26 dla nas się zakończył, ale w kuluarach już było gadane o 26/27. To cieszy i to jest miła odmiana po 24/25, bo wtedy... powiedzmy że "tak nie było" - a propos, skoro już wspomniałem o 24/25 to ówczesny, a obecnie były prezes nas wczoraj nawiedził. Na wipie był. No ale niestety nie afiszował się zbytnio, więc nie było okazji godnie go przywitać. Do mix zony pod ścianką nie dotarł, rozpłynął się gdzieś po meczu - Trener Dziubiński ma kontrakt na 26/27 i ta misja kontynuowana będzie raczej na pewno. Natomiast Trener Määttä co prawda nie ma. kontraktu na 26/27, z tym że tu trzeba zaznaczyć, że nie ma bo po prostu "tamten był podpisany na 1 sezon". I nie ma co szukać żadnego 2go dna. Nowy zawsze podpisać można, to jest żaden problem. Dodam też, że wg mojej wiedzy zarówno Klub jak i miasto szalenie Mu się spodobały i jeśli będzie oferta, to mam głębokie przekonanie, że spotka się ona z ochotą skorzystania z niej - podobno Trener Ziętara wcale nie pała tak wielką chęcią do gry zawodników od nas w finale 1 Ligi, jak to się wszystkim tutaj wydaje. Podobno raczej jest mu to "mocno sugerowane" przez jego obecny Zarząd, żeby jednak chciał - atmosfera po meczu pod szatnią była taka średnia, tzn. jasnym jest że jak się odpada z plejoffów no to po meczu nie ma fiesty, no po prostu tak to działa. Natomiast nie było załamki, a z takich rozmów "off record" to powtarzającym się elementem było, że zawodnicy doceniali frekwencję i nastawienie trybun (nie tylko na tym meczu, ale przez cały sezon) i naprawdę to że u nas jest pozytywna atmosfera, że nie ma "jechania czasem po swoich bo wynik nie pyknął" - to jest w szatni widziane i to jest w szatni doceniane, bo to nie jest normą na wszystkich lodowiskach w Polsce - piłkarze byli do końca, a przynajmniej 5 z nich było, bo pod ścianką się pojawili i powitali / pożegnali z mediami. Więc to nie tak, że "obejrzeli 1szą tercję i sobie poszli". Byli do końca
      • garbus, krucigang, Sir Pablo oraz 10 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
      • Główna
      • Działy i kategorie