Dla mnie to niepojęte, że przy tak oczywistej ręce nie ma żadnej reakcji. Nie, bo nie. Sędzia nic, var nic, komentatorzy w TV nic. Niby wszyscy wiemy jak jest, ale takie rzeczy w człowieku później siedzą, bo jednak można być kibicem tego czy innego klubu, ale jest też u ludzi jakaś głębsza potrzeba elementarnej uczciwiści i przyzwoitości. Gdy ktoś to narusza na zasadzie "a chuj mnie to", to jakby nasrano na głowę. Taki Frankowski w zeszłej rundzie przynajmniej umiał otwarcie przeprosić...
-
-
Lechia Gdansk 1 - 1 Cracovia, piątek 6 lutego 2026, 20:30
[quote]#post1709840 cód [/quote]
cUd 😉
Potwierdzili w Canal+. Knap niesłusznie wyleciał, a wylecieć powinien Bobcek.
Jawne oszustwo sędziego, które szybko przeszło bez konsekwencji, a i prowadzący Ligę+ nie mieli czasu aby podrążyć temat.
Mamy właściciela "No name " i nie ma nawet kto - dla zasady- Skandal złożyć odwołania czy zażalenia (choć z góry wiadomo, że byłoby nieskuteczne). Skandal!!
- Edytowany
jancrac, od takich rzeczy jest zarząd, a takowy mamy.
BTW a omawiali rękę w polu karnym?
Sorry, ale nawet niezbyt nam przyjazny właściciel Pogoni oficjalnie zaprotestował , choć Cracovia to nie jego drużyna. A my?
- Edytowany
[quote]#post1710012 jancrac, od takich rzeczy jest zarząd, a takowy mamy.
BTW a omawiali rękę w polu karnym?[/quote]
Nie, a przynajmniej nie wtedy kiedy kartki Knapa
Oficjalnych odwołań nie składa się przed kamerami w weekendowych wydaniach programów sportowych canaL PLus.
Też oglądałem, specjalnie ze względu na to - czy coś ma ten temat powiedzą?
I absolutnie nie miałbym pretensji o to, że
>>> a i prowadzący Ligę+ nie mieli czasu aby podrążyć temat.
W sunie oni drążą temat wtedy gdy ktoś z prowadzących ma inną opinię. A poza tym - no jest tak: ekspert się wypowie, co tu więcej gadać?
I byli wg mnie w porządku.
Od razu powiedzieli, że to temat do kontrowersji.
Pierwszy punkt: Knap.
Pierwsza kartka: - Lyczmański wyliczył, ile metrów było do bramki, i że jeszcze za Knapem było dwóch innych z Cracovii, faul - jakoś to nazwał - nie złośliwy i nie przesadny, absolutnie nie na żółtą kartkę.
Dryga kartka: też na pierwszy ogląd faul nie na żółtą kartkę, ale jak się popatrzy na powtórce, to w ogóle nie ma faulu! Co więcej, Mena trzyma się z bólu za miejsce, gdzie go Knap w ogóle nawet nie miał szans dotykać...
Drugi punkt - Bobcek.
Pierwsze nadepnięcie - mało istotne, powinno być bez kary.
Drugie nadepnięcie - ten taki mocny "atak na stopę z góry" - ewidentna żółta kartka.
Atak łokciem na Madejskiego też powinna być żółta kartka. Czyli powinien wtedy wylecieć z boiska.
No i pokazali jeszcze faul przy karnym, że w końcu jakąś kartkę dostał.
No to teraz czekamy na reakcję naszego Klubu (Zarząd?)
Wczoraj w lidze minus jak omawiali nasz mecz to powiedzieli, że Bobcek powinien wylecieć z boiska....a kartka dla Knapa naciągana.
Konkretnie to powiedzieli, że pierwszą naciągana a druga to kpina, ale chuj z tego.
Sprawiedliwości stało się zadość. Wyrównaliśmy po sprokurowanym przez Bobcka karnym.
W sumie jakby nie błędy sędziowskie to i tak niewiadomo czy byśmy wygrali. Dobry ten remis, bo jak sędzia zagwizdał na przerwę to byłem pewny, że ten mecz przegramy. Zwłaszcza, że nie pamiętam kiedy w osłabieniu wyciągnęliśmy z porażki na remis.
Kulisy meczu:
https://youtu.be/Sb2zy28zInY?si=9rJiNErJJssIagbl
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)