[h4]Polonia Bytom [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team_hokey/rsqx1h1756386217.png/small[/img-s] vs [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] Cracovia, wtorek 21 października 2025, 18:00[/h4]
[b]Miejsce spotkania[/b]:
-
-
Polonia Bytom vs Cracovia, wtorek 21 października 2025, 18:00
Lajkonik przypiął temat globalnie.
jestem bardzo ciekaw jak się chłopaki zaprezentują po połajance od trenera
hej heja heja CRACOVIA mistrzem hokeja
Polonia w gazie więc będzie ciężko.
Może akurat się nasi przełamią
Rozpoczęcie meczu (aktualizacja wyniku tymczasowo wyłączona).
[h4]Polonia Bytom [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team_hokey/rsqx1h1756386217.png/small[/img-s] vs [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] Cracovia[/h4]
3:2 i kontaktowe trafienie Bezwina. Gonimy wynik 💪
Wynik ucieka.
Lajkonik odpiął temat globalnie.
Nic mnie nie dziwi, tak jest za każdym meczem, walczymy w I tercji w II coś tam, a III odpuszczamy, coś jest nie tak z tą drużyną, taką grą to tylko Sanok będziemy ogrywać
A ja uważam, że to był dużo lepszy mecz niż ten w Krakowie, było dużo momentów kiedy walczyliśmy jak równy z równym a nawet przeważaliśmy, przy 4:2 mieliśmy przewagę gdybyśmy ją wykorzystali mogło być różnie! Niestety bramka na 5:2 skończyła mecz a Sterbenz musi w takiej sytuacji musi wybić gumę ! Przyjście Montgomerego spowodowało, że mamy 2 niezłe ataki a w trzecim Bezwinowi trochę brakuje partnerów ale wf mnie jest lepiej a co do 3 tercji to brakuje przygotowania z lata tego nie oszukasz ale moim zdaniem trenerzy nieźle kombinują i trzymam kciuki za tę pracę!
- Edytowany
Przeanalizujmy ten skład, który tak naprawdę na papierze słaby nie jest - doświadczeni Kruczek, Wajda, Kapica, Jaśkiwicz, obcokrajowcy - Maki, Hansson. Karjalainen, Valtola i Montgomery oraz gracze ocierający się o reprezentację - Mocarski,, Noworyta czy Bezwiński, bramkarz z Finlandii i młodzi z potencjałem typu Gumiński i Malasiński.
To naprawdę nie jest słaba drużyna i wbrew pozorom tania, bo "emeryci" i obcokrajowcy nie grają za darmo i żeby opłacalo im się przyjechać i mieszkać w Krakowie to na pewno nie dostają małych pieniędzy. Trenują codziennie, mają zapewniony sprzęt itp. Liga gra już grubo ponad miesiąc, więc nie można tu już mówić o braku rytmu meczowego czy opóźnionych przygotowaniach. Gdzieś są popełniane błędy, bo przy tym potencjale powinniśmy wygrywać z Polonią i Sanokiem oraz urywać punkty silniejszym.
Nie widać żadnych postępów i progresu w grze. Wymówki oraz fala pierwszego entuzjazmu po uratowaniu sekcji powoli się kończą i pora zacząć wymagać coś więcej. A skoro mamy grać wyłącznie na przetrwanie to dajmy szansę tylko młodym jak Sanok, a na przepłaconych emerytach i obco zaoszczędzimy przynajmniej na następny sezon
musi byc kilku starszych i lepszych, samymi mlodymi nie gra nawet Sanok. jak mlodzi beda tylko jezdzic za krazkiem to sie nic nie nauczą. co do nadrobiebnia przygotowania przedsezonowo, niestety tak to nie dziala. kazdy, kto kiedykolwiek uprawial sport wie, ze bez zbudowania bazy caly sezon masz w plecy. np wyniki letniego sezony lekkiej atletyki buduje sie w zimie. CO do skladu, slowo doswiadczeni zamienilbym slowem emeryci.
- Edytowany
[quote]#post1697289 musi byc kilku starszych i lepszych, samymi mlodymi nie gra nawet Sanok. jak mlodzi beda tylko jezdzic za krazkiem to sie nic nie nauczą. co do nadrobiebnia przygotowania przedsezonowo, niestety tak to nie dziala. kazdy, kto kiedykolwiek uprawial sport wie, ze bez zbudowania bazy caly sezon masz w plecy. np wyniki letniego sezony lekkiej atletyki buduje sie w zimie. CO do skladu, slowo doswiadczeni zamienilbym slowem emeryci.[/quote]
Z tym, że oni wcale nie zaczęli później tylko w połowie czerwca. Wiele klubów w tym np Katowice rozpoczyna wspólne treningi dopiero na lodzie, a zawodnicy mają się przygotowywać indywidualnie. Zresztą zawodnicy jako profesjonaliści cały czas trenują we własnym zakresie np. na siłowni. U nas tak było z obco, a na lód weszli standardowo, tyle że najpierw w Nowym Targu. Argument więc o opóźnieniach w treningu jest nieprawdziwy. Podkreślam to są zawodowcy i oni wiedzą, że jak się nie przygotują to długo miejsca nie zagrzeją. Sądzę, że tak było w przypadku bramkarza Norwega.
Marchewa - Kolego. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na fakt kto zdobywa punkty, bramki, asysty itd ? Bo ja tak. I tylko dwie pierwsze piątki regularnie zbierają punkty. Pozostałe dwie piątki praktycznie nic. Nie są przygotowani fizycznie do takiego wysiłku i młodzi nigdy w zyciu nie grali tak często meczy na takim poziomie. Choc poziom jest moim zdaniem slaby w lidze, to niestety na stojąco grać się nie da. Do tego dochodzą braki techniczne - jak zła technika jazdy na łyżwach i użytkowa kija. Nasi doświadczeni obrońcy raczej myślą już o emeryturze niż o biciu się o trofea. Najlepsze lata gry maja już niestety za sobą. Poza tym skąd mamy niby wziąć nowych zawodników ?
- Edytowany
[quote]#post1697311 Marchewa - Kolego. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na fakt kto zdobywa punkty, bramki, asysty itd ? Bo ja tak. I tylko dwie pierwsze piątki regularnie zbierają punkty. Pozostałe dwie piątki praktycznie nic. Nie są przygotowani fizycznie do takiego wysiłku i młodzi nigdy w zyciu nie grali tak często meczy na takim poziomie. Choc poziom jest moim zdaniem slaby w lidze, to niestety na stojąco grać się nie da. Do tego dochodzą braki techniczne - jak zła technika jazdy na łyżwach i użytkowa kija. Nasi doświadczeni obrońcy raczej myślą już o emeryturze niż o biciu się o trofea. Najlepsze lata gry maja już niestety za sobą. Poza tym skąd mamy niby wziąć nowych zawodników ?[/quote]
Co z tego, skoro drużyna i tak przegrywa? Hokej to sport zespołowy i nic nie zmienia statystyki indywidualne. A jeśli myślą o emeryturze, to niech się na nią udadzą, zamiast doić kasę z Klubu, bo za najniższą krajową nie grają przecież.
https://www.youtube.com/watch?v=GXfcveQ1SS8
skrót meczu z Youtube.
To wszystko było do przewidzenia, i było przewidziane, wystarczy obejrzeć posty z przełomu lipca i sierpnia. Skoro próbujemy po raz pierwszy konsekwentnie dać szansę gry młodym, takie konsekwencje muszą być. Byłem na 2 meczach, widziałem, jak ci młodzi czasem absurdalnie marnują setki czy tracą krążek w przewadze. Trzepie mnie na wspomnienie tych akcji, ale nie będę wymieniał nazwisk i globalnie nie narzekam, bo oczekiwanie czegokolwiek innego oznaczałoby... brak szacunku dla przeciwników. A polski hokej moim zdaniem poszedł w ostatnich latach troszkę do przodu.
To prawda. Ale nie ma innego wyjścia jak czekać i szkolić, czekać i szkolić. Ja poczekam. Medali Rohacek pozostawił sporo, teraz trzeba pokazać, że i wychować możemy i stworzyć dobrą drużynę opartą na wychowankach, niech będzie i w 10 lat.
Zgadzam się z przedmówcą, (ja wiem taki jest teraz zawodowy sport) ale co to za rodzimy Polski klub w który 3/4 składu to zagraniczni zawodnicy?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)