Kiedyś użerałem się z połową forum, że piękna porażka (z Legią...) jest mniej warta niż brzydkie zwycięstwo. Teraz powtórzę: brzydkie zwycięstwo jest 100 razy lepsze niż piękna porażka.
Mam dość tzw. moralnej wyższości. Pięć zwycięstw na Kałuży z rzędu to jest po prostu normalna wyższość. Pora to odzwierciedlić w ostatecznym kształcie tabeli na koniec sezonu. Gramy o Mistrzostwo Polski, może być brzydko. Mnie tam za bardzo nie przeszkadza🙂 😎
Jak już je zdobędziemy, zacznę jechać z drugą połową forum po zawodnikach i trenerze: no ludzie, oczy krwawią, czy my mamy w ogóle jakiś styl? No cóż, takie jest życie🤣 😂
-
-
Cracovia 2 - 1 Legia Warszawa, niedziela 31 sierpnia 2025, 20:15
[quote]#post1690102 [quote]#post1690100 Zastanawiam się czy gdyby to Ravas wypluł wczoraj ten strzał idealnie na głowę legijnego napastnika to czy też by taka cisza byla o naszym bramkarzu xd[/quote]
[b][i]Zwycięzców się nie sądzi....trzeba się cieszyć z wyniku mecz meczowi nie równy nie ma co mówić czy pisać co gdyby gdyby....[/i][/b][/quote]
Naprawdę? Jakoś nie pamiętam takich łagodnych komentarzy odnośnie Henrika po puszczonych bramkach i wygranym meczu. Seba wczoraj zagrał słabo ale z fartem a to najważniejsze.
Oby nie złapał syndromu Henrika ( w ch... że ćoś wpadnie i tak coś strzelą 🤣 )
Dlaczego wczoraj zagraliśmy w białych koszulkach i czerwonych spodenkach?
Zapewne chodzi o pieniądze czyli nowy wzór koszulek . Oficjalnie jednak graliśmy tak dla upamiętnienia kurierów tatrzańskich.
Pierwszy raz widziałem tak ubraną Cracovię, mam nadzieję że po raz ostatni , chociaż jeszcze nie chcę umierać.
Bo taki był pomysł prezesa. Mnie to nie przeszkadzało, zwłaszcza, że wynik był taki jak trzeba.
- Edytowany
[quote]#post1690100 Zastanawiam się czy gdyby to Ravas wypluł wczoraj ten strzał idealnie na głowę legijnego napastnika to czy też by taka cisza byla o naszym bramkarzu xd[/quote]
Ravas by nie wypluł, bo by wpuścił. Podejrzewam, że wczoraj Heniek 3 razy wyjmowałby piłkę z siatki
[b]Edycja z 01.09.2025 o godz. 11:15 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1690088 Jeden wstyd po meczu to tylko 2 Strzały na bramkę/całe szczęście że celne/[/quote]
Były jeszcze minimum 2 strzały, których statystycy legia+ nie ujęli. Wspomniany wcześniej strzał Minczeva i strzał głową Wócika, który obronił (bez trudu) Tobiasz.
Mauro w 11-ce kolejki po wczorajszym meczu:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-09/542618162-1347528323396901-3233078020484362935-n-jpg-42887800.jpg[/img]
Brak Wójcika to żart.
https://www.youtube.com/watch?v=r6-QNA3F-Hg
[quote]#post1690135 Zapewne chodzi o pieniądze czyli nowy wzór koszulek . Oficjalnie jednak graliśmy tak dla upamiętnienia kurierów tatrzańskich.
Pierwszy raz widziałem tak ubraną Cracovię, mam nadzieję że po raz ostatni , chociaż jeszcze nie chcę umierać.[/quote]
Dla mnie mogą grać tak każdy mecz z ległą jeśli zachowają wynik
Dla mnie spoko inicjatywa ze strojami. Ponoć jeszcze będą w tym sezonie jakieś koszulki okolicznościowe.
Mnie to raził bardziej fakt że wyszli na rozgrzewkę cali na czerwono. To mi się kojarzy tylko z jedną drużyną… 😥
5 zwycięstwo z rzędu u siebie z Legią. Kiedyś nie do pomyślenia. W latach 2005-2020 było chyba tylko to legendarne 1:0, jeżeli się nie myle?🤔
- Edytowany
Czyli za moment trzeba będzie zmienić powiedzenie "w życiu pewne są tylko.."
Od teraz "śmierć, podatki i 3 punkty Pasów z warszaffką na K1"
[quote]#post1690162 5 zwycięstwo z rzędu u siebie z Legią. Kiedyś nie do pomyślenia. W latach 2005-2020 było chyba tylko to legendarne 1:0, jeżeli się nie myle?🤔[/quote]
za probierza było zwyciestwo w wawie 1-2 chyba ze piszesz tylko o meczach u siebie
No tak, ale od tego zwycięstwa zaczyna się jednak nowa era. To było preludium do wygranego Pucharu Polski.
Nie da się wygrać 1-2, nichuja
[quote]#post1690159 [quote]#post1690135 Zapewne chodzi o pieniądze czyli nowy wzór koszulek . Oficjalnie jednak graliśmy tak dla upamiętnienia kurierów tatrzańskich.
Pierwszy raz widziałem tak ubraną Cracovię, mam nadzieję że po raz ostatni , chociaż jeszcze nie chcę umierać.[/quote]
Dla mnie mogą grać tak każdy mecz z ległą jeśli zachowają wynik[/quote]
A dla mnie nie. Wyglądali jak ŁKS, w zasadzie to zwycięstwo nie powinno być oficjalnie uznane jako Cracovii :)
[quote]#post1690153 Brak Wójcika to żart.[/quote]
Nie strzelił gola nie ma go w 11 kolejki. Proste. poważnie jaracie się tymi wysrywami?
Oczywiście gratki dla Mauro, ale bez jaj. Ja bym sobie wyżej cenił dobra ocenę w wątku @alocha#1997
Komentatorzy w c+ powiedzieli, że chyba nie popełnił żadnego błędu, i że jest obrońcą raczej w 'starym stylu', co mnie akurat pasuje. Obrona musi być jak beton.
[quote]#post1690172 Nie da się wygrać 1-2, nichuja[/quote]
nie czepiaj sie bylismy goscmi wiec wynik 1-2
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)