[quote]#post1693255 Popieram GSC przestańcie marzyć i derbach. Nie są nam do niczego potrzebne i oby już ich nie było za naszego życia. Rezerwy niech z nimi grają derby[/quote]
Nie no tak jeszcze jeden raz by się przydało ich zgnieść 5-0 za te wszystkie lata niesprawiedliwości dziejowej, za ten prowokacje jarusia z Gorlic na Twitterze No i za to, żeśmy w ich sezonie spadkowym z nimi nie wygrali, więc pasuje ten ich marny zywot zamknąć taka piękna klamrą. A potem niech sobie zdychają.
-
-
Puchar Polski 2025/2026
Nie bądźcie niecierpliwi. Oby nie, ale w przyszłym sezonie najprawdopodobniej będziecie mieli swoje upragnione derby. Być może i z psiarnią i z Wieczystą.
Ja liczę na to, że Górnik uzna, że chlebuś jest w lidze.
Nie, nie chodzi mi o to, żeby nam puchar odpuścili.
Tylko niech w jutrzejszym spotkaniu to oni będą jak wściekłe psy.
Jak im potem starczy sił na mecz z nami, to i tak jesteśmy lepsi 😁
Stalowa Wola przegrywa z rezerwami KS Goczałkowice (V liga) 😁
[quote]#post1693834 Stalowa Wola przegrywa z rezerwami KS Goczałkowice (V liga) 😁[/quote]
Oglądałem z nudów i to co śmieszne, Stal naprawdę była gorsza :D
To z pewnością grała pierwsza drużyna Goczałkowic z 3 ligi.
W Pucharze Polski bywają śmieszne sytuacje w temacie drużyn rezerw. Jedną sprzed wielu lat pamiętam jak jeszcze lepiej stałem w temacie, był taki przepis że w meczu 1 drużyny w PP mogło zagrać chyba nie więcej niż 6 zawodników co w tej edycji PP zagrali w 2giej drużynie i vice versa. Do jakiegoś okręgowego czy regionalnego finału PP awansowały 2 ekipy tego samego klubu (chyba Rozwój Katowice). Nie wiem czemu, czy ze względów szkoleniowych, czy żeby wyrównać składy trener pomieszał zawodnikami. Ktoś tam wygrał... a potem związek przydzielił ovustronny walkower. Co było dalej - nie pamiętam.
Jakieś 30 lat temu w finale grały rezerwy Ruchu ale od którejś tam rundy wstecz grała tam pierwsza drużyna.
[quote]#post1693834 Stalowa Wola przegrywa z rezerwami KS Goczałkowice (V liga) 😁[/quote]
Piszczek był na boisku, więc nie ma co się dziwić że wygrali 😅
JZ z Koroną w następnej rundzie po wygranej z Stalą Rzeszów i Mielec też odpadł z Puszczą
No i Czarne Koszule już PP mają z głowy, wtopa z Gryfem Słupsk...
A swoją drogą - dlaczego nie ma rozstawienia w PP.
Potem po losowaniu wychodzi, że z 14 ekstraklasowiczów 4 odpada w 1/32
A taka drużyna typu Pierdziszevia Pierdziszewo, która marzy o tym, żeby przyjechała do niej Cracovia, Legia czy Lech dostaje jakąś Lechię Zielona Góra czy inny Naprzód Jędrzejów.
A jak nawet ich przejdzie , to w kolejnej rundzie Świt Skolwin.
To dla Świtu Skolwin się ludzie nie będą z roboty urywać (przypominam jesień, brak oświetlenia, mecze w środku tygodnia.
Taka jest idea że maluczcy grają z wielkimi i jest dla nich "święto"
Tylko właśnie janczer udowodnił, tego nie ma. I ja się z tą tezą całkowicie zgadzam.
a ja nie. niech czekają dekadami na wielki mecz a nie, że co sezon hit przyjeżdża ktoś z ekstraklasy
Żeby się tego hitu doczekać trzeba by dojść do etapu gdy drużyny E-klasowe wchodzą do gry, a i wtedy możesz trafić na Niecieczę.
no i co z tego? to każdemu frajerowi mamy dać szansę gry z elitą? to czemu się ograniczać do wygranych pucharu polski w okręgu? niech każdy ekstraklasowy klub chociaż raz w roku zagra z przedstawicielem A klasy w swoim okręgu?
losowanie bez rozstawień to najlepsze co mogło spotkać Puchar Polski. Śmieszy mnie pomstowanie na temat tego, że ktoś klasowy nie zagra na naszej pipidówce. Może zagra - trzeba tylko mieć dużo szczęścia w losowaniu. Z drugiej strony można też dzięki dwóm-trzem dobrym losowaniom znaleźć się za chwilę w 1/16 Pucharu. Cały urok pucharu to obecnie właśnie jego losowość. Pamiętam, że Milwall po przeprowadzce na nowy stadion czekało wiele lat na derby z west hamem i wylosowali im się chyba po 15 latach oczekiwania, zresztą to chyba nawet w filmie o ich chuliganach zostało "zilustrowane". Inne przykłady: Sutton United grający z Arsenalem w 2017 na orliku. Lincol w tym samym roku grał z Arsenalem w ćwierćfinale i byli pierwszym klubem spoza ligi zawodowej od ponad 100 lat w tej fazie rozgrywek.
na takie fajne historie warto więc czekać latami a nie liczyć na ślepy los z rozstawienia
- Edytowany
Rozstawień nie robi się po to, żeby zapewnić atrakcje w pipidówie, tylko po to, żeby potencjalnie najmocniejsze zespoły nie wpadały na siebie już np. w pierwszej rundzie, bo to obniża atrakcyjność całych rozgrywek.
A w ostatnim zdaniu to już Ci się zwoje trochę poplątały ;) Co to jest "ślepy los z rozstawienia" ?? :)
"Ślepy los" jest z losowania a rozstawienie ogranicza jego "ślepotę" :)
Ja zazwyczaj to raczej martwię się o kontuzje w meczach rozgrywanych na wiochach. Dla tych ludzi to mecz życia, a wtedy krew odpływa im z łba.
ja to się boję, żeby się Śpiączka nie przebudził ;-)
[quote]#post1693903 Rozstawień nie robi się po to, żeby zapewnić atrakcje w pipidówie, tylko po to, żeby potencjalnie najmocniejsze zespoły nie wpadały na siebie już np. w pierwszej rundzie, bo to obniża atrakcyjność całych rozgrywek.
A w ostatnim zdaniu to już Ci się zwoje trochę poplątały ;) Co to jest "ślepy los z rozstawienia" ?? :)
"Ślepy los" jest z losowania a rozstawienie ogranicza jego "ślepotę" :)[/quote]
co robi? obniża atrakcyjność rozgrywek? hahaha wolę miliard sto piędziesiąt trzy miliony razy mecz w 1/4 Lech - Błękitni Stargard Szczeciński niż po raz tysięczny w ostatnich 10 latach goowno mecz Korona-Lubin. Atrakcyjność rozgrywek heheheheehehehe. Jedyna szansa na atrakcyjność rozgrywek to właśnie kopciuszki. Niech ekstraklasa gra ze soba i się eliminują. Jak patrzę na losowania to tylko na to patrzę by ekstraklasa grała ze sobą i się eliminowała z rozgrywek tworząc korytarz do zwycięstwa w rozgrywkach. O to chodzi w losowaniu a nie jakieś yebane rozstawienia jak w telewizjach wszędzie teraz. Ten nie może z tym nie może z tamtym i już nigdy nie będzie grupy śmierci w LM (pomijając, że jest juz inny system).
Odrzucam wszystkie kontrargumenty. Proszę lepsze
Ty nie odrzucasz kontrargumentów, tylko fakty, na co już niestety nic poradzić nie mogę.
Moje stwierdzenie o tym po co się robi rozstawienia, nie było argumentem w dyskusji czy to dobre czy złe, tylko stwierdzeniem faktu.
a no to ok. to na końcu zgodzimy się, że rozstawienie w Pucharze Polski to pomysł idiotyczny i gówniany?
[quote]#post1693920 ja to się boję, żeby się Śpiączka nie przebudził ;-)[/quote]
spiaczka podobno kontuzja
Mam nadzieję, że Ravas nie dostanie szansy wykopać nas z PP.
Ravas na pewno będzie bronił w tym meczu, taki jest układ
[quote]#post1693939 [quote]#post1693920 ja to się boję, żeby się Śpiączka nie przebudził ;-)
[/quote]
spiaczka podobno kontuzja[/quote]
nie żebym się cieszył z cudzego nieszczęścia, ale się cieszę
[quote]#post1693938 a no to ok. to na końcu zgodzimy się, że rozstawienie w Pucharze Polski to pomysł idiotyczny i gówniany?[/quote]
Z punktu widzenia kibica Cracovii (czy innej ekstraklasowej drużyny) rozstawienie byłoby lepsze, dawało większą szansę na końcowy sukces ale zgadzam się, że urok tych rozgrywek tkwi w nieprzewidywalności. Można by iść całkiem po bandzie, i po każdej rundzie robić losowanie ;)
Przecież po każdej rundzie jest losowanie. Nie ma drabinki.
Chyba, że znów coś zmienili.
[quote]#post1693952 Z punktu widzenia kibica Cracovii (czy innej ekstraklasowej drużyny) rozstawienie byłoby lepsze, dawało większą szansę na końcowy sukces ale zgadzam się, że urok tych rozgrywek tkwi w nieprzewidywalności. Można by iść całkiem po bandzie, i po każdej rundzie robić losowanie ;)[/quote]
Byłoby też lepsze z punktu widzenia kibica antywisły 😁
Pod warunkiem, że jest losowanie przed każdą rundą, a nie, że wygrywając z rozstawionym, przejmujesz jego rozstawienie 😁
No i dopóki grają w niższej klasie 😁
[quote]#post1693959 Przecież po każdej rundzie jest losowanie. Nie ma drabinki.
Chyba, że znów coś zmienili.[/quote]
Nie, to mnie się popieprzyło :)
jest
gol
Klich do Stoijlkovica …
A nie, czekaj ……
2
hurra
Kosmiczna różnica w kulturze gry, pomimo tego, że gramy w dużej mierze zmiennikami.
Nie powiem, podoba mnie się to.
- Edytowany
3
[b]Edycja z 24.09.2025 o godz. 18:08 (scalono posty)[/b]
2 bramki minchewa
Kurde nudne to, żadnych emocji
Idziemy na dwucyfrówkę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)