No właśnie jak tam sprawa z "nasza działka"?
-
-
ROBERT PLATEK and Co. (plany, zarządzanie, decyzje, pochwały, utyskiwania)
Zimowe okienko transferowe pokazało że ten cały Platek to gołodupiec.
A letnie będzie takie że sprzedamy piłkarzy za 10 milionów euro,a kupimy szortu za max 2 miliony
Platek Aut
Gołodupiec to nie, ale skąpy, gorszy niż największy żyd.
Byl czas przywyknąć do poprzedniego żyda...
Zreszta sprzedawanie za wiecej i za mniej sprowadzanie zawodnikow tez jest standardem... nie tylko u nas ale w całej lidze . Takze nic nowego...
A w ogóle najgorzej jak się może nie gołodupiec, ale jakiś sknerus zwącha ze skautem, który ma dobrego nosa do podatnych na kontuzje, niechętnych do gry i hardych, bo z wielkich klubów, mniej uzdolnionych, a wreszcie wątlejszych, takich do łatwiejszego przestawiania na boisku. Do tego osoba tzw. wysoko wrażliwa na trenera, prezes dbający o tzw. publicity wokół swojej osoby, a na obrzeżach dwie postaci ze Smurfów: kot Klakier, a wlaściwie w liczbie mnogiej: klakierzy-dziennikarze z dziejową misją tyle że a rebours wokół klubu, a wreszcie czarownica Hogata (nie powiem kto, nie dam Wam tej satysfakcji, bo przecież na pewno nie wiecie). Pochód zamykają dwaj mili jegomoście, bo gdzie dwie głowy, to przecież oczywiste, że nie jedna. Cała ferajna maszeruje po mistrzostwo Polski w klimacie Jerzego Stuhra z filmu "Pogoda na jutro". Tak, na jutro. Dziś nie ma u nas pogody na piłkę.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778003279-074.png[/img]
[quote]#post1723506 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778003279-074.png[/img][/quote]
Napisałeś prompta w lutym, ale dopiero teraz się wygenerowało?
Chłopie, jest maj. O jakie wzmocnienia chodzi? I o jakie słowa? Przecież Platek od miesięcy nie powiedział nic...
Wątpię że coś to da, ostatecznie likwidację spółki KS Cracovia i może grupka ludzi ze zbiórki do puszek stworzy spółkę Cracovia Piłka Nożna, zaczniemy historię od okręgówki
[quote]#post1723508 [quote]#post1723506 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778003279-074.png[/img][/quote]
Napisałeś prompta w lutym, ale dopiero teraz się wygenerowało?
Chłopie, jest maj. O jakie wzmocnienia chodzi? I o jakie słowa? Przecież Platek od miesięcy nie powiedział nic...[/quote]
Przygotowany na przyszłość
- Edytowany
Czyli będziemy mieć fuzje z ŁKS ? (wnioskuje po fladze na płocie)
Info.
Jak się utrzymamy to będzie sponsor zza oceanu,
na koszulkach. Duża firma w ogóle do tej pory nie widziana w piłce nożnej. Podkreślam,Warunek konieczny to utrzymanie się w ekstraklasie.
Trzymajcie kciuki by to siadło!!!
Jednocześnie są prowadzone jeszcze rozmowy z firma , z którą rozmowy zaczął jeszcze poprzedni prezes, dotyczące nazwy dla stadionu. Ale to temat rzeka.
Oby Cracovia się utrzymała.
[quote]#post1723613 Info.
Jak się utrzymamy to będzie sponsor zza oceanu,
na koszulkach. Duża firma w ogóle do tej pory nie widziana w piłce nożnej. Podkreślam,Warunek konieczny to utrzymanie się w ekstraklasie.
Trzymajcie kciuki by to siadło!!!
Jednocześnie są prowadzone jeszcze rozmowy z firma , z którą rozmowy zaczął jeszcze poprzedni prezes, dotyczące nazwy dla stadionu. Ale to temat rzeka.
Oby Cracovia się utrzymała.[/quote]
Nie ośmieszaj się...
Tylko kuzyn Frodo ma sprawdzone info.
Dalej siedzi na Balicach?
spółka budowlana czy energetyczna, bo to rynek ciągle top, do tego giga przychody i obrót w miliardy. Dla takich firm 10 mln na sponsora głównego to pestka. Tylko że one nie bardzo potrzebują medialnego rozgłosu, bo jadą głównie na przetargach publicznych.
Amazon 😉
Patrząc na jakość naszej drużyny ostatnio to raczej Ali express.
Bardziej Temu. 😉
"Wątek Cracovii jest dla mnie delikatny i nie chciałbym za bardzo się nad tym wszystkim rozwodzić. Mogę powiedzieć jedno: chciałem grać w Cracovii. W szczegóły nie chciałbym jednak wchodzić" - Bzdyl
Tak właśnie działa generalny. Nie podoba ci się moja propozycja to out.
Wg mnie sytuacja była bardziej skomplikowana. Cytat powinien się w pierwszej kolejności znaleźć w temacie Dawida Kroczka. Młody chciał grać a Kroczek wodział interes klubu i swój w tym by grał neznadziejny Sokołowski.
[quote]#post1723622 spółka budowlana czy energetyczna, bo to rynek ciągle top, do tego giga przychody i obrót w miliardy. Dla takich firm 10 mln na sponsora głównego to pestka. Tylko że one nie bardzo potrzebują medialnego rozgłosu, bo jadą głównie na przetargach publicznych.[/quote]. Nie raczej to jest szeroko pojętą branża finansowa.
Ale poniekąd powiązana z energetyką.
[quote]#post1723755 Wg mnie sytuacja była bardziej skomplikowana. Cytat powinien się w pierwszej kolejności znaleźć w temacie Dawida Kroczka. Młody chciał grać a Kroczek wodział interes klubu i swój w tym by grał neznadziejny Sokołowski.[/quote]
Na decyzję kroczka na boisku miał swój jednak wpływ MD, dlaczego pół roku bronił beznadziejny ravas? Sokołowski to już wogole, poplątanie nóg, choć na poziomie Śląska Wrocław nawet sobie radził. Czy to źle że kroczek mało grał Bzdylem, mi się wydaje że dostawał dużo szans jak na ówczesne możliwość Fabiana. Podobnie dostawał tabiszek za Elsnera, tabiszek i Fabian z pewnością są jeszcze zbyt chucherkowaci na ESA
Bzdyl to jest ewidentna zawalanka koncepcji stworzonej przez Drozdza i Gambala rozwoju klubu.
Tu nie ma czego bronić, tu trzeba za przeproszeniem opierdzielic tych, którzy do takiej sytuacji doprowadzili. Rodzina Bzdylow to Pasiaki zresztą jak sam młody Bzdyl.
Co trzeba miec w głowie, aby tak zniechęcić cała rodzinę Bzdylow, aby woleli chłopaka wysłać na Słowację niż blisko na Kałuży 1.
Trzeba coś z tym zrobić, aby więcej młodych chłopaków z rezerw czy CLJtki dawać możliwość chociaz polizania ekstraklasy.
Inwestujemy w ich rozwój miliony, a efekty narazie takie sobie.
- Edytowany
za samego Bzdyla Drozdzowi nalezal sie kop w dupę. Mielismy za to Aleksicia kurwa, do tej pory mnie trzepie, ze pasiaka z Wieliczki nie ma na placu u nas co tydzien, a ja tych pieprzonych melepetow z 4 stron swiata musze ogladac.
Co do sponsora, typowe pieprzenei na koncu sezony pod mobilizacje, tak, oczywiscie sponsor po spadku juz nie wejdzie, oczywiscie. i oczywiscie akurat teraz sie objawil i akurat teraz jest wyciek do mas. a potem sie okaze, ze mial byc, ale za malo przyszlo kibicow, ktos na B2 powiedzial Pasy grac kurwa mac, kielbasa z grilla byla niedopieczona i sponsor zrezygnowal. iddzie w chuj z tymi pierdolami.
Platek chuj dalej milczy? on w ogóle jest w europie, czy siedzi w stanach?
Wiadomo, już samo przejęcie klubu to trochę złożona sprawa, zwłaszcza dla człowieka z obcego kraju, więc czasem ciężko działać wyraźnie od razu.
Ja zwyczajnie uważam, że tak jak sam właściciel, tak i wszyscy (w gabinetach) już dawno czekają na zakończenie sezonu, wyniki początkowo nie wskazywały na spadek i to pewnie miał być sezon przeczekania, ale wyniki sportowe są jakie wszyscy widzim, to plany się pokrzyżowały. Więc czemu nie ma reakcji?
Nie rozumiem dlaczego taki "biznesmen" nie może ogarnąć profesjonalnej firmy która zadba o wizerunek, tak by nawet uspokoić kibiców, by być w kontakcie, wydać komunikat jeden, drugi, zrobić cokolwiek żeby wykazać zainteresownaie, zwłaszcza na kanwie złych wyników.
Osobiście uważam, że ten cały Platek to szkodnik i będzie z tego syf.
To jest jakiś dziad pierdolony, cwaniak, kupiec, tu sprzedać, tam kupić, wejść na rynek, otworzyć nowe dla siebie możliwość przepływu pieniędzy...
Do kurwy nędzy, Nasza Cracovia to nie jakiś podmiot gospodarczy dla byle kmiota z workiem pieniędzy. Jak to się wszystko zesra, to ludzie którzy sprzedali klub temu człowiekowi... tu lepiej zakończę wpis, bo polecę za grubo.
No nie ma reakcji, a z drugiej strony to co ma teraz zrobić? Natomiast mógł coś zadziałać w przerwie między rundami. Nie zrobił tego, więc generalnie miał nas w d…. Tylko po co nas kupił ??? Zarobku z tego szrotu poza Wójcikiem nie będzie mieć, w obecnej sytuacji klub jest niesprzedawalny z zyskiem …
- Edytowany
Reakcja z Twittera (ukradizone)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778433302-589.jpg[/img]
[quote]#post1724206 Reakcja z Twittera (ukradizone)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778433302-589.jpg[/img][/quote]
Qvo vadis Cracovia?
@Bob666#31890 klub przy sprzedaży juz miał zawyżona wartość, teraz zostanie skorygowana po 2026.
Też się zgadzam co ma zrobić, napisać oświadczenie drodzy kibice, nie martwcie się jestem z Wami. Nóż to by w ogóle się zaczęło, że co to jest, na tyle go stać etc. Ale co ma kurde zrobić. Mógł jedno zrobić, wywalić Elsnera po meczu z legią. I tutaj powinien Turbalski powiedzieć dziękujemy i zawalił temat .Ale wydaje mi się że problemem było że nowy trener nie był dogadany, a drugi trener był od Elsnera i kompletnie się nie nadawał. Nie było żadnego trenera w klubie który mógłby wskoczyć na chwilę na zastępstwo.
Widzę przynajmniej wyciągnięte wnioski z tej sytuacji i że jest dwóch asystentów w tym jeden Mokry, który jakkolwiek może przez chwilę być w zastępstwie. A nie słoweński monopol i klops.
[quote]#post1724218
Też się zgadzam co ma zrobić, napisać oświadczenie drodzy kibice, nie martwcie się jestem z Wami. Nóż to by w ogóle się zaczęło, że co to jest, na tyle go stać etc. Ale co ma kurde zrobić.[/quote]
Wiesz ja jestem prostym człowiekiem i pewnie mało rozumiem, ale...
Wchodzisz w posiadanie klubu sportowego, nie ważne z jakich powodów, jesteś zamożną postacią, biznesmenem, zapewne inteligentnym gościem i nawet jak masz zamiar kupić, skasować i zarobić, to przecież wiesz jaki to biznes, wiesz, że za każdym klubem stoją ludzie, pracownicy, kibice ale nie tylko. Stoi również historia, tradycja, kultura danego miejsca, mająca wiele lat którą trzeba szanować i rozumiem, że ktoś może tego nie czuć, ale nie jesteś na tyle głupi żeby nie zdawać sobie z tego sprawy.
Więc przejmujesz ten klub który po pewnym czasie zaczyna sportowo opadać i być na skraju, to chyba możesz do kurwy nędzy poświęcić tydzień swojego czasu i wziąć swoją dupie i przyjechać na miejsce, dać znak, że jesteś, że tylko jak się utrzymamy będziesz działał i że ta trudna sytuacja zaprząta twoją głowę (nawet jeśli tak nie jest), chociażby dlatego, że to wszystko może mieć znaczenie przy chęci sprzedaży, sprzedaży czegoś w czym widać dobrą atmosferę i spójną relację, a nie bałagan i niechęć do twojej osoby. To się chyba nazywa "piar" tak?
Nie chodzi o to żeby gość wykonywał konkretne widoczne ruchy, bo w tym momencie sezon już nie wiele można poprawić, oczywiście sportowo.
Jednak ja jako prosty człowiek mogę coś wyciągnąć widząc zainteresowanie i chęć zaangażowania w zaistniałą sytuację. Tutaj nie widzę niczego i na wstępie mam gościa za kawał chuja, to pewnie mało istotne, ale nie mogę uwierzyć, że gość działający w biznesie z dużą kasą nie czuje takich podstaw, podstaw budowania sobie pozytywnego wizerunku. Przecież to jest elementarz w jakimkolwiek biznesie.
@BiancoRossoKSC#42838 na ale przecież przyjechał, odbył rozmowy z piłkarzami i Elsnerem na co nalegal Elsner. Płatek przyjechał a i tak Elsner robił to samo, trenował te same bezskuteczne schematy, marudził że mu Stojković sprzedali, a bogacz kontuzja a zahir I cala zgraja z lata się nie nadaje. Moim skromnym zdaniem, cokolwiek nie zrobi Płatek w obecnej sytuacji, nawet PRowe gadki, zostaną odebrane przez środowisko dokładnie przeciwnie, że zabawa w ocieplanie wizerunku gdy okręt tonie, a obecnie niewiele on może zrobić bo wszystko w nogach i głowach piłkarzy. Jakby powiedział że jest z drużyną pomimo trudnej sytuacji, to by było że klepie ich po plecach a im się nie chce.
Patrząc nawet na sociale klubowe, każdy post jaki zamieszcza klub jest od razu jebany przez kibiców, że po co to po co tamto, mecz wygrajcie itp.
Według mnie lepiej że jest jak jest, bo przynajmniej nie na rozbudzania skrajnych optymizmow ani pesymizmowi. Wszyscy wiemy w jakiej jesteśmy sytuacji, która nie wydarzyła się z dniem przyjść Płatka, tylko była wynikową przyjętej strategii sprzedaży klubu
Rzecz jasna szanuje Twoje zdanie i jak najbardziej rozumiem
PS za późno odwołano Elsnera, i tu pion sportowy zawalił z Turbalski na czele. Może nawet trzeba było mu pozwolić odejść w listopadzie jak Drożdż mówił że wtedy już chciał odejść Ale ten go przekonał. No przekonał go bo nie miał planu B to mu naobiecywał jakieś bajki
Robert Platek reaguje na wydarzenia w klubie, Nie można powiedzieć, że się nie interesuje. Ma swoich zaufanych ludzi (dwóch wiceprezesów).
Wywalił prezesa, pewno komu wcześniej zaufał, który zrobił z naszego zespołu zlepek piłkarzy plus doprowadzenie finansów klubu do skraju bankructwa. Próbuje teraz ratować sytuację przez zmianę trenera, więcej teraz nic nie zrobi.
Wierzę, że się utrzymamy i tu pytanie - jak to będzie wyglądało po ostatniej kolejce? Tu będą napewno zmiany.
Pytanie, czy jako właściciel wyciągnie właściwe wnioski, czyli wzmocni drużynę oraz struktury klubu, czy będzie dalsze łatanie drużyny i struktur klubu przeważnie przypadkowymi osobami? Niedługo już się dowiemy.
No ok rozumiem. Ja bym jednak oczekiwał od właściciela bycia na miejscu w obecnej sytuacji, nawet dla samego faktu.
To że ludzie się zmieniają i ktoś tam wyleciał, a przyszedł ktoś nowy, to akurat normalne przy zmianie władzy. Jest zarząd jednak prezesa wciąż nie ma. Przypomnę jeszcze, że 13 czerwca już bardzo blisko...
@BiancoRossoKSC#42838 Prezes to rownie dobrze może już być wybrany, ale może z ogłoszeniem się nie kwapią, bo jednak ligowy byt niepewny i zadania w kolejnym sezonie mogą być zgoła odmienne. Może klub się wstrzymuje z ogłoszeniem i jeżeli tak jest to uważam że jest to dobra decyzja, bo zaraz byłoby w mediach o nas znowu nasrane opiniotwórczych artykułów, gdzie jedni pisaliby że ok inni że totalne nieporozumienie. Znowu sytuacja była napięta z kibicami, piłkarzami etc
- Edytowany
Nie ma się z czym brandzlować, jak prezes jest wybrany, to powinien być ogłoszony. Betuini wyskoczyli bardzo szybko. Nie widzę w tym jakiegoś spójnego działania, żeby teraz "ukrywać" prezesa. No chyba, że ten ewentualny nowy prezes ma obecnie pracę i czeka na jej zakończenie.
Przede wszystkim teraz jest już za późno.
Jak zaczęło być źle w gabinetach wg kibiców to wtedy był czas by tym zarządzić. Teraz jak okręt jako zespół tonie jest już za późno ale teraz człowiek wymagałby czegokolwiek by uspokoić nie tyle kibiców ale pewnie i piłkarzy. To na ich grze odbija się ta niepewność.
Gość zachowuje się jak ja ze swoimi koszulkami meczowymi, kupuje i do szafy.
To Amerykanin. Kupuje ciągle w różnych ligach, bo nie może trafić na taką, która będzie jak w USA - nie będzie się z niej spadać. Teraz próbuje w Polsce. Gdyby i tu się przekonał, że jest inaczej, to by sobie powiedział: oh fuck, again. Let's try in Czechia now.
Kupuje zgodnie ze strategią inwestowania. Tak jak się kupuje akcje na giełdzie. Kilku spółek, żeby dywersyfikować ryzyko - masz kilka spółek więc jak jedna dołuje to nie problem bo inna ciągnie zyski w górę. Tylko akcje kupujesz i czekasz a klubami trzeba zarządzać. I to robi niedbale, a bardziej przyjmując błędną strategię, że da się żyć z transferów zewnętrznych. Dziś oba jego kluby mogą pożegnać się w praktyce z najwyższymi ligami w przypadku porażek.
O 19 Cracovia
O 21:15 Casa Pia z Guimaraes
My nic nie poradzimy na to kto jest właścicielem i co zrobi, możemy oczywiście pisać różne pisma, maile, nasze uwagi, ale naprawdę wątpię że jesteśmy tu jakimś wyjątkiem w lidze co do działań właścicielskich. Po prostu mamy obecnie właściciela za Oceanu, który ma kilka biznesów i Polska nie jest jego pępkiem i tyle, nasza frustracji to raczej do osób sprzedających klub, bo mi się wydaje że płatek był najprostszym wyborem a inni oferenci pewnie dawali troszkę mniej, albo np nie chcieli 80 % tylko 60. Pani Filipiak nagle ucichła, rozumiem że jak spadniemy to napisza hucznie obydwoje z MD że to wina Platka.
Mija 82 dni odkad nie mamy prezesa.
Tak na poważnie to nic nie da ze go oglosza. W zasadzie obstawiam ze go nie maja wybranego, bo przez chaotyczne zarządzanie a w zasadzie jego brak, cieżko o wytypowanie prezesa nie wiedzac w ktorej lidze bedziemy grac, jakie przed nim zadania postawic i czy w ogole wystartujemy ewentualnie w rozgrywkach 1 ligi jesli zlecimy.
Ja w sumie dalej nie widzę argumentów że od października zaliczamy zjazd sportowy z winy tego że kupił nas Płatek.
Nadal uważam że winę ponoszą osoby/podmioty które doprowadziły do tej sprzedaży za wszelką cenę, byle jak, byleby Osiągnąć cel jaki zakładał fundusz CVC. A potem te same osoby po tak żałosnej/nieprzygotowanej/niezweryfikowane sprzedaży robiły w klubie zamieszanie, że wszystko idzie w złym kierunku. Pani Filipiak kupiła 20% i naprawdę myślała że będzie rządzić. No nie, ona świetnie wiedziała że nie będzie, ale ponieważ była twarzą tej kiepskiej transakcji musiał odwrócić kota ogonem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Sekda, Goście (4)