- Edytowany
Według moich spostrzeżeń z pierwszych dwóch kolejek gość w tamtym sezonie mógł po prostu nie być na tyle przygotowany fizycznie do grania w EX. Trenerzy mają tam swoje odczyty, wszystko widzą jak zachowuje się organizm danego zawodnika i na ile jest wytrenowany. Dostał gość teraz szansę, przepracował mocno okres przygotowawczy, miał trochę szczęścia że brakowało Środkowych obrońców i mu się udało.
Zresztą do tej pory wydaje mi się że ma jeszcze lekkie braki kondycyjne że to nie ten poziom. Jak mu się przyjrzysz dokładnie ciężko oddycha momentami na boisku, bo jakiś sprintach długo dochodzi do siebie ale można mu wybaczyć to jest do wytrenowania w końcu do tej pory kopał po 3-4 lidze gdzie tempo i wymagania są dużo mniejsze.
No i przez bardzo długi okres w naszym klubie raczej próbowano aby grali u nas SO dobrze grający piłką a Oskar według mnie z tym ma największy problem, jak ma piłkę jego ruchy wyglądają na mało skoordynowane, często elektryczne, w lidze jeszcze nie dał żadnego zapalnika do przeciwnika ale w sparingach przed sezonem mu się zdarzyło.
Chłopak na duży plus ale niestety wydaje mi się że niedługo do składu wskoczy Perkovic i na dłuższą metę to będzie lepszy wybór.