Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • ❗❗❗RATUJMY HOKEJ 🏒

• Hokej
    • Rozpoczęto 11.04.2025 o 23:17
      Ostatnia aktywność ponad 3 miesiące temu o 11:32
      66442 wyświetleń
    • rmszar

11.7K
      789
    • 05.10.2025 o 22:36
      Post #1695963 05.10.2025 22:36
    [quote]#post1695169 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000004183-jpg-57320137.jpg[/img] Przeglądam sobie jeden z portali z gatunku tych, co ponoć o hokeju wiedzą wszystko i zauważyłem takie oto zdjęcie Pani Prezes w gronie osób towarzyszących i w związku z tym po raz kolejny chciałbym publicznie zadać kilka pytań, na które jako kibic, płacący za bilety, chciałbym poznać odpowiedź: 1. Czy osoba stojąca po prawej stronie P. Prezes to niejaki P. Marcin Jurzec? Były członek zarządu Podhala podczas rządów P. Prezes w tym klubie, a następnie prezes, od którego w zasadzie rozpoczęła się agonia tego klubu? 2. Czy Panowie byli tam gościnnie czy jednak jest to zapowiedź czegoś więcej? Np. objęcia jakiegoś stanowiska w klubie? 3. Czy ludzie, którzy nie sprawdzili się w hokeju powinni zajmować miejsca w strefie sky-box? Co to o nas świadczy? Czy te miejsca nie powinny być przeznaczone dla sponsorów, ludzi z miasta (w zeszłym sezonie jak dobrze widziałem gościł tam Prezydent Mazur i przewodniczący komisji sportu w mieście. P. Hochenhaer), Rady Seniorów i innych zasłużonych dla Klubu?[/quote] Po lewej stronie prezes Michalskiej stoję ja. Po prawej na pewno nie stał pan Jurzec. W sumie można powiedzieć, że nie sprawdziłem się w hokeju, ale akurat na tym meczu omawialiśmy kilka spraw, na przykład w zakresie możliwości korzystania przez klub z pewnych ulg podatkowych. Poza tym ponieważ nadal będę w Komisji Rewizyjnej PZHL, to chciałem z członkiem zarządu porozmawiać o restrukturyzacji związku. Przepraszam, że przy okazji w skyboxie byłe. Nota bene nie ma cateringu, więc nie naraziłem klubu na szwank.
    • MSC, Excal, bertoni oraz 5 innych osób lubią to.
    • Marchewa

163
      52
    • 06.10.2025 o 05:52
      Post #1695985 06.10.2025 05:52
    • Edytowany
    [quote]#post1695963 [quote]#post1695169 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000004183-jpg-57320137.jpg[/img] Przeglądam sobie jeden z portali z gatunku tych, co ponoć o hokeju wiedzą wszystko i zauważyłem takie oto zdjęcie Pani Prezes w gronie osób towarzyszących i w związku z tym po raz kolejny chciałbym publicznie zadać kilka pytań, na które jako kibic, płacący za bilety, chciałbym poznać odpowiedź: 1. Czy osoba stojąca po prawej stronie P. Prezes to niejaki P. Marcin Jurzec? Były członek zarządu Podhala podczas rządów P. Prezes w tym klubie, a następnie prezes, od którego w zasadzie rozpoczęła się agonia tego klubu? 2. Czy Panowie byli tam gościnnie czy jednak jest to zapowiedź czegoś więcej? Np. objęcia jakiegoś stanowiska w klubie? 3. Czy ludzie, którzy nie sprawdzili się w hokeju powinni zajmować miejsca w strefie sky-box? Co to o nas świadczy? Czy te miejsca nie powinny być przeznaczone dla sponsorów, ludzi z miasta (w zeszłym sezonie jak dobrze widziałem gościł tam Prezydent Mazur i przewodniczący komisji sportu w mieście. P. Hochenhaer), Rady Seniorów i innych zasłużonych dla Klubu?[/quote] Po lewej stronie prezes Michalskiej stoję ja. Po prawej na pewno nie stał pan Jurzec. W sumie można powiedzieć, że nie sprawdziłem się w hokeju, ale akurat na tym meczu omawialiśmy kilka spraw, na przykład w zakresie możliwości korzystania przez klub z pewnych ulg podatkowych. Poza tym ponieważ nadal będę w Komisji Rewizyjnej PZHL, to chciałem z członkiem zarządu porozmawiać o restrukturyzacji związku. Przepraszam, że przy okazji w skyboxie byłe. Nota bene nie ma cateringu, więc nie naraziłem klubu na szwank.[/quote] "Lata mijają, a Pan w komisjach"... Co Pan w takim razie zrobił dla Klubu, Związku i w ogóle hokeja w poprzednich kadencjach? Jeśli podany artykuł kłamie: https://hokej.net/artykul/ministerstwo-odpowiada-hokejnet-wiemy-czym-zawinil-pzhl-bulwersujace, a w tym: "Kontrolerzy ministerstwa wykryli również całkowity paraliż Komisji Rewizyjnej PZHL. Organ ten, wbrew statutowym obowiązkom, nie przeprowadził w badanym okresie ani jednej kontroli działalności związku. Co więcej, plan naprawczy przedstawiony ministerstwu jeszcze w 2018 roku nie był realizowany ani aktualizowany." ma Pan świetną okazję, by w tym miejscu to sprostować. I oczywiście jako Kibic czekam na efekty tych rozmów.
    • rmszar

11.7K
      789
    • 06.10.2025 o 14:35
      Post #1696032 06.10.2025 14:35
    • Edytowany
    [quote]#post1695985 [quote]#post1695963 [quote]#post1695169 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000004183-jpg-57320137.jpg[/img] Przeglądam sobie jeden z portali z gatunku tych, co ponoć o hokeju wiedzą wszystko i zauważyłem takie oto zdjęcie Pani Prezes w gronie osób towarzyszących i w związku z tym po raz kolejny chciałbym publicznie zadać kilka pytań, na które jako kibic, płacący za bilety, chciałbym poznać odpowiedź: 1. Czy osoba stojąca po prawej stronie P. Prezes to niejaki P. Marcin Jurzec? Były członek zarządu Podhala podczas rządów P. Prezes w tym klubie, a następnie prezes, od którego w zasadzie rozpoczęła się agonia tego klubu? 2. Czy Panowie byli tam gościnnie czy jednak jest to zapowiedź czegoś więcej? Np. objęcia jakiegoś stanowiska w klubie? 3. Czy ludzie, którzy nie sprawdzili się w hokeju powinni zajmować miejsca w strefie sky-box? Co to o nas świadczy? Czy te miejsca nie powinny być przeznaczone dla sponsorów, ludzi z miasta (w zeszłym sezonie jak dobrze widziałem gościł tam Prezydent Mazur i przewodniczący komisji sportu w mieście. P. Hochenhaer), Rady Seniorów i innych zasłużonych dla Klubu?[/quote] Po lewej stronie prezes Michalskiej stoję ja. Po prawej na pewno nie stał pan Jurzec. W sumie można powiedzieć, że nie sprawdziłem się w hokeju, ale akurat na tym meczu omawialiśmy kilka spraw, na przykład w zakresie możliwości korzystania przez klub z pewnych ulg podatkowych. Poza tym ponieważ nadal będę w Komisji Rewizyjnej PZHL, to chciałem z członkiem zarządu porozmawiać o restrukturyzacji związku. Przepraszam, że przy okazji w skyboxie byłe. Nota bene nie ma cateringu, więc nie naraziłem klubu na szwank.[/quote] "Lata mijają, a Pan w komisjach"... Co Pan w takim razie zrobił dla Klubu, Związku i w ogóle hokeja w poprzednich kadencjach? Jeśli podany artykuł kłamie: https://hokej.net/artykul/ministerstwo-odpowiada-hokejnet-wiemy-czym-zawinil-pzhl-bulwersujace, a w tym: "Kontrolerzy ministerstwa wykryli również całkowity paraliż Komisji Rewizyjnej PZHL. Organ ten, wbrew statutowym obowiązkom, nie przeprowadził w badanym okresie ani jednej kontroli działalności związku. Co więcej, plan naprawczy przedstawiony ministerstwu jeszcze w 2018 roku nie był realizowany ani aktualizowany." ma Pan świetną okazję, by w tym miejscu to sprostować. I oczywiście jako Kibic czekam na efekty tych rozmów.[/quote] W okresie od maja 2016 do września 2021 r. nie byłem członkiem Komisji Rewizyjnej PZHL, bo ośmieliłem się otwarcie zaprotestować przeciwko polityce zarządu, na czele z Dawidem Chwałką i ówczesnym sekretarzem Wierzbowskim. Kiedy mówiłem na zjeździe PZHL w maju 2016 r., że związek już wtedy był bankrutem, po mnie na mównicy wystąpił polityk partii rządzącej i powiedział, że jak się wybierze Chwałkę, to będą miliony w związku. Wybrali zatem Chwałkę, a mnie nie. Także dlatego, że w Komisji Rewizyjnej w latach 2012 - 2016 otwarcie sprzeciwiałem się zadłużaniu związku choćby przez emisję obligacji. Fajnie, że Ministerstwo Sportu potwierdza, że miałem rację. Po 2021 r. cały czas walczyłem o restrukturyzację zadłużenia. Między innymi wycierając korytarze w Ministerstwie Sportu. I popychając zarząd konsekwentnie w kierunku restrukturyzacji sądowej. Chyba skutecznie. Co zrobiłem dla klubu? Hmmmmm... bo ja wiem? Chyba nic. Przecież Pan Marchewa nic o tym nie słyszał.
    • agent44, Excal, Gryfny oraz Jake Blues lubią to.
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • 06.10.2025 o 14:44
      Post #1696034 06.10.2025 14:44
    spawdzilem w sieci: W roku 2021 skład komisji rewizyjnej Polskiego Związku Hokeja na Lodzie (PZHL) stanowili: Jerzy Kajzer (przewodniczący), Karol Pawlik (zastępca przewodniczącego), Maciej Jachymiak (sekretarz), Ryszard Molewski i Zbigniew Wójcik. ma Pan świetną okazję, by w tym miejscu to sprostować, panie Marchewa.
    • agent44 lubi to.
    • CHT

3.5K
      2.3K
    • 06.10.2025 o 21:10
      Post #1696089 06.10.2025 21:10
    Pan Marchewa nic nie sprostuje i nie da czasu żeby nowy zarząd mógł się wykazać. Tu już na dziś jest źle, koniec i kropka. Do dymisji, a Marchewa na prezesa. Będziemy mieć sukcesy sportowe i nie tylko. Zatem do dzieła karotenowy przyjacielu.
    • Jake Blues oraz pawzab lubią to.
    • bodzio969

2.1K
      3K
    • 07.10.2025 2025 20:43
      Post #1696141 07.10.2025 20:43
    No i marchewa zniknął... takie wyjście po angielsku😂
    • PanSzym oraz pawzab lubią to.
    • Pan Pizza

1.2K
      345
    • 08.10.2025 2025 00:06
      Post #1696153 08.10.2025 00:06
    Marchewa, spieprzaj dziadu!
    • pawzab lubi to.
    • rmszar

11.7K
      789
    • 08.10.2025 2025 08:22
      Post #1696158 08.10.2025 08:22
    [quote]#post1696153 Marchewa, spieprzaj dziadu![/quote] Ej, każdy ma prawo do własnego zdania. W końcu gdybyśmy wszyscy mieli takie samo, to byłoby nudne. Marchewa zapytał, ja odpowiedziałem, mam nadzieję, że sprawa się wyjaśniła.
    • MSC oraz hank lubią to.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 3 miesiące temu o 08:54
      Post #1696160 08.10.2025 08:54
    Home sweet home... Z dobrych rzeczy to warto zauważyć że wróciły regularne pomeczowe konferencje prasowe. I tu jest brawo dla decydentów / zarządzających. O ile mnie pamięć nie myli to zapowiedź, że "mają być normalnością i oczywistością" padła na przedsezonowej konferencji z ust Pani Prezes i jak już "rozliczamy" to ten punkcik proszę Jej odhaczyć na plus - słowa dotrzymała! Z takich pragmatycznych, a niewidocznych dla kibiców kwestii to dodam, że te konferencje (w większości) są zapowiadane na accredito, a nie "zwyczajowo i są tak po prostu". Z punktu widzenia "info dla mediów" ten detal pewną różnicę robi.
    • Gryfny lubi to.
    • Marchewa

163
      52
    • ponad 3 miesiące temu o 14:52
      Post #1696195 08.10.2025 14:52
    • Edytowany
    [quote]#post1696160 Home sweet home... Z dobrych rzeczy to warto zauważyć że wróciły regularne pomeczowe konferencje prasowe. I tu jest brawo dla decydentów / zarządzających. O ile mnie pamięć nie myli to zapowiedź, że "mają być normalnością i oczywistością" padła na przedsezonowej konferencji z ust Pani Prezes i jak już "rozliczamy" to ten punkcik proszę Jej odhaczyć na plus - słowa dotrzymała! Z takich pragmatycznych, a niewidocznych dla kibiców kwestii to dodam, że te konferencje (w większości) są zapowiadane na accredito, a nie "zwyczajowo i są tak po prostu". Z punktu widzenia "info dla mediów" ten detal pewną różnicę robi.[/quote] A ile chodzi mediów zazwyczaj? I jakie redakcje? [b]Edycja z 08.10.2025 o godz. 14:54 (scalono posty)[/b] [quote]#post1696158 [quote]#post1696153 Marchewa, spieprzaj dziadu![/quote] Ej, każdy ma prawo do własnego zdania. W końcu gdybyśmy wszyscy mieli takie samo, to byłoby nudne. Marchewa zapytał, ja odpowiedziałem, mam nadzieję, że sprawa się wyjaśniła.[/quote] Jeśli Pana nie było wówczas w komisji to przyznaje mój błąd. Nie mniej jednak będę obserwował Pana i zespół w kwestii działania.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 3 miesiące temu o 18:35
      Post #1696210 08.10.2025 18:35
    • Edytowany
    [quote]#post1696195 A ile chodzi mediów zazwyczaj? I jakie redakcje?[/quote] Odpowiedź w wersji skróconej - bazując na sezonie 24/25 oraz 1szym m-cu sezonu 25/26 generalna zasada jest taka że frekwencja redakcji jest odwrotnie proporcjonalna do jej rangi. Tzn im bardziej niepoważny jest tytuł i redakcja tym lepszą ma frekwencję. Najlepszą frekwencję ma zatem ta najbardziej niepoważna. Fakt. ‐------------------------ Mogę też udzielić odpowiedzi w wersji rozszerzonej (zapewne dopiero jutro będę mógł),ale zanim to uczynię pozwól że dopytam - czy ja dobrze dostrzegam sugestię istnienia związku przyczynowo- skutkowego między pracą mediów klubowych, a obecnością (nieobecność to też jakaś forma obecności, tyle że negatywna) mediów pod szatnią po meczu? Pytam ponieważ ludzi z mediów klubowych zarówno obecnych jak i sprzed lat znam lub znałem, widziałem ich w akcji i korzystałem z ich wspaniałej pracy (każdy z nas korzystał tak naprawdę) przez sporo ponad dekadę wstecz. Może bez ogródek - pytam bo chcę wiedzieć jak bardzo emocjonalnie powinienem się zaangażować w odpowiedź.
    • Sir Pablo lubi to.
    • Marchewa

163
      52
    • ponad 3 miesiące temu o 20:03
      Post #1696218 08.10.2025 20:03
    [quote]#post1696210 [quote]#post1696195 A ile chodzi mediów zazwyczaj? I jakie redakcje?[/quote] Odpowiedź w wersji skróconej - bazując na sezonie 24/25 oraz 1szym m-cu sezonu 25/26 generalna zasada jest taka że frekwencja redakcji jest odwrotnie proporcjonalna do jej rangi. Tzn im bardziej niepoważny jest tytuł i redakcja tym lepszą ma frekwencję. Najlepszą frekwencję ma zatem ta najbardziej niepoważna. Fakt. ‐------------------------ Mogę też udzielić odpowiedzi w wersji rozszerzonej (zapewne dopiero jutro będę mógł),ale zanim to uczynię pozwól że dopytam - czy ja dobrze dostrzegam sugestię istnienia związku przyczynowo- skutkowego między pracą mediów klubowych, a obecnością (nieobecność to też jakaś forma obecności, tyle że negatywna) mediów pod szatnią po meczu? Pytam ponieważ ludzi z mediów klubowych zarówno obecnych jak i sprzed lat znam lub znałem, widziałem ich w akcji i korzystałem z ich wspaniałej pracy (każdy z nas korzystał tak naprawdę) przez sporo ponad dekadę wstecz. Może bez ogródek - pytam bo chcę wiedzieć jak bardzo emocjonalnie powinienem się zaangażować w odpowiedź.[/quote] Tak bardzo na ile jesteś w stanie 😉
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 3 miesiące temu o 20:14
      Post #1696220 08.10.2025 20:14
    Ja będę w stanie bardzo. Nawet bardzo-bardzo. Ale pytałem o coś innego. Wyczuwam sugestię, więc żeby nie było niedomówień to prosiłbymvm o zarzut do "władzy" podany wprost. W tym aspekcie ja ich wybronię, gwarantuje że dostaną pomocne skrzydło od swojej zaprzyjaźnionej ptaszyny. Tylko prosiłbym o zarzut wyłożony wprost, ot żeby nie było potem wątpliwości.
    • Sir Pablo lubi to.
    • Pan Pizza

1.2K
      345
    • ponad 3 miesiące temu o 21:16
      Post #1696222 08.10.2025 21:16
    [quote]#post1696158 [quote]#post1696153 Marchewa, spieprzaj dziadu![/quote] Ej, każdy ma prawo do własnego zdania. W końcu gdybyśmy wszyscy mieli takie samo, to byłoby nudne. Marchewa zapytał, ja odpowiedziałem, mam nadzieję, że sprawa się wyjaśniła.[/quote] Masz rację, poniosło mnie. @Marchewa#42769 nie gniewaj się.
    • żółta kaczka oraz Rock lubią to.
    • Marchewa

163
      52
    • ponad 3 miesiące temu o 13:06
      Post #1696261 09.10.2025 13:06
    [quote]#post1696222 [quote]#post1696158 [quote]#post1696153 Marchewa, spieprzaj dziadu![/quote] Ej, każdy ma prawo do własnego zdania. W końcu gdybyśmy wszyscy mieli takie samo, to byłoby nudne. Marchewa zapytał, ja odpowiedziałem, mam nadzieję, że sprawa się wyjaśniła.[/quote] Masz rację, poniosło mnie. @Marchewa#42769 nie gniewaj się.[/quote] Cytując klasyka: "Nie jestem pamiętliwy" 🙂
    • Pan Pizza oraz vamos lubią to.
    4 dni później
    • PanSzym

65
      76
    • ponad 3 miesiące temu o 14:47
      Post #1696468 13.10.2025 14:47
    [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000009544-jpg-37053156.jpg[/img] To jest trochę tragiczny wynik, chodzi mniej niż na Sanok i tutaj myślę, że na tym etapie sezonu wypadałoby żeby Pani prezes przedstawiła albo zaczęła wdrażać strategię promowania hokeja w Krakowie bo jest naprawdę kiepsko.
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 3 miesiące temu o 15:08
      Post #1696469 13.10.2025 15:08
    • Edytowany
    Ten wynik w kontekście tego co przeszliśmy latem - sorry ale to jest pukanie w dno od spodu. I nie mam tu na myśli "Klubu", owszem, Klub może mógłby i "coś więcej". Mam tu na myśli nas - kibiców. Sorry, ale ja kompletnie tego nie kumam, że Klub z taką bazą kibicowską, z tak dużego miasta i po takich przejściach w lecie... i my mamy problem z zapełnieniem tej hali. Jeśli mówimy o frekwencji to bądźmy szczerzy wobec siebie - jest źle z naszej (kibicowskiej) strony. Jest po prostu źle. --------------------------------------------------------- Ja sobie policzyłem na szybko ile trzeba byłoby grać, gdyby każdy mieszkaniec Krakowa miał przyjść na 1 mecz. Policzyłem halę jako równe 2500 (dla łatwiejszego rachunku) oraz 20 spotkań (sam zasadniczy) Przy 800 000 mieszkańców (licząc niemowlęta, osoby najstarsze, no wszystkich) - [b]16 lat!!![/b] Odliczając najmłodszych i najstarszych weźmy 600 000 mieszkańców - [b]12 lat![/b] Licząc 50% z powyższego (weźmy, że pół miasta z zasady ma alergię na Pasy) - [b]6 lat![/b] Powtarzam - liczymy "przychodzisz na mecz i kiedy przysługiwałby ci wstęp na następny raz". Czyli patrząc racjonalnie - hokej powinien być "bardzo elitarny", karnet na halę to powinien być dziedziczony z ojca na syna... Jest źle, źle, bardzo źle pod tym względem. Na ten moment szansy jaką latem dostaliśmy - powiedzmy to głośno i otwarcie - zwyczajnie tej szansy NIESTETY NIE WYKORZYSTUJEMY (na razie). --------------------- PS: przepraszam kolegę @PanSzym#42588 , ja wiem, ze "powinno się" i dzięki za ruszenie tematu, ważne i wartościowe jest to co napisałeś, ale serce nie pozwala mojej ręce "kliknąć", bo "polubić" to jednak ciężko by mi było...
    • eredin

9K
      4K
    • ponad 3 miesiące temu o 18:11
      Post #1696473 13.10.2025 18:11
    @żółta kaczka#4267 zapełnienie hali w "zasadniczym" było problemem jeszcze w czasach mistrzowskich. Reklamy i informacji "na mieście" zero, w social mediach także. Mnóstwo ludzi w Krakowie nie wie, że w ogóle jest coś takiego jak hokej. I to jest target dla klubu. BTW, ostatnio na meczu uaktywniła się grupa dopingująca, choć gorąca atmosfera tak ich rozgrzała, że aż ochrona musiała poprosić ich o zachowanie godne kibiców Pasów. Na stadionie bywa 10-11 tys. kibiców, to jakiś kłopot puścić na telebimach w przerwie zapowiedź hokeja?
    • hank, żółta kaczka, honved oraz Islander lubią to.
    • vamos

203
      305
    • ponad 3 miesiące temu o 20:56
      Post #1696481 13.10.2025 20:56
    [quote]#post1696473 @żółta kaczka#4267 zapełnienie hali w "zasadniczym" było problemem jeszcze w czasach mistrzowskich. Reklamy i informacji "na mieście" zero, w social mediach także. Mnóstwo ludzi w Krakowie nie wie, że w ogóle jest coś takiego jak hokej. I to jest target dla klubu. BTW, ostatnio na meczu uaktywniła się grupa dopingująca, choć gorąca atmosfera tak ich rozgrzała, że aż ochrona musiała poprosić ich o zachowanie godne kibiców Pasów. Na stadionie bywa 10-11 tys. kibiców, to jakiś kłopot puścić na telebimach w przerwie zapowiedź hokeja?[/quote] Widocznie jakiś kłopot jest, bo obie sekcje piłkarska i hokejowa po brutalnym rozwodzie miłością się nie darzą. Ale klub powinien zabiegać we władzach miasta i komisji odpowiedzialnej za sport o wsparcie medialne i reklamę na przykład w spółce miejskiej MPK. Co by szkodziło wymalować, albo okleić chociaż jeden tramwaj i jeden autobus reklamami Hokejowej Comarch Cracovii??? A telewizja regionalna? Kronika Krakowska? też reklama przyniosła by jakiś wymierny efekt. No i trzeba uderzyć się we własne piersi kibica. Nie ma lepszej reklamy jak jeden człowiek osobiście coś zachwali i poleci drugiemu człowiekowi. Działajmy my cały czas nie oglądajmy się na innych. Jak każdy z nas przyprowadzi tylko jednego nowego kibica, to już z ośmiuset robi się tysiąc sześćset. 🤓
    • żółta kaczka

6K
      682
    • ponad 3 miesiące temu o 21:08
      Post #1696482 13.10.2025 21:08
    • Edytowany
    [quote]#post1696473 @żółta kaczka#4267 zapełnienie hali w "zasadniczym" było problemem jeszcze w czasach mistrzowskich. [/quote] Och! Ja to doskonale wiem, wszak spędziłem na tej hali większość z moich ponad 40 lat życia! Byłem, kiedy były komplety i byłem kiedy były pustki (ironia losu, że najbardziej empty game jakie pamiętam to 1szy mecz pewnej serii o brązowy medal ze Stocznią, wtedy to nas mniej było nawet niż na takim otawrciu sezonu, kiedy nie zdążyliśmy zgłosić imprezy masowej i "teoretycznie" wpuszczono tylko 300 osób). Niemniej myślałem, że minione lato nas czegoś nauczyło, a tu jak na razie (na razie - bo wierzę, że to się jeszcze zdezaktualizuje) Mistrza Jana niestety można parafrazować: [i]"Cieszy mię ten rym "Pasiak mądr po szkodze", Lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie, Nową przypowieść Pasiak sobie kupi, Że i przed szkodą i po szkodzie głupi."[/i] ---------------------------------------------------------- [quote]#post1696473 Na stadionie bywa 10-11 tys. kibiców, to jakiś kłopot puścić na telebimach w przerwie zapowiedź hokeja?[/quote] Dobre! Dobre! Motyla noga, oj jak bardzo dobre! Kusi mnie podchwycić i pociągnąć ten temat, niemiłosiernie mnie kusi... Ale może lepiej jednak stulę dziób, bo jakbym tutaj kwaknął szczerze, co mi na ten temat w ptasim móżdżku siedzi, to wiem doskonale, że bana dożywotniego powinienem potem dostać chyba całkiem słusznie i sprawiedliwie...
    • PanSzym oraz hank lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie