Akademia ma finansowanie chyba do 2027 roku przez CanPack.
-
-
❗❗❗RATUJMY HOKEJ 🏒
https://x.com/MiBiBialonski/status/1933450234404774147
Wszyscy po karnety!!
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2025-06-13/niespodziewany-prezent-urodzinowy-dla-kibicow-najstarszego-klubu-zgodnie-z-droga-profesora-filipiaka/
[quote]#post1677965 A można wiedzieć jakie znane firmy za tym stoją? Czy to raczej tajemnica?[/quote]
Business Alliance Cracovia został właścicielem spółki Cracovia Hokej, w której prezeską została Agata Michalska, doświadczona menedżerka sportowa z wieloletnim doświadczeniem w hokeju na lodzie. Równocześnie Comarch podpisał 3 letnią umowę na wsparcie sekcji hokeja Cracovii.
Business Alliance Cracovia to stowarzyszenie, które powstało w 2024 roku jako inicjatywa kilkunastu krakowskich przedsiębiorców, sympatyków klubu sportowego Cracovia. BAC przejął 100% udziałów w spółce Cracovia Hokej, natomiast z ramienia stowarzyszenia koordynatorem projektu zostaje jego członek Rafał Wysocki, prawnik, przedsiębiorca i doświadczony działacz sportowy, były członek zarządu MKS Cracovia SSA i wiceprezes PZHL.
Funkcję prezeski Cracovia Hokej objęła Agata Michalska – doświadczona menedżerka sportowa, była prezeska TatrySki Podhale Nowy Targ i wieloletnia działaczka zaangażowana w rozwój hokeja w Polsce. Agata Michalska wnosi do klubu kompetencje zarządcze, znajomość realiów środowiska hokejowego oraz autentyczną pasję do sportu. W swojej karierze kierowała klubem w wymagających warunkach, co pozwoliło jej zdobyć cenne doświadczenie w zakresie zarządzania, budowania zespołu i prowadzenia dialogu z otoczeniem sportowym.
– Cracovia Hokej to klub z ogromnym potencjałem i piękną historią. Dziękuję za zaufanie. Wspólnie z zespołem będziemy pracować nad stabilnym i nowoczesnym modelem rozwoju, opartym na profesjonalizmie, otwartości i współpracy, z szacunkiem dla jej historii i z myślą o kibicach – powiedziała Agata Michalska po objęciu stanowiska.
Comarch pozostaje głównym sponsorem zapewniając stabilność finansową, dzięki czemu klub może ubiegać się o licencję i kontynuować grę w lidze.
- Wierzymy, że ta zmiana otwiera przed klubem nowe możliwości i sprzyja dalszej profesjonalizacji działalności sportowej, zgodnie z drogą wytyczoną przez Comarch – wieloletniego właściciela i partnera. To odpowiedzialna zmiana – przemyślana, zaplanowana, konsekwentnie zrealizowana. Od ponad dwóch dekad Comarch aktywnie wspierał krakowski hokej – jako właściciel, sponsor i partner. Dziś, wraz z nowym otwarciem, nadal pozostaje częścią tej historii, wspierając Cracovia Hokej w kolejnej fazie rozwoju.- mówi Konrad Tarański CFO Grupy Comarch.
Prowadzone są również rozmowy z Miastem w sprawie przekazania prawa użytkowania obiektu Cracovia Hokej sp. z o.o., aby zapewnić drużynie jak najlepsze warunki do działania.
- Podjęliśmy się wspólnie z pozostałymi członkami Stowarzyszenia Business Alliance Cracovia niezwykle trudnego zadania. Mamy ambicje realizować transformację krakowskiego hokeja w profesjonalny prywatny, dobrze zarządzany klub na zupełnie nowych w tej dyscyplinie sportu standardach i być katalizatorem dobrych zmian dla całego polskiego hokeja na lodzie. Jesteśmy przekonani, że piękno tego sportu zasługuje na znacznie większą uwagę i zainteresowanie. Zapraszamy do współpracy całą społeczność hokejową w krakowie. - mówi Rafał Wysocki, członek Business Alliance Cracovia odpowiedzialny za współpracę ze spółką Cracovia Hokej.
Założyciele Business Alliance Cracovia:
[b]Paweł Śliz[/b] - Poseł na Sejm RP, Adwokat
[b]Maciej Kłodziński[/b] - Prawnik, Założyciel i Prezes Zarządu Benefit Creators, Inwestor
[b]Maciej Matyja[/b] - Lekarz, Dr n. med., Specjalista Chirurgii Ogólnej i Onkologicznej, Adiunkt w II Katedrze Chirurgii Ogólnej UJ CM, Specjalistyczne Centrum Diagnostyczno Zabiegowe MEDICINA
[b]Marek Fidelus[/b] - Przedsiębiorca, hotelarz, deweloper, inwestor giełdowy
[b]Marcin Klimkiewicz[/b] - Przedsiębiorca w branży deweloperskiej, Prezes i Założyciel firmy John O. Mars Estate
[b]Grzegorz Błażewicz[/b] - Przedsiębiorca, Inwestor, Założyciel SALESmanago, członek RN Tygodnik Powszechny. Były Dyrektor Marketingu Grupy Comarch i Prezes Zarządu Interia.pl
[b]Rafał Wysocki[/b] - Radca Prawny, były członek zarządu MKS Cracovia SSA, były Wiceprezes PZHL
[b]Andrzej Kasprzyk[/b] - Przedsiębiorca założyciel i wspólnik firmy Fonmix
[b]Łukasz Gackowski[/b] - Przedsiębiorca w branży poligraficznej, wspólnik firmy Kraina Szkła
[b]Wojciech Brzegowy[/b] - Lekarz, właściciel NZOZ Praktyka Lekarska
[b]Paweł Konarski[/b] - Przedsiębiorca w branży deweloperskiej
[b]Artur Długosz[/b] - Prawnik, przedsiębiorca, wspólnik Assassins Arms Shop oraz Arena Mocy, Przewodniczący Rady Nadzorczej Bell Group SA
[b]Ireneusz Haber[/b] - Prezes zarządu P.B.U. GOMIBUD
[b]Marcin Mikos[/b] - Architekt - właściciel pracowni architektonicznej Indo, współwłaściciel Grupy Havre, Hotelarz, Inwestor
[b]Rafał Radwan[/b] - przedsiębiora, właściciel firm z branży gastronomicznej, hotelowej i winiarskiej.
- Edytowany
[quote]#post1677151 https://x.com/BlizzyWhite/status/1931308286193647823[/quote]
Ja napiszę tylko jedno
Nie mam nic do Dziubińskiego, Wajdy, Jaśkiewicza a już na pewno braci Kapica
Ale Kolusza w naszej koszulce nie chce widzieć - kto był na wyjeździe w NT 20 lat temu będzie wiedział dlaczego i to nie chodzi o jakieś głupie gesty - ten gość wystrzelił krążek z klepy prosto w nasz sektor - dlatego też wielkie nie dla tego zawodnika w Pasach
A z innej beczki z zainteresowaniem i nadzieja będą obserwował rozwój sytuacji - jeśli Rafał Wysocki jest odpowiedzialny za ten projekt to jest to dla mnie super rekomendacja
RANYBOSKIEŚWIĘTE
Owcojebca oszalał
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-06/obraz-png-49287577.png[/img]
Chyba się chłop zorientował, gdzie leżą konfitury. (nie mylić z konfidentami)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-06/mitsu2-png-75392936.png[/img]
https://www.facebook.com/comarchcracovia/posts/szanowni-pa%C5%84stwo-z-ogromn%C4%85-przyjemno%C5%9Bci%C4%85-oficjalnie-na-naszym-profilu-podajemy-i/748560391015309/
Czyli akademia przeszła do nowej spółki.
Ok, Noi fajnie! Jak jest to dogadane z Canpackiem to wszystko zaczyna się składać w jakąś całość.
Cóż za wspaniała wiadomość. Dziękuję, że w takim dużym mieście znalazło się grono ludzi którzy mają możliwości i im się chce!. Dzieło ŚP Prof. Filipiak będzie kontynuowane z czego jako kibic Cracoviackiego hokeja od 50 lat bardzo się cieszę. Chciałbym móc że wzruszeniem i wdzięcznością uścisnąć rękę każdego kto się do tego przyczynił. Teraz ruch należy do nas .kibiców. Zakup mniej niż 1000 karnetów na najbliższy sezon będzie naszą porażką. Pokażmy że nam zależy. Namawiajmy każdego znajomego do takiego wsparcia. Ja będę pierwszy "u bram kas"
Nigdy nie kalkulowałem: czy mi się opłaca kupować karnet np na Play offy bo możemy grać tylko 2 mecze.Albo jesteś prawdziwym kibicem klubu i hokeja i wspierasz takim gestem albo nie zawracaj głowy.
P.S
Karvin ile jeszcze będziesz nosił ten uraz do Kolusza? To jest małostkowe. Chłopie to było 20 lat temu. Czy Ty ze wszystkiego co robiłeś w młodości jesteś dumny? Żadnych błędów? Zakop ten topór wojenny i do kasy po karnet bo chyba co roku go kupujesz?
[quote]#post1678117 https://www.facebook.com/comarchcracovia/posts/szanowni-pa%C5%84stwo-z-ogromn%C4%85-przyjemno%C5%9Bci%C4%85-oficjalnie-na-naszym-profilu-podajemy-i/748560391015309/
Czyli akademia przeszła do nowej spółki.[/quote]
Nie wiem skąd ludzie wzięli to że akademia hokejowa zostaje przy dróżdżu, dróżdż wyraźnie mówił że zostaję przy nim do czerwca, czyli pewnie chodziło o to że zostaję przy nim aż zostaną wyłonione władze spółki hokejowej
Do wczoraj było więcej plotek niż potwierdzonych informacji. Trudno się dziwić że interpretowaliśmy strzępki wypowiedzi, może błędnie.
Teraz sytuacja się chyba zmieniła, więc zaczynamy z czystą kartą.
Od dawna mam uczulenie na anielski puch. I tym razem nos mnie nie zawiódł.
[quote]#post1678140 Od dawna mam uczulenie na anielski puch. I tym razem nos mnie nie zawiódł.[/quote] byle to nie był anielski orszak!
Karvin nie zapomnij o Jarosie, który niestety nosił nasza koszulkę
[quote]#post1678136 [quote]#post1678117 https://www.facebook.com/comarchcracovia/posts/szanowni-pa%C5%84stwo-z-ogromn%C4%85-przyjemno%C5%9Bci%C4%85-oficjalnie-na-naszym-profilu-podajemy-i/748560391015309/
Nie wiem skąd ludzie wzięli to że akademia hokejowa zostaje przy dróżdżu, dróżdż wyraźnie mówił że zostaję przy nim do czerwca, czyli pewnie chodziło o to że zostaję przy nim aż zostaną wyłonione władze spółki hokejowej[/quote]
Takie nasze forumowe spekulacje. Ten sam korpolud mówił o planie 3-letnim, więc "do czerwca" z jego ust ... Którego roku? 😉Jednak Canpack to wpływ, a nie strata ...
[quote]#post1678153 [quote]#post1678136 [quote]#post1678117 https://www.facebook.com/comarchcracovia/posts/szanowni-pa%C5%84stwo-z-ogromn%C4%85-przyjemno%C5%9Bci%C4%85-oficjalnie-na-naszym-profilu-podajemy-i/748560391015309/
Nie wiem skąd ludzie wzięli to że akademia hokejowa zostaje przy dróżdżu, dróżdż wyraźnie mówił że zostaję przy nim do czerwca, czyli pewnie chodziło o to że zostaję przy nim aż zostaną wyłonione władze spółki hokejowej[/quote]
Takie nasze forumowe spekulacje. Ten sam korpolud mówił o planie 3-letnim, więc "do czerwca" z jego ust ... Którego roku? 😉Jednak Canpack to wpływ, a nie strata ...[/quote]
Tylko ten wpływ idzie na funkcjonowanie akademii hokejowej więc spółka piłkarska niekoniecznie by coś z tego miała, i jeśli by to nie przynosiło jakichś dużych zysków( w co wątpie bo akademia też ma swoje koszty) to szczerze nie widzę powodów by spółka piłkarska miał pod sobą akademię hokejową, tutaj pewnie właśnie chodził o to żeby akademią hokejową miał kto zarządzać żeby właśnie nie stracić tego Canpacku jako sponsora akademi i w związku do czasu wyłonienia władz spółki hokejowej akademia została przy dróżdżu
To już nieistotne. Ważne, że wszystko na swoim miejscu. A co do korpoluda, to dla mnie jest przegrany.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)