Majówka będzie w górach a nie w Warszawie ,kolejny plus 😃ubiegłoroczny zwycięstwa walczy o utrzymanie, następny plus 😂
-
-
Puchar Polski 2024/2025
- Edytowany
Ciekawie na Suchych stawach. Hutnik - Piast 2-2 i mamy dogrywke 😀
Nawet karne już lecą. Gumiory do boju
Noni dupa, piast się w karnych prześlizgnął dalej.
Raków odpada 😁
Arka po karnych wygrywa. Rakow po karnych odpada
Trochę mi lepiej.
Zła wiadomość. W naszym interesie jest by puchar zdobyła drużyna z miejsc 1-3 na koniec sezonu, tak aby ewentualne 4 miejsce dawało grę w pucharach... Im więcej "mocarzy" z ligi odpada tym gorzej. Co innego gdybyśmy w tej grze pucharowej jeszcze uczestniczyli. Nie wspominam już o tym, że nasi rywale z ligi grając w PP zawsze tracą co nieco sił..
Przecież my się teraz skupiamy na walce o majstra, to niżej niż na 2 miejscu chyba nie skończymy.
[quote]#post1643958 Zła wiadomość. W naszym interesie jest by puchar zdobyła drużyna z miejsc 1-3 na koniec sezonu, tak aby ewentualne 4 miejsce dawało grę w pucharach... Im więcej "mocarzy" z ligi odpada tym gorzej. Co innego gdybyśmy w tej grze pucharowej jeszcze uczestniczyli. Nie wspominam już o tym, że nasi rywale z ligi grając w PP zawsze tracą co nieco sił..
[/quote]
Chcesz kompromitacji w Europie ?
Trzeba znać miejsce w szeregu.
[quote]#post1643961 [quote]#post1643958 Zła wiadomość. W naszym interesie jest by puchar zdobyła drużyna z miejsc 1-3 na koniec sezonu, tak aby ewentualne 4 miejsce dawało grę w pucharach... Im więcej "mocarzy" z ligi odpada tym gorzej. Co innego gdybyśmy w tej grze pucharowej jeszcze uczestniczyli. Nie wspominam już o tym, że nasi rywale z ligi grając w PP zawsze tracą co nieco sił..
[/quote]
[/quote]
Ja chcę byśmy mieli możliwość kompromitacji w Europie, ale myślę że niestety nie będzie nam to dane w tym sezonie
[quote]#post1643961 [quote]#post1643958 Zła wiadomość. W naszym interesie jest by puchar zdobyła drużyna z miejsc 1-3 na koniec sezonu, tak aby ewentualne 4 miejsce dawało grę w pucharach... Im więcej "mocarzy" z ligi odpada tym gorzej. Co innego gdybyśmy w tej grze pucharowej jeszcze uczestniczyli. Nie wspominam już o tym, że nasi rywale z ligi grając w PP zawsze tracą co nieco sił..
[/quote]
[/quote]
Trzeba znać miejsce w szeregu ale najwyższa pora na jakiś medal.
- Edytowany
Imho jedno z najbardziej szkodliwych i nieuprawnionych twierdzeń. Także w codziennym życiu, a tym bardziej w sporcie.
Arka wczoraj przez długi czas kopała się po czołach, mimo zdecydowanie wyższej jakości piłkarskiej, niemoc w wypracowaniu sobie jakiejkolwiek sytuacji strzeleckiej powodowała, że długimi okresami mecz przypominał nasze zmagania z wtorku 😄 . Na ich szczęście mają Lenarcika, który nie dość, że wybronił karnego w 2 minucie meczu, to jeszcze w serii rzutów karnych dodał kolejne dwa obronione.
Ciekawa sytuacja na trybunach, z grup wspierających Arkę najliczniejsza była Polonii Bytom, prawie 100 osób, Arki około 40.
EuroPuchary z 4 miejsca bez medalu to najgorsza możliwa opcja.
Nic nie dają poza wpierdolem i podśmiechujkami.
[quote]#post1643966 [quote]#post1643961 [quote]#post1643958 Zła wiadomość. W naszym interesie jest by puchar zdobyła drużyna z miejsc 1-3 na koniec sezonu, tak aby ewentualne 4 miejsce dawało grę w pucharach... Im więcej "mocarzy" z ligi odpada tym gorzej. Co innego gdybyśmy w tej grze pucharowej jeszcze uczestniczyli. Nie wspominam już o tym, że nasi rywale z ligi grając w PP zawsze tracą co nieco sił..
[/quote]
[/quote]
Ja chcę byśmy mieli możliwość kompromitacji w Europie, ale myślę że niestety nie będzie nam to dane w tym sezonie
[/quote]
No w tym to na pewno
W przyszłym okazje będziemy mieli ale z niej nie skorzystamy bo zagramy wreszcie dobrze w Europie
Nasze miejsce jest w pierwszym szeregu
- Edytowany
Czy zdajecie sobie sprawę że przed finałem Pucharu Polski odpadnie co najmniej 16 zespołów ekstraklasowych?
To pokazuje słabość polskiej piłki.
[/quote]
[/quote]
Można mieć możliwość uniknięcia kompromitacji po prostu grając w pucharach, albo możliwość trzymania kciuków, aby jakiś klubik walczący o utrzymanie w I lidze skompromitował się w Europie. Tej drugiej opcji doświadczyliśmy tu na forum w tym roku, czego nie chciałbym doświadczać ponownie. Ja wybieram tą pierwszą możliwość. Ta druga mi wybitnie nie odpowiada, choć oczywiście gwarantuje brak kompromitacji Cracovii w imię zasady : Chciałabym, a boję się... Nie PASuje mi też dobrowolne stanie w szeregu w drugim rzędzie. Taka filozofia jest zupełnie nie do przyjęcia bo jej propagowanie prowadzi do betonowania zadowolenia z prezentowanego średniactwa.
[quote]#post1643958 Zła wiadomość. W naszym interesie jest by puchar zdobyła drużyna z miejsc 1-3 na koniec sezonu, tak aby ewentualne 4 miejsce dawało grę w pucharach... Im więcej "mocarzy" z ligi odpada tym gorzej. Co innego gdybyśmy w tej grze pucharowej jeszcze uczestniczyli. Nie wspominam już o tym, że nasi rywale z ligi grając w PP zawsze tracą co nieco sił..
[/quote]
Niech odpadają. Puchar w tym sezonie rezerwujemy dla Lecha.
Zaciskam kciuki i z wszystkich sił im kibicuję. Zawsze lepiej startować z LE niż LK.
Kolejorz również wyszedł rezerwą i póki co przegrywa 1:0 ze starszymi od dinozaurów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)