Wyłączam problemator, ale Radomiak dzwonił żeby zwrócić stereotyp.
-
-
Sytuacja w tabeli. Walka o mistrza, puchary utrzymanie.
Legia co roku zalicza kilka takich wtop i to u siebie - i zdobywa dość regularnie medale i to większość złotych
Najbardziej głupio stracone 2 punkty to te z Stalą Mielec z 2:0 w ostatnich minutach meczu "doprowadzić" do remisu - Rekord
4 dni później
Do utrzymania potrzeba już tylko zdobyć drugie tyle punktów 😋
- Edytowany
W takich meczach zdobywa się medale. Jak zobaczę wygraną ze Stalą Mielec, to uwierzę, że mentalnie przełamaliśmy barierę, która nas blokowała od dawna. Brawa dla piłkarzy, trenerów i przede wszystkim kibiców, za fantastyczny doping.
"Najpiękniejsze barwy Twe... " 👏👍
[quote]#post1642938 Do utrzymania potrzeba już tylko zdobyć drugie tyle punktów 😋[/quote]
Widać, że kolega z tych optymistów. Liczymy do 40 ;-)
No to liczymy 40 - 19 = 21 punktów do utrzemania - trzymać takie tempo zdobywania punktów to zaczniemy inne odliczanie.
https://x.com/KSCracoviaSA/status/1837469865315111040
Do dziś nie wiedziałem kto to jest Paris Platynov, ale syn mnie uświadomił, że znany i w dodatku Pasiak😀
8 dni później
No to liczymy 40-20=20 Brawo jesteśmy już na półmetku. 😂 😂 😂
18 punktów brakuje do utrzymania
- Edytowany
po 11 kolejce nie będziemy niżej niż na 4 miejscu, ale przydałby się jakiś awansik w tabeli.
jesteśmy trzecią drużyną w lidze pod względem strzelonych goli (18) i ósmą (wśród 6 ) pod wzgledem mniejszej ilości straconych (13).
Wśród 6 drużyn z 13 straconymi golami mamy najlepszy bilans.
Co do gry, to mam takie przemyslenia, że żeby drużyna nie zdechła fizycznie pod koniec rundy to chyba potrzebuje okresu podbudowy cięższymi treningami w trakcie. Od meczu z Sandecją to nie jest ten sam zespół. Ruszają się wolno, ociężale, strzelają słabo. Mam nadzieję, że wynika to z cyklu treningowego, a nie z błędów w przygotowaniach do sezonu. Zobaczymu jak będzie w kolejnych meczach
Zapytam po raz kolejny, kto to jest Platynov?
Mnie syn nie uświadomił (a pewnie wie) ale zastanawiam się czy za ujawnienie grozi prokurator, czy to kwestia jakiejś fobi typu KMWTW
- Edytowany
@konserwa#515
https://strefa-rapu.pl/paris-platynov-filip-kulon-kim-jest-i-co-robi/
Nie wiem, czy o taką wiedzę Ci chodsziło.
Tutaj jeszcze to, bo pewnie istotne
https://www.facebook.com/typowypilkarzekstraklasy/posts/paris-platynov-na-meczu-cracovii-z-piastem-gliwice-11-zaczynaj%C4%85cych-sezon-202425/903457721812606/
jeszcze 15 pkt . do utrzymania. jest😎 dobrze
- Edytowany
Jedna trzecia sezonu za nami. Jest bardzo dobrze. Czy trudno sobie wyobrazić dwa bardzo dobre i jedno dobre, jakościowe wzmocnienie w zimie? Nie. Czy bezwzględnie trzeba zatrzymać Kallmana do końca sezonu? Bez dwóch zdań. Czy ta drużyna realnie może wyglądać jeszcze lepiej? Jasne.
Łatwo też sobie wyobrazić odejście Fina po świętach, 2 poważne kontuzje , jeden nieudany transfer i jeden średni w zimie i trzy porażki pod rząd na wiosnę, zakończone kopaniem w środku tabeli.
Ta drużyna sportowo jest niezła; brakuje jakościowych zmienników by uciągnąć cały sezon w ścisłym czubie. To może być języczek u wagi. To jest priorytet na zimowe okienko.
Ciśnijmy na wynik ciągnąc wózek w jedną stronę.
W porównaniu do zeszłych lat to rezerwowi i nie tak źle wyglądają, ale zgadzam sie, że 2-3 jakościowe wzmocnienia są potrzebne
Ja liczę do magicznych 40-23=17 do utrzymania.
Nigdy nie byliśmy tak szybko blisko "40t-ki" w sezonie. /od czasu "Grup" i 18 drużyn/
Uważam, że zimowe wzmocnienie i gra o puchary nawet dla złotówy mogą się wydać korzystne. Realność gry w pucharach powinna pomóc zatrzymać Kallmana, który będzie miał wtedy lepsza możliwość dobrze się sprzedać. Przejście do LzS jest obciążone ryzykiem, a u nas jest gwiazdą i gra jest ustawiana pod niego. Zobaczymy.
Bądżmy jak Leicester w swoim mistrzowskim sezonie! Nikt do końca w nich nie wierzył a oni i tak dopięli swego!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)