Piękny przykład, że lewactwo w ramach tolerancji toleruje tylko własne poglądy.
Na dodatek co ciekawe, Lennon sam o Imagine powiedział kiedyś w wywiadzie, że to właściwie manifest komunistyczny, tylko że polukrowany.
-
-
Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024
Choć jeden z was wie o jakim wywiadzie mowa, przeczytał go i wie co tam Lennon powiedział?
[quote]#post1632826 Choć jeden z was wie o jakim wywiadzie mowa, przeczytał go i wie co tam Lennon powiedział?
[/quote]
“‘Imagine’, which says: ‘Imagine that there was no more religion, no more country, no more politics,’ is virtually the Communist Manifesto, even though I’m not particularly a Communist and I do not belong to any movement. — John Lennon
Babiarz w zasadzie zacytował autora piosenki. Ciekawe, czy TVP teraz założy embargo na Lennona?
"To właściwie manifest komunistyczny, chociaż nie jestem komunistą i nie należę do żadnego ruchu. „Imagine” jest tym samym co piosenki „Working Class Hero”, „Mother” czy „God” z pierwszej płyty, która była dla ludzi zbyt realistyczna, więc jej nie kupowali. Zakazano jej w radiu. „Imagine” zawiera dokładnie ten sam przekaz, tylko pokryty lukrem. I niemal wszędzie jest przebojem: ta antyreligijna, antynacjonalistyczna, nonkonformistyczna i antykapitalistyczna piosenka… Lukier sprawia, że jest akceptowalna. Zrozumiałem jak muszę postępować"
Ha, ha, ha, dobre. To tak jak oskarżenie Michalkiewicza o antysemityzm za użycie słowa „Judejczykowie” autorstwa... Żyda J. Tuwima.
Nie mam zamiaru nabijać oglądalności tej spierdolonej lewackiej terrorystycznej agendzie z Woronicza jak tym terrorystom z mkolu.
Ale nam przyszło żyć w zjebanych czasach. A będzie jeszcze gorzej...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/1000012942-jpg-64907075.jpg[/img]
Wiarę w człowieka przywróciłby mi fakt odmowy komentarza przez pozostałych sprawozdawców na czele z Dariuszem Szpakowskim.
Oczywiście w geście solidarności z Przemkiem Babiarzem.
Szkoda że pedały lesby pana pani i inne zdziwaczenia nie mają tyle odwagi by zakpić z Koranu i muzułmanów. Dzisiaj wielu tych "artystów" mogło już ich nie być...
Czemu się tu dziwić.... W końcu pierwsze igrzyska w kraju muzułmańskim.
[quote]#post1632863 Czemu się tu dziwić.... W końcu pierwsze igrzyska w kraju muzułmańskim.
[/quote]
Nawet muzułmanie by się tak nie zachowali to sprawa lewaków globalistów i środowiska lgbt tfuu.
- Edytowany
No na pewno zaraz rzucą się z solidarną akcją. :)
8 lat trzymania za mordę publicznej TV im nie przeszkadzało to się rzucą pod pociąg dla kumpla, bo pora przyszła na rządy innych baranów.
Dla barana, który nie wiem po jakiego uja wtrącił swoje 3 grosze, jeszcze kretyńsko uproszczone.
Lennon wydał album Imagine w 1971, co potem mówił koledzy przytaczali, ale patrzeć na ten utwór ARTYSTYCZNY bez wzięcia pod uwagę kontekstu historycznego jego powstawania i podsumowanie go jedną linijką w 2024 r to już zakrawa na totalne zidiocenie.
Romans elit intelektualnych i artystycznych z ideą komunizmu wtedy jeszcze trwał, świat zachodu i w ogóle świat nie przejrzał jeszcze na oczy - i tak należy, idealistycznie, rozumieć to odwołanie Lennona.
A piosenka Imagine jest wezwaniem świata do życia w harmonii, bez podziałów, idealistyczna utopia. I tak wielu ludzi ją traktuje.
Straszny macie ogólnie wysryw w tym wątku, kilkanaście stron o wszystkim tylko nie dowiesz się nic o sporcie, ja pierdolę.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/image-png-33257345.png[/img]
Spłycasz Diable strasznie. Nie o Lennona tu chodzi, zostały zaatakowane wprost wartości, które wielu z nas tu wyznaje.
I nie do Lennona Babiarz się odnosił, ale do tęczowej bandy, która zawłaszcza sobie Europę.
Lewactwo zawsze jest w stanie wszystko wytlumaczyc sobie na swoj sposob. Przeciez ci idioci w grudniu odpuszczali rodzinne wigilie (bo grypa pod inna nazwa szalala), zeby 2 miesiace pozniej z otwartymi ramionami przyjmowac dzicz ze wschodu. Albo ta "artystka" co to ma za male mieszkanie, wiec chce sie skrobac, bo moje cialo moj wybor, a pozniej twierdzi ze zadne mieszkanie nie jest za male zeby uciekinierow pod swoj dach przyjmowac... Ciezko sprane mozgi...
No ale skoro pora wrocic do rozwazan czysto sportowych, to ile medali zdobyla juz reprezentacja Izraela? Wczoraj byly jakies strzeleckie konkurencje zdaje sie...
a w sporcie na olimpiadzie sie cos dzieje czy tylko lewactwo lesbijki i geje??
Tylko.
Nie tylko. Mnie się podobają miejsca rozgrywania zawodów. Np szermierka w Grand Palais czy jeździectwo w parku wersalskim.
Ale w piątek jak zobaczyłem tych tańczących cudaków to przełączyłem na co innego 😋
Głupota ludzka nie ma poglądów, szkoda że nie tępicie z równą pasją głupoty prawicy, jak zwykle wszystko jest podszyte polityką, dajecie się manipulować dokładnie tak samo jak lewacy.
Co do Babiarza, to komentator sportowy ma prawo do posiadania poglądów u siebie w domu a nie na antenie. Ciekawe jakie by tu było aj-waj jakby wychwalali lgbt albo Marksa i Engelsa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)