[quote]#post1614333 jak sie wstydzi to na plus.[/quote] Jeśli rzeczywiście to na pewno tak...
Ale ktoś kto raz jest z konserwatywną prawicą a następnie z Palikotem, raczej się nie wstydzi tylko biegnie tam gdzie jest kasa ;(
-
-
PYTANIE O WYBORY BEZ POLITYKI
[quote]#post1614284 [quote]#post1613230 Nie ma dobrego wyboru ale Miszalski prezydentem to Miasto Kraków będzie sponsorem Gts.
Nie ma innej opcji jak głosować na tego drugiego. [/quote]
O tak... to nie ten sam Gibała który przejął siłownię po [b]trenuj siurku wałki [/b]po drugiej stronie błoń?
Ciekawe czy tak każdy z ulicy może tam przejąć biznes ... :D [/quote]
Gibała ale brat.Oczywiście wybór między psem a gorszym psem...
Ja myślę, że Gibała to jest mały miś w stosunku do Miszalskiego na smyczy Tuska i bardziej będzie się musiał liczyć z gniewem ludu. Ten drugi będzie miał takie plecy w centrali że będzie w Krakowie robił co chce.
[quote]#post1614330 [quote]#post1614291 Nie każdy też jest w socios i bezczelnie prosi się o głosych kibiców Cracovii!
Do tego lansuje sie publicznie w towarzystwie Królewskiego.[/quote]
To prawda. Dlatego warto rozważyć inne spojrzenie a nie kibicowskie. Jeden oficjalnie kibicuje a drugi nie ma jaj żeby się przyznać (pewnie się wstydzi)...[/quote]
Kolego, tu jest forum kibicowskie, a nawet nazwa samego wątku wskazuje, że prezentujemy w nim tylko i wyłącznie kibicowskie spojrzenie.
A to spojrzenie mówi jasno: mamy wybór pomiędzy:
1. Populistą, który każdemu wszystko obieca, w tym towarzystwu, z którym może i sympatyzuje, ale jak przyjdzie co do czego będzie mieć zapewne w dupie
2. Aktywnym kibicem towarzystwa, który jest zapisany do stowarzyszenia socios, w którym musi regulować comiesięczną składkę, bierze udział w dyskusjach, posiedzeniach, oraz jest w bezpośrednim kontakcie z prezesem gts.
Jak kibic Cracovii ma tu jakiś dylemat jeszcze, to znaczy, że utracił kontakt z rzeczywistością, albo ma zaburzenia percepcji.
A jak poprzez rozważanie "o innym niż kibicowskie spojrzenie" rozumiesz kwestię kto będzie lepszym kandydatem dla Krakowa ogólnie, to pomyliłeś fora, idź sobie na jakieś polityczne (choć na marginesie, to gorszego kandydata niż Miszalski - karierowicz, który był cżłowiekiem Majchrowskiego, który sprytnie wskoczył do PO, gdy już Majchrowski odchodzi na emeryturę, naprawdę ciężko sobie wyobrazić; Gibała może być co najwyżej drugim Sutrykiem).
A Gibala gratuluje gtsowi awansu do finalu pp i zyczy sukcesu... takze ten...
Że ten..głosujmy na tego co wygra. Może Nam coś da, albo chociaż nie kopnie w nagrodę.
Środowisko sportowe było konsultowane. U nas w klubie byli, rozmawiali z prezesem, prezes dostał zapewnienia, spodziewam się, że cała reszta z listu również. Wychodzi na to, że KSC też musieli takie rozmowy odbyć. Jak się brzydzę platformą tak uważam że właśnie w taki sposób się robi politykę lokalnie. Trzeba iść rozmawiać, uścisnąć dłoń i rozwiązywać konkretne problemy w konkretnych miejscach. Nie żebym ufał w chłopa co jeszcze chwilę temu był w lewicy? Dobrze kojarzę?
No ale Gibała to zwykły populista, jeśli Was nie dziwi to jak się pcha do władzy od wielu lat, bez przerw między kampaniami to co Was może zdziwić? Gość ma chore parcie. To jakaś fiksacja już chyba. Przy okazji trzeba się zastanowić skąd ma na to wszystko pieniążki i czy ojciec nie zechce dostać w przyszłości czegoś w zamian? Z mojego doświadczenia z obycia z ludźmi wynika , że bogaci prawie nigdy nie robią czegoś bezinteresownie, prawie nigdy nie inwestują bez pokrycia, nawet jeśli to miałby być ukochany synuś. Pewnie dlatego są bogaci..
wiecie co jak was czytam to wy lepiej w takim razie w ogóle nie idżcie na te wybory
[quote]#post1614250 Jak ktoś nadal ma wątpliwości to patrzcie co wyszukał Akustyk na Twitterze:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-04/obraz-png-13968151.png[/img][/quote]
Nasz herb pod poparciem dla zaangażowanego psa to jest SKANDAL ! Herbu gtsu brak...
- Edytowany
Ma być bez polityki. Obaj kandydaci mi się nie podobają, o ich licznych wadach (dla mnie i z tego, co widzę, nie tylko dla mnie) nie będę pisał. Nie tu też miejsce na rozważanie, kto z której partii i którą partię się lubi (lub nie). Chodzi jednak o "z punktu widzenia Cracovii".
To, że ludzie kibicują różnym klubom, to jasne. To, że przed wyborami żaden kandydat nie zechce się narazić kibicom żadnego klubu, też jasne. To, że to, co kandydaci mówią w kampanii, w sumie jest mało istotne, a ważniejsze jest to, jak się zachowywali wcześniej - może być mniej oczywiste.
Co jest jednak istotne. Politycy "u władzy" dysponują - nieraz bardzo dużymi - pieniędzmi. Kandydat Miszalski [b]ze swoich prywatnych pieniędzy[/b] płacił na "Socios gts". No to jeśli płacił z własnych pieniędzy, to jakoś nie mam wątpliwości, że [b]jeszcze chętniej będzie płacił na gts z nieswoich[/b]. A uzasadnienie się znajdzie... Wspieramy to?
U nas, w wyborach, wiele osób głosuje w sumie "nie za kandydatem/partią", ale "przeciw kandydatowi/partii" - na kogo innego, by ten "przeciw" nie wygrał. Z punktu widzenia kibica Cracovii nie lubiącego gts sprawa jest jasna - należy głosować przeciw Miszalskiemu. Co prawda, niestety, uważam, że Miszalski wygra, ale "dopóki piłka w grze"...
Co jest jednak istotne. Politycy "u władzy" dysponują - nieraz bardzo dużymi - pieniędzmi. Kandydat Miszalski [b]ze swoich prywatnych pieniędzy[/b] płacił na "Socios gts". No to jeśli płacił z własnych pieniędzy, to jakoś nie mam wątpliwości, że [b]jeszcze chętniej będzie płacił na gts z nieswoich[/b]. A uzasadnienie się znajdzie... Wspieramy to?
Nie ma żadnej pewności, że wyGibała, mający konszachty z azylem (pisałem wcześniej o siłowni po tfu tfu tfu" w onych budynkach klubowych) nie będzie karmił szczekających. Obecnie p. Jacek M, dotował ich zdrowo mimo, że jak deklarował "nie schodził na psy"
W Krakowie o budżecie decydują RADNI i bez nich prezydent nie zrobi nic. wyGibała nie ma poparcia w Radzie miasta (wystarczy zobaczyć kto tam ma większość) za to ma poparcie choćby p. Beaty Szydło - byłej premier. Wbrew temu co deklarują obaj kandydaci wybór jest na wskroś polityczny, bo obaj to albo obecni albo byli posłowie (w tym p. Łukasz był i PO i u Palikota, znaczy słabo u niego z myślą ideologiczną za to można odnieść wrażenie że idzie tam gdzie jest kasa). I to jest moja obawa. Wolę kogoś, po kim wiem czego się spodziewać. AM - poparcie obecnego rządu, wsparcie rady miasta, kibic towarzystwa. ŁG - rodzina deweloperów, poparcie poprzedniego rządu, brak większości w radzie miasta, związany rodzinnie z dużą deweloperką.
Ani jeden ani drugi nie mają zdjęć z szalikami Pasów (za co im chwała), a obaj lansowali się u onych.
Wiara w to że ŁG kibicuje Juvenii (takie zrobił sobie zdjęcie) to raczej naiwność - po prostu facet nie ma jaj by powiedzieć prawdę. I to w moich oczach go skreśla.
Kolegi eredina nie było na forum wiele lat i teraz nagle objawił się w temacie [s]nie[/s]politycznym.
Przypadek? Nie sądzę.
Miszalski to zwykły karierowicz i koniunkturalista i to jest dobra cecha z naszego punktu widzenia.
On gra tylko na siebie, myślę, że jak nie daj Bóg, zostanie prezydentem to szybko zapomni o gts-ie
@sterby#4472 [quote]#post1614506 Kolegi eredina nie było na forum wiele lat i teraz nagle objawił się w temacie [s]nie[/s]politycznym.
Przypadek? Nie sądzę.
Miszalski to zwykły karierowicz i koniunkturalista i to jest dobra cecha z naszego punktu widzenia.
On gra tylko na siebie, myślę, że jak nie daj Bóg, zostanie prezydentem to szybko zapomni o gts-ie[/quote]
Rzadko czytasz... :) Ale czy to nie Ty pisałeś że czerwona kartka dla Jagi naciągana? Nawet miałem okazję to komentować, ale jak widzę nadal w formie ;) .
Dobrego dnia !
A Gibała to niby maz stanu?
Czy może jednak nawet bardziej karierowicz i koniunkturalista który do tego ma niejasne powiązania finansowe z trenuj sprint wieśniaku
Miasto to nie tylko szalik kandydata - a sytuacja w której kandydat jest wspierany przez władze centralne daje możliwość że choć trochę kasy z budżetu Kraków wreszcie dostanie na inwestycje nie związane ze sportem
Niebezpieczeństwo finansowania gts przez miasto jest taki samo czy to Socios Miszalski czy Gibcio kumpel od siłowni
Ale każdy sobie sam może odpowiedzieć co lepsze dla miasta
@Karvin#16 Za chwilę zostaniesz dołączony do "team eredin" i wydany na ukrzyżowanie :D
Wybory bez polityki? To niemożliwe. Sytuacja jest prosta, to jest wybór polityczny, albo jesteś za PO, albo za Lewicą (czyli żadna różnica) i tak też ludzie będą głosować i jakieś sympatię klubowe nie mają (przynajmniej dla większości wyborców) żadnego znaczenia, a na dodatek wiadomo kto wygra
BuzzY zamknął temat.
zubereg otworzył temat.
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-04/img-20240419-wa0003-jpg-04079053-jpg-28149699.jpg[/img]
Bez komentarza
zubereg zamknął temat.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)