Atananasov grał mocno przeciętnie u nas i pewnie spory kontrakt, ale wszyscy pamiętają jego dwie bramki z Włochami i tutaj na forum uważany za jakiegoś top grajka
Sprzedać i kupić kogoś lepszego
-
-
Dawid Kroczek, trenerze dziękujemy
Sprzedać zawodnika niegrającego od dłuższego czasu w klubie to duża sztuka, no chyba że za przysłowiowe frytki, a raczej nie o to chodzi.
I tutaj jest właśnie największy problem, bo skąd wziąć kase na te nowe potencjalne wzmocnienia.
Rolą sztabu jest, zresztą obecnie bardzo rozbudowanego, żeby tacy właśnie zawodnicy pod sprzedaż byli w formie.
- Edytowany
Problem w tym, że sensowniejsze kluby mają skautów. A Michał pomimo tego, że miał sezon z dobrymi liczbami ciągle jest graczem, który jak dostanie piłkę to schyla głowę i biegnie z nią przed siebie, wikła się w niepotrzebne dryblingi, nie ma dobrego podania. Rola agentów by ładnie go owinąć w papierek z liczb i highlights, dorobić jakąś historię dlaczego nie gra i zaoferować komuś dla kogo kilkaset tys to nie jest bardzo dużo - jakiś włoski albo belgijski słabeusz. To może być podobna historia do Pawła Jaroszyńskiego.
Trener Kroczek zdiagnozował, że graliśmy o utrzymanie bo środek pola to był: Atanasov, Knap, Rakoczy, Oshima. Wymienił środek i jest mocne 5 miejsce (mocne bo gdyby nie błędy sędziów byłoby więcej punktów).
- Edytowany
@PrzemoWZG#6288
To co ugraliśmy w pierwszej części poprzedniej rundy już rozjebaliśmy w jej końcówce (w 5 ostatnich kolejkach, gdzie obowiązkiem było zdobyć 10pkt. ugraliśmy 5). Wiosna będzie okresem przygotowawczym do przyszłego sezonu, wyprzedaży młodych i szansą na punktowanie w PJS.
Liczę, że nie odbije nam się to czkawką.
- Edytowany
Również tak sądze po tym jak rezygnujemy z zawodników.. u nas jak zawsze brak parcia na sukces.. grajki u nas jednak maja dobrze . Zarobią nieźle, raz wygrają, raz wpierdolą brak presji .. Złota robota.
15 dni później
Wywiad z trenerem Kroczkiem ,ale raczej o jego karierze trenerskiej.
https://youtu.be/7PnxFyXt4kk?si=R7AZb5941uJVUSXD
takie podsumowanie przed startem rundy
https://weszlo.com/2025/01/29/pozegnanie-z-przeszloscia-w-cracovii-tworzy-sie-nowe/
W wywiadzie między innymi że będą trzy transfery.
https://youtu.be/YRjzV8qOnDo?si=bQE9-9cyRdCeKtkj
Trzy to się zgadza. Rakoczy, Bochnak i Atanasov 😁
2 mecze Madejskiego w bramce i 2 razy "0 z tyłu" pewnie przypadek.
- Edytowany
Sebie się należały te dwa zera jak psu buda za to, jak go Ravasem ukrzywdzili.
Bardziej się zastanawiam: co się należy Kroczkowi (a może Dróżdżowi) za uporczywe stawianie na Ravasa?
Lepiej późno niż wcale, Seba jeśli utrzyma ten poziom lub progresywne śmiało może rywalizować z Mrozkiem o miano najlepszego bramkarza w eklasie.
Trenejro chyba sam widzi różnice w grze obronnej i tym że z nim w bramce jest większa pewność i spokój.
[quote]#post1659738 Bardziej się zastanawiam: co się należy Kroczkowi [b](a może Dróżdżowi)[/b] za uporczywe stawianie na Ravasa?[/quote]
- Edytowany
[quote]#post1659738 Bardziej się zastanawiam: co się należy Kroczkowi (a może Dróżdżowi) za uporczywe stawianie na Ravasa?[/quote]
A nie pamietasz że chyba od października na ławce siedział Burek bo Madejski był kontuzjowany?
Sebastian dopiero na ostatnie kolejki był do gry
Pamiętam. Nawet się zastanawiałem czemu nie grał Burek. Gorszy by nie był, a przynajmniej minuty młodzieżowca by wniósł.
Pamiętam też, że Seba mógł wejść do bramki ze 2 kolejki szybciej
- Edytowany
A Ty widziałes kiedys jak gra Burek przeciw mocnemu rywalowi?
[edit : bo ja nie . Na rezerwach jak to na rezerwach normalnie ...]
Dokładnie tak. Madejski mógł wejść do gry dwie trzy kolejki wcześniej.
Ravas trzymany był w pierwszym składzie z (nie)wiadomych powodów.
[quote]#post1659928 A Ty widziałes kiedys jak gra Burek przeciw mocnemu rywalowi?
[edit : bo ja nie . Na rezerwach jak to na rezerwach normalnie ...][/quote]
Nie. Nie widziałem. Widziałem go tylko w meczu z Sandecją i nie odniosłem wrażenia, że był słabszy od Ravasa. I jak nie było żadnych korzyści z gry Ravasa, tak z gry Burka byłyby przynajmniej minuty młodzieżowca. Plus motywacja dla Ravasa, żeby się wziął do roboty.
12 dni później
Zastanawa sie czy to juz jest autorska druzyna trenera i czy mozna juz mowic,ze odcisnal swoje pietno? Im dluzej sie zastanawiam nad ta gra,to przypomina mi ona slusznie minione czasy cygana z Bytomia,wlasciwie to wszystko jest oparte na chaosie i wrzutkach w pole karne.Nie ma zadnej gry kombinacyjnej,zadnego zaskoczenia dobrze ustawionego przeciwnika.Musze przyznac,ze ciezko sie na taka gre patrzy,to wszystko wydaje sie byc oparte na szczesciu,jak go brakuje to wyglada tak jak dzis i w Lodzi,jak ono dopisuje to wpadaja bramki i zaciemniaja sam obraz gry.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)