Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii

• Hokej
    • Rozpoczęto 25.03.2024 o 09:14
      Ostatnia aktywność przedwczoraj o 20:25
      80888 wyświetleń
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 13:48
      Post #1726602 20.05.2026 13:48
    https://lovekrakow.pl/ks-cracovia-po-22-latach-oddala-lodowisko-obiekt-w-nowych-rekach-trwa-remont Z tym, że w tekście mogą być jakieś nieścisłości, proszę brać na to poprawkę (vide info, że w ostatnim sezonie dotarliśmy do półfinału)
    • Lakbeti lubi to.
    • PanP

2K
      3.5K
    • ponad miesiąc temu o 13:09
      Post #1726756 21.05.2026 13:09
    https://gazetakrakowska.pl/cracovia-przejela-lodowisko-od-cracovii-nowy-rozdzial-w-historii-obiektu/ar/c2p2-29019149
    • hank, Lakbeti oraz BartAcid lubią to.
    5 dni później
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 13:31
      Post #1727746 26.05.2026 13:31
    Fantastyczny post na naszym fajansie! Poważnie - rewelacja, moje uznanie! 👏 https://www.facebook.com/comarchcracovia/posts/pfbid0ZYbah5ekA25P96gDEodxSb6zJ85Zdpexhapk5uvJ3NGeJhy3zL4xFH2Tac91hJZDl
    • BartAcid lubi to.
    • MSC

9.3K
      5.2K
    • ponad miesiąc temu o 13:41
      Post #1727755 26.05.2026 13:41
    • Edytowany
    Brawo, brawo i po polsku się dało a nie po góralsku 😋 edit: ktoś rozpoznaje zawodników? kto jest kto? 🤔
    • marcin_ksc

9.1K
      782
    • ponad miesiąc temu o 23:13
      Post #1727841 26.05.2026 23:13
    Troche tak ;) Mati, Michał, Wajdzik, Damian, Szymon, Kuba, Witos
    • żółta kaczka oraz Andrzej.ksc lubią to.
    20 dni później
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad 2 tygodnie temu o 10:17
      Post #1730219 16.06.2026 10:17
    Nasza strona internetowa przeszła chyba jakieś drobne odświeżenie. Nic wielkiego, ale warto zauważyć 😀
    • Lakbeti, hank oraz Blizzy lubią to.
    • Marchewa

198
      116
    • ponad 2 tygodnie temu o 23:38
      Post #1730356 16.06.2026 23:38
    • Edytowany
    [quote]#post1730219 Nasza strona internetowa przeszła chyba jakieś drobne odświeżenie. Nic wielkiego, ale warto zauważyć 😀[/quote] Wizualnie wygląda to nieco lepiej, natomiast warto zwrócić uwagę na źle skadrowane zdjęcia w głównych newsach - obcięte głowy itp. Mało to profesjonalne... Czy Klub posiada zgodę na umieszczenie zdjęć zawodników np Latinena w barwach byłej drużyny? Ktoś to zdjęcie umieścił, nie podając nawet źródła czym naraził klub na ew. problemy prawne że strony właściciela praw autorskich lub majątkowych tej fotografii. Adminowi radziłbym to jak najszybciej usunąć i piszę to w trosce o dobro, reputację i finanse Klubu. PS. Pięknie nasza Pani Prezes błyszczy na salonach, odbierając - całkowicie niezasłużenie - wszelakie rocznicowe laury. Dlaczego zabrakło tam ważnych postaci, byłych zawodników, trenerów itp., którzy przez lata budowali ten Klub?
    • Jake Blues

4.2K
      8.7K
    • ponad 2 tygodnie temu o 01:27
      Post #1730366 17.06.2026 01:27
    a to chyba pytanie do dzialaczy KS Cracovia 1906 z Parku Jordana, sama sobie nie wreczala chyba.
    • torreador, żółta kaczka oraz kaleb lubią to.
    • CHT

3.6K
      2.8K
    • ponad 2 tygodnie temu o 08:04
      Post #1730374 17.06.2026 08:04
    [quote]#post1730356 PS. Pięknie nasza Pani Prezes błyszczy na salonach, odbierając - całkowicie niezasłużenie - wszelakie rocznicowe laury. Dlaczego zabrakło tam ważnych postaci, byłych zawodników, trenerów itp., którzy przez lata budowali ten Klub?[/quote] Może dlatego, że jako Prezes jest przedstawicielem i tak już się przyjęło, że osoba sterująca, odbiera wszystko w imieniu danej instytucji. W jednostce, w której pracuję, jest nowy dyrektor od ponad roku i też odbiera wszystko za pracowników, tych pracujących 40 lat również.
    • żółta kaczka, Lakbeti oraz kaleb lubią to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad 2 tygodnie temu o 08:32
      Post #1730378 17.06.2026 08:32
    • Edytowany
    [quote]#post1730356 [quote]#post1730219 Nasza strona internetowa przeszła chyba jakieś drobne odświeżenie. Nic wielkiego, ale warto zauważyć 😀[/quote] Wizualnie wygląda to nieco lepiej, natomiast warto zwrócić uwagę na źle skadrowane zdjęcia w głównych newsach - obcięte głowy itp. Mało to profesjonalne... Czy Klub posiada zgodę na umieszczenie zdjęć zawodników np Latinena w barwach byłej drużyny? Ktoś to zdjęcie umieścił, nie podając nawet źródła czym naraził klub na ew. problemy prawne że strony właściciela praw autorskich lub majątkowych tej fotografii. Adminowi radziłbym to jak najszybciej usunąć i piszę to w trosce o dobro, reputację i finanse Klubu. PS. Pięknie nasza Pani Prezes błyszczy na salonach, odbierając - całkowicie niezasłużenie - wszelakie rocznicowe laury. Dlaczego zabrakło tam ważnych postaci, byłych zawodników, trenerów itp., którzy przez lata budowali ten Klub?[/quote] Nie wiem czy lepiej, czy nie lepiej. Nie znam się na tym. Mój wpis to nie był żaden pean, że "patrzcie oto wielka sprawa, klękajcie narody, paziowie dmijcie w fanfary" tylko zwyczajnie zauważyłem, że szata garficzna się nieco zmieniła. Bo się zmieniła. Prosty fakt, mało znaczący. Nawet dosłownie cytując napisałem "Nic wielkiego, ale warto zauważyć" - i myślę, że w tych zaledwie 5ciu słowach zawarłem wszystko co na myśli miałem. Ja naprawdę jak coś piszę, to piszę szczerze. Cośtam się zmieniło - fajnie zauważyć. Wszystko. Dorabianie jakiejś głębszej ideologii do lekkiego (naprawdę lekkiego) odświeżenia szaty graficznej... po co? Serio - po co? A zdjęcia - hmmm, nie znam się na kadrowaniu, to kolegi @jurassic#2264 trzeba pytać, bo on chyba na zdjęciami hokejowymi ma nieco bogatsze doświadczenia.
    • kaleb lubi to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 09:15
      Post #1730380 17.06.2026 09:15
    [quote]#post1730356 [quote]#post1730219 Nasza strona internetowa przeszła chyba jakieś drobne odświeżenie. Nic wielkiego, ale warto zauważyć 😀[/quote] Wizualnie wygląda to nieco lepiej, natomiast warto zwrócić uwagę na źle skadrowane zdjęcia w głównych newsach - obcięte głowy itp. Mało to profesjonalne... Czy Klub posiada zgodę na umieszczenie zdjęć zawodników np Latinena w barwach byłej drużyny? Ktoś to zdjęcie umieścił, nie podając nawet źródła czym naraził klub na ew. problemy prawne że strony właściciela praw autorskich lub majątkowych tej fotografii. Adminowi radziłbym to jak najszybciej usunąć i piszę to w trosce o dobro, reputację i finanse Klubu. PS. Pięknie nasza Pani Prezes błyszczy na salonach, odbierając - całkowicie niezasłużenie - wszelakie rocznicowe laury. Dlaczego zabrakło tam ważnych postaci, byłych zawodników, trenerów itp., którzy przez lata budowali ten Klub?[/quote] Czy Anna Lewandowska odbiera zadłużenie nagrody za Roberta? Czy jak ktoś odbiera nagrody w imieniu kogoś to jest jakieś nieuprawnione?
    • Excal

323
      826
    • ponad 2 tygodnie temu o 12:53
      Post #1730403 17.06.2026 12:53
    [quote]#post1730380 [quote]#post1730356 [quote]#post1730219 Nasza strona internetowa przeszła chyba jakieś drobne odświeżenie. Nic wielkiego, ale warto zauważyć 😀[/quote] Wizualnie wygląda to nieco lepiej, natomiast warto zwrócić uwagę na źle skadrowane zdjęcia w głównych newsach - obcięte głowy itp. Mało to profesjonalne... Czy Klub posiada zgodę na umieszczenie zdjęć zawodników np Latinena w barwach byłej drużyny? Ktoś to zdjęcie umieścił, nie podając nawet źródła czym naraził klub na ew. problemy prawne że strony właściciela praw autorskich lub majątkowych tej fotografii. Adminowi radziłbym to jak najszybciej usunąć i piszę to w trosce o dobro, reputację i finanse Klubu. PS. Pięknie nasza Pani Prezes błyszczy na salonach, odbierając - całkowicie niezasłużenie - wszelakie rocznicowe laury. Dlaczego zabrakło tam ważnych postaci, byłych zawodników, trenerów itp., którzy przez lata budowali ten Klub?[/quote] Czy Anna Lewandowska odbiera zadłużenie nagrody za Roberta? Czy jak ktoś odbiera nagrody w imieniu kogoś to jest jakieś nieuprawnione?[/quote] [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1781693586-836.jpeg[/img]
    • żółta kaczka, Lakbeti oraz hank lubią to.
    4 dni później
    • vamos

292
      435
    • ponad 2 tygodnie temu o 17:57
      Post #1730898 21.06.2026 17:57
    Skoro nowy sezon zbliża się już wielkimi krokami, a skład drożyny przybrał już prawdopodobnie ostateczny kształt, remont hali i jego zakończenie przyobiecane przed rozpoczęciem rozgrywek, to co nam jeszcze zostało? Zapewne zawsze jest wiele rzeczy do zrobienia i poprawienia, ale moim zdaniem są takie dwie bardzo istotne bo poprawiające wizerunek klubu na zewnątrz. Koledzy ostatnio zauważyli, że strona hokejowej Cracovii nieco się ożywiła. No tak ale jeszcze sezon się nie zaczął i my wszyscy z entuzjazmem witamy informacje o nowych transferach, ale w trakcie rozgrywek chcielibyśmy prężnie działającej strony z informacjami przed i pomeczowymi, z wywiadami zawodników, trenerów, władz i zarządu klubu oraz wszystkimi którzy działają wewnątrz i mogą nam tą ciężką klubową harówkę nieco przybliżyć. Druga sprawa równie istotna, to sklep kibica z prawdziwego zdarzenia. Wszyscy którzy chodzą regularnie na mecze widzą, że na trybunach mamy coraz więcej gości, turystów, studentów z innych krajów i oni chętnie kupiliby jakąś pamiątkę i to być może nie jedną związaną z Klubem Hokejowym Cracovia. Sam byłem świadkiem kiedy dwa lata temu zaprosiłem na mecz moją siostrzenicę i jej chłopaka Hiszpana z Bilbao, to On bez mojego namawiania najpierw pobiegł do sklepu kibica i kupił czapkę i szalik klubowy. Są to realne zyski finansowe i jeszcze ważniejsze wizerunkowe dla klubu, bo potem ci ludzie wracają do swoich miejsc na świecie i opowiadają o takim krakowskim hokeju i pokazują te klubowe fanty. Tylko żeby to był sklep ,,pełną gębą" to musi być co w nim kupić, a żeby zapełnić półki gadżetami hokejowymi, to trzeba się do tego przygotować parę miesięcy wcześniej, mieć pomysły co tam ciekawego sprzedawać, znaleźć kontrahentów (a tu jest w czym wybierać) no i oczywiście zainwestować trochę pieniędzy. W dzisiejszych czasach możliwości są przeogromne. Mam nadzieję, że ktoś z Zarządu po cichu podczytuje co myślą wierni kibice i nie będzie już tak ubogo jak w zeszłym sezonie.🤔
    • Anfield, Lakbeti, żółta kaczka oraz 4 innych osób lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 19:27
      Post #1730907 21.06.2026 19:27
    @vamos#42758 pewnie, ale jak kibice też licznie kupią karnety, to jakaś kasa do klubu wpłynie. Inwestycje kosztują, ktoś musi wyłożyć kasę albo zdobyć jakieś dofinansowanie choć. Liczę że kibice hokeju nie będą biadolić jak na piłce, od pierwszego dnia że karnety i bilety drogie i że bojkot. Już się chyba zrzygam wtedy
    • vamos oraz żółta kaczka lubią to.
    • Excal

323
      826
    • ponad 2 tygodnie temu o 19:33
      Post #1730909 21.06.2026 19:33
    [quote]#post1730898 Skoro nowy sezon zbliża się już wielkimi krokami, a skład drożyny przybrał już prawdopodobnie ostateczny kształt, remont hali i jego zakończenie przyobiecane przed rozpoczęciem rozgrywek, to co nam jeszcze zostało? Zapewne zawsze jest wiele rzeczy do zrobienia i poprawienia, ale moim zdaniem są takie dwie bardzo istotne bo poprawiające wizerunek klubu na zewnątrz. Koledzy ostatnio zauważyli, że strona hokejowej Cracovii nieco się ożywiła. No tak ale jeszcze sezon się nie zaczął i my wszyscy z entuzjazmem witamy informacje o nowych transferach, ale w trakcie rozgrywek chcielibyśmy prężnie działającej strony z informacjami przed i pomeczowymi, z wywiadami zawodników, trenerów, władz i zarządu klubu oraz wszystkimi którzy działają wewnątrz i mogą nam tą ciężką klubową harówkę nieco przybliżyć. Druga sprawa równie istotna, to sklep kibica z prawdziwego zdarzenia. Wszyscy którzy chodzą regularnie na mecze widzą, że na trybunach mamy coraz więcej gości, turystów, studentów z innych krajów i oni chętnie kupiliby jakąś pamiątkę i to być może nie jedną związaną z Klubem Hokejowym Cracovia. Sam byłem świadkiem kiedy dwa lata temu zaprosiłem na mecz moją siostrzenicę i jej chłopaka Hiszpana z Bilbao, to On bez mojego namawiania najpierw pobiegł do sklepu kibica i kupił czapkę i szalik klubowy. Są to realne zyski finansowe i jeszcze ważniejsze wizerunkowe dla klubu, bo potem ci ludzie wracają do swoich miejsc na świecie i opowiadają o takim krakowskim hokeju i pokazują te klubowe fanty. Tylko żeby to był sklep ,,pełną gębą" to musi być co w nim kupić, a żeby zapełnić półki gadżetami hokejowymi, to trzeba się do tego przygotować parę miesięcy wcześniej, mieć pomysły co tam ciekawego sprzedawać, znaleźć kontrahentów (a tu jest w czym wybierać) no i oczywiście zainwestować trochę pieniędzy. W dzisiejszych czasach możliwości są przeogromne. Mam nadzieję, że ktoś z Zarządu po cichu podczytuje co myślą wierni kibice i nie będzie już tak ubogo jak w zeszłym sezonie.🤔[/quote] Co do sklepu, to w pełni się zgadzam, powinno coś być, bo teraz w zasadzie nie nic. Zakładam że w Klubie o tym wiedzą i działają w temacie. Zresztą nie bez powodu szukano najemcy który poprowadzi sklep hokejowy oraz sklep z pamiątkami. To byłoby zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. Taki sklep mógłby sprzedawać sprzęt (bo w milionowym mieście nie ma żadnego sklepu hokejowego!) i pamiątki. Klasyczna sytuacja win-win. Co do strony. Obecna strona po odświeżeniu wygląda o wiele lepiej niż wcześniej, jest już skład, sa informacje o Alademii. Moim zdaniem tyle wystarczy. Czasy się zmieniły teraz to nie strona jest źródłem informacji, przedmeczowych wywiadów itd. Wiele klubów, przedsiębiorstw odchodzi od utrzymywania stron z dużą liczbą aktualizacji. Teraz źródłem informacji i tym na czym skupiają sie marketingowcy są przede wszystkim social media. Które w zeszłym roku były prowadzone bardzo dobrze.
    • vamos, żółta kaczka, Lakbeti oraz 2 innych osób lubią to.
    • vamos

292
      435
    • ponad 2 tygodnie temu o 22:14
      Post #1730919 21.06.2026 22:14
    [quote]#post1730907 @vamos#42758 pewnie, ale jak kibice też licznie kupią karnety, to jakaś kasa do klubu wpłynie. Inwestycje kosztują, ktoś musi wyłożyć kasę albo zdobyć jakieś dofinansowanie choć. Liczę że kibice hokeju nie będą biadolić jak na piłce, od pierwszego dnia że karnety i bilety drogie i że bojkot. Już się chyba zrzygam wtedy[/quote] No właśnie według mnie bilety na hokej są relatywnie tanie, a dyscyplina bardzo widowiskowa. Dlatego stale to powtarzam, trzeba jak największej liczbie znajomych pokazywać ten sport i zapraszać ich na mecze ,,na żywo"💪
    • żółta kaczka, Lakbeti oraz hank lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad 2 tygodnie temu o 00:27
      Post #1730926 22.06.2026 00:27
    Że sklepem można się przecież dogadać z KS Cracovia, ma być sklep na Jana. To by była najlepsza opcja , żeby tam też były gadżety hokejowe!! To by było win win.!
    • żółta kaczka oraz BartAcid lubią to.
    • CHT

3.6K
      2.8K
    • ponad 2 tygodnie temu o 08:19
      Post #1730929 22.06.2026 08:19
    Sklep stacjonarny i umowy międzyspółkowe to jedna kwestia, ale przede wszystkim uważam, że w dobie zakupów on-line, taka forma też powinna istnieć. Znam kilku kolekcjonerów, co zbierają pamiątki i że zdobyciem tych naszych muszą się nagimnastykować. Ja kupuję stacjonarnie i wysyłam kilku osobom. Kiedy działało to pod jednym bytem, to kupowali normalnie ze stronki.
    • żółta kaczka, Lakbeti, hank oraz 3 innych osób lubią to.
    • vamos

292
      435
    • ponad 2 tygodnie temu o 09:47
      Post #1730936 22.06.2026 09:47
    Ale kibice ,,podrasowani" adrenaliną meczową kupili by pamiątki hokejowe na lodowisku. Zwłaszcza chodzi mi tu o turystów.
    • żółta kaczka, Lakbeti, gustaw oraz 2 innych osób lubią to.
    • niegramotnyj

3.9K
      4.4K
    • ponad 2 tygodnie temu o 09:56
      Post #1730938 22.06.2026 09:56
    Owszem, ale to powinny być pamiątki akcentujące nasze sukcesy. Typu Continental Cup Winner 2022. Lub/i Cracovia 12 Times Champion
    • żółta kaczka lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)

Goście (7)
    • Główna
    • Działy i kategorie